Ford-Noks 03.03.2025 23:29 пишет: можна припиняти флуд.
орендар вже знайшовся. причому я й оголошень ніде не розміщував, ні до кого не звертався. сказати так, не я знайшов орендаря. а орендар мене знайшов! подробиць не розкажу, ситуація цікава тому, що не стандартно получилось, можна сказати - випадково. ціна, звісно, нижча, ніж якщо би квартира була доведена "по повній", але і не копійчана, вистачить, щоб з оренди докомплектувати всім бажаним для мешканців. словом - по ціні і умовах повний консенсус!
ще раз дякую за висловлені думки! я ще й не все тут накоментували прочитав, а питання вже закрито.
Вітання, з почином! Такі випадкові ситуації не такі вже й рідкісні) Було би доброчесно, якщо б рівнем ціни поділилися, бо більшість тих, хто відгукнувся у цій темі, таки не флудили, а ділилися своїм досвідом, бо так чи інакше у цю тему заглиблені та зацікавлені у об'єктивному моніторингу ринку. А дані про реальну угоду - вартують дорого
Vindsor 26.02.2025 09:23 пишет: Відповідь на це питання очевидна: здати можна ВСЕ! Вірніше, будь-що. Питання лише у вартості і швидкості. Ваш КО!
Є двокімнатна в 10 хвилинах не поспішаючи від М Дорогожичі. У хрущовці 4 пов. Після клінігової компанії. Але все пошарпано, вікна старі. Є пралка, холодильник радянський, плита газова, колонка газова, шафа і пара комодів. Чи варто там робити косметичний ремонт (шпалери, фарбування вікон і дверей, шліфування паркету ) Чи здавати як є,?
Vindsor 26.02.2025 09:23 пишет: Відповідь на це питання очевидна: здати можна ВСЕ! Вірніше, будь-що. Питання лише у вартості і швидкості. Ваш КО!
Є двокімнатна в 10 хвилинах не поспішаючи від М Дорогожичі. У хрущовці 4 пов. Після клінігової компанії. Але все пошарпано, вікна старі. Є пралка, холодильник радянський, плита газова, колонка газова, шафа і пара комодів. Чи варто там робити косметичний ремонт (шпалери, фарбування вікон і дверей, шліфування паркету ) Чи здавати як є,?
імхо варто, якщо є фінансова можливість, бо пошарпаний стан може відлякувати дуже багато потенційних клієнтів, хоча, якщо є реальний попит за ціну, що вас влаштує, чому б не здавати "як є" та накопичити на косметику та нові вікна...
Я у подібній ситуації, прийняв рішення робити не косметику, а тотально-капітальний ремонт, але це відбивається лише за декілька років. Ціна оренди(пошарпана/після ремонту) може у рази відрізнятися...
ale_xey 06.03.2025 12:25 пишет: Є двокімнатна в 10 хвилинах не поспішаючи від М Дорогожичі. У хрущовці 4 пов. Після клінігової компанії. Але все пошарпано, вікна старі. Є пралка, холодильник радянський, плита газова, колонка газова, шафа і пара комодів. Чи варто там робити косметичний ремонт (шпалери, фарбування вікон і дверей, шліфування паркету ) Чи здавати як є,?
Я б сказала так. Все, що обшарпаний совок - здається дуже не дуже Коли я отримала у спадок таку ж квартиру в тій же локації (ми не сусіди?), я вибрала зробити косметичний ремонт, викинути всі радянські комоди і купити на олх вживані, але більш сучасні меблі (шафа, ліжко, диван). Здавала в такому стані досить довго і успішно. Потім все одно прийшла до рішення зробити повний ремонт з заміною всього, і ці витрати досить швидко окупилися.
Халупу здати не проблема. Але кому? І за скільки? Косметичний ремонт піднімає вартість оренди і рівень винаймача заодно. Ну і скільки ти туди вкладеш? 10 рулонів шпалер, два вихідні дні і відро фарби? Звісно утрую, але я б максимально примарафетила.
Roksimama 06.03.2025 23:36 пишет: Халупу здати не проблема. Але кому? І за скільки? Косметичний ремонт піднімає вартість оренди і рівень винаймача заодно. Ну і скільки ти туди вкладеш? 10 рулонів шпалер, два вихідні дні і відро фарби? Звісно утрую, але я б максимально примарафетила.
А ще, мені здається, важливо, коли здаєш квартиру в стані "не дуже", щоб все працювало. Хай воно буде старе і не привабливе, але щоб крани не текли, унітаз нормально зливав, засорів каналізації не було і розетки з лампочками вмикалися. Я для цього запрошувала жековського сантехніка і електрика з ТЗ відремонтувати все, що не працює. За невеликі гроші все було полагоджено.
Roksimama 06.03.2025 23:36 пишет: Халупу здати не проблема. Але кому? І за скільки? Косметичний ремонт піднімає вартість оренди і рівень винаймача заодно. Ну і скільки ти туди вкладеш? 10 рулонів шпалер, два вихідні дні і відро фарби? Звісно утрую, але я б максимально примарафетила.
А ще, мені здається, важливо, коли здаєш квартиру в стані "не дуже", щоб все працювало. Хай воно буде старе і не привабливе, але щоб крани не текли, унітаз нормально зливав, засорів каналізації не було і розетки з лампочками вмикалися. Я для цього запрошувала жековського сантехніка і електрика з ТЗ відремонтувати все, що не працює. За невеликі гроші все було полагоджено.
Це правда. Я кожного разу при зміні орендаря робила прибирання і ремонт усіх дрібних недоліків. Воно, звісно, потім все одно вилазить щось нове. А ще мені сподобався місцевий підхід до оренди (там де я знімаю житло) - до певної суми дрібний ремонт за рахунок орендаря, все що вище - власник. Це дуже сприяє бережливому ставленню. Ну і ще одна умова - здати квартиру в тому стані, в якому зняв. Але в наших реаліях це нездійсненне завдання.
Якщо це питання до мене, то можу лише повторити вищесказане: здається все. Але з різними умовами. Я би робив косметику, як мінімум.
Нє , це все зрозуміло, канєшна з ремонтом краще. Але квартира довго стояла з неоплаченою комуналкою, були витрати на ремонт сантехніки і інщого, потім вивозили меблі те ж не дешева штука, потім клінінг (он де люди заробляють) , так шо хочеться відшкодувати трохи більше не вклаждаючи поки. Але немає розуміння за скільки можна здати так як є. за 300 баксів можна плюс комуналка?
Але немає розуміння за скільки можна здати так як є. за 300 баксів можна плюс комуналка?
за моїм розумінням, бо щойно перездав свою та щільно моніторив Ринок, на 300 (судячи з опису стану та локації) не варто розраховувати, хоча ринок потроху активізується після "зимової сплячки"... Мій (обережний) прогноз - це 7-10к, якщо пощастить...
Ford-Noks 03.03.2025 23:29 пишет: можна припиняти флуд.
орендар вже знайшовся. причому я й оголошень ніде не розміщував, ні до кого не звертався. сказати так, не я знайшов орендаря. а орендар мене знайшов! подробиць не розкажу, ситуація цікава тому, що не стандартно получилось, можна сказати - випадково. ціна, звісно, нижча, ніж якщо би квартира була доведена "по повній", але і не копійчана, вистачить, щоб з оренди докомплектувати всім бажаним для мешканців. словом - по ціні і умовах повний консенсус!
ще раз дякую за висловлені думки! я ще й не все тут накоментували прочитав, а питання вже закрито.
Вітання, з почином! Такі випадкові ситуації не такі вже й рідкісні) Було би доброчесно, якщо б рівнем ціни поділилися, бо більшість тих, хто відгукнувся у цій темі, таки не флудили, а ділилися своїм досвідом, бо так чи інакше у цю тему заглиблені та зацікавлені у об'єктивному моніторингу ринку. А дані про реальну угоду - вартують дорого
доброчесно? свою цифру все одно не буду зараз оприлюднювати, поки там ще не живуть, домовились попередньо, і мені там є що доробити, і орендару потрібен тайм-аут для своїх певних справ, щоб вже заїхати. тому, не називаю конкретну цифру. ну так, щоб не наврочити. хоч я і не забобонний єдине, що можу сказати, у тому місці на подібні однушки, в яких є газ і потрібне побутове, навіть у 5-поверхівках без ліфтів - ціна орієнтується на 15К, а від 15 вже хто як домовиться. якщо би у мене там все було обставлено та з газом, навіть без ліфту (поверх 5 і стелі не триметрові, навіть мені з моїми наслідками хвороби, ходити туди не складно, ще й заности щось), то моя ціна була би 13К. яка знижка від 15-13 у цьому моєму випадку, гадаю, хто з досвідом і в темі, тим не важко буде визначити орієнтовно для моніторінгу. якщо так недоброчесно, то конкретну цифру зможу написати у приватні, хто ну дууже зацікавлений дізнатись, то вже після отримання першої оплати - це вже десь після 20 числа, не раніше.
ale_xey 07.03.2025 10:44 пишет: Але немає розуміння за скільки можна здати так як є. за 300 баксів можна плюс комуналка?
Ні, за 12 в такому стані не здаси. Я б сказала, тисяч 8.
Якщо з дисконтом. Така сама тільки трохи ближче до метро на Академі здається перемiщанам з Покровська, з дітьми та котами. На ремонти-марафети їм звісно байдуже.
ale_xey 07.03.2025 10:44 пишет: Нє , це все зрозуміло, канєшна з ремонтом краще. Але квартира довго стояла з неоплаченою комуналкою, були витрати на ремонт сантехніки і інщого, потім вивозили меблі те ж не дешева штука, потім клінінг (он де люди заробляють) , так шо хочеться відшкодувати трохи більше не вклаждаючи поки. Але немає розуміння за скільки можна здати так як є. за 300 баксів можна плюс комуналка?
На таку цифру я б не дуже розраховувала. Мала подібні характеристики, але свого часу вклалася в новий холодильник, стиралку, сантехніку і кухонні меблі. Глобальний ремонт свідомо не робила, оскільки очікуваний дохід не перекрив би витрати (незадовго до того вийшла з іншого ремонту, було розуміння). За рахунок локації в центрі орендарі були досить пристойні, але цифра менша за вказану