Власне сабж, на профільному авто зранку на холоду, секунд 30 під капотом звук як від пташок - цвіріньк- цвіріньк. Поїхав на СТО, там одразу захотіли міняти усе в сборі, ремінь агрегатник, ролік, і далі по списку. Я погодився лише на заміную реміня бо він тисяч 20-30 пробіг, а ролік в сборі з усим механізмом я ставив тисяч 70 назад і брав дуже пристойної якості. Поміняли ремінь, вчора увесь день мотався по справам - не цвірінчало. Спеціально по трасі досить швидко мотався та прислухався, якийсь свист був - але вітер був скажений на трасі і дорога така собі - тьорочка. Сьогдні врані знову завожу авто - знов звірінчить, уже на новому якісному ремені (старий був потрісканий і місцями повиїдало по краях його). Майстри кажуть що це може підшипник генератора давати такий звук - попросили попшикати між обгоною муфтою та генератором, щоб сілікон проник і перевірити цю сміливу гіпотезу. Якщо звук зникне завтра. Тоді знімати генератор і змазувати підшипник уже адекватною по густині смазкою? На скільки цю роботу можна довірити гаражним майстрам? тобто на скільки це складно розібрати і заново зібрати генератор? Бо беруться зараз майстри за все, а толкових генераторщиків я ще не знайшов.
kvadjagan 05.03.2025 11:36 пишет: Власне сабж, на профільному авто зранку на холоду, секунд 30 під капотом звук як від пташок - цвіріньк- цвіріньк. Поїхав на СТО, там одразу захотіли міняти усе в сборі, ремінь агрегатник, ролік, і далі по списку. Я погодився лише на заміную реміня бо він тисяч 20-30 пробіг, а ролік в сборі з усим механізмом я ставив тисяч 70 назад і брав дуже пристойної якості. Поміняли ремінь, вчора увесь день мотався по справам - не цвірінчало. Спеціально по трасі досить швидко мотався та прислухався, якийсь свист був - але вітер був скажений на трасі і дорога така собі - тьорочка. Сьогдні врані знову завожу авто - знов звірінчить, уже на новому якісному ремені (старий був потрісканий і місцями повиїдало по краях його). Майстри кажуть що це може підшипник генератора давати такий звук - попросили попшикати між обгоною муфтою та генератором, щоб сілікон проник і перевірити цю сміливу гіпотезу. Якщо звук зникне завтра. Тоді знімати генератор і змазувати підшипник уже адекватною по густині смазкою? На скільки цю роботу можна довірити гаражним майстрам? тобто на скільки це складно розібрати і заново зібрати генератор? Бо беруться зараз майстри за все, а толкових генераторщиків я ще не знайшов.
kvadjagan 05.03.2025 11:36 пишет: Власне сабж, на профільному авто зранку на холоду, секунд 30 під капотом звук як від пташок - цвіріньк- цвіріньк. Поїхав на СТО, там одразу захотіли міняти усе в сборі, ремінь агрегатник, ролік, і далі по списку. Я погодився лише на заміную реміня бо він тисяч 20-30 пробіг, а ролік в сборі з усим механізмом я ставив тисяч 70 назад і брав дуже пристойної якості. Поміняли ремінь, вчора увесь день мотався по справам - не цвірінчало. Спеціально по трасі досить швидко мотався та прислухався, якийсь свист був - але вітер був скажений на трасі і дорога така собі - тьорочка. Сьогдні врані знову завожу авто - знов звірінчить, уже на новому якісному ремені (старий був потрісканий і місцями повиїдало по краях його). Майстри кажуть що це може підшипник генератора давати такий звук - попросили попшикати між обгоною муфтою та генератором, щоб сілікон проник і перевірити цю сміливу гіпотезу. Якщо звук зникне завтра. Тоді знімати генератор і змазувати підшипник уже адекватною по густині смазкою? На скільки цю роботу можна довірити гаражним майстрам? тобто на скільки це складно розібрати і заново зібрати генератор? Бо беруться зараз майстри за все, а толкових генераторщиків я ще не знайшов.
Во-первых беги от этих "майстрів"...
а чому бігти - сілікон? Є кращі пропозиції?
По темі. "Цвірінькати" на холодну може все, що крутиться під капотом. Помпа, ролики, генератор, кондей, ГУР (якщо є). Пошук цвіркуна - ще той квест. Зараз ще і потепліє - шум може зникнути або стати меншим. В принципі, саме ймовірне - всякі ролики (якщо є, конструкцію конкретного двигуна не знаю) Як варіант пошуку - можна скинути ремінь генератора. Якщо це можливо. Зник шум - проблема на споживачах на цьому ремні. Залишився - проблема в тому, що крутить ремінь ГРМ.
По темі. "Цвірінькати" на холодну може все, що крутиться під капотом. Помпа, ролики, генератор, кондей, ГУР (якщо є). Пошук цвіркуна - ще той квест.
Більше скажу, у мене так зчеплення "цвірінькає". От тіки на холодну. І в холодну пору року.
автомобіль на гідротрансформаторі. Я не впевнений що він може цвірінькати. Хоча якщо є специ по акпп , то залюбки послухаю їх думку. Почалось звірінчання коли були морози до -10. Спочатку думав що саме пройде як потепліє. Але як виявилось - поки тепло не допомогає.
Во-первых беги от этих "майстрів"...
а чому бігти - сілікон? Є кращі пропозиції?
По темі. "Цвірінькати" на холодну може все, що крутиться під капотом. Помпа, ролики, генератор, кондей, ГУР (якщо є). Пошук цвіркуна - ще той квест. Зараз ще і потепліє - шум може зникнути або стати меншим. В принципі, саме ймовірне - всякі ролики (якщо є, конструкцію конкретного двигуна не знаю) Як варіант пошуку - можна скинути ремінь генератора. Якщо це можливо. Зник шум - проблема на споживачах на цьому ремні. Залишився - проблема в тому, що крутить ремінь ГРМ.
в автомобілі електропідсилювач керма. Завтра з ранку буде зрозуміло чи допомогло змазування сіліконом. Якщо допомогло - то буду шукати майстрів щоб зняти генератор та перемазати підшипник і перевірити його. З кондіціонером увімкненим хотів сьогодні покататись - але забув. Скоро зроблю пробний заїзд.
в автомобілі електропідсилювач керма. Завтра з ранку буде зрозуміло чи допомогло змазування сіліконом. Якщо допомогло - то буду шукати майстрів щоб зняти генератор та перемазати підшипник і перевірити його. З кондіціонером увімкненим хотів сьогодні покататись - але забув. Скоро зроблю пробний заїзд.
А шо дасть увімкнення кондея на ходу? Шум 30 сек після старту двигуна. Поки поїдеш - звук вже і сам зникне.
вчора покатався з увімкненним кондіціонером - все ок, жодних стороніх звуків. А сам кондіціонер холодить. Зранку завів машину - все одно цвірінчить. Буду домовлятись за знаття генератора . Його розберем, перевіримо і роліки також.
мені сьогодні підкинули ще 1 цікаву гіпотезу - сказали що то може цвірінчати муфта vvti. Що це у них з часом така болячка. І порадили залити присадку для гідрокомпенсаторів.
вирішив перевірити цю гіпотезу самим простим чином. Зранку перед тим як завести двигун, перевірив рівень масла. Машина в дворі стоїть під невеликим кутом, але вибору не має, весь двір під однаковим кутом, щоб вода стікала на вулицю. Трошки долив масла, десь 150-200 кубіків. Завів двигун і нічого не цвірінчить. Через кілька тижнів поміняю масло і залью присадку.
kvadjagan 07.03.2025 11:33 пишет: вирішив перевірити цю гіпотезу самим простим чином. Зранку перед тим як завести двигун, перевірив рівень масла. Машина в дворі стоїть під невеликим кутом, але вибору не має, весь двір під однаковим кутом, щоб вода стікала на вулицю. Трошки долив масла, десь 150-200 кубіків. Завів двигун і нічого не цвірінчить. Через кілька тижнів поміняю масло і залью присадку.
а на шо впливає рівень масла? Бо масло подається насосом, а тиск регулюється клапаном. До речі, зараз потепліло і дзюрчання могло зникнути/зменшитись.
kvadjagan 07.03.2025 11:33 пишет: вирішив перевірити цю гіпотезу самим простим чином. Зранку перед тим як завести двигун, перевірив рівень масла. Машина в дворі стоїть під невеликим кутом, але вибору не має, весь двір під однаковим кутом, щоб вода стікала на вулицю. Трошки долив масла, десь 150-200 кубіків. Завів двигун і нічого не цвірінчить. Через кілька тижнів поміняю масло і залью присадку.
а на шо впливає рівень масла? Бо масло подається насосом, а тиск регулюється клапаном. До речі, зараз потепліло і дзюрчання могло зникнути/зменшитись.
Наскільки я розумію, дзюрчання від вологи, не від морозу.
воно не дзюрчить як вода, струмочок. Там звук пташиний, як пташки цвірінчать. Цвіріньк, цвіріньк. Запису того звуку не має. Протупив. Сьогодні зранку відкрив капот, поклав біля двигуна мобілку з включеним режимом запису відео. Завів двигун і звук зник. Тепер у мене є запис відео зі звуком коли двигун нормально працює От якби я це зробив на початку тижня то був би запис який можна було б залити на ютубчик і причепити відео. А так нічого не має.
я диванний експерт з двигунів. Я вам можу про двигуни розповідати як блондінка про роботу трансформатора із старого анекдоту. Я знаю що двигун досить нервово реагує на зменьшення рівня мастила. Якщо йому не вистаче до верхньої мітки 200-300 кубіків мастила, я по звуку та по вібраціям це зрозумію (я не кажу що то страшні звуки або вібрація , просто розхитана психіка від прильотів дає суперслух). Тільки вивів масло в рівень - працює тихесенько і рівнесенько. Але цвірінчання не було жодного разу за усі 9 років моєї експлуатації авто. Може рівня трошки не вистачає для того щоб гідронатягувач ланцюга працював адекватно або vvti.
воно не дзюрчить як вода, струмочок. Там звук пташиний, як пташки цвірінчать. Цвіріньк, цвіріньк. Запису того звуку не має. Протупив. Сьогодні зранку відкрив капот, поклав біля двигуна мобілку з включеним режимом запису відео. Завів двигун і звук зник. Тепер у мене є запис відео зі звуком коли двигун нормально працює От якби я це зробив на початку тижня то був би запис який можна було б залити на ютубчик і причепити відео. А так нічого не має.
Та ні, не так вже що струмок :-) Повітря вологе, ремень вологий.
Та ні, не так вже що струмок :-) Повітря вологе, ремень вологий.
я диванний експерт з двигунів. Я вам можу про двигуни розповідати як блондінка про роботу трансформатора із старого анекдоту. Я знаю що двигун досить нервово реагує на зменьшення рівня мастила. Якщо йому не вистаче до верхньої мітки 200-300 кубіків мастила, я по звуку та по вібраціям це зрозумію (я не кажу що то страшні звуки або вібрація , просто розхитана психіка від прильотів дає суперслух). Тільки вивів масло в рівень - працює тихесенько і рівнесенько. Але цвірінчання не було жодного разу за усі 9 років моєї експлуатації авто. Може рівня трошки не вистачає для того щоб гідронатягувач ланцюга працював адекватно або vvti.
в мене теж немає достатнього досвіду в системах змащування ДВЗ. Загальний принцип я уявляю так - насос бере масло з нижньої точки картера. І це набагато нижче нижнього рівня на щупі. Рівень критичний для утворення "масляного туману". За рахунок "ляпання" коленвалу по поверхні масла. Тому я не дуже бачу можливість впливу рівня масла на ті деталі, які змащуються насосом. А це майже все в двигуні. Щодо до головної теми - особисто я ставлю на роліки. Потім на генератор. За теплої погоди звук може зникнути. Треба чекати нової зими.
зі Схоже, що "ляпання" колінвалу по маслу немає. Туман з'являється за рахунок мастила, яке видавлюється з під корінних та розбризкується обертанням колінвану.