Вітаю паньства ! Раніше з таким не стикався а тут в машині замість докаткі лежить шось таке як на фото (машина не нова і той набор теж вже явно просрочений). Хтось таким користувався ? На скільки в "польових умовах" це працює ? Варто шукати новий чи шукати стару добру докатку (для якої там доречі нема місця) ? Дякую
в мене була зафіра а метан - запаски заводської нема зараз зафіра б дизель з германії запаски заводської нема і не було з заводу комплектувалась штатний компресор в ніші і балон з піной але я такому недовіряю - вожу запаску
у далеку поїздку - тільки докатка. І не має значення, куди її покласти - в мене вона лежить просто в багажнику і з'їдає частину простору. А що робити? Колись повертався з Карпат і порвав колесо. До найближчого міста пару десятків км, що в одну сторону, що в іншу. Ніякі ремкомплекти би не допомогли. Якщо катися в межах виклику таксі, можна і ремкомплект. Я по мені, ремкомплекти - то є гарно для західних країн з їх дорогами та сервісом. У нас краще розраховувати на себе.
Все три в машині - і запаска, і такий ремкомплект як на фото, і балончик із рідиною для задування в золотник. Колись щось стане в нагоді мені або комусь на дорозі поможе
Фил 05.03.2025 23:11 пишет: Вітаю паньства ! Раніше з таким не стикався а тут в машині замість докаткі лежить шось таке як на фото (машина не нова і той набор теж вже явно просрочений). Хтось таким користувався ? На скільки в "польових умовах" це працює ? Варто шукати новий чи шукати стару добру докатку (для якої там доречі нема місця) ? Дякую
Нормальний набір (якщо клей на засох ще) - не одноразово користувався та їздив до викиду колес (а не до найближчого шиномонтажу як пишуть в інструкції ) тільки 1 раз десь через 3 сезона став трохи травити по цьому джгуту і то не критично раз в тиждень на заправці піддути) Є ще такі теж пробував, теж працюють - але йому потрібен клей(без клею не тримав) хоча в комплекті і не іде.
P.S. До докатки ще треба домкрат і балонник, а це все місце.
такого роду набори давно катаю. навіть без клею і дуже старі шнури нормально тримають. навіть після виковирювання болта М8 зміг два шнури запхати і доїхати до ремонту. там де одного шнура вистачає - неодноразово докатував колеса до повного вичерпання протектора з такими шнурками. до такого набору потрібен компресор, що має продуктивність відповідно розміру колеса (щоб підкачувати не півгодини з перервами). комусь легше замінити колесо, але якось іноді через дрібницю вивантажувати багажник бажання нема (запаска зовні, але доступ до лебідки з середин багажного відділення).
шнурки можна окремо докупати більше якісні, як і клей раз на рік (якщо є реальна потреба), хоча і тих що на фото фактично вистачає.
GreenMile 08.03.2025 12:22 пишет: Как-то по темну ехал на дачу, поймал яму, погнул закраину диска, колесо спустило. Ремкомплекты в таком случае до так что возите докатку.
И ради такого случая, который может и не настать. Всю жизнь возить запаску?
GreenMile 08.03.2025 12:22 пишет: Как-то по темну ехал на дачу, поймал яму, погнул закраину диска, колесо спустило. Ремкомплекты в таком случае до так что возите докатку.
Зате коли він настає, то почнеш думати "краще б я все життя возив докатку/запаску".
Rucha 08.03.2025 15:23 пишет: ...Зате коли він настає, то почнеш думати "краще б я все життя возив докатку/запаску".
НЕ имею запаски. В эпоху современных технологий, один раз в жизни, такой случай можно и пережить. Эвакуатор вызвать, если не будет мобильного шиномонтажа. Ибо можно два колеса порвать, такие случае тоже бывают. Вы с собой две запаски возите? Ибо "Зате коли він настає, то почнеш думати "краще б я все життя возив ДВІ докатки/запаски""
якось їхав вночі, проїхав переїзд почав набирати швидкість, удар і машина набік нахилилась. оглянув, в боковині колеса прорізаний отвір завширшки біля 5см і в довжину практично на всю боковину (265/65 гума), нічого на дорозі навколо не знайшов.. але такий випадок трапився лише раз. значно частіше в колесі виявляються якісь саморізи, шматки проволоки або металеві обрізки. у мене є і набір шнурків, і повнорозмірна запаска завжди з собою, тож що краще скажу впевнено - краще набір шнурків і компресор але якщо є запаска, то позбавлятися не варто. шнур легко ставиться в переднє колесо (бо можна виставити положення для комфортної роботи), не так комфортно в задне, але точно легше маніпуляцій з заміною колеса.
Зате коли він настає, то почнеш думати "краще б я все життя возив докатку/запаску".
А краще дві возити, я якось по дорозі в Дніпро в тумані ввечері порвав ДВА колеса одночасно, запаска була, але все одно довелося викликати евакуатор) Усього не передбачиш.
Ну, ты же всю жизнь пристегиваешься ради случая, который может и не настать, правда? Хотя случаи разные случаются и может и не помочь Если ты из Киева не выезжаешь, то запаска не нужна, а так, у меня когда-то сестра ехала в Каменец в суботу вечером из Киева, ушатала по дороге колесо (дорога абзац), за 200 км ни одного шиномонтажа работающего по дороге нет, ну ок, доехала на докатке. В воскресенье в Каменце поехала искать где починить колесо, из 18 шиномонтажей в ВС работали пять(!), из них ни у кого из 5 нет прокатного станка - колесо починить не могут. Все, на весь Каменец в выходной негде починить колесо. Нашла где-то случайно по дороге какое-то дворовое СТО, котрого в интернетах нету, там прокатали. Это не шутка, я могу скрины переписки выложить, я сидел гуглил и прозванивал их, она ездила по Каменцу. Так что спасибо, я лучше с докаткой покатаюсь, она мне как-то не мешает в нише.
Rucha 08.03.2025 15:23 пишет: ...Зате коли він настає, то почнеш думати "краще б я все життя возив докатку/запаску".
НЕ имею запаски. В эпоху современных технологий, один раз в жизни, такой случай можно и пережить. Эвакуатор вызвать, если не будет мобильного шиномонтажа. Ибо можно два колеса порвать, такие случае тоже бывают. Вы с собой две запаски возите? Ибо "Зате коли він настає, то почнеш думати "краще б я все життя возив ДВІ докатки/запаски""
Два раза прокатился на эвакуаторе по 60км+, начал возить запаску. Ибо те наборы, х..я полная когда в ямке делает дырочку - рука пролезет.