Маю тепловізор, але він не багато інформації показує по акумуляторі, вольтметр більш надійна штука.
Його просто треба використовувати при великих струмах на акумі. У колеги був випадок шпилька мала дефект - на тому контакті грілося більше. Вольтметр цього не покаже
Покаже вольтметр, бо на тій комірці між площадкою і шпилькою буде більше падіння напруги. Ну і по бмс звісно покаже при заряді-розряді що якась комірка чи то буде більше просідати чи то буде більше вперед вириватись. Я про те що тепловізор маю, хороший, але від нього інформативності не багато.
звичайним вольтметром по падінню напруги на перемичках прекрасно перевіряється якість контакту. навіть точніше ніж тепловізором. таким чином виявив у себе пару поганих контактів . міряв між шпильками акумуляторів.
Його просто треба використовувати при великих струмах на акумі. У колеги був випадок шпилька мала дефект - на тому контакті грілося більше. Вольтметр цього не покаже
Всі БМС показують напругу на комірках (разом з падінням на перемичках). Досить лише підключити балансувальні дроти однотипно до перемичок. Цих показів - насправді, повністю досить, щоб бачити чи є проблема, чи немає. Навіть можна зрозуміти, якого саме роду проблема (з балансуванням, точніше його відсутністю, чи контактом). Потрібно лише уважно спостерігати, і бажання розібратися.
windowz 09.03.2025 17:33 пишет: Тобто ніхто не розуміє, що "на холодну" все може бути ок, а "на гарячу" не дуже ок? Тоді краще купуйте фабричний
Я після збірки першого акумулятора теж мав великі надії що тепловізор мені все покаже, але що по ньому можна зрозуміти? Так, дивишся на нього, то видно що найбільше гріється в системі БМС плата, видно що дроти гріються, але хіба є якісь однозначні показники якою повинна бути дельта температури? А наприклад вольтметром можна при постійному струмі пройтись по всіх контактах і +- оцінити ситуацію і знайти місця де можна поправити.
HDC1 09.03.2025 18:30 пишет: але хіба є якісь однозначні показники якою повинна бути дельта температури?
Якщо десь поганий контакт - то дуже малоймовірно, що він буде скрізь однаково ідентично поганий. 99-100% що поганий контакт буде лише десь в одному місці - і тут буде підвищений нагрів та підвищене падіння напруги (при великих струмах). Тобто, потрібно лише знайти найгарячіше місце, яке виділяється на фоні інших місць контакту. Так само, це місце (перемичку) можна побачити по падінню напруги в додатку БМС (завдяки достатньо великій розрядності вимірювань напруги - типово видно одиниці мілівольт). Не кожен мультиметр має достатню розрядність, щоб показати чітко різницю. Але, перевага тепловізора - що це універсальний прилад, яким можна оглядати всю конструкцію АКБ, дроти, і не лише АКБ, а і будь-яку конструкцію.
місяць потестував 24в систему MUST PV18-3224 PRO та 10 панелей райзен 400вт по 52дол з віддаленим моніторінгом на Raspberry Pi 400 + SolarAssistant (воно місяць безкоштовно). Маст працює з коробки по юсб шнурку з таким моніторінгом.
Зробив висновки, минулої Пт купив Deye SUN-6K-SG05LP1-EU за 35000грн та батарею Deye SE-G5.1 Pro-B за 32500грн. У Сб інсталював, налаштував моніторінг з додатком Солармен, бо Deye клауд трохи глючне. Я вважаю за такий бюджет Deye без варіантів. Безшумне! Ніяких проблем, гарантія, підтримка. Зручне масштабування. Ніяких саморобних танців з бубном (тепловізором, моніторінгом, стисканням, корпусами, поганим контактом)
Пізніше додам панелей до 7500вт, та ще одну або дві батареї, та забуду про дТек Доречі є безкоштовний софт для керування системою створений нашим програмістом, треба потестувати його Dsolar
Для майбутнього кемпера придивляюся до системи Deye All-in-one ESS 3.6kW with Battery 5.3kWh вважаю його найкращім на сьогодні рішенням за 55000грн.
Зробив висновки, минулої Пт купив Deye SUN-6K-SG05LP1-EU за 35000грн та батарею Deye SE-G5.1 Pro-B за 32500грн. У Сб інсталював, налаштував моніторінг з додатком Солармен, бо Deye клауд трохи глючне. Я вважаю за такий бюджет Deye без варіантів. Безшумне! Ніяких проблем, гарантія, підтримка. Зручне масштабування. Ніяких саморобних танців з бубном (тепловізором, моніторінгом, стисканням, корпусами, поганим контактом)
Пізніше додам панелей до 7500вт, та ще одну або дві батареї, та забуду про дТек Доречі є безкоштовний софт для керування системою створений нашим програмістом, треба потестувати його Dsolar
Для майбутнього кемпера придивляюся до системи Deye All-in-one ESS 3.6kW with Battery 5.3kWh вважаю його найкращім на сьогодні рішенням за 55000грн.
Батареї Deye не найкращий вибір нажаль. Багато глюків із софтом у БМС. Інколи навіть з інвертором Deye батарея "засинає"...
Зробив висновки, минулої Пт купив батарею Deye SE-G5.1 Pro-B за 32500грн.
Щось мені здається що висновки ніякі не зробились, що таке батарея 5.1 кВт для 6-кіловатного інвертора? Так, правильно, це нічого. Це на добу для холодильника враховуючи власне споживання інвертора. Можна було докласти ще 20-25К грн і отримати акумулятор на 280 комірках ( 14.5 кВт*годин чесних), то ж ажіотажу вже нема, уже комірки в нас в наявності по тій же ціні що на Нконі, беремо 16 комірок по 2400 грн, бмс за 3200-4200 грн, відносно корпусу щоб було легко збирати беремо залізний за 6000 грн, всякі там кабелі, клеми, накінечники, ізолятор, накидуємо ще 2000-2500 грн, ок, самому не хочеться збирати, накидуємо зверху ще 4000 грн за збірку цього всього (зазвичай у збірщиків є всі аксесуари щоб не бігати по магазинах шукати клеми-кабелі-накінечники), і отримуємо акумулятор ціною до 55К грн. Це чисто моя думка, нікому не навязую.
Можна було докласти ще 20-25К грн і отримати акумулятор на 280 комірках ( 14.5 кВт*годин чесних), то ж ажіотажу вже нема,
Можна, для мене не є проблемою взяти на нконі комірки та зібрати батарею.
Але в плані подальшого масштабування та безпроблемної взаємодії багатьох батарей з інвертором це не варіант. Так, він на початку побудови станції дешевший, а далі танці з бубном будуть точно Та і виглядають ці батареї саморобні та важкі так собі. Тож я краще трохи переплачу, але куплю одну батарею, потім другу, потім ще скільки треба буде.
Можна було докласти ще 20-25К грн і отримати акумулятор на 280 комірках ( 14.5 кВт*годин чесних), то ж ажіотажу вже нема,
Можна, для мене не є проблемою взяти на нконі комірки та зібрати батарею.
Але в плані подальшого масштабування та безпроблемної взаємодії багатьох батарей з інвертором це не варіант. Так, він на початку побудови станції дешевший, а далі танці з бубном будуть точно Та і виглядають ці батареї саморобні та важкі так собі. Тож я краще трохи переплачу, але куплю одну батарею, потім другу, потім ще скільки треба буде.
Ось коли купите другу, то після певних танців з бубном дві скоріше за все нормально запрацюють (ну майже), коли третя - треба вже кільцем з'єднувати з інвертором, а 5 - одна буде постійно недозаряджена, треба переробляти повністю схему підключення нам шину
alexa11 10.03.2025 15:46 пишет: у знайомого дея 6 квт, панелей 9 штук . акб самозбірний на 15квт. жалуеться, що в сонячні дні нема куди дівати сонячну енергію...
гріти великий бойлер, або вмикати конвертори дистанційно. Було б бажання. В мене з цим немає проблем.
Колись поставлю собі 60кВт станцію, будє сонячний майнінг або власна АІ модель у господарстві я її годую а вона виконує завдання ...
Ось коли купите другу, то після певних танців з бубном дві скоріше за все нормально запрацюють (ну майже), коли третя - треба вже кільцем з'єднувати з інвертором, а 5 - одна буде постійно недозаряджена, треба переробляти повністю схему підключення нам шину