З бензином все зрозуміло - або троїть, або не їде. А як щодо ДП? Що звичайне лив на ОККО, що зараз пульс - різниці взагалі не відчуваю. Навіть витрата така сама
Aziz 13.03.2025 11:01 пишет: З бензином все зрозуміло - або троїть, або не їде. А як щодо ДП? Що звичайне лив на ОККО, що зараз пульс - різниці взагалі не відчуваю. Навіть витрата така сама
На ОККО - різниця тільки в температурі замерзання зараз,гадаю. Інше - навряд чи хтось відчує. А взагалі на не дуже доброму - мотор може якось гучніше працювати, може сажи бути більше. Хоча із сажевим фільтром -навряд чи щось видно прямо спочитку.
По їзді : спочатку скажить - чи відчуваєте різницю в ізді при включеному кондиціонері/кліматі та вимкненому?
Чи відчуваєту автівкою різницю коли: а) самі їдете або з дівчиною/жінко, б) коли з двома кремезними мужиками в салоні?
Якшо на обідва питання відповіть 'ні' - то й на різному ДП різниці не буде По витраті на власному досвіді - іноді на кращому паливі витрата може бути більше, як на бензині так й на дизелі. Гадаю це тому, що воно провокує активніше давити педальку
суб'єктивна думка - далі нікуди) Купив свого дизелька восени 21го. Лив постійно ОККО, пробував ВОГ і Сокар. Суб'єктивно тяга та ж сама, звук двигуна(а точніше паливної) такий же. Однак на заправці повного баку вог виходилала найбільша витрата, Окко і Сокар однакові. Спробував upg - і дуже розчарувався, бо нижча ціна компенсовувалася вищою витратою, і не тільки. Я в той час грався перевіркою пального, їдучи одну і ту ж ділянку траси на швидкості 90, на 6 передачі(автомат Aisin), затяжна гора десь 1км. Так от, авто на круїзі завжди виїздило вгору без питань, а от на солярі від upg почала вмикатися 5та - тобто не вистачало тяги/потужності.
В травні 22го почалися ігри в "заправ мене хоч десь", і раз мені по блату залили на напівофіційній заправці "литовський" дизель. То я вже не міг дочекатися щоб отримати повний бак з будь-якої іншої заправки - машина то їхала норм, але дизель почав звучати більш тракторно, як на холодну, так і на холостому ходу. Після того регулярно Окко, і пару разів сокар. Їде однаково, гарно стартує. Більше і не треба
ну щодо поведінки авто, то останнім часом почало їхати ніби в ній 50 к.с., тому й перейшов на пульс. Але нічого не змінилося. Відстань між прожигами десь 250км в середньому, тобто не змінилася. Пробіг на 90% по місту, але десь 40-60 км в день. Ну і по ФАПу пише забитість на 98%, але ж воно тупо лічильником рахує, а не відображає реальний стан
Aziz 13.03.2025 15:47 пишет: ну щодо поведінки авто, то останнім часом почало їхати ніби в ній 50 к.с., тому й перейшов на пульс. Але нічого не змінилося. Відстань між прожигами десь 250км в середньому, тобто не змінилася. Пробіг на 90% по місту, але десь 40-60 км в день. Ну і по ФАПу пише забитість на 98%, але ж воно тупо лічильником рахує, а не відображає реальний стан
А як ви знаєте коли той прожиг? Щось 100 т км проїхав і досі не знаю коли він відбувається.
Може збільшитись витрата або гірша тяга. Але ще витрата стає більша на зимовому дизелі і коли дуже тепло.
Aziz 13.03.2025 11:01 пишет: З бензином все зрозуміло - або троїть, або не їде. А як щодо ДП? Що звичайне лив на ОККО, що зараз пульс - різниці взагалі не відчуваю. Навіть витрата така сама
Я поки їздив на дизелях то теж нічого не відрізняв, міг відрізняти тільки коли влив конкретну бадягу. Але є люди які кажуть що їздив на звичайному, машина звучала трутуту, а залив преміальне пальне і чую із мотора тратата, і купа потужності добавилось. В такому випадку вважаю що це їхнє відчуття схоже до того коли помити автомобіль, а ще кажу що електромобіль теж погано їде коли до 100% зарядити при низькій напрузі, а коли при хорошій напрузі то відчувається прибавка потужності
Aziz 13.03.2025 11:01 пишет: Що звичайне лив на ОККО, що зараз пульс - різниці взагалі не відчуваю. Навіть витрата така сама
Наводяще питання: А чим відрізняється пульс від звичайного?
наскільки рекламує окко, то в пульс додають якісь чистящі присадки. Вчора подивився ФАПом, то у мене вже нема зашкалу по корекції першої форсунки. Раніше періодично з'являлися такі помилки як р2291 (The rise in pressure in the injection rail si too slow on starting) та р0263 (Cylinder 1. Resetting of injector outside the tolerance.)
Drug2 14.03.2025 14:52 пишет: Та і на закордонному дизелі, по автобанах, різниці теж ніколи не відчував.
В мене в Польщі двигун тихіше працює на їхньому дизелі і розхід падає десь на 0.5л. Але це було ще до Ковіду. А коли заправлявся на Аміку- то машина доволі погано набирала оберти і двигун точно працював гучніше, по відчуттях шось типу наче залив неякісний бензин.
В мене на авті стоїть датчик наддуву турби. Так от, попадається солярка, яка дає менший тиск на турбу, но мотор пре як дурний. Попадається така, що турба реве аж до спрацювання аварійного передуву, но не їде ніфіга. Напевно, то є різниця в швидкості горіння: горить швидко - значить робить роботу по максимуму в циліндрі. Горить довго - не встигає в циліндрі, догорає вже в вихлопі, відповідно менше робить корисної роботи з переміщення поршня.
Aziz 13.03.2025 11:01 пишет: Що звичайне лив на ОККО, що зараз пульс - різниці взагалі не відчуваю. Навіть витрата така сама
Наводяще питання: А чим відрізняється пульс від звичайного?
наскільки рекламує окко, то в пульс додають якісь чистящі присадки.
Так ото ж, але на якість, чи на "горючисть" пального ці присадки ніяк не впливають. Тому завди кажу, що лити пальне з присадками кожного разу не має сенсу один раз на 4-5 заправок цілком достатньо, більш того у старий двигун якій до того не бачив присадок лити треба дуже обережно, бо намиє відкладень які потім полетять у клапана та кат (якщо він ще є), а на дизелі ще й у сажевик.
Якось залив мабуть неякісне ДП - суттево змінився звук - торохтів як трактор. Ще для ДТ і двигуна важливий показник - змащувальна здатність, і от тут починається цікаве. На ютубі є чувак, який проводив експерименти про це. І ще - зимовий дизель - апріорі має гірші показники змащування. Зовсім неякісне ДП себе проявить - авто більше не поїде))
ivv 17.03.2025 10:41 пишет: І ще - зимовий дизель - апріорі має гірші показники змащування.
ну так суть зимовго дизелю в тому що він рідший, так сказати. тобто не так загустає. для того в ньому і присадки спеціальні, а хто і антигель дає. знайомий ллє ще взимку присадку для додаткового змащення - саме з такої логіки, що слабко сама по собі зимова солярка мастить...
Мабуть залежить від авто. У мене на БМВ можна помітити якість дизеля. До війни заправлявся на юпіджи і кло. Періодично помічав, що під гірку на низьких обертах наче не вистачає тяги і з'являється неприємна вібрація, треба підгазовувати для пониження передачі. Навіть не думав про паливо, бо на бензі вже багато років до того їздив з цих заправок і проблем не було. В якийсь момент все ж помітив, що таке спостерігається саме після юпіджи. Перестав там заправлятись і більше такого не помічав. З 22го окко\вог онлі, все ок, різниці не помічав.
купив собі старенького дизеля. до цього не мав досвіду. підкажіть, чи варто лити в профільне авто дизель типу мустанг та пульс? заправляють в основному на вог та окко.