Сподіваюсь математичні функції умовного pyton не треба сертифікувати?
Дарма сподіваєшся. Треба.
Мову програмування чи ПЗ, якій на неї створюється?
Треба - сертифікують. Чи є потенційні проблеми у пітона з арифметичними операціями?
Щодо похибок. Люба система вимірювання має свої похибки. Тут теж не буде виключень. Будуть і похибки, будуть і умови використання. Скоріш за все - мінімальна відстань між знімками. Похибка може мати динамічну шкалу та враховуватись у швидкості, за якої виписується штраф. Наприклад, для відстані 1-2 км - порогова швидкість 60 км/г (це похибка 20%) 2-4 км - 55 більше 4 -52 І все, можна подавати на сертифікацію. Особисто я не бачу технічних проблем для визначення паспорту та ТУ цієї системи. На сучасному рівні розвитку науки та техніки - це взагалі ні про що.
розслабтесь, тошноти. Для цього перевикористати існуючі камери аж ніяк не вийде. Буде окремий сертифікований комплекс вимірювання швидкості "Тошнот2000", на розробку і закупівлю якого розпиляють купу державного бабла. Це за умови, що депутангам хватить ума цю дічь прийняти.
Я пропоную просто ввести таксу на все що потужніше 80 кс чи може розігнатись більше 110 км/г. Точно ж будеш порушувати, коли не під камерою, превентивний штраф, щоб навіть думки не було. Баксів 600 на місяць для всього де більше 100 кс, у тих в кого більше 200кс - зразу в тюрму.
розслабтесь, тошноти
Тоді потрібно точне і чітке визначення , хто такі тошноти Бо одного разу було , що мені блимали коли я в правому ряді їхав ( їх 3 )
Навіть два годинника поруч синхронно не йдуть. Похибка завжди є. Яка? А це вже в документації, а там такого параментру немає. Навіть похибка у 0.1 сек. - це вже похибка. Якщо вона прописана - ок. Якщо ні - то метод не достовірний.
І ніякий питон не допоможе. Цим нормам років і років.
а ти думаєш зараз камери час беруть з внутрішнього годинника? серйозно?
А звідки вони беруть, і яка буде відповідь на адвокатський запрос "А чи сертифікован ваш годинник?
Треба - сертифікують. Чи є потенційні проблеми у пітона з арифметичними операціями?
Щодо похибок. Люба система вимірювання має свої похибки. Тут теж не буде виключень. Будуть і похибки, будуть і умови використання. Скоріш за все - мінімальна відстань між знімками. Похибка може мати динамічну шкалу та враховуватись у швидкості, за якої виписується штраф. Наприклад, для відстані 1-2 км - порогова швидкість 60 км/г (це похибка 20%) 2-4 км - 55 більше 4 -52 І все, можна подавати на сертифікацію. Особисто я не бачу технічних проблем для визначення паспорту та ТУ цієї системи. На сучасному рівні розвитку науки та техніки - це взагалі ні про що.
От коли сертифікують, тоді можна розмовляти.
Я пропоную просто ввести таксу на все що потужніше 80 кс чи може розігнатись більше 110 км/г. Точно ж будеш порушувати, коли не під камерою, превентивний штраф, щоб навіть думки не було. Баксів 600 на місяць для всього де більше 100 кс, у тих в кого більше 200кс - зразу в тюрму.
сумму надо обсуждать, но мысль логичная!
А звідки вони беруть, і яка буде відповідь на адвокатський запрос "А чи сертифікован ваш годинник?
Можеш спробувати взяти любий штраф з фотофіксації і оскаржити в суді, що дата та час вчинення правопорушення (обов'язкова позиція у протоколі про адмінправопорушення) фіксувалось несертифікованим пристроєм... Поділешся з нами досвідом...
Але поки що ця полеміка про відсутність сертифікації більше схожа на "причинаастановкі"...
Вимірювання часу взагалі не питання. Зараз, в епоху інтернета, точність часу взагалі не питання. Джерел для синхронізування - вагон та ще трохи.
Ага, ото ми такі самі були декілька років тому, коли писали систему що мала час як критичні дані. Спочатку виявилося що певні питання все ж є. Потім - що вони набагато складніші ніж навіть здавалося. Потім до дурнуватих українських хлопців окремо прилетіла делегація цивілізованих панів - бо геть незрозуміло як ті хлопи подорослішали, а на годинник дивитися не навчилися. Тим більше в комп'ютерах. Там же ж... чекайте, як там у класиків "точність часу взагалі не питання. Джерел для синхронізування - вагон та ще трохи"
"Ітоги подвєдьом..." (див. "Аксіома Леся") На "не питання" було витрачено сумарно трохи менше 700 людино-годин. Результат - запроваджено нове правило "час має сприйматися як апріорно НЕдостовірне значення". Делегація відчалила у похмільному розпачі. На релізі біля кожної помітки часу є посилання на простирадло тексту зі зняттям всієї відповідальності і кволими поясненнями в стилі "це не ми дурні, це все людство таке". На піввідсотка підвищили страхування професійних ризиків. У всіх героїв драми досі сіпається око коли бачать таймстемпи в базах чи коді.
Мову програмування чи ПЗ, якій на неї створюється?
Сертифікувати мову програмування - це як зважувати червоний колір. Бо мова програмування - це лише певний контракт, за яким автор кода очікує його виконання певним чином. Саме через це сертифікація ПЗ - це дуже непроста і складна історія. В світі де навіть на одному процесорі (я взагалі не торкаюся мереж) ви НЕ можете очікувати гарантованої повторюваності (!) поведінки за начебто рівних обставин - виникають купа питань різного ступеню вогонства аж до хрюмпста. В свої базі вони всі зводяться до "Хлопці, за умови коли ваш код правильний, але він виконався не так як очікувалося з причин що від вас не залежать - хто буде відповідати? Бо всі хто писав ваші інструменти (компілятор, базу і все інше) - мають окрему ремарку що вони ні за що не відповідають."
Якщо казати про критичний медичний софт - то нас рятує те що людський організм має неабиякий запас міцності, а виробники ліків і медобладнання - теж параноїдальні перестрахувальники. Ну і ще дієвий інститут страхування професійних ризиків - в Україні мало хто про таке чув, але без нього мабуть "умовний захід" досі б в паперцях копирсався б.
как у нас любят подводить всевозможные отмазки вот у меня когда-то было - далекая страна, тоннель, знак измерения средней скорости проезда оного по меткам начало-конец оно мне надо нарушить и надеяться на отмазки? нет, поехал по отмерянной скорости без всяких наркомовских сверху и ДО СИХ ПОР жив...
как у нас любят подводить всевозможные отмазки вот у меня когда-то было - далекая страна, тоннель, знак измерения средней скорости проезда оного по меткам начало-конец оно мне надо нарушить и надеяться на отмазки? нет, поехал по отмерянной скорости без всяких наркомовских сверху и ДО СИХ ПОР жив...
А если б накинул сверху - ПОМЕР БЫ?
в чужой стране без знания языка на машине с регистрацией на другого человека? я не настолько плохо воспитан
в чужой стране без знания языка на машине с регистрацией на другого человека? я не настолько плохо воспитан
То есть не помер бы. В чем тогда смысл капсовой сентенции про "до сих пор жив"? Поддерживаешь 50 км/час по Берестейскому проспекту дажае летом?
так так бы поступил каждый. и не обязательно в чужой стране. У нас то, в самой прекрасной стране на земном шаре ( и я не шучу) притормаживают перед камерами. Это логично.
если в конце тонеля полицаи не стоят, то ничего и не было бы . Укр номера, где сядешь там и слезешь, фотографируй, не фотографируй:). Но это не значит, что если можно не нарушить, то надо специально нарушать.
... нет, он предупреждает про участки с измерением средней скорости....
А где он о таких участках предупреждает. если их нет?
... нет, он предупреждает про участки с измерением средней скорости....
А где он о таких участках предупреждает. если их нет?
а можно раскрыть вопрос? а то я не понял о чем он.
... а можно раскрыть вопрос? а то я не понял о чем он.
Где Вейз предупреждает о участах с измерением средней скорости? Если таких участков в Украине нет?