Я, зазвичай, виводжу до себе. Де якраз я плачу за вивіз. Себто з дачі везу не до першого ліпшого - а до свого контейнера. Всьо чотко. Вивіз навіть не один мінівен (той, що в профілі). Так і раджу всім робити. Або замовляєш спеціалізований вивіз будсміття.
nickka 26.03.2025 19:18 пишет: Якщо сміття влазить в седан то в найближчий контейнер для великогабаритних відходів
Мав на увазі, що немає нічого великогабаритного 30 мішків стіни можна за 4-5 рази вивезти і ще там пару махів з лінолеумом і трохи різних дочок зі старих меблів
за табачкою є полігон будівельного сміття мапа , колись також вивозив самостійно, але там є нюанс, можна тільки тим, хто має пропуск, тому доплатив, щоб забрали в мене прямо там, але це все одно було краще, ніж викликати під мій обсяг окреме авто.
nickka 26.03.2025 19:18 пишет: Якщо сміття влазить в седан то в найближчий контейнер для великогабаритних відходів
Мав на увазі, що немає нічого великогабаритного 30 мішків стіни можна за 4-5 рази вивезти і ще там пару махів з лінолеумом і трохи різних дочок зі старих меблів
В принципе уже насоветовали выше. Но если мешков 30 и остальные мелочи, то не усложнять себе жизнь и вызвать мусорщиков. Без грузчиков оно не мега дорого ( на фоне ремонта)
В принципе уже насоветовали выше. Но если мешков 30 и остальные мелочи, то не усложнять себе жизнь и вызвать мусорщиков. Без грузчиков оно не мега дорого ( на фоне ремонта)
Воно то не багато коштує, але ремонт з'їв все і ще просить
Куб 300 грн + подача авто. За 30 мішків і інші доски 1.8к
Я б попитала у сусідів, чи вивозить хтось малими партіями. У нас в ЖК є такий чувак, 2 ремонти мені вже вивіз. За 12 мішків на днях сплатила 350 грн. І в квартирі завжди чисто.
А нічо, що за його вивіз хтось сплачує власні грошики?
Що значить власні грошики? У тарифі на вивіз сміття є норма для побутових відходів і для великогабаритних відходів. Для яких виставляють спеціальні контейнери. Не коло кожного смітника для побутового сміття, а один на декілька. І за це ми платимо, то чому не користуватися?
Що значить власні грошики? У тарифі на вивіз сміття є норма для побутових відходів і для великогабаритних відходів. Для яких виставляють спеціальні контейнери. Не коло кожного смітника для побутового сміття, а один на декілька. І за це ми платимо, то чому не користуватися?
От тільки є воно далеко не у всіх районах. Я особисто бачив таке тільки між Дитячим світом та ринком Юність (не знаю яку назву зараз має "комсомольській" масив). Можливо тому, шо в інших районах досить багато ОСББ, які заощаджують на цьому. Наприклад, наше подібний контейнер постійно не тримає, але раз на рік замовляє вивіз габариту.
У мене немає ОСББ, і вивозу габаритних немає в тарифі, та й контейнера немає. Точніше, він є біля сусідніх новіших будинків від забудовника на час ремонтів, і там за нього мешканці платять окремо.
Не треба підкидати своє сміття в чужі контейнери, навіть якщо ви платите за вивіз габариту десь в іншому місці:) Уявіть цей контейнер десь в старому фонді поруч із новободувою, за шо їм це.
От тільки є воно далеко не у всіх районах. Я особисто бачив таке тільки між Дитячим світом та ринком Юність (не знаю яку назву зараз має "комсомольській" масив). Можливо тому, шо в інших районах досить багато ОСББ, які заощаджують на цьому. Наприклад, наше подібний контейнер постійно не тримає, але раз на рік замовляє вивіз габариту.
якщо у вас немає контейнера і ви не платите за це (тобто в тарифі не враховано), то вивозьте самі. А у мене є. І там закладений певний об'єм на рік саме великогабаритних відходів. Я їх не викидав вже бозна скільки років, так що junior може вивести за мене у будь-який контейнер для великогабаритних відходів керуючої компанії Голосіївського району
якщо у вас немає контейнера і ви не платите за це (тобто в тарифі не враховано), то вивозьте самі. А у мене є. І там закладений певний об'єм на рік саме великогабаритних відходів. Я їх не викидав вже бозна скільки років, так що junior може вивести за мене у будь-який контейнер для великогабаритних відходів керуючої компанії Голосіївського району
Тариф на великогабаритне сміття закладений у всіх, його заборонено не закладати. Але там є норми по кількості, аж до одного холодильника за якийсть час, одного дивана і т.п. маячні ))). Колись бачив цей опис. Вочевидь, що будівельні відходи самому треба організовувати вивіз
В ответ на: Я їх не викидав вже бозна скільки років
В мене теж так Коли було порібно винести декілька розібранх тумбочок , то мені сказали куди виносити . Контейнера немає , всі виносять в одне місце ( дівани , крісла , старі рами і т.д. ) , потім трактор з причєпом це вивозить . З ішого боку , як би всі це все самі вивозили , то двірники сиділи без роботи