Потрібна електрична газонокосарка для малої площі ( 30-40 м2). Дивлюсь на олх є їх і по 2кгрн, в епіцентрах і т.д від 3кгрн. Все воно візуально і по ттх схоже, але чи так воно на справді Якісь "модні" за 5 -6 -10-.. кгрн. купувати не буду, а з отих за 2+ є сенс щось там перебирати чи брати яка більше по кольору сподобається чи краще зовсім не брати? Хто в темі, підкажіть.
Як на мене, вибору по кольору цілком достатньо. Ще можна на гарантію звернуть увагу. Ще можна на трімер звернути увагу. Для складних місць тільки він. А для такої площі може його і вистачить. Але якість покосу гірше, ніж у косарки.
У мене експерт епіцентрівський вже років 12-15, напевно, точно не пам'ятаю коли купив. Якість так собі, колеса вже як у татри, тільки навпаки, назовні, але двигун крутить, ніж точу, ріже досить рівно. З усіх доступних по бюджету варіантів раджу вибирати найпотужнішу. Це має значення.
мав 3 роки розетківську. шуміла, косила. але минулого року взяв їй на заміну олеомак. чому? бо в rztk невдала(на мою думку) конструкція, надмірний натяг ременного приводу, і з часом просто в пластику подалося посадочне місце підшипника. від чого косити більше не можна було. реанімовувати пробував, не вийшло.
Була в мене ноунейм з епіка, здається Експерт. Потім була шведська Стіга. Обидві ледь доживали до кінця другого сезону. Зараз Бош Ротак перекотився на 5-й сезон і досі стриже гарно. Якщо пошукати , то будуть ті ж умовно 2+... Це я не шукав, посилання перше, що трапилось. Може, буде й дешевше...
Якщо вибирати з травозбірником, то потрібно розуміти що чим менший його об"єм, тим частіше доведеться бігати його трусити. А це трохи задрочує. А в загалі то травозбірник це вещ! Набагато скорочує час прибирання ділянки.
В ответ на: Зараз Бош Ротак перекотився на 5-й сезон і досі стриже гарно. Якщо пошукати , то будуть ті ж умовно 2+..
Бачив я ці боші і гардени і макітри на олх і промі за +/- 2кгрн в той час як на розетках, мойо і т.д вони вже по ціні х2-3-... Мені здається що ті боші за 2 то якийсь зовсім лютий треш. Краще вже якийсь китайський "ноунейм" чим вот ето все "фірмове", чи я помиляюсь?
Vindsor 23.04.2025 09:52 пишет: Була в мене ноунейм з епіка, здається Експерт. Потім була шведська Стіга. Обидві ледь доживали до кінця другого сезону. Зараз Бош Ротак перекотився на 5-й сезон і досі стриже гарно. Якщо пошукати , то будуть ті ж умовно 2+... Це я не шукав, посилання перше, що трапилось. Може, буде й дешевше...
У мене такий - працює вже років 10. Єдине, що минулого сезону замінив підшипник (рідний просто розвалився). Там це робиться доволі нескладно, тому робив це сам по відео з ютюбу.
В ответ на: Зараз Бош Ротак перекотився на 5-й сезон і досі стриже гарно. Якщо пошукати , то будуть ті ж умовно 2+..
Бачив я ці боші і гардени і макітри на олх і промі за +/- 2кгрн в той час як на розетках, мойо і т.д вони вже по ціні х2-3-... Мені здається що ті боші за 2 то якийсь зовсім лютий треш. Краще вже якийсь китайський "ноунейм" чим вот ето все "фірмове", чи я помиляюсь?
Свого часу брав його орієнтовно за 100 доларів в Епіцентрі по дорозі на дачу без всяких акцій і розпродажів. Тобто якщо відкинути НДС та жадібність Епіку, то, може, і нормальна ціна - 70-80 доларів на нього. Там конструктивно дуже все примітивно, але, наче, надійно. Просто - електромотор на коліщатках.
Sergio225 23.04.2025 08:52 пишет: мав 3 роки розетківську. шуміла, косила. але минулого року взяв їй на заміну олеомак. чому? бо в rztk невдала(на мою думку) конструкція, надмірний натяг ременного приводу, і з часом просто в пластику подалося посадочне місце підшипника. від чого косити більше не можна було. реанімовувати пробував, не вийшло.
Тому плюсую за найдешевшу з найбільшою гарантією
багато недорогих, навіть брендових зараз йдуть такої конструкції. для здешевлення. надійніше з прямим приводом без ремінної передачі. у мене з прямим приводом фірмова працює 15 років. дісталася мені бу. подивився дату виробництва . їй більше 25 років. поміняв недавно підшипники на двигуні і працює далі. треба шукати, попадаються з прямим приводом і асинхронним двигуном без щіток відносно недорогі. https://www.youtube.com/watch?v=2x1kZg3XNXk&ab_channel=Tam%C3%A1sHorv%C3%A1th от наприклад перше що попалося.
Yura-8 23.04.2025 00:21 пишет: Потрібна електрична газонокосарка для малої площі ( 30-40 м2).
не така вже й мала площа, імхо, саме для ГАЗОНокосарки... в мене трохи менше, користуюся електричними: була якась дуже старезна Kaiser (з 90-х рр. минулого сторічча) - невбиваєма, але інколи доставляла якимись дрібницями набридла то віддав сусіду-кулібіну, працює й понині.
Наразі, крайні років 5, користуюся якимось червоненьким B&D, косить собі та й косить, приблизно через рік в ньому згорів двигун -- поміняли по гарантії на нову таку ж косарку....
Все наче нормально з електричними, задачу свою виконують, але...за багато років, я так й не призвичаївся до таскання за собою дроту, задовбало це вкрай! Мабуть таки псіхану та наступна косарка буде бездротовою, акумуляторною...
у мене газону соток 9. електричною мережевою косити прекрасно. бензиновою потрібно заливати пальне, мастило, заводити, шумна, димить. обслуговування. ще і дорожче в рази виходить якщо порахувати вартість бензину мастила. в порівняні з електричною. таскання кабелю не дратує. якщо вибрати поравильну тактику руху то кабель лягае поряд не заважаючи. якщо і брати бездротову то акумуляторну.
Зверніть увагу на ширину косовиці (фактично це довжина ножа газонокосарки), як на мене то оптимальний варіант 38-42см. Вибираю газонокосарки з одночасним придбанням другого ножа (був випадок розриву ножа навпіл) Важко купити ніж конкретної моделі, а від інших моделей вони не сумісні. Перевагу віддавав виробникам Stiga та Al-Ko. Газончик із 2003 року. Використовую третю газонокосарку (потужність двигуна, кВт 1.3-1.8). Вдалого вибору
Yura-8 23.04.2025 00:21 пишет: Потрібна електрична газонокосарка для малої площі ( 30-40 м2).
не така вже й мала площа, імхо, саме для ГАЗОНокосарки...
ділянка 6х6 метрів - це ні про що. 15-20 хвилин роботи. + провода розтягнути. В мене боротьба з газонами (травою всякою) займає десь 8 людино*годин. Це люта каторга. Але це вже інша історія...
Тобто це клаптик 5x8 метрів. Дійсно має тримера вистачити, тім більше якщо у цього клаптика складні кордони. Щоправда у мене з тримером не задалося, як тільки закінчилася гарантія у Боша одразу врізала дубу якась пластикова дрібниця і за 15+ років я її не замінив.
У мене розмір газону разів 10 більше. Років 20 на ньому працювала якась італійка, минулого року у неї практично вмер мотор, який дихав на ладан останні 10 років, і я придбав на першій погляд аналогічну AL-KO. Маю визнати, що німецький інжиніринг має свої плюси перед італійцями. Кілька дрібних копійчаних моментів зробили користування набагато зручнішим, насамперед це стосується підключення 220 до косарки. По терміну життя він навряд перевершить італійку, бо планую істотно збільшувати газон, а кум на 5 сотках газону міняє їх кожні 5 років.
Aleks777. 23.04.2025 13:47 пишет: Зверніть увагу на ширину косовиці (фактично це довжина ножа газонокосарки), як на мене то оптимальний варіант 38-42см. Вибираю газонокосарки з одночасним придбанням другого ножа (був випадок розриву ножа навпіл) Важко купити ніж конкретної моделі, а від інших моделей вони не сумісні. Перевагу віддавав виробникам Stiga та Al-Ko. Газончик із 2003 року. Використовую третю газонокосарку (потужність двигуна, кВт 1.3-1.8). Вдалого вибору
е ножі неоригінальні. можна підібрати по розміру навіть на мою древню 25 річну косарку я поки що свій зламаний ніж заварив і працює далі.
Попередній ніж я доточив (років 10-15), що він став тонким та дуже легко гнутися. Новий ніж поки не точу, а відбиваю молотком. Типу як коса. Подивимось, чи підійде така техлологія. Гострота річ умовна. Ось на тримері леска, яка косить завдяки швидкості. І вона геть не гостра. Може і ніж так зможе...
не така вже й мала площа, імхо, саме для ГАЗОНокосарки...
ділянка 6х6 метрів - це ні про що. 15-20 хвилин роботи....
згоден, то я з просоння затупив, дійсно 30-40 кв.м - то дуже мало, "порахував" свій метраж під газоном - десь 150 кв.м виходить, це не рахуючи ще втричі+- більшої площі під "різнотрав'ям-бурьянами" що їх бензо-косою обробляю ...хвилин 40-60 в мене забирає, але таки за 15+ років регулярного косіння, тягання дроту дуже задовбало...зараз би електричні девайси не брав би...власне й не беру вже, поступово переходжу на акумуляторні.