2-3 змінних акума. Але заряд/розряд акума це проблема на великих об'ємах (дрова чи покос, чи ще щось)
в мене запас акумів 20 Аг, вистачає десь на півтори-дві години (8-10 соток), але більше я за один раз не маю бажання косити. Взагалі плюсону за акумуляторну косарку, бо оцей весь сморід та гемор з бензином, вібрації та шум не варті економії.
дайте лінк, будь ласка, на модель косарки з такими довгограючими акумами
2-3 змінних акума. Але заряд/розряд акума це проблема на великих об'ємах (дрова чи покос, чи ще щось)
в мене запас акумів 20 Аг, вистачає десь на півтори-дві години (8-10 соток), але більше я за один раз не маю бажання косити. Взагалі плюсону за акумуляторну косарку, бо оцей весь сморід та гемор з бензином, вібрації та шум не варті економії.
дайте лінк, будь ласка, на модель косарки з такими довгограючими акумами
ось така з мінусів, немає мішка для трави, але в моєму випадку це не критично, бо в мене не супергазон, а просто трава
Aleks777. 23.04.2025 13:47 пишет: Зверніть увагу на ширину косовиці (фактично це довжина ножа газонокосарки), як на мене то оптимальний варіант 38-42см. Вибираю газонокосарки з одночасним придбанням другого ножа (був випадок розриву ножа навпіл) Важко купити ніж конкретної моделі, а від інших моделей вони не сумісні. Перевагу віддавав виробникам Stiga та Al-Ko. Газончик із 2003 року. Використовую третю газонокосарку (потужність двигуна, кВт 1.3-1.8). Вдалого вибору
е ножі неоригінальні. можна підібрати по розміру навіть на мою древню 25 річну косарку я поки що свій зламаний ніж заварив і працює далі.
Теж варив розірваний ніж
Проблема була не у віборі розміру ножа, а в посадочних отворах на ножі та на газонокосарці, доки я не знаходив для своїх моделей ніж від інших виробників такий як шукав.
Але я пробував. Якщо не збігається по посадці, не оригінальний ніж під час роботи провертається (як не закріплював його, газонокосарка некоректно працює).
У моєї теж ніж з напівкруглими посадочними, а всі що я бачу з круглими. Тож точу. В брейні знайшов по фотці, замовив, прийшов з круглими, добре що післяплатою замовляв.
Не знаю, чи щось купив собі ТС, а я оновився...після багатьох років користування електричною косаркою, придбав таки омріяну акумуляторну. Вже мав нагоду протестувати й результатом, покосу мого неідеального "газону", цілком задоволений. У порівнянні з електричною, відчувається, що потужність трохи не та (електрична легко косила й півметрову траву), але для моїх відносно невеликих обсягів, саме те ...причому якість/швидкість покосу(може ще від якості/стану ножа залежить) виявилася значно кращою, думаю, що це ще й за рахунок того, що у новій більше ступінів регулювання(в старій лише два й мінімальна не дає постригти коротенько) висоти/посадки. Ну й мобільність/свобода від дротів, а також відсутність потреби у мастильно-паливних бовтаннях та регулярне вдихання їх вихлопів - це окремий жирний кайф!
А раз пішла така п'янка, то ще й придбав, акумуляторну ж таки, косу на заміну/додачу бензиновій ОлеоМак Спарта...й неочікувано, для мене, вона теж може називатися косою, а не тримером, бо таки косить, майже як бензинова, звісно потужність не та, але ті самі трави-бур'яни (вище поясу) та навіть сотку майже метрового ячміня, успішно покосила. Також відчуваю, як карма очищується від сусідських прокльонів, що зашкалювали під час косіння бензо-косою))
не зрозумів суть питання що таке звичайні/незвичайні 18-21 я не знаю, але косарка працює на 2-х 20-ти Вольтових акумах, посадка макитівська. якщо дійсно цікаво заглибитись у тех.хар-ки, можна подробиці в огляді подивитися/послухати: тут
Користуюсь і подобається мені отака коса, привіз з села як згадку, норм косить, трава не летить в усі сторони, можна акуратно кущі-дерева обійти, дехто дивиться і не знає що це таке, але це їх проблеми.
Купив GTM. З двома акумами по 4 Аг. Щей тример в подарунок. У дворі трохи газонки, за двором трава-бур'ян до 2 соток. Косить аж бігом, рубає все підряд. Використовував пару раз, акуми в нуль не висажував, за один раз не намагався все скосити, але здається, вийшло б. Думав бенз брати, потім начитався, що і акумуляторні норм
Pash_OK 03.06.2025 14:23 пишет: Купив GTM. З двома акумами по 4 Аг. Щей тример в подарунок. У дворі трохи газонки, за двором трава-бур'ян до 2 соток. Косить аж бігом, рубає все підряд. Використовував пару раз, акуми в нуль не висажував, за один раз не намагався все скосити, але здається, вийшло б. Думав бенз брати, потім начитався, що і акумуляторні норм
мабуть там той трімер входить в вартість газонокосарки, бо у про крафта бачив ціну Акумуляторна газонокосарка Procraft PLM20 + 2 АКБ 20/4Аг + ЗП charger20/2, з мульчуванням
Щоб не плодити теми прошу допомогти у виборі акумуляторного тримеру для села на заміну бензиновому. Що зараз більш-менш по якості і щоб не сильно слабше бензинового був? Бюджет також важливий, хотілось би вкластись тисяч в 7 з акумами і ЗП
onion88 03.06.2025 17:20 пишет: Щоб не плодити теми прошу допомогти у виборі акумуляторного тримеру для села на заміну бензиновому. Що зараз більш-менш по якості і щоб не сильно слабше бензинового був? Бюджет також важливий, хотілось би вкластись тисяч в 7 з акумами і ЗП
Днями, взяв собі (саме на додачу/заміну бензо-косі, яка ще жива але я задовбався з бензином/оливою бовтатись) такий Прокрафт з 2-ма 4Амперними акумами у комплекті Вже протестував та можу порівняти із бензиновою. Трохи звісно потужність меньша, ніж в бензо, але мене влаштовує, покосив все те ж саме, що я косив бензо-Олео Маком...Не те що рекомендую, але звернути увагу на цей тример/косу раджу. Ціна комплекта з 2-ма батареями та з/пристроєм мені стала у 4350 грн. Якщо навіть докупити ще пару таких акумів щоби вистачало на хвилин 50 покосу, то все одно влізете +- у свій бажаний бюджет. На оф.сайті вже їх немає у наявності (що природньо, бо ж сезон у разгарі), але думаю можна на просторах інтернета нагуглити.