Ariston VLS EVO - ні в якому разі не беріть. Пропрацював роки 2-3 і на смітник. За відгуками у багатьох користувачів приблизно такий же термін служби був.
Кениец 02.05.2025 08:47 пишет: Ariston VLS EVO - ні в якому разі не беріть. Пропрацював роки 2-3 і на смітник. За відгуками у багатьох користувачів приблизно такий же термін служби був.
У мене в одній квартирі працює восьмий рік, в іншій - п'ятий. При цьому той, якому 5 років, працює безперервно - є єдиним джерелом гарячої води у квартирі.
Кениец 02.05.2025 08:47 пишет: Ariston VLS EVO - ні в якому разі не беріть. Пропрацював роки 2-3 і на смітник. За відгуками у багатьох користувачів приблизно такий же термін служби був.
О, майже така сама ситуація. В мене 2 по 100л. 1 пропрацював 5 років і потік. Інший ще норм, вчора розбирав, поміняв анод. Вони в мене майденпараша.
У мене в одній квартирі працює восьмий рік, в іншій - п'ятий. При цьому той, якому 5 років, працює безперервно - є єдиним джерелом гарячої води у квартирі.
теж працює >5 років. Але не постійно, а тільки під час відключення. Ну й стоїть редуктор тиску, а також, після його вимкнення, перекриваю крани тільки після того, як вода в ньому охолоне.
Так а що тоді залишається? Электролюкс китайский- теж не треба. Плоский Атлантик залишається з більш менш нормальних
Ми нещодавно викликали майстра для заміни тена в нашому Дражице, теж питали про плаский 80л, то він радив Willer. Але мені треба горизонтально повісити, а у них ті, що з можливістю горизонтального розташування лише з мокрими тегами:(
Зі слів сантехніка станом на рік тому - дражіце, атлантік можна брати. Тесі багато браку, гореніє херовий сервіс, арістони і електролюкси - краще не брати.
Ще по пласким бойлерам майте на увазі, що там всередині два циліндричних (не знаю чи у всіх). Об'єм води такого плаского менший за аналогічний циліндричний. Деякі виробники, наприклад електролюкс, брешуть, вказуючи не об'єм води, а об'єм зовнішньої оболонки ))). Відсотків 15 мабуть прибрехують
harald67 02.05.2025 09:39 пишет: У мене в одній квартирі працює восьмий рік, в іншій - п'ятий. При цьому той, якому 5 років, працює безперервно - є єдиним джерелом гарячої води у квартирі.
Можливо мені і іншим, у кого мало пропрацювало якась бракована партія дісталася. Там суть у чому: через роки 2 починає потроху капати через ущільнювачу гуму. І саме під цим місцем, звідки капає знаходиться плата керування, яка через вологість виходить з ладу. Вартість заміни плати керування співставна з новим не пласким бойлером. Якщо вчасно це помітити і підтягнути гвинти - буде ок.
Zanussi zwh/s 80 smalto dl вже 10 років без жодної чистки. 2 роки тому замінили датчик температури чи щось таке. В березні цього року по вхідній трубі холодної води почала капати вода але через місяць якось само вилікувалось і вже не капає.
harald67 02.05.2025 09:39 пишет: У мене в одній квартирі працює восьмий рік, в іншій - п'ятий. При цьому той, якому 5 років, працює безперервно - є єдиним джерелом гарячої води у квартирі.
Можливо мені і іншим, у кого мало пропрацювало якась бракована партія дісталася. Там суть у чому: через роки 2 починає потроху капати через ущільнювачу гуму. І саме під цим місцем, звідки капає знаходиться плата керування, яка через вологість виходить з ладу. Вартість заміни плати керування співставна з новим не пласким бойлером. Якщо вчасно це помітити і підтягнути гвинти - буде ок.
ти цей бойлер викинув чи ще ні? Враховуючи що в мене залишилась плата, тени то може свій відремонтую.