autoua
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Пралка з сушкою проти пралки+сушки

ssb
Достоевский **
36 лет (17 лет за рулем), Киев
С нами с 25.01.2008

Пралка з сушкою проти пралки+сушки
      10 мая 2025 в 22:07 Гілками

Панове, вітаю! Періодично в різних темах піднімались ці питання, але от прям такого обговорення не бачив.
Є пралка з сушкою, комбінована. Суперова штука, дуже зручно. Але деякий одяг в її сушці швидко псується. В принципі, я зазвичай одягаюсь десь в секонді, і мені не дуже принципово, але все ж не завжди. Хочеться поміняти на щось, щоб все було взагалі норм.
Є місце над пралкою, шоб зробити колону. Але це вимагатиме, по-перше, переробки шафи, шо теж потягне помітну суму, а по-друге, буде необхідність перекладати речі, а я дуже ледачий. По-третє, місце - там зараз поличка, на якій шось можна зберігати
Судячи з інтернетів, найякісніший варіант - це окрема пралка і окрема сушилка, але! Окрема сущилка такого типу як ставлять в американських приватних будинках - із діркою на вулицю для виводу повітря. І то її часто треба чистити. А в таких шо можна в квартиру то треба фільтр чистити ледь не після кожної сушки.
І от задивляюсь я на комбіновані пристрої, у яких сушка з тепловим насосом, що начебто дає кращу якість і менше псує одяг (а не тільки економить електрику). Чатгпт видав такий список
В ответ на:

Поради щодо вибору:

Для великої родини: AEG L9WEH166A або Bosch WDU28512 з великим об'ємом завантаження.

Для обмеженого простору: Haier HWD80-B14959S8U1 з глибокою 46,2 см та можливістю дистанційного управління.

Бюджетний варіант: LG F14WD85TN1 — вживана модель з високим класом енергоефективності.

Порадьте, перероблювати шафу і перекладати, чи таки поставити комбіновану, але якісну? Враховуючи те що це квартира і немає окремого каналу, як у американців

Змінено ssb (22:13 10/05/2025)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Еще та! **
46 лет (19 лет за рулем), Київ
С нами с 16.06.2008

Re: Пралка з сушкою проти пралки+сушки [Re: ssb]
      10 мая 2025 в 23:03 Гілками

В мене була сушка і пралка окремо в колону. Шафка взагалі непотрібна як на мене. З плюсів - можна одночасно прати і сушити; якщо гавкнулося щось одне, то це одне, а не одразу все. Хоча навіщо сушка, якщо гавкнула пралка
Фільтр чистити це пів секунди. Вся шерсть знімається одним пластом. Перекладати - якраз в тому і сенс, якщо річ не можна сушити в сушці, то ти просто виймаєш її - з сушкопралкою так не вийде.
ПС. В мене серія Бош.

важничающий писатель ***
45 лет, Киев
С нами с 04.12.2006

11 мая 2025 в 00:51 Гілками

Я колись дивилася AEG з ТН іншої моделі, здається там є ще аналог у Електролюкса. Вона-то з ТН, але щось там було по витраті води або ее дуже дивне, порівняно із окремою сушкою. Або вона витрачала сильно більше ее, або використовувала воду, я вже не пам'ятаю точно, треба пошукати даташит.

У мене 2 окремих. Деякі речі я спочатку не сушила: наприклад, на найбільш розповсюджених спортивних костюмах 90% бавовни і 10% поліестера написано, що сушити неможна. Потім все-таки стала сушити, ніби нічого з ними не стається. Вовну поки що не сушу. Але планую придбати вставну полку, на якій сушити можна, наскільки я розумію, воно просто в барабані не бултихатиметься, а працюватиме типу як осушувач штукатурки, конденсуватиме вологу.

Фільтр чищу/мию раз на 4-5 порцій прання. Більше бісить виливати контейнер з водою, бо окремий злив не зробили, а двійник не вліз. Дуже подобається, що під час сушіння постільної білизни вона збирає ворс від вовняних ковдр, на темній білизні різниця дуже видна.

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

11 мая 2025 в 06:19 Гілками

Кілька років тому я цікавився цим питанням і зупинився на окремо пралка і окремо сушка. За власним досвідом (кілька разів жив в апартаментах з прально сушильною машиною) стандартна прально сушильна машина має називатися "прально-підсушувальна". Такої якості і швидкості і обєму сушіння як стандартна сушильна машина вона видати нездатна. Плюс сушить за рахунок зливання великої кількості води.
Правильно написали - деякі речі сушити в машинах взагалі не можна, отже два окремі пристрої дають можливість прати усе разом, а сушити окремо. Теж вже написали про корисну функцію справжньої сушильної машини - вибивати з білизни пил (і котяче хутро).
Стосовно комбінованої прально-сушильної де сушка тепловим насосом, то з наведених тобою це лише AEG. Є ще подібний електролюкс (контора то одна). Коштують більше за комплект з двох окремих і щось попитом не користуються. Чи є у інших виробників - не бачив. Здається Miele щось анонсувала. Але ж цінник буде ще вище за AEG.

Достоевский *
Рим
С нами с 15.04.2008

Re: Пралка з сушкою проти пралки+сушки [Re: harald67]
      11 мая 2025 в 07:24 Гілками

harald67 11.05.2025 06:19 пишет:

Кілька років тому я цікавився цим питанням і зупинився на окремо пралка і окремо сушка. За власним досвідом (кілька разів жив в апартаментах з прально сушильною машиною) стандартна прально сушильна машина має називатися "прально-підсушувальна". Такої якості і швидкості і обєму сушіння як стандартна сушильна машина вона видати нездатна. Плюс сушить за рахунок зливання великої кількості води.
Правильно написали - деякі речі сушити в машинах взагалі не можна, отже два окремі пристрої дають можливість прати усе разом, а сушити окремо. Теж вже написали про корисну функцію справжньої сушильної машини - вибивати з білизни пил (і котяче хутро).
Стосовно комбінованої прально-сушильної де сушка тепловим насосом, то з наведених тобою це лише AEG. Є ще подібний електролюкс (контора то одна). Коштують більше за комплект з двох окремих і щось попитом не користуються. Чи є у інших виробників - не бачив. Здається Miele щось анонсувала. Але ж цінник буде ще вище за AEG.

у нас дві, бо по відгукам комбінована, то таке собі. бачив комбіновану міле, щось 1800+ євро

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: Пралка з сушкою проти пралки+сушки [Re: peredviznik]
      11 мая 2025 в 08:30 Гілками

Ми сходимося у думці що окремо пралка і окремо сушка - зручніше. Щодо комбо то їх у Miele багато і усі дорогі. Я писав що у AEG/Electrolux була модель прально-сушильної машини, де процес сушки відбувався не як у всіх інших комбо (за рахунок нагрівання повітря у баці і наступного охолодження стінок холодною водою) а як у справжніх сушильних машин - тепловим насосом. І фільтр для пилу у цього Електролюкса є, на відміну від інших комбо. У інших виробників я такого не бачив, але щось Мілє здається анонсувала.

IesuiT ***
40 лет (21 год за рулем), Ірпінь
С нами с 25.02.2005

12 мая 2025 в 09:32 Гілками

у мене комбінована
з однієї сторони - це таки зручно, ввечері вкинули постільну білизну, вранці дістали суху. (проблем з тим що сушить погано, у мене нема)
З іншої сторони купу речей типу спортивних футболок чи термобілизни за інструкцією виробника сушити не можна, і у мене таки є попорчені речі, бо вони повсідалися дуже. То було би непогано їх не перекидати в сушилку, або мати сушилку яка їх не портить, що наче можна досягнути з окремими сушильними машинами.
Аби у мене було достатньо місця - я би брав таки окремі пральну і сушильну, і забив би на те що мені ліньки перекладати, задля більшої гнучкості процесу.
Ну і мій досвід користування окремими каже - що окрема сушильна машина видає речі рівніші, ніж моя прально-сушильна, яка їх жмакає.

Шкодоволгный Вазотавр *
54 года (33 года за рулем), Киев
С нами с 06.07.2001

Re: Пралка з сушкою проти пралки+сушки [Re: Sashok_Accent]
      12 мая 2025 в 09:44 Гілками

Не користувая сушарок - в мене є місце де і так посушити.
Мама взагалі в альтанці мотузки натягла ( це окрема історія, в мене зараз і в палісаднику замість трави бурячки та горошок).
В мене досі працює знаменита Маргарита-2000 на 800 обертів ( оптимально як на мене).

Але чисто з технічної точки зору я розумію чому комбіновані дорожчі.
Матеріали повинні працвати у більшому діапазоні температур, більш складне керування та інші складові.
З інженерної точки зору це ще й знижує надійність, особливо в бюджетному сегменті.

Якби передо мною стояв вибір - брав-би окремі ( мені розміри не важливі навіть.

ssb
Достоевский **
36 лет (17 лет за рулем), Киев
С нами с 25.01.2008

19 мая 2025 в 19:50 Гілками

Всім дякую велике за відгуки. На "речі рівніші" мені начхати, у мене навіть праски нема і вдягаюсь я як бомж. Щодо зручності "можна не перекладати в сушку речі, які не можна" - ну тут же і з комбінованою теж так можна. Або прати окремо, або запускати спочатку прання, діставати що не можна, а потім запускати сушку. Місце де сушити-то у мене теж в принципі є, але мені ліньки розвішувати. Мабуть, подивлюсь ще всякого на ютубі, попитаю чатгпт, а потім все одно оберу імпульсивно)

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

19 мая 2025 в 21:30 Гілками

ssb 19.05.2025 19:50 пишет:

Всім дякую велике за відгуки. На "речі рівніші" мені начхати, у мене навіть праски нема і вдягаюсь я як бомж. Щодо зручності "можна не перекладати в сушку речі, які не можна" - ну тут же і з комбінованою теж так можна. Або прати окремо, або запускати спочатку прання, діставати що не можна, а потім запускати сушку. Місце де сушити-то у мене теж в принципі є, але мені ліньки розвішувати. Мабуть, подивлюсь ще всякого на ютубі, попитаю чатгпт, а потім все одно оберу імпульсивно)

Зверни ще увагу на таку особливість ттх усіх комбо - написано що вони можуть сушити приблизно 60% від ваги, яку вони можуть прати. тобто якщо прати 7 кг, то сушити 4. А якщо окремо пралка на 7 кг то можна до пари купити сушарку на ті самі 7 кг.

патриарх *
Киев
С нами с 27.10.2005

20 мая 2025 в 09:57 Гілками

harald67 19.05.2025 21:30 пишет:

Зверни ще увагу на таку особливість ттх усіх комбо - написано що вони можуть сушити приблизно 60% від ваги, яку вони можуть прати. тобто якщо прати 7 кг, то сушити 4. А якщо окремо пралка на 7 кг то можна до пари купити сушарку на ті самі 7 кг.

Саме так. У мене комбо Electrolux. Прання максимум на 10 кг, а сушка здається на 6.

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: Пралка з сушкою проти пралки+сушки [Re: civic]
      20 мая 2025 в 11:12 Гілками

civic 20.05.2025 09:57 пишет:

harald67 19.05.2025 21:30 пишет:

Саме так. У мене комбо Electrolux. Прання максимум на 10 кг, а сушка здається на 6.

От як раз у Електролюкса вже років 5 є модель, де сушка справжня (тепловим насосом) сторінка . Як воно в експлуатації - не знаю.

Змінено harald67 (11:33 20/05/2025)

старый писатель **
С нами с 19.12.2019

20 мая 2025 в 12:02 Гілками

В ответ на:

От як раз у Електролюкса вже років 5 є модель, де сушка справжня (тепловим насосом)

Вже років 5 такі моделі є практично у всіх виробників

Autoua.netФорумВирішення побутових проблем
Додаткова інформація
1 користувачів і 23 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 753

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія