Так. Відразу як з'їжджаєш з мосту Патона на правий берег, поряд із макдональдсом. Але заїзд і паркінг - А без авто туди взагалі незрозуміло як дістатися.
ну ще е маршрутки , таксі
Та можна і на гт типу до метро Звіринецька, а далі пішки тротуаром бульвару Міхновського під Печерським мостом хвилин 12 йти, Але цим шлязом можна банально втратити свідомість отруївшись вихлопними газами. Можна пішки Старонаводницькою спуститися, або автобусом 55. Можна від м. Звіринецька дві зупини якимось гт і дорогу перйти на світлофорі, Ну і для зовсім екстремалів і знавців київських чигірів можна через приватний сектор в районі вул. Зверінецької і однойменного монастиря спуститися повз отй протестантський храм прям до переходу навпроти цього егеррсунда
Hammer 20.05.2025 19:53 пишет: а шо доречі з неймінгом? бар сук є, такахулі є, а наприклад YourBar або PeaceDuke (з портретом Трампа) не відкрился ще?
На "непечерському" боці бульвару Міхновського між метро Звіринецька та Печерським мостом є кафешка "Trump" з малюнком морди обличчя названого персонажу вже років 7 як мінімум. До речі такахуль навіть дві є. Хоча все це фігня на тлі китайського ресторану Huy, який я бачив у Зальцбурзі і навіть десь фотка є.
Почти правильно только брынзЯ. А с бринза - готовят мамалыгу! Настоящий бограч вообще невозможно приготовить на кухне в каструле. Потому когда мне начинають втирать и подавать солянку сборную как "традиционный бограч" - заведение из свписка закарпатской кухни для меня исчезает. В блюдах национальной кухни нельзя заменять продукты. И поваров тоже
Самую вкусную шаурму например, я кушал только в двух местах. Первое это у Рамы в Северодонецке. Он практически не говорил по русски, за жизнь мы обычно трепались на английском. Очень часто ему помогал его родственник, тот и по английски не говорил. Он сам толи с бирмы, то-ли с бангладеша - в обшем с стран де это традиционное блюдо. Вкуснее я никогда не ел. Соус (типа майонеза который) он делал сам - причем без миксера - он грубо говоря майонез взбивал вручную обычной вилкой! Второй раз перед ковидом я был в Геническе на стрелке недельку отдыхал. Както шли в гостишку с пляжа и взяли мо маленькой шаурме... Это был тот-же вкус. Потом уже на ужин мы пошли заказали по большой и я разговорился с "поваром". Оказалось он с северодонецка и работал и учился у Рамы На сезон приехал подзаработать.
Это к чему я. Сколько я тут не пробовал - вот той карпатской брынзи в Киеве нет. Местная похожа, но вкус реально не такой. А вот брынза местная очень схожа с бесарабской.
kkk_GAZ240 30.05.2025 23:49 пишет: Почти правильно только брынзЯ. А с бринза - готовят мамалыгу! Настоящий бограч вообще невозможно приготовить на кухне в каструле. Потому когда мне начинають втирать и подавать солянку сборную как "традиционный бограч" - заведение из свписка закарпатской кухни для меня исчезает. В блюдах национальной кухни нельзя заменять продукты. И поваров тоже
Самую вкусную шаурму например, я кушал только в двух местах. Первое это у Рамы в Северодонецке. Он практически не говорил по русски, за жизнь мы обычно трепались на английском. Очень часто ему помогал его родственник, тот и по английски не говорил. Он сам толи с бирмы, то-ли с бангладеша - в обшем с стран де это традиционное блюдо. Вкуснее я никогда не ел. Соус (типа майонеза который) он делал сам - причем без миксера - он грубо говоря майонез взбивал вручную обычной вилкой! Второй раз перед ковидом я был в Геническе на стрелке недельку отдыхал. Както шли в гостишку с пляжа и взяли мо маленькой шаурме... Это был тот-же вкус. Потом уже на ужин мы пошли заказали по большой и я разговорился с "поваром". Оказалось он с северодонецка и работал и учился у Рамы На сезон приехал подзаработать.
Это к чему я. Сколько я тут не пробовал - вот той карпатской брынзи в Киеве нет. Местная похожа, но вкус реально не такой. А вот брынза местная очень схожа с бесарабской.
А банош хочаб раз на місяць мені дружина готує. Раз в мене там є родичі - то в мене є і вурда. Правда вже закінчилась - сваха її якось пакує в банки і вона десь 3-5 місяців може в холодильнику стояти. В сезон перепадає 2-3 півлітрові баночки
Фі ,мадам. Я чревоугодник А банош хочаб раз на місяць мені дружина готує. Раз в мене там є родичі - то в мене є і вурда. Правда вже закінчилась - сваха її якось пакує в банки і вона десь 3-5 місяців може в холодильнику стояти. В сезон перепадає 2-3 півлітрові баночки
Пробач, що знову нариваюся на "фі", але до чого тут ти, твої родичі і банош?! Тема була про ресторани. А ти причепився до людини з лікбезом, як готують банош. Когось це цікавило?
Juliet Capulet 03.06.2025 14:43 пишет: А ти причепився до людини з лікбезом, як готують банош. Когось це цікавило?
Тому що те що там подають як банош - баношем не є. Про те і лікбез, що погана порада ресторана де подають тільки назіу від страви. Тепер зрозуміло? А приклади та родину наводив тому щоб дати зрозуміти, що я знаю що таке банош. Наступний хто назве мамалигу баношем піде в ігнор.
Почти правильно только брынзЯ. А с бринза - готовят мамалыгу! Настоящий бограч вообще невозможно приготовить на кухне в каструле. Потому когда мне начинають втирать и подавать солянку сборную как "традиционный бограч" - заведение из свписка закарпатской кухни для меня исчезает. В блюдах национальной кухни нельзя заменять продукты. И поваров тоже
Пане, от Ви лікуєте із приправою своїх індивідуальних смаків і самі не розумієте, що за респондент за тією стороною монітора. А може я з Клопотенко два рази перекурював і три рази каву пив?)))
ЁПРСТФ 05.06.2025 13:03 пишет: А може я з Клопотенко два рази перекурював і три рази каву пив?)))
И што? А я с Пекаловым с одного двора. Если вже приводиш тут Эвгена, то повинен знати що він ніколи свою інтерпретацію не називає назвою орігінальної страви. Залишимо для прикладу той самий Банош. Кладете інший сир - назвіть "Каша фірмова "Банош".
Приклад правильного підходу. Кам'янець подільський. Кафе "У поліцмейстра". Одна з фірмових страв "кошель поліцмейстра" - не що інше як Дерун подільский, але з іншою більш ситною начінкою.
Коли в меню пишуть Дерун подільський, Банош, Бограч... Подавати повинні саме їх у класичному вигляді.
А від Євгена за страву по їого решепту та з їого авторською назвою можна і видхватити за зміну інгрідієнтів.