autoua
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Сис-ма очищення води_яку обрати у 2025? (2/4)

member
Киев
С нами с 27.09.2018

Re: Сис-ма очищення води_яку обрати у 2025? [Re: harald67]
      15 мая 2025 в 08:58 Гілками

harald67 14.05.2025 20:29 пишет:

Bod'ka 14.05.2025 19:34 пишет:

, мембрана і пост. фільтр раз в рік , десь 1300 грн.

А навіщо мембрану так часто міняти?

Чесно, не розбирався чого так часто, такі рекомендації дали, коли купляв.
А як потрібно, в який інтервал?

Змінено Bod'ka (09:01 15/05/2025)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
опытный писатель ***
33 года за рулем, Киев
С нами с 05.07.2001

Re: Сис-ма очищення води_яку обрати у 2025? [Re: Bod'ka]
      15 мая 2025 в 09:34 Гілками

Bod'ka 14.05.2025 19:34 пишет:

Під ваш запит підійде любий виробник, в мене наприклад вдома Aquafillter RO 5 , 5 ступенів очистки, комлект фільтрів раз в 3 місяці 400 грн, мембрана і пост. фільтр раз в рік , десь 1300 грн. Вода чудова, чайник і кавоварка кажуть дякую. У мене без мінералізатора, не бачу в ньому потреби ( в мене своє бачення), кран на кухні 2в1 , осмос знизу в тумбочці схований, його геть не видно. Якщо хочете підтримати українське, Екософт

Підтримую Екософт, і це зовсім не компроміс на підтримку українського виробника. Собі брав ABSOLUTE MO 6-50 M в 2019.
До речі з осмосом є багато додаткових варіантів використання очищеної води, крім для харчових потреб.
Можна заливати в зволожувачи, пароварки, утюги, відпарювачи. З осмосом вони ніколи не потребують очищення від накипу. Пароварка стає практично вічною )

V.I.P **
Киев
С нами с 20.09.2001

15 мая 2025 в 09:40 Гілками

harald67 14.05.2025 17:01 пишет:

2) бак для накопичення води (має бути пластиковий а не сталевий)

чому так категорично?
Пластик баку надійно тримає 6 атм?

подсевший на форум *
Киев
С нами с 22.10.2007

Re: Сис-ма очищення води_яку обрати у 2025? [Re: igg]
      15 мая 2025 в 09:46 Гілками

Спробую примазатися до теми і дещо скоригувати питання. Наскільки я зрозумів, всі чи майже всі запропоновані варіанти це рішення щодо окремого "краніка" з відфільтрованою водою, а поряд - і "кранік" зі звичайною водопровідною...
Звідси питання: чи є щось, що можна встановити на вході води у квартиру, і користуватись тільки відфільтрованою водою? Нехай у цьому випадку і не "дистильованою", але звільненою від зайвих домішок, які дають осад на побутових приладах. Чи зміниться при цьому тиск води в крані?
Дякую.

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: Сис-ма очищення води_яку обрати у 2025? [Re: maksym]
      15 мая 2025 в 10:22 Гілками

maksym 15.05.2025 09:40 пишет:

чому так категорично?

Тому що сталевий з часом іржавіє і може влаштувати потоп. Звідки там 6 атм? Коли ставиш осмос (та і бойлер), обов'язково треба ставити редуктор на холодну воду і обмежувати 4 атм.

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: Сис-ма очищення води_яку обрати у 2025? [Re: Vindsor]
      15 мая 2025 в 10:26 Гілками

Vindsor 15.05.2025 09:46 пишет:

Спробую примазатися до теми і дещо скоригувати питання. Наскільки я зрозумів, всі чи майже всі запропоновані варіанти це рішення щодо окремого "краніка" з відфільтрованою водою, а поряд - і "кранік" зі звичайною водопровідною...
Звідси питання: чи є щось, що можна встановити на вході води у квартиру, і користуватись тільки відфільтрованою водою? Нехай у цьому випадку і не "дистильованою", але звільненою від зайвих домішок, які дають осад на побутових приладах. Чи зміниться при цьому тиск води в крані?
Дякую.

Для квартири є інші рішення. Бо в стандартному осмосі, який тут обговорюють, швидкість фільтрації води десь 1 літр за 10-15 хвилин і накопичувальний бак ефективною ємністю десь до 10-12 літрів.

Змінено harald67 (11:14 15/05/2025)

Супер писатель! ***
27 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2008

15 мая 2025 в 10:44 Гілками

harald67 15.05.2025 10:22 пишет:

maksym 15.05.2025 09:40 пишет:

чому так категорично?

Тому що сталевий з часом іржавіє і може влаштувати потоп. Звідки там 6 атм? Коли ставиш осмос (та і бойлер), обов'язково треба ставити редуктор на холодну воду і обмежувати 4 атм.

В мене осмос гарно працює десь на 8 атм, але резинка в баку довго не прожила, треба якось бак закоротити та викинути.

igg 1
V.I.P **
60 лет (39 лет за рулем), Kyiv
С нами с 29.03.2005

15 мая 2025 в 11:23 Гілками

igg 14.05.2025 16:27 пишет:

harald67 14.05.2025 15:31 пишет:

А що Ви власне хочете обрати?
Типів стаціонарних систем очистки води у міській квартирі реально існує аж один - ОСМОС. Усе інше або лайно, або екзотика. Системи домашнього осмосу відрізняються дрібницями, бо фільтри на заміну, та і мембрани усе одно доведеться покупати тут і будуть однакові для всіх. Мінералізатор у принципі не потрібен, окремий кран для фільтрованої води також. Отже реально обираєш бірку на корпусі, ємність баку та кухонний змішувач, на який замінш свій, коли будеш встновлювати осмос.

Мій вибір дуже простий, якщо дійсно ОСМОСу немає альтернатив, я - за нього, але там вибір моделей чималий, то ж хочу обрати дійсно оптимальний, надійний та модерновий(не застарілий) вариант.

Стандартний осмос в квартирі складається з таких основних частин:
1) наливний кранік (має бути латунний, а не пластиковий)
3) клапан
4)набір трубок і трійників
5) корпус, до якого усе кріпиться
6) три стакани з фільтруючими картирджами
7) осмос мембрана
8)постфільтр
9) купа трубок та з'єднувачів.
Ще можливо мінералізатор, та наливний кран, але вони реально не потрібні.
Не залежно від того, що ти купиш, через рік тим заміниш три картрідж і постфільтр, а ще через певний час - мембрану. Вони стандартні, отже купиш не такі, як йшли з заводу, а ті, що є у нас на ринку.
Які ще поради: бак літрів на 12-18, змішувач на кухні поміняти на комбінований, щоб через нього і звичайна вода наливалася і водопроводна, сіфон у мийці замінити із вводом для скидання в каналізацію води з осмос фільтра. Тобто вибираєш бірку на корпусі і комплектацію. Оптимально, щоб без мінералізатора, без крану для наливу фільтрованої води, з бажаною ємністю баката та латунним наливним краніком.

Дуже дякую тобі, за такий розлогий лікбез та контакт експерта.

важничающий писатель ***
45 лет, Киев
С нами с 04.12.2006

15 мая 2025 в 11:25 Гілками

Нехай у цьому випадку і не "дистильованою", але звільненою від зайвих домішок, які дають осад на побутових приладах. Чи зміниться при цьому тиск води в крані?
Дякую.

Щоб гарантовано не було осаду (накипу?) - це система кабінетної очистки з пом'якшувачем, досить здорова і дорога дура, яку бажано проектувати заздалегідь, до ремонту. Просто прибрати трохи лайна з труб - достатньо фільтру грубої очистки.

З тиском має бути все ок.

СуперСтар **
46 лет, Киев
С нами с 13.08.2013

15 мая 2025 в 11:58 Гілками

Дякую.

Це треба дивитися так звані "проточні" фільтри тиць . У нас на роботі стоять з купою картриджів, але накип в чайниках сильний є.

igg 1
V.I.P **
С нами с 29.03.2005

Re: Сис-ма очищення води_яку обрати у 2025? [Re: R.Karp]
      15 мая 2025 в 12:48 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

R.Karp 15.05.2025 11:58 пишет:

Дякую.

Це треба дивитися так звані "проточні" фільтри тиць . У нас на роботі стоять з купою картриджів, але накип в чайниках сильний є.

такий в мене багато років стоїть, але саме з причини чималого накипу, мене він не влаштовує.

А що хто може сказати про отакий фільтр (прямоточний у закритому корпусі)? Чи годиться таке для квартири? Мені перше, що кинулось в око, що обслуговувати зручніше, ніж крутити колби для зміни картриджів.

такий в мене багато років стоїть, але саме з причини чималого накипу, мене він не влаштовує.А що хто може сказати про  отакий фільтр  (прямоточний у закритому корпусі)

Змінено igg (12:49 15/05/2025)

подсевший на форум *
Киев
С нами с 22.10.2007

15 мая 2025 в 13:47 Гілками

igg 15.05.2025 12:48 пишет:

такий в мене багато років стоїть, але саме з причини чималого накипу, мене він не влаштовує.

Десь так собі й уявляв. Тобто, рішення таке собі...

важничающий писатель ***
45 лет, Киев
С нами с 04.12.2006

Re: Сис-ма очищення води_яку обрати у 2025? [Re: R.Karp]
      15 мая 2025 в 13:53 Гілками

чи є щось, що можна встановити на вході води у квартиру, і користуватись тільки відфільтрованою водою? Нехай у цьому випадку і не "дистильованою", але звільненою від зайвих домішок, які дають осад на побутових приладах.

Це треба дивитися так звані "проточні" фільтри тиць .

Так це для питної води рішення, там треба обирати "побутова вода" для того, що автор питає

Супер писатель! ***
27 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2008

15 мая 2025 в 14:08 Гілками

Дякую.

Таке багатьом спадає на думку при першому зіткненні з питанням очистки води. Ні, таке неможливо чи майже неможливо. Зайві домішки, як ви кажете, це елементи, розчинені в воді, і прибираються вони нормально тільки осмосом. Тому усі й ставлять осмос для пиття і фільтри грубої очистки від сміття і іржі для усієї води. Уявіть собі, що Екософт стандарт чистить 8 літрів на годину, і ви хочете поставити собі достатню кількість фільтрів, щоб прийняти душ через бойлер. При витратах води в душі 8 літрів на хвилину треба поставити 60 фільтрів з осмосом, або одну промислову систему, мабуть такого ж розміру і ціни, як і 60 побутових.

СуперСтар *
51 год (34 года за рулем), Чернігів
С нами с 28.05.2008

Re: Сис-ма очищення води_яку обрати у 2025? [Re: maksym]
      15 мая 2025 в 15:24 Гілками

maksym 14.05.2025 16:21 пишет:

..Пару коментарів про "чайник без накипу". Накип - це кальцій та магній.
І те і те необхідно для людини. Якщо подивитись рекламу про тв - то там повно парять всяких магнікорів та кальцімедів. І типу без них - ніяк. І виходить так, що ми спочатку видаляємо ці солі з води, а потім купуємо пігулки з ними. Це типу бінго для продавців фільтрів та цих пігулок...

+1. Дистилятом мало того, що не нап"єшся - навпаки спрагу викликає, так ще й оці мінерали необхідні вимиває з організму ті що є.. Зворотній осмос (саме так правильно називається) - для технічних цілей, це не питна вода.

igg 1
V.I.P **
С нами с 29.03.2005

Re: Сис-ма очищення води_яку обрати у 2025? [Re: lopez]
      15 мая 2025 в 16:54 Гілками

lopez 15.05.2025 15:24 пишет:

Зворотній осмос (саме так правильно називається) - для технічних цілей, це не питна вода.

он воно як!?

СуперСтар **
46 лет, Киев
С нами с 13.08.2013

15 мая 2025 в 17:00 Гілками

igg 15.05.2025 16:54 пишет:

Зворотній осмос (саме так правильно називається) - для технічних цілей, це не питна вода.

он воно як!?

З Вікіпедії "Слід зазначити, що вода при цьому не є шкідливою,..."
Покупна вода в розливайках теж не залищає накипу. Мабуть також технологію зворотнього осмосу використовують

опытный писатель **
37 лет (17 лет за рулем), Рівне
С нами с 23.05.2018

Re: Сис-ма очищення води_яку обрати у 2025? [Re: lopez]
      15 мая 2025 в 18:18 Гілками

maksym 14.05.2025 16:21 пишет:

..Пару коментарів про "чайник без накипу". Накип - це кальцій та магній.
І те і те необхідно для людини. Якщо подивитись рекламу про тв - то там повно парять всяких магнікорів та кальцімедів. І типу без них - ніяк. І виходить так, що ми спочатку видаляємо ці солі з води, а потім купуємо пігулки з ними. Це типу бінго для продавців фільтрів та цих пігулок...

+1. Дистилятом мало того, що не нап"єшся - навпаки спрагу викликає, так ще й оці мінерали необхідні вимиває з організму ті що є.. Зворотній осмос (саме так правильно називається) - для технічних цілей, це не питна вода.

все вірно - прибрали какаху, далі самі додали...якщо хочеться писати, прочитайте хоча б різницю між осмосом та дистильованою водою

СуперСтар ***
40 лет (21 год за рулем), Киев
С нами с 21.05.2006

15 мая 2025 в 22:07 Гілками

Не буду експертом, бо думки навіть у експертів доволі різні

Я бачив кав'ярні, де по 3 системи очистки води. Для кавомашини осмос, там не так важливо смак води і чистити її потім частіше потрібно. Хоча моя 5 років з водою TDS 180 пропрацювала якось і пішла на реставрацію просто тому, що була слушна нагода.
Далі під фільтр каву, вода реально може витягнути смак в каві дуже сильно.
А також просто питна вода, яка буде смачна.

Альтернатива осмосу проточні фільтри + пару грубої очистки + обов'язково вугільний. Смак води більшості людей дійсно подобається. Будете у нас в кав'ярні спробуйте, попросіть стакан води у бариста. Це нормально, в нас багато разів на день приходять с проханням налити стакан води.

Але потрібно розуміти, що накіп буде, це нормальне явище, бо воду ми фільтруємо не для того аби позбутися смаків, скоріше позбутися різної шкідливої фігні.

Ну і так, доволі дорого, порівнюючи з осмосом. В кав'ярні я без альтернатив обираю найкраще, а от для дому наразі може й подумав би щось інше, бо щоразу замінюючи мушу відкладати заздалегідь кошти

СуперСтар ***
40 лет (21 год за рулем), Киев
С нами с 21.05.2006

Re: Сис-ма очищення води_яку обрати у 2025? [Re: Wood_Elf]
      15 мая 2025 в 22:09 Гілками

вулічні автомати наливайки щоб там не писали зазвичай просто звичайний осмос. Скільки різних не пробував TDS вище 10 рідко можна знайти.
Якщо не помиляюсь дистильованою вважається до 50

Autoua.netФорумВирішення побутових проблем
Додаткова інформація
0 користувачів і 48 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 2748

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія