На які доп функції треба звернути увагу? Чи потрібно багато програм (є 5, а є більше 10)? Щось бюджетне, щоб помити посуд раз на тиждень (повсякденне помию під краном)
junior 20.05.2025 10:55 пишет: На які доп функції треба звернути увагу? Чи потрібно багато програм (є 5, а є більше 10)? Щось бюджетне, щоб помити посуд раз на тиждень (повсякденне помию під краном)
Після того як звикнеш до ПММ припиниш мити під краном повсякденне. З функцій - з трьома лотками краще, аніж із двома. Ширина 60 см чи 45 - залежить від місця під машину. Не вір байкам що "в 45 см нічого не влазить".
junior 20.05.2025 10:55 пишет: На які доп функції треба звернути увагу? Чи потрібно багато програм (є 5, а є більше 10)? Щось бюджетне, щоб помити посуд раз на тиждень (повсякденне помию під краном)
Рекомендую (з власного досвіду) врахувувати та з того виходити при виборі, що сьогоднішні плани, мити в ПММ 1 (один) раз на тиждень, згодом або ж й відразу, можуть стрімко змінитися - на миття щоденне...
В мене, вже 25 років, миє щоденно якась (мабуть бюджетна, бо має лише 5 режимів) Ардо 45 см, ще вироблена в Італії, зараз вже таких мабуть не роблять...за увесь час, якихось серьозних траблів не було, якісь там контакти поміняли на клавішах режимів та й усе...
використовую тільки 3. 70С коли брудний, Еко - здається що щось економлю)) та іііноді ополоснути. 2 би вистачило. А от таймер на нічну мийку завжди. І раз на тиждень не варіант, засохне.. завоняється. Краще настільну взяти і частіше але там ціна як у великої. Тоді програма половинна загрузка може підійде.
так це вже було! з останнього посудомойка зазвичай вистачає пари-трійки режимів. може спочатку пограєшся з усіма, а потім зупинишся. по розміру - як місце дозволяє. великий посуд легше в повнорозмірній розміщувати, але мені і 45 вистачає: іноді за день повну не назбираєш, а буває і пару разів запускати треба. по ресурсу: в селі бош якій більше 20 років - у нас вона 15+ років працює (три режими на механічному приводі, відмиває добре при поганій воді, на око помітно де мили руками, а де машинка).
використовую тільки 3. 70С коли брудний, Еко - здається що щось економлю)) та іііноді ополоснути. 2 би вистачило. А от таймер на нічну мийку завжди. І раз на тиждень не варіант, засохне.. завоняється. Краще настільну взяти і частіше але там ціна як у великої. Тоді програма половинна загрузка може підійде.
+100500. Я взагалі використовую лише одну програму (у мене зветься 65-75), але можу натиснути додатково кнопку "половинне завантаження" або "кастрюлі".
Багато програм - маркетингова непотрібна фігня. Достатньо одної короткої програми і 65-70, якщо гречка була на обід. Половинне завантаження, я не зрозумів сенсу.
NID 20.05.2025 11:43 пишет: ЗІ. Бош не брати - [*****], залюбило вже.
Хм, п'ятий рік трудиться через день, ще ні разу не підводила, тьху 3 раза
Значить вам скоро може знадобитись ремкомплект з номером 12005744. ) А може вам пощастило і у вас ПММ без конструкторської помилки німецьких анженерів.
По розміру 60см, вже місце відміряно в кухні На хотлайні купа функцій різних половину взагалі не розумію, інша половина виглядає непотрібне Раз на тиждень мало на увазі якісь компанії прийдуть і за ними помити посуд Дві тарілки за день я і сам помию за 2хв
PS до прикладу в духовці переплатили 500 грн за телескопічні направляючі. Дуже зручна штука.
Бош польский вже років 10 бюджетна модель. все норм. по якості миття супер, завдяки великій кількості розбризкувачів на різних рівнях. іноді завантажую так, що просто реально нічого не впихнеш. але все вимиває і сама чиста.
В ответ на: Дві тарілки за день я і сам помию за 2хв
Навіщо витрачати на ручну мийку гарячу воду і свій час. Крім тарілок є ще пательні, каструлі, чашки, виделки, ложки... Коли у мене з'явилась ПММ я спочатку активно проганяв від крана сім'ю, яка кричала "я тільки сполоснуть" Але через місяц збагнули, що це зайве
В ответ на: Дві тарілки за день я і сам помию за 2хв
Навіщо витрачати на ручну мийку гарячу воду і свій час. Крім тарілок є ще пательні, каструлі, чашки, виделки, ложки... Коли у мене з'явилась ПММ я спочатку активно проганяв від крана сім'ю, яка кричала "я тільки сполоснуть" Але через місяц збагнули, що це зайве
Гаряча вона в крані дешевша за гарячу воду в ПММ Ок, я не проти, але бюджет від того не збільшиться
Я користуюся програмами: - еко (стандартно на ніч) - швидке миття (у мене це 1 година) - 70 градусів для каструль і програми очищення пмм (якщо немає окремої) - 40 градусів для кришталя (звичайні складні бокали мию на еко, але старі вантажні бокали не ризикую).
Також я б дивилася, чи на 1 рівні складаються тримачі (щоб можна було поставити каструлі), нещодавно обирала пмм шириною 450, і виявилося, що це не у всіх.
Полиця чи корзина для приладдя - питання звичок використання, мені корзина більше подобається.
Занусі більш ніж двадцятирічна. Переважно раз на два дні повна мийка на режимі без сушки та ополоскувача, порошок найдешевший, сіль промислова час від часу. Але все добре вимиває якшо посуд правильно розкласти. Єдиний недолік що вмикаю перед сном вручну, бо таймера не передбачено.