В ответ на: Читав, близько 10л, але я думаю, що я меньше
Сделай замер по водяному счетчику. Кроме того, при ручной мойке всегда подсознательно включается режим экономии посуды. а когда моет ПММ, то и салатики можно разложить каждому индивидуально в его салатник, и чашки не надо бегать каждый раз мыть, а также столовые приборы... ЗЫ. Помню я спорил сто лет назад с одним форумянином о том, ну что там помыть вручную. Я заинтересовался этим моментом и замерил время на ручную мойку посуды в семье из трех человек. До мелочей типа "сполоснуть" Вышел скромно целый час трудовой человекодеятельности. И вода при этом льется хорошо.
В ответ на: Читав, близько 10л, але я думаю, що я меньше
Сделай замер по водяному счетчику. Кроме того, при ручной мойке всегда подсознательно включается режим экономии посуды. а когда моет ПММ, то и салатики можно разложить каждому индивидуально в его салатник, и чашки не надо бегать каждый раз мыть, а также столовые приборы... ЗЫ. Помню я спорил сто лет назад с одним форумянином о том, ну что там помыть вручную. Я заинтересовался этим моментом и замерил время на ручную мойку посуды в семье из трех человек. До мелочей типа "сполоснуть" Вышел скромно целый час трудовой человекодеятельности. И вода при этом льется хорошо.
Одинокому мужчині ПММ нафік не треба. Ну хіба, як гості прийдуть.
Для родини - маст хев, і основна економія, це не світло/вода, а таки да - час життя.
Тут ще треба врахувати вартість самої пмм, плюс таблетки до неї По суті, це як пралка, можна руками, але майже ніхто так вже не робить Питання купівлі не стоїть, якщо що
Та ладно В мене взагалі всі тарілки , вилки , ножі і т.д. в посудомийці , бо облом перекладати Взяв чисту , поставив грязну . Коли чисте закінчилося тоді і помив
В ответ на: Тут ще треба врахувати вартість самої пмм, плюс таблетки до неї
Ще ополоскувач , сіль і тестери для жорсткості води ( коли підключати )
junior 20.05.2025 10:55 пишет: На які доп функції треба звернути увагу? Чи потрібно багато програм (є 5, а є більше 10)? Щось бюджетне, щоб помити посуд раз на тиждень (повсякденне помию під краном)
Я колись питав поради на форумі щодо ПММ, тоді взяв Електролюкс на 45. В цілому задоволений, проста , незаморочена ПММ, подобається що двері автоматично відкриваються після миття, типу краще досушує. І їхня фішка з плаваючим фасадом кухні ( при відкритті дверей фасад піднімається вгору, не потрібно підрізати нижній цоколь кухні) Програма в основному на 90 хв, вимиває добре. Мені наче достатньо на 45, але якщо б раніше подумав, то взяв би на 60
egorka 21.05.2025 12:41 пишет: а нормальний це який?
Їх пара варіантів: недорогі, до 200 грн/шт (наприклад - українські Drop) - гарно працюють не так довго, як хотілося б, і потім, з часом - втрачають трохи якість потоку води (якість аерації). Дорогі (від 400 грн/шт), з німецькими назвами брендів - працюють довше, бо не так швидко збирають на собі накип та бруд. Бувають з функцією автоочищення - такі можуть вмикатися "ривком", з певним невеликим стуком в трубах. В нас, наприклад, зараз - здається, Neoperl - мені подобається, поки що. Вже рік чи два - все ок з ними. При виборі - важливо звертати увагу на номінальну пропускну здатність, бо по опису - вони всі "економні", від 0 до 12 л/хв. Але, насправді, економні - це 4-6 л/хв. (12 л/хв - це пропускна здатність звичайних аераторів, що ставляться на усіх змішувачах з заводу).
Купив собі на кухню з дорогих за 450 грн . Ополоскую ним посуд для пмм та раковину В ванну купив з простих за 130 грн . , теж норм та зручно . На мою думку , економія в тому , що не потрібно великого напору води . Класний , та недооцінений девайс
Gavik 21.05.2025 13:29 пишет: Купив собі на кухню з дорогих за 450 грн . Ополоскую ним посуд для пмм та раковину В ванну купив з простих за 130 грн . , теж норм та зручно . На мою думку , економія в тому , що не потрібно великого напору води . Класний , та недооцінений девайс
А ще для підвищення ефективності треба поряд зі змішувачем освячену ікону поставити і африканський амулет з засушеного члена носорога. Ще більша економія буде.
Ну я одинокий мущщіна, лінивий, у мене виходить десь двічі на тиждень запускати посудомийку. У мене якась крихітна модель, портативна, бо такого типорозміру який був вбудований попередним власником (AEG, років 12 їй було - потікла - викинув), уже в продажі немає.
Gavik 21.05.2025 15:08 пишет: То наче й дорогий купив , але для тебе знов щось не те
Справа не у дорогий/дешевий, а у тому що встановлення аератору позбавлене будь якого сенсу. Особливо розсмішило встановлення аератора на змішувач ванни.
Gavik 21.05.2025 16:12 пишет: В тебе взагалі диктаторський підхід до всього що йде в розріз з твоїм мисленням . Мені так зручно , невже це так складно зрозуміти ?
До чого тут диктаторський підхід? Є прилади, які з технічної точки зору позбавлені будь-якого сенсу. Аератор - один з них. Щось типу намагнічувавчя на паливопроводі в автодвигуні. Чому, наприклад, мене розсмішив аератор у ванній: аератор створює додатковий опір потоку води. Тобто ванна набиратиметься повільніше. А от яку користь даст встановлення цього девайсу на змішувач ванної? Те саме з умивальником - якщо хочеш щоб потужність потоку води була менша, то просто на менший напор відкриваєш кран. Чим тут буде корисний аератор? Коли ж ми говоримо про аератор в темі про ПММ то просто ставиш посуд у ПММ, минуючий використання аератора - так же зручніше.