skov 05.06.2025 12:52 пишет: Тільки об'єктивні заміри в однакових умовах. Іншого коректного способу не існує.
Ок. Об'єктивні заміри підтверджують, що гальмівний шлях в метрах, рівень шуму в децибелах і поперечна/поздовзня стійкість в міліметрах всесезонки Michelin CrossClimate в умовах зими заходу України на твердому покритті має кращі показники ніж 4-и види зимової резини, на яких я їздив 15 років до цього. Якщо потрібні докази, то пошукаю вдома документацію і викладу...
Усі ці маніпуляції коштують набагато менше, аніж ремонт автівки, яка вилетіла з траси в кювет. Це ще без врахування загрози здоровю пасажирів.
как-то после ледяного дождя гнал клиенту Ауди из Киева в Одессу...на летних шинах...правда авто было полноприводным...правые шины - по обочине, левые - по ледяному покрытию...ехал около 10 часов...доехал нормально (ледяное покрытие закончилось и начался нормальный асфальт где-то за 150 км не доезжая Одессы)... почему, вот интересно, если вы будете ехать на всесезонке, то обязательно попадете в аварию, вылетите с трассы и другие несчастья вдруг должны случиться именно с вами из-за того, что вы не обули летнюю или зимнюю шину (в зависимости от сезона)...у меня кум на Аутлендере и на Субару Аутбек проехал примерно 10-15 лет (если не больше) на всесезонке...и ни одного несчастного случая... как это понимать? - Повезло???!!!
krabik 05.06.2025 10:38 пишет: езжу на нем в основном по Киеву и пригороду или по Одессе и пригороду...
Навіщо половинчасті рішення? Катайте собі літню гуму цілий рік. В Києві та пригороді ніколи ж не буває ні холодів, ні снігу, ні ожеледиці.
бывает разная погода, но всесезонки всегда хватало для данной ситуации...может кому-то надо обязательно шипованные шины и полный привод...но я на переднем приводе и всесезонных шинах вполне нормально справляюсь...а на зимних шинах - народ улетает в кювет...или его разворачивает в повороте...
вот мой знакомый, который последнее время ездит исключительно на полноприводных SUV-ах, а сейчас купил себе рамник - все время поражался: Как это я столько времени езжу на обычных седанах - и мне это не мешает ни разу???!!! как я на переднеприводных авто с небольшим клиренсом могу ездить???!!! Ну не хочу я себе покупать Додж РАМ, или Ленд Крузер, или Таурег!!!! не нужны они мне....
П.С. хотя, положа руку на сердце - лукавлю... ...если бы у меня были лишние деньги, то что-то типа XC90 от Volvo - я бы может и купил бы - шоб було...
как-то после ледяного дождя гнал клиенту Ауди из Киева в Одессу...на летних шинах...правда авто было полноприводным...
Як все сумно... Повний привід впливає на зчеплення з дорогою?
В ответ на: почему, вот интересно, если вы будете ехать на всесезонке, то обязательно попадете в аварию, вылетите с трассы и другие несчастья вдруг должны случиться именно с вами из-за того, что вы не обули летнюю или зимнюю шину (в зависимости от сезона)
Я не те щоб сподіваюся на ваше розуміння, проте на попередній сторінці посилання на тест літньої та всесезонної гуми з конкретними цифрами. Гальмівний шлях в залежності від стану покриття відрізняється на кілька метрів (на вологому покритті - більше, ніж на 7 м). Але ж звісно така "дрібниця" - не аргумент для тих, в кого "все під контролем". Бо як відомо, в аварії потрапляють лише за власним бажанням і виключно ті, хто не вміє "все контролювати".
Як все сумно... Повний привід впливає на зчеплення з дорогою?
В ответ на: почему, вот интересно, если вы будете ехать на всесезонке, то обязательно попадете в аварию, вылетите с трассы и другие несчастья вдруг должны случиться именно с вами из-за того, что вы не обули летнюю или зимнюю шину (в зависимости от сезона)
Я не те щоб сподіваюся на ваше розуміння, проте на попередній сторінці посилання на тест літньої та всесезонної гуми з конкретними цифрами. Гальмівний шлях в залежності від стану покриття відрізняється на кілька метрів (на вологому покритті - більше, ніж на 7 м). Але ж звісно така "дрібниця" - не аргумент для тих, в кого "все під контролем". Бо як відомо, в аварії потрапляють лише за власним бажанням і виключно ті, хто не вміє "все контролювати".
полный привод позволяет авто лучше "держаться" за дорожное покрытие... если бы все харрактеристики шин на сравнительных тестах сравнивались бы на скоростях до 70-80 км/ч, то вы бы увидели, что разница в тормозном пути между летними и всесезонными шинами была бы мизерной, тем более, если сравнивать шины различных производителей (а не представителей топ класса)... если посмотреть торможение всесезонки на сухом или мокром покрытии в зимнее время, то она тормозит, как правило - лучше, чем зимние шины... в этом случае: "на вологому покритті - більше, ніж на 7 м" - вы какие модели шин между собой сравниваете???!!!
In a braking test (from 50 km/h to a full stop), the car with winter tires took 18 metres to stop whereas the car with all-season tires took 27.1 metres (33.6% less distance or a two car-lengths difference)
полный привод позволяет авто лучше "держаться" за дорожное покрытие...
Дійсно, причетність до шинного бізнесу жодним чином не корелюється зі знаннями.
В ответ на: если бы все харрактеристики шин на сравнительных тестах сравнивались бы на скоростях до 70-80 км/ч, то вы бы увидели, что разница в тормозном пути между летними и всесезонными шинами была бы мизерной, тем более, если сравнивать шины различных производителей (а не представителей топ класса)...
Ніби спеціально для вас посилання в попередньому повідомленні. Гальмували на 50 км/год.
В ответ на: вы какие модели шин между собой сравниваете???!!!
А ви спробуйте нарешті прочитати. Попередня сторінка, це не складно. Там все написано.
skov 05.06.2025 15:03 пишет: Старий звіт по Канаді, але з конкретними цифрами.
In a braking test (from 50 km/h to a full stop), the car with winter tires took 18 metres to stop whereas the car with all-season tires took 27.1 metres (33.6% less distance or a two car-lengths difference)
это вода...а где конкретика....допустим на авто таком то сравниваются в условиях зимы такие и такие модели...
Припустимо, якщо передивитися текст за другим посиланням, то там можна знайти модель, на якій тестувалася гума. Але ви навіть повідомлення цієї теми не здатні прочитати, то ж навряд в такій ситуації щось допоможе.
расскажите - свое видение ...нам будет интересно узнать самое правильное мнение настоящего шинника...
Я б може й розповів, та ви все одно не читаєте що вам пишуть.
Тому пропоную цього разу зробити навпаки. А саме - прошу вас описати, яким чином можливість передавати тягу на обидві вісі впливає на зчіпні властивості гуми. Слухаю уважно
расскажите - свое видение ...нам будет интересно узнать самое правильное мнение настоящего шинника...
Я б може й розповів, та ви все одно не читаєте що вам пишуть.
Тому пропоную цього разу зробити навпаки. А саме - прошу вас описати, яким чином можливість передавати тягу на обидві вісі впливає на зчіпні властивості гуми. Слухаю уважно
А можна мені влізти у вашу бесіду а навести свої міркування? Передача зусилля на всі колеса зменшує тягу одного. А це зменшує ризик зриву та заносу. До АБС поєднання всіх колесо з двигуном зменшувало ризик заносу при гальмуванні. Зараз за це відповідає АБС і на двох-колесних.
Передача зусилля на всі колеса зменшує тягу одного. А це зменшує ризик зриву та заносу.
Передача тяги на всі колеса дозволяє енергійніше прискорюватись. Але ніяк не впливає на зчеплення гуми з дорогою. Від слова зовсім. Коли зчеплення не вистачає, то автівка полетить в кювет на повороті незалежно від наявності чи відсутності повного приводу. І гальмівний шлях від повного приводу не залежить жодним чином.
Передача зусилля на всі колеса зменшує тягу одного. А це зменшує ризик зриву та заносу.
Передача тяги на всі колеса дозволяє енергійніше прискорюватись. Але ніяк не впливає на зчеплення гуми з дорогою. Від слова зовсім. Коли зчеплення не вистачає, то автівка полетить в кювет на повороті незалежно від наявності чи відсутності повного приводу. І гальмівний шлях від повного приводу не залежить жодним чином.
да вы, батенька бредите... мы говорили о том, что полноприводный автомобиль лучше и увереннее "держится за поверхность дороги". Вы хоть поняли - что вы здесь написали: "Передача тяги на всі колеса дозволяє енергійніше прискорюватись. Але ніяк не впливає на зчеплення гуми з дорогою. Від слова зовсім."... тормозной путь от типа привода - действительно не влияет...это единственно правильное утверждение от вас... "Передача тяги на всі колеса дозволяє енергійніше прискорюватись." - и согласен и не согласен...догадываюсь, что физику этого вы не особо понимаете...подсказка - Драг Рейсинг... по поводу полноприводного и моноприводного авто...посмотрите кузовные чемпионаты, когда меняются погодные условия и как при дожде едет полный привод по сравнению с моноприводом (раллийные чемпионаты будут еще показательнее, особенно запрещенная в середине 80-х группа В, в которой принимали участие как авто моноприводные, так и Ауди Кваттро - с полным приводом). я то думал, что вы профи...а вы, батенька - дилетант...печально...
да вы, батенька бредите... мы говорили о том, что полноприводный автомобиль лучше и увереннее "держится за поверхность дороги". Вы хоть поняли - что вы здесь написали: "Передача тяги на всі колеса дозволяє енергійніше прискорюватись. Але ніяк не впливає на зчеплення гуми з дорогою. Від слова зовсім."... тормозной путь от типа привода - действительно не влияет...это единственно правильное утверждение от вас... "Передача тяги на всі колеса дозволяє енергійніше прискорюватись." - и согласен и не согласен...догадываюсь, что физику этого вы не особо понимаете...подсказка - Драг Рейсинг... по поводу полноприводного и моноприводного авто...посмотрите кузовные чемпионаты, когда меняются погодные условия и как при дожде едет полный привод по сравнению с моноприводом (раллийные чемпионаты будут еще показательнее, особенно запрещенная в середине 80-х группа В, в которой принимали участие как авто моноприводные, так и Ауди Кваттро - с полным приводом). я то думал, что вы профи...а вы, батенька - дилетант...печально...
До чого раллі та драг до руху за правилами по одеській трасі? Чим відрізняється прямолінійний рух на повно і моно приводі в умовах прямої траси за однакових погодних умов?
Тест то класний але то порівнюють преміальну гуму. Зараз 70+ відсотків бере собі гуму бюджетну китайку або ойропу тіпа (райкена тігара корморану), а вона буде точно гірша навіть за всесезонку преміальну в тестах. Раніше їздив на конті, гума гарна але горіла швидко, далі нітто взяв і вреденштайн і різниці не відчув. Одне авто в мене їздить весну та осінь на всесезонці(китайка) і я знову великої різниці не відчув. Так що можна їздити і на всесезоні. Мінус всесезону швидше зношується. Ось докупив собі пару клеберу всесезону кину на задню вісь восени у буду катати до пізньої осені. Взимку поки що катаю ще зимовий брідж.
WSX 06.06.2025 12:40 пишет: Тест то класний але то порівнюють преміальну гуму. Зараз 70+ відсотків бере собі гуму бюджетну китайку або ойропу тіпа (райкена тігара корморану), а вона буде точно гірша навіть за всесезонку преміальну в тестах. Раніше їздив на конті, гума гарна але горіла швидко, далі нітто взяв і вреденштайн і різниці не відчув. Одне авто в мене їздить весну та осінь на всесезонці(китайка) і я знову великої різниці не відчув. Так що можна їздити і на всесезоні. Мінус всесезону швидше зношується. Ось докупив собі пару клеберу всесезону кину на задню вісь восени у буду катати до пізньої осені. Взимку поки що катаю ще зимовий брідж.
Согласен...только не все модели всесезонки изнашиваются быстрее...с польскими ланосами с завода шла Дебика...народ рассказывал, что сносу у нее не было...ходила очень долго... кум рассказывал, что на его Аутлендере с завода шла всесезонка от Йокохама, так он на ней проехал 100+ тыс.км.
До чого раллі та драг до руху за правилами по одеській трасі? Чим відрізняється прямолінійний рух на повно і моно приводі в умовах прямої траси за однакових погодних умов?
это для понимания процессов... Спокойное движение по трассе по чистому, сухому асфальту на авто с моно и полным приводом ничем не отличается