krabik 04.08.2025 09:45 пишет: серьезно???!!! почти в 70%-80% аварий зимой - это превышение скорости и непонимание состояния покрытия под колесами вашего автомобиля + плохие навыки вождения автомобиля в зимних условиях...зимняя, арктическая, супершипованная шина вас в таком случае не спасет...
Якщо тип гуми нічого не вирішує, то навіщо всесезонка? Їздити весь час на літній (або зимовій) та й усе.
krabik 01.08.2025 10:28 пишет: а представляете - летом выпал снег...а вам пофик - вы на всесезонке...!!!!
Зустрічна пропозиція - уявіть, що влітку спека більше +30, а ви - замість літньої гуми на всесезонці. Якій з двох уявних сценаріїв має більші шанси на втілення в реальному житті - вирішуйте самі.
Якщо тип гуми нічого не вирішує, то навіщо всесезонка? Їздити весь час на літній (або зимовій) та й усе.
а вы как будто не в курсе, что летом часть водителей докатывает свои зимние шины???!!!...
На вашій клавіатурі западають кнопки зі знаками запитання та оклику?
По суті - чому ж не в курсі, в курсі. Хтось їздить літніх шинах взимку (з аргументацією "бо ще ж зовсім нові"), хтось "доношує" зимові шини влітку, хтось іздить зустрічною смугою, а деякі навіть паркуються на газонах. Є безліч варіантів ідіотської поведінки, але це не означає, що їх варто копіювати.
В ответ на: владельцы всесезонки просто ездят на ней зимой и летом...
Ви так і не відповіли: якщо гума не впливає на аварійність, то навіщо всесезонка? І навіщо взагалі щось міняти? На яких шинах купив авто, на тих і їздиш, поки не продаси іншому власнику...
krabik 05.08.2025 10:17 пишет: вот я и предлагаю универсальный вариант для многих областей Украины... - всесезонные шины...
Втретє запитую - навіщо? Ви самі кажете - гума ніби на аварійність не впливає. Справа лише у водійских навичках. Якій сенс тоді взагалі щось міняти? Взяли тачку на якихось шинах та й їздіть собі, поки до дисків не зітреться.
krabik 05.08.2025 10:17 пишет: вот я и предлагаю универсальный вариант для многих областей Украины... - всесезонные шины...
Втретє запитую - навіщо? Ви самі кажете - гума ніби на аварійність не впливає. Справа лише у водійских навичках. Якій сенс тоді взагалі щось міняти? Взяли тачку на якихось шинах та й їздіть собі, поки до дисків не зітреться.
На зимовій літом ще можна їздити. На літній по снігу точно ні. А от всесезонна норм варіант.
Моя думка така, що якщо їздиш багато, кожен день, від 10 тис.км на рік, то два комплекти гуми гарне рішення. Принаймні ти встигнеш їх стерти до того, як гума потріскається.
Якщо їздиш мало, то можна і не морочити голову з тими замінами. Тому що на дорозі помітити різницю між всесезонкою та спеціалізованою гумою важко і буде жалко мати два майже нових за протектором і при цьому старих по роках комлекта гуми.
Намагався згадати коли їздив на всесезонці і згадав, що то була робоча газель і я на ній п'ять днів за кермом в любу погоду по місту. За чотири роки застряг один раз. А сніг в ті роки був частий. Аварійних ситуацій не було. Але це була газель з будкою. На газелі типу фургон і коли вона пуста і гума так собі, то те жахіття зимою. Поки піска собі не загрузив на [*****], їздити було неможливо. В ті часи каюсь, їздив зимою і на літній гумі. На легковій машині з переднім приводом проблем не було. Но то був молодий і вибір робили за мене. Потім вже використовував гуму по сезону, крім останніх трьох років і зараз, як вже раніше писав, на ауді стоїть літня, а на мазді зимова. І була б на ауді всесезонка, то навіть і не думав би її міняти.
На зимовій літом ще можна їздити. На літній по снігу точно ні.
Для мене і те і те - дичина та нехтування безпекою (власною та оточуючих). Немає принципової різниці, навіть якщо зимові шини трохи кращі влітку, ніж літні взимку.
Стосовно пробігів, якщо можна собі дозволити взагалі відмовитись від подорожі, то другий комплект гуми (якій би він не був) дійсно зайвий. Сиди собі половину року вдома і все.
"лед тронулся"...таксисты переобуваются под зиму во всесезонку... ребята тоже не понимают смысла в зимней шине при наших зимах...заодно и смысла в переобувании 2 раза в год...
Кожної зими бувають форс-мажори. Ось цієї зими. 300 км нічною трасою, суцільний лід. задній привід, шипована резина. Як там в байках кажуть - вийшов з машини, чуть не впав. Без шипів, було б суттєво небезпечніше. І 1-2 раза за зиму погодні катаклізми бувають. Цього досить, щоб не експериментувати.
Вже років до 10 використовую в Україні заводську шиповку Нокіан. Жодного разу не пожалкував і думок перейти на "всесезонку" не виникає. Окремі диски, зберігати є де.
krabik 04.08.2025 09:45 пишет: серьезно???!!! почти в 70%-80% аварий зимой - это превышение скорости и непонимание состояния покрытия под колесами вашего автомобиля + плохие навыки вождения автомобиля в зимних условиях...зимняя, арктическая, супершипованная шина вас в таком случае не спасет... сказки, что на затянутом льдом отрезке трассы из-за всесезонной шины вы попали в аварию - БРЕД!!! просто вы попали в аварию совсем по другой причине...а вы это так и не поняли...
По перше - я не потрапив в аварію. Машину понесло, але виправилася. І досить топити за всесезонку бо це повна маячня. Якщо машина потрібна кожного дня, то лише гума по сезону і бажано справжня зимова, а не єврозима, яка насправді мало чим відрізняється взимку від всесезонки. А от всі наведені вами "переваги" - оце справжня маячня (російською - брєд). Не кажучі вже про необхідність періодично балансувати гуму і проводити її перевстановлення між осями. Якщо стоїть всесезонка то це не робиться.
Вчора як раз попався відгук про зимову гуму від мішлін. Людина каже чудово дорогу тримає на засніженій трасі при швидкості 180км/год )) При таких умовах звісно краще бути на зимі, але розумною ту людину назвати не можу. До речі то була єврозима.
Для себе поки вирішив на зиму поставити зимову гуму так як вона є. Покатати, якшо помітної різниці з літньою на сухому асфальті не буде і знову не буде супер снігу тижнями на дорозі, то на весну літо вже вдягну всесезонку, а комплекти літо + зима продам.
По перше - я не потрапив в аварію. Машину понесло, але виправилася. І досить топити за всесезонку бо це повна маячня. Якщо машина потрібна кожного дня, то лише гума по сезону і бажано справжня зимова, а не єврозима, яка насправді мало чим відрізняється взимку від всесезонки. А от всі наведені вами "переваги" - оце справжня маячня (російською - брєд). Не кажучі вже про необхідність періодично балансувати гуму і проводити її перевстановлення між осями. Якщо стоїть всесезонка то це не робиться.
Серьезно???!!! Вы каждые 1500 - 2500 км пробега проверяете балансировку на станке!!!??? Хоть 5-10 гр не ищете??? а что вам мешает раз в год поддомкратив авто, поменять местами передние и задние шины на дисках???
Shtips 26.08.2025 10:46 пишет: Вчора як раз попався відгук про зимову гуму від мішлін. Людина каже чудово дорогу тримає на засніженій трасі при швидкості 180км/год )) При таких умовах звісно краще бути на зимі, але розумною ту людину назвати не можу. До речі то була єврозима.
Для себе поки вирішив на зиму поставити зимову гуму так як вона є. Покатати, якшо помітної різниці з літньою на сухому асфальті не буде і знову не буде супер снігу тижнями на дорозі, то на весну літо вже вдягну всесезонку, а комплекти літо + зима продам.
Совершенно верно: придурки едут по заснеженным дорогам со скоростью 150+, изображая из себя гонщика класса WRC на ралли "Тысяча озер" в Финляндии...разумным такого человека уж точно назвать нельзя, ему никакой шины не хватит...
По второй части Вашего ответа - тоже согласен 100%.
krabik 25.08.2025 17:08 пишет: "лед тронулся"...таксисты переобуваются под зиму во всесезонку... ребята тоже не понимают смысла в зимней шине при наших зимах...заодно и смысла в переобувании 2 раза в год...
А з яких це пір таксисти мають якійсь авторитет особливо у виборі гуми?
krabik 26.08.2025 11:29 пишет: таксисты быстрее адаптируются под изменения ситуации (в данном случае - изменения погодных условий)...
Трушних таксистів можна сказати вже давно нема. Ті що зараз, переважно катають орендовані авто і там часом може бути абсолютно 4 різні скати, і буде добре якщо вони хоч не лисі. Про яку адаптацію може бути мова?
krabik 26.08.2025 11:29 пишет: таксисты быстрее адаптируются под изменения ситуации (в данном случае - изменения погодных условий)...
Варто відмітити, що таксисти здебільшого в містах працюють, і в умовному Києві дійсно той сніг досить швидко прибирають... Тому я б на них сильно не орієнтувався.
Всесезонка це про економію, при ясній голові, яка розуміє, що не треба в зливу, або ожеледицю їхати 100+ ..
в мене за минулий рік 8к пробіг, умовно по 4к на літню\зимову. через 4 роки - протектор буде майже як новий, але вже може потріскатись і проситись на свалку, - бо вже небезпечно..
і ця різниця в ціні між двома комплектами гарної зима\літо і гарної аллсізон дозволить напевно кожні 2 роки міняти всесезонку на нову ... треба порахувати...
рассуждаете - здраво, полностью с Вами согласен... подсчитайте - может действительно всесезонка вам зайдет больше, чем два комплекта зима/лето П.С. раньше нормальные шины ходили в среднем по 80 тыс.км Сейчас - не уверен - чертов маркетинг...