Ще додам, що самий великий і богатий ринок автомобілів в світі на всесезонній гумі. Я про авто в США.
Найбагатший ринок авто в світі припускає використання сигналів повороту того самого червоного кольору, що й сигнал гальм. Проте це не означає, що такий варіант найкращий. То ж приклад так собі.
Там дуже ледачій та розбещений споживач. Там багато хто не тільки гуму не міняє, а й моторну оливу, фільтра і т.п. От для них і вигадали і масово продають всесезонку.
Там дуже ледачій та розбещений споживач. Там багато хто не тільки гуму не міняє, а й моторну оливу, фільтра і т.п. От для них і вигадали і масово продають всесезонку.
вы очень сильно ошибаетесь... американцы давно поняли, что для той погоды, которая свойственна некоторым штатам - всесезонная шина подходит в большинстве случаев. в США меняют масло в двигателе просто через 5 тыс. миль (примерно 8,35 тыс. км) - при этом не заморачиваясь, то ли это R4 с объемом масла от 4 до 5 литров, то ли это V8 с объемом масла за 10 литров...все просто - проехал 5 тыс. миль - поменял масло... в отличии от "умной" Украины, где, кто говорит менять масло через 10 тыс., кто - через 12 тыс, кто меняет через 15 тыс. км., а у кого-то спокойно масло и 20 тыс. км отхаживает и сохраняет свои свойства...
если вы думаете, что на рынке США не предлагают летнюю или зимнюю шину, то тоже очень сильно заблуждаетесь...там выбор шин - примерно в разы больше, чем в Украине...причем если коснуться специфических шин - то у нас, например, в Украине - вы так просто не пойдете и не купите драговый слик, или спортивный слик - все только под заказ и везут в основном из тех же Штатов... да и все основные новинки - в США появляются быстрее, чем у нас , т.к. рынок Америки для шинного бизнеса - ПРИВЕЛЕГИРОВАННЫЙ РЫНОК, в отличие от рынка третьих стран, таких, как Украина...
Shtips 26.08.2025 22:53 пишет: Чи гірше всесезонка за літо? Впевнений що так. Чи гірша вона за зиму на снігу? Також впевнений що так. Можливо тільки всесезонка буде краща на асфальті у холодний період. І вона буде краща і за зимову гуму і за літню.
На 2-3 сторінці теми я наводив посилання на тести в різних умовах. З точки зору керованості, всесезонка завжди гірше, і влітку, і взимку. Іноді зовсім трохи, іноді суттєво. Потенційні переваги не мають відношення до безпеки: нижчій рівень шуму та краща паливна економічність в порівнянні з літньою гумою.
Припускаю, справа в іншому. Власна автівка в Штатах - це життєва необхідність. Тому навіть якщо з фінансами складно, все одно хоч якійсь корч потрібен. Ну а для "хоч якогось" корча чудово підійде "хоч якась" гума.
Припускаю, справа в іншому. Власна автівка в Штатах - це життєва необхідність. Тому навіть якщо з фінансами складно, все одно хоч якійсь корч потрібен. Ну а для "хоч якогось" корча чудово підійде "хоч якась" гума.
тешьте себя дальше иллюзиями, состоящими в том, что в Штатах живут дураки (как это у Задорнова: "вот тупые!!"), а вы во всем - впереди планеты всей!!! только почему-то эти "впереди планеты всей" живут в такой бедной стране (а те, которые дурнее вас живут почему-то в более богатых странах).. никаких вопросов не возникает по этому поводу???
тешьте себя дальше иллюзиями, состоящими в том, что в Штатах живут дураки (как это у Задорнова: "вот тупые!!")
"Дураки" - не в Штатах (де ви взагалі знайшли таке слово в моєму повідомленні?), "дураки" - це ті, хто не може збагнути сенс допису, що складається з двох рядків.
Так би можна були сказати якби ми спілкувалися тільки про корчі. А на всесезонці приїзжають і свіжі і навіть преміальні авто.
Так би можна були сказати якби ми спілкувалися тільки про корчі. А на всесезонці приїзжають і свіжі і навіть преміальні авто.
Необхідність за будь яку ціну мати авто (з «будь якою» гумою) створює простір для для всесезонних шин. А далі він може потроху поширюватись та охоплювати інші сегменти, з преміумом включно.
Проте це нічого принципово не змінює. Універсальне рішення гірше за спеціалізоване. Всесезонна гума - не виключення.
Необхідність за будь яку ціну мати авто (з «будь якою» гумою) створює простір для для всесезонних шин. А далі він може потроху поширюватись та охоплювати інші сегменти, з преміумом включно.
Проте це нічого принципово не змінює. Універсальне рішення гірше за спеціалізоване. Всесезонна гума - не виключення.
Те що універсальне гірше я можу погодитися. Але і зручніше. І тут можна обирати кому що важливіше. Ви ж їздити на універсальному авто Х5 яке тормозить і керується гірше за універсал, на бездоріжжі гірше за справжні внедорожники, а возити великі грузи і пассажирів краще на бусіку.
Те що універсальне гірше я можу погодитися. Але і зручніше. І тут можна обирати кому що важливіше. Ви ж їздити на універсальному авто Х5 яке тормозить і керується гірше за універсал, на бездоріжжі гірше за справжні внедорожники, а возити великі грузи і пассажирів краще на бусіку.
За великим рахунком так. Але тут одне «дрібне» але. Окремі комплекти гуми під кожен сезон - це всього 2 (два) комплекти загалом та додатковий фінансовий «тягар» ~200 грн на місяць (в порівнянні з всесезонкою). Сума, що просто розчиняється на загальному тлі, щось в межах похибки. Спеціалізовані автівки для міста, для траси, для офроаду, для великої кількості пасажирів - це навіть не два авто, і це збільшення абсолютно всіх (!) витрат в рази (як початкових при купівлі, так і регулярних).
skov 27.08.2025 22:14 пишет: ...Окремі комплекти гуми під кожен сезон - це всього 2 (два) комплекти загалом та додатковий фінансовий «тягар» ~200 грн на місяць (в порівнянні з всесезонкою)...
А можете більш детально, як у вас ця сума вийшла, що саме ви заклали?
skov 27.08.2025 22:14 пишет: ...Окремі комплекти гуми під кожен сезон - це всього 2 (два) комплекти загалом та додатковий фінансовий «тягар» ~200 грн на місяць (в порівнянні з всесезонкою)...
Напевно, вартість шиномонтажу в рік - 2400 грн (1200 грн вартість перевзуття на сезон).
За великим рахунком так. Але тут одне «дрібне» але. Окремі комплекти гуми під кожен сезон - це всього 2 (два) комплекти загалом та додатковий фінансовий «тягар» ~200 грн на місяць (в порівнянні з всесезонкою). Сума, що просто розчиняється на загальному тлі, щось в межах похибки. Спеціалізовані автівки для міста, для траси, для офроаду, для великої кількості пасажирів - це навіть не два авто, і це збільшення абсолютно всіх (!) витрат в рази (як початкових при купівлі, так і регулярних).
Для мене питання не в грошах, а в зручності + старіння гуми. Зайвий комплект зберігати на балконі орендованої квартири. Так як квартира орендована, то затримуватися на все життя я в ній не буду. А це значить переїзд з цією гумою. Також треба ці шини тягати в авто, їхати на шиномонтаж і там чекати поки перевзують. У мене на мазду взагалі були оригінальні 19 диски з літньою гумою і 17 с зимовою. Вот 19 згоріли разом з гаражем в Маріуполі і я залишився на 17 зимових бо на них і виїхав з міста. Менше речей, більше свободи ) Ну і пробіги маленьки, до п'яти тисяч на рік. Два комплекта просто постаріють і все.
Ну а мати декілька автівок то необов'язкове. Все одно більшість власників кроссоверів їздять по місту, без вантажа і пассажирів 95% часу. Можна мати одне авто під 90% задач, а в інший час користуватися послугами таксі, оренди чи якось по іншому. Просто це незручно комусь там телефонувати, домовлятися та все інше. В свою машину сів да поїхав, хоч в ТЦ, хоч за грибами.
Це не я "заклав", це розрахунок автора теми в першому повідомленні. 14400 грн економії за 6 років. Витрати подібного порядку на тлі решти грошей, що вимагає авто - взагалі ні про що. Статистична похибка.
Для мене питання не в грошах, а в зручності + старіння гуми. Зайвий комплект зберігати на балконі орендованої квартири. Так як квартира орендована, то затримуватися на все життя я в ній не буду. А це значить переїзд з цією гумою. Також треба ці шини тягати в авто, їхати на шиномонтаж і там чекати поки перевзують.
А ще треба заправлятися / заряджатися, шукати паркомісця, проходити планові ТО, страхувати і таке інше. Необхідність два рази на рік відвідати шиномонтаж змінює... нічого. Там само, як ті умовні 200 грн / місяць. Зрештою є "шинні готелі", ~1200 грн на рік за всі 4 колеса (додатково +100 грн щомісяця). Шалені витрати, звісно
В ответ на: У мене на мазду взагалі були оригінальні 19 диски з літньою гумою і 17 с зимовою. Вот 19 згоріли разом з гаражем в Маріуполі і я залишився на 17 зимових бо на них і виїхав з міста.
Щиро співчуваю. ЙР.
В ответ на: Ну і пробіги маленьки, до п'яти тисяч на рік. Два комплекта просто постаріють і все.
Добре, що всесезонка вічна. Не старіє зовсім, та й балансувати не треба
В ответ на: Ну а мати декілька автівок то необов'язкове. Все одно більшість власників кроссоверів їздять по місту, без вантажа і пассажирів 95% часу. Можна мати одне авто під 90% задач, а в інший час користуватися послугами таксі, оренди чи якось по іншому. Просто це незручно комусь там телефонувати, домовлятися та все інше.
Ви порівнюєте тепле з м'яким. Завдання, під яки береться автівка, планує / формує власник авто. Чи буде офроад, чи потрібно перевозити дивани / холодильники і таке інше - відомо зазделегідь. Конкретні погодні умови непередбачувані, ніхто точно не знає коли станеться ожеледиця, жахне спека під 40 або випаде сніг. Якщо готові відмовитись від подорожі через погоду - ok, в цьому випадку літня гума, може, навіть краще буде. Я - не готовий. Бо можливість сісти в авто будь коли та поїхати куди потрібно вважаю принциповою. Може, навіть найголовнішою.
В ответ на: Ну і пробіги маленьки, до п'яти тисяч на рік. Два комплекта просто постаріють і все.
Добре, що всесезонка вічна. Не старіє зовсім, та й балансувати не треба
Тут вже питання в грошах буде. Бо за п'ять років проїхати на одній гумі 25тис. км і викинути її через вік, або на двох комплектах по 12.5тис км і теж викинути. Умовно викинути так як можна і більше їздити. Втрачаємо гроші не тільки на шиномонтажі, а і на доп комплекті гуми. Якщо пробіги веліки, то зима + літо плюс мінус будуть ходити як два комплекти всесезонки. Тут втрачаємо тільки на зручності і шиномонтажу
skov 28.08.2025 13:21 пишет:
Ви порівнюєте тепле з м'яким. Завдання, під яки береться автівка, планує / формує власник авто. Чи буде офроад, чи потрібно перевозити дивани / холодильники і таке інше - відомо зазделегідь. Конкретні погодні умови непередбачувані, ніхто точно не знає коли станеться ожеледиця, жахне спека під 40 або випаде сніг. Якщо готові відмовитись від подорожі через погоду - ok, в цьому випадку літня гума, може, навіть краще буде. Я - не готовий. Бо можливість сісти в авто будь коли та поїхати куди потрібно вважаю принциповою. Може, навіть найголовнішою.
В цілому погоджуюсь. Тільки ж на всесезонці теж можна в любу погоду їхати. Можливо тільки по іншому. Наприклад в сніг трохи повільніше.
Тут вже питання в грошах буде. Бо за п'ять років проїхати на одній гумі 25тис. км і викинути її через вік, або на двох комплектах по 12.5тис км і теж викинути. Умовно викинути так як можна і більше їздити. Втрачаємо гроші не тільки на шиномонтажі, а і на доп комплекті гуми.
Все ж 5 тис / рік - не зовсім типовий сценарій. Проте для мене вирішальний чинник - готовність, або точніше неготовність відмовлятися від поїздки через погоду.
В ответ на: В цілому погоджуюсь. Тільки ж на всесезонці теж можна в любу погоду їхати. Можливо тільки по іншому. Наприклад в сніг трохи повільніше.
Пропозиція повзти до Буковеля 16 годин вже була, дякую Їзда по темряві, гума з гіршими характеристиками, додаткова втома... Погодитись на таке означає свідомо нехтувати безпекою. При чому, не тільки власною.
Пропозиція повзти до Буковеля 16 годин вже була, дякую Їзда по темряві, гума з гіршими характеристиками, додаткова втома... Погодитись на таке означає свідомо нехтувати безпекою. При чому, не тільки власною.
с чего вы взяли, что до Буковеля вы на зимней шине в условиях современных зим доедите быстрее, чем ваш оппонент на всесезонке???!!! хватит уже ныть о том, что у нас такие дикие и экстремальные условия, что просто необходима обязательно или летняя летом, или зимняя зимой шина...да не просто зимняя, а для небывало тяжелых погодных условий, морозов под минус 60 градусов и специально ошипованная для продвижения в условиях дикой гололедицы по всей территории Украины... тогда каждое авто должно быть оборудовано ковшом, чтобы пробираться по дорогам покрытым толстым слоем снега, высотой не менее 40 см... а если вдруг резкая оттепель или муссонные дожди, то авто должно плавать!!! а если землетрясение, то авто должно летать на расстояние не менее 500 км...а лучше на 1000 км!!!