В Київській області і сніг перестав, можна перезуватись на всесезонку...
може десь і перестав, а в обухівському намело немало. Їхав сьогодні після 18.00, то вже і підмерзати почала каша, саме для всесезонки
може десь і перестав, а в обухівському намело немало. Їхав сьогодні після 18.00, то вже і підмерзати почала каша, саме для всесезонки
вчера отвозил шины поздно вечером хлопцам с МОГ (ПВО) на северо-западном направлении, ехал по Варшавке...проехал по шоссе и проселочным дорогам более 600+ км на всесезонке от Росавы...без проблем...
вчера отвозил шины поздно вечером хлопцам с МОГ (ПВО) на северо-западном направлении, ехал по Варшавке...проехал по шоссе и проселочным дорогам более 600+ км на всесезонке от Росавы...без проблем...
там снігу не насипало? Бо я зробив на каші свій звичайний тест, що зрозуміти поверхню (гальма в підлогу з 40 км/г) і воно вже відчувається, що слизько. Ну взагалі ніхто ж не каже, що не можна на всесезонці, але у порівнянні з зимою треба бути набагато більш обережним і у випадку великого снігу вона не витягне.
Можу припустити, що межа "без проблем" у кожного своя. Для когось "без проблем" це коли не злетів з дороги і доїхав. Для когось це можливість їхати з певною швидкістю і стабільністю. І т.д. Нема що обговорювати, все одно завжди є козирний аргумент "колись зимою на жигулях на лисій літній гумі їздили і ніяких проблем не було".
все одно завжди є козирний аргумент "колись зимою на жигулях на лисій літній гумі їздили і ніяких проблем не було".
для мене це аргумент навпаки, бо я ще пам"ятаю як було взимку херово на незимовій гумі на батьковому авто (тоді зимова гума це було щось гіпотетичне та дороге ), тому для мене це не раціональний аргумент, а про те, що колись дерева зеленіші були
Для мене також. Я і до літньої гуми дуже перебірливий, а з зимовою так взагалі. По моїм маршрутам дороги все ще дуже слизькі навіть на гарній зимовій гумі. Можливо тому, що їжджу в основному рано зранку і пізно ввечері, якраз коли дорога підмерзла після сонечка вдень.
Можу припустити, що межа "без проблем" у кожного своя.
Суб'єктивну межу обговорювати дійсно сенсу не має. Проте наявність цілком реального снігу, морозів, ожеледиці взимку в Києві - це факт, якій десь там на перших сторінках теми намагалися заперечувати. А найвпертіші і зараз продовжують
не заради хайпу, а просто констатація: маю "нову" автівку з Америки з повним приводом. З Америки взута в китайській Sailun і при цьому ще в всесезонка. Судячи по остатку глибині протектору і пробігу автівки, стояла від самого початку - залишок десь 1,5-2 мм +- Купив зимову "скандинавку", бо інколи катаюсь по Карпатам. Але поки магазини, поки купив, поки шиномонтаж, снігу навалило в моєму містечку достатньо. Так ось, на цьому достатньо поюзаному китайці не мав жодної проблеми ні при старті під горку (досить слизьку), ні по сніговій целіні, ні по розкатоній дорозі. Звісно, катався без фанатизму.
Так ось, на цьому достатньо поюзаному китайці не мав жодної проблеми ні при старті під горку (досить слизьку), ні по сніговій целіні, ні по розкатоній дорозі. Звісно, катався без фанатизму.
То навіщо вам тоді зимова гума? Чому не хочете і далі кататися на всесезонці "без фанатизму" і не мати "жодної проблеми"?
там снігу не насипало? Бо я зробив на каші свій звичайний тест, що зрозуміти поверхню (гальма в підлогу з 40 км/г) і воно вже відчувається, що слизько. Ну взагалі ніхто ж не каже, що не можна на всесезонці, але у порівнянні з зимою треба бути набагато більш обережним і у випадку великого снігу вона не витягне.
в лесу снега было довольно много, но вполне...без осложнений... по поводу - "тормоз в пол" - вообще зимой стараюсь тормозить двигателем и передачей...или на трассе - очень осторожно... хлопцы на своих полноприводных авто - вообще на лысых шинах катаются...вернее - катались...теперь - им проще будет намного... некоторые на свои авто закупили грязевые шины для грунтовых дорог...но эти шины по снегу, а тем более - по льду или укатанному снегу - как "корова на льду"...ламелей нет на тех шинах...
А прочитати весь пост уважно? Я ж там написав - інколи катаюсь Карпатами. Саме тому, скандинавка - моя зимова гума
по поводу - "тормоз в пол" - вообще зимой стараюсь тормозить двигателем и передачей...или на трассе - очень осторожно...
я це роблю для того, щоб відкалібрувати дистанцію до попереду їдучих ТЗ та швидкість на якій може почати зносити в повороті, це не значить, що я збираюсь це робити, але крайні випадки краще оцінити заздалегіть. Чисто по зовнішнім ознакам це не завжди точно можна оцінити, особливо коли темно.
А прочитати весь пост уважно? Я ж там написав - інколи катаюсь Карпатами.
Якщо це до мене, то я тому й питаю, що перечитав весь ваш пост. Ви ж самі кажете, що жодних проблем "при старті під горку (досить слизьку), ні по сніговій целіні, ні по розкатоній дорозі". Ви катаєтесь в Карпатах по більш складних маршрутах, ніж "слизькі горки" та "снігова целіна"? Можна трохи конкретизувати про що саме йдеться?
Можна трохи конкретизувати про що саме йдеться?
Well, тоді провертаємось на самий перший пост і уважно читаємо Предісторію - пункти 1 та 2. А саме - не літаєте по трасі і пересуваєтесь в місті. Так ось це не про мене. Я взимку виїжджаю на автівці в Карпати чи Татри. А в літку можу ганяти європейськими автобанами. Ось чому всесезонка не для мене. Але оскільки вона поки ще стоїть на моїй автівці і є можливість покатати її в різних умовах, я поділився своїми спостереженнями. Наголошою: я нікого ні до чого не агітую, а просто поділився досвідом: якщо ви не гончак і автівка у вас AWD і ви вписуєтесь в ті два пункти Передісторії, всесезонка нормальний вибір. Тому моя відповідь на питання топіка, чи є сенс, така: сенс є, але з певними умовами як для автівки, так і для водія
Можна трохи конкретизувати про що саме йдеться?
Well, тоді провертаємось на самий перший пост і уважно читаємо Предісторію - пункти 1 та 2. А саме - не літаєте по трасі і пересуваєтесь в місті.
Можна просто відповісти на конкретне запитання - про які саме гірські маршрути йдеться? Без зайвої демагогії про передісторію.
Ви кажете, що всесезонна гума поводиться чудово - "жодної проблеми ні при старті під горку (досить слизьку), ні по сніговій целіні, ні по розкатоній дорозі". Ваші гірські подорожі містять складніший офроад? Якщо так, то якій?
якщо ви не гончак і автівка у вас AWD і ви вписуєтесь в ті два пункти Передісторії
Також із задоволенням послухаю яким чином AWD поліпшує зчепні властивості гуми при гальмуванні.
припинив використовувати навіть еврозиму після того як не міг в поворот заїхати . шини гудіер. авто просто їхало прямо. на нормальній зимовій гудіер спокійно заїзжаю куди мені треба.
Хочу щиро привітати з новим роком усіх, у тому числі тих, хто писав що зими, снігу та ожеледиці у Києві більше не буде, хто топив за єврозиму і всесезонку, за нонейми типу клебер і за недопривід. Сьогодні до моїх привітань приєдналася ще й погода.
Так ось, на цьому достатньо поюзаному китайці не мав жодної проблеми ні при старті під горку (досить слизьку), ні по сніговій целіні, ні по розкатоній дорозі. Звісно, катався без фанатизму.
То навіщо вам тоді зимова гума? Чому не хочете і далі кататися на всесезонці "без фанатизму" і не мати "жодної проблеми"?
Я вже рік їжджу на всесезонці. Проблем дійсно немає, шинами задоволена на всі сто. Але там де я живу і сніг буває два дні на рік. В Україні я б незважаючи на досвід із всесезонкою все одно б купувала зиму.
Хочу щиро привітати з новим роком усіх, у тому числі тих, хто писав що зими, снігу та ожеледиці у Києві більше не буде, хто топив за єврозиму і всесезонку, за нонейми типу клебер і за недопривід. Сьогодні до моїх привітань приєдналася ще й погода.
Навзаєм вітаю тих, хто щиро вірить, що всесезонна чи єврозима створює якісь перешкоди для їзди у ці люто засніжені неймовірно холодні зимові дні))) Вашій інфантильності насправді щиро можна позаздрити! Я зі свого боку з жахом і співчуттям у серці уявляю як пересідають на громадський транспорт власники скандинавської гуми під час безсніжних 80-и з 90 днів наших непростих зим..
Совсем не понимаю, как остаток 1,5-2 мм можно вообще считать резиной. И не имеет значение зима это, лето или всесезонка.