Та ото ж... От тільки починати треба не з обмежень для плебсу, а з "закон однаковий для усіх". От коли в нас не буде "Ну мама любит скорость" - от тоді можна подивитися на результат, а може і дійсно почухати репу на додаткові обмеження.
Та ні, це взагалі не впливає на проблему. Це лише наше виправдання, чому ми систематично та масово порушуємо обмеження швидкості. Який відсоток водіїв-порушників мають можливість та будуть "вирішувати питання" зі штрафом камери за швидкість?
імхо, впливає, а як саме може пояснити теорія розбитих вікон. Коли ти дивишся, що багато водіїв порушують без будь-яких наслідків, то думаєш, а нафіга я буду дотримуватися обмежень і пішло-поїхало
100% згоден. Окрім того випадки які попадають у інформаційний простір, де медійні/зможні/чинуши взагалі на камеру "божу росу" несуть.
Професор 14.09.2025 17:04 пишет: ...чому ми систематично та масово порушуємо обмеження швидкості.
1) Тому що існує суспільний запит. Бути не гірше кума, вкрасти не менше сусіда, "нарішать" дозвіл якийсь, купити "АА77-77АА". 2) Тому що це безкарно, або практично задурно. І не тягне за собою ланцюжок інших обмежень, проблем.
У "селі" де зараз живу теж порушують. Найчастіше - до отримання досвіду першого зальоту. Наприклад. У п'ятницю їздив у сусіднє "село" (170 кілометрів в один бік). Проводиться ремонт дороги. На одній з ділянок впродовж 20 кілометрів поспіль. Асфальт покладений, розмітки ще немає (лише тимчасові маркери видно). Обмеження на цій ділянці складає 90 км/год. Основна маса водіїв так і тягнеться 90, але є сміливці, які "навалюють" 100-110 (легковики, вантажівки).
Що буде з сміливцями, якщо вони впіймають "джек-пот" у вигляді поліцейського радару? 1) Авто залишиться нерухомим та поїде до штрафмайданчика на евакуаторі коштом власника авто. Залежно від віддаленості це може бути 200-300-500-700 CAD (по місцевим локаціям). 2) Авто житиме на майданчику впродовж 7 днів (читав що у Торонто може й 30 днів). Платно (розцінки не знаю, може пару-трійку сотень). Добиратися на роботу стане просто фізично нічим. Значить втрачаєш роботу. Щонайменше тимчасово. Або катайся на таксі (дорого). 3) Водій отримає штраф. Для нашого бідного села це в основній масі 680-750 CAD. (у багатших місцинах за перевищення на 50+км може бути й 3.000-10.000 CAD , тому там наймають адвоката щоб присудили ближче до мінімума, тобто 3.000-5.000). 4) Водій отримає "великий червоний прапор" у свою історію і це завжди будуть бачити майже всі представники держави. 5) Страховий поліс стане коштувати замість 100 доларів на місяць вже 200 чи 300 (тому що водій "зальотчик" і несе за собою підвищені ризики). Якщо десь у Торонто, то там ще вище. 6) З місця зупинки (на трасі) до місця призначення водій поїде на таксі власним коштом (300-400-500 CAD).
Ті ж водії, які їхали без порушень законні 90 км/годину - за пару годин проїдуть свої 170 кілометрів та й все. За "лохів" суспільство їх не сприймає.
імхо, впливає, а як саме може пояснити теорія розбитих вікон. Коли ти дивишся, що багато водіїв порушують без будь-яких наслідків, то думаєш, а нафіга я буду дотримуватися обмежень і пішло-поїхало
Це зрозуміло. Але мова йшла не про те: "закон однаковий для всіх", навіть для можновладців. Але їх дуже мало на дорозі.
Та ні, це взагалі не впливає на проблему. Це лише наше виправдання, чому ми систематично та масово порушуємо обмеження швидкості.
Ви підтримуєте обмеження 50 км/год навіть влітку на Берестейському проспекті? 1. Так/ні. 2. Чому?
1. Не підтримую. 2. Тому що вважаю 80 км/год безпечною швидкістю на більшості ділянок Берестейського проспекту. Але я не фахівець та не проводив відповідних досліджень щодо безпеки руху - це лише особиста суб'єктивна думка.
Amateur 14.09.2025 12:42 пишет: Та ото ж... От тільки починати треба не з обмежень для плебсу, а з "закон однаковий для усіх". От коли в нас не буде "Ну мама любит скорость" - от тоді можна подивитися на результат, а може і дійсно почухати репу на додаткові обмеження.
"Пока Ахметов не сидит"(с) Т.ч. до "существа 150+" додаємо "закон однаковий для усіх". А до цього - жодних обмежень!!!
keen 14.09.2025 18:37 пишет: Коли ти дивишся, що багато водіїв порушують без будь-яких наслідків, то думаєш, а нафіга я буду дотримуватися обмежень і пішло-поїхало
Порушують там де немає камер? Чи звідки у Вас інформація про наслідки з камерами автоматичної фіксації?
Варіанти рішення: 1) Відмінити всі обмеження 2) Збільшити кількість камер
Та ні, це взагалі не впливає на проблему. Це лише наше виправдання, чому ми систематично та масово порушуємо обмеження швидкості.
Ви підтримуєте обмеження 50 км/год навіть влітку на Берестейському проспекті? 1. Так/ні. 2. Чому?
У нас обмеження - це не знак 50. Це камери, поліціянти та інші засоби примусу. Камер немає? Тоді про що мова? На столичці в цьому році знаків 80 не повісили. Але що це змінило? Всі валять на повну.
keen 14.09.2025 18:37 пишет: Коли ти дивишся, що багато водіїв порушують без будь-яких наслідків, то думаєш, а нафіга я буду дотримуватися обмежень і пішло-поїхало
Порушують там де немає камер? Чи звідки у Вас інформація про наслідки з камерами автоматичної фіксації?
Варіанти рішення: 1) Відмінити всі обмеження 2) Збільшити кількість камер
не знаю як такі висновки можна було зробити з написаного, і взагалі нічого не пропоную , хоча я й відомий у вузьких колах спеціаліст з організації дорожнього руху Я тільки розумію одне, правила та закони, яких не вигідно дотримуватись, тільки шкодять, тому треба зробити, щоб 99% людей їх дотримувалось, а вже в яку сторону хз: пом"якшити існуючі обмеження, або посилити невідворотність покарання за порушення, то вже залежить від ситуації, а для початку цю ситуацію потрібно чесно та прозоро вимірювати, пропонувати рішення і дивитись на їх результат у цифрах.
Amateur 14.09.2025 12:42 пишет: Та ото ж... От тільки починати треба не з обмежень для плебсу, а з "закон однаковий для усіх". От коли в нас не буде "Ну мама любит скорость" - от тоді можна подивитися на результат, а може і дійсно почухати репу на додаткові обмеження.
"Пока Ахметов не сидит"(с) Т.ч. до "существа 150+"
Це про яке "существо 150+" мова?
NiKOLeg 14.09.2025 23:01 пишет: А до цього - жодних обмежень!!!
Де я таке писав? Вологі фантазії, чи пересмикування?
Я тільки розумію одне, правила та закони, яких не вигідно дотримуватись, тільки шкодять
Погоджуюсь на 100%! Оці 50+20 - це якраз і є приклад неадекватного обмеження та одночасно нульової відповідальності. Порушують всі, відповідає ніхто! Замість того аби попереджувати правопорушення, законодавець його провокує.
Traveler 15.09.2025 11:56 пишет: Я вважаю, що для того, щоб щось вводити нове - треба, щоб запрацювали вже існуючі обмеження.
Штрафи за 100 в місті Штрафи "пердунам" і т.п
чесно кажучи, не розумію чому поліція через пальці на то все дивиться. кожен водій щось та порушує. як і є способи боротьби зі швидкістю, так і з не сертифікованим вихлопом. але то треба працювати... дали б то якійсь комерційній компанії, ото було б видно що таке ефективність. наглядний приклад - евакуатори.
Професор 14.09.2025 10:41 пишет: Dimon, якесь дивне розуміння життя у Європі. У Європі - демократія, а не диктатура. Ознака демократії - це додержання законів. Ми ж виборюємо саме європейський шлях розвитку України!
Та ото ж... От тільки починати треба не з обмежень для плебсу, а з "закон однаковий для усіх". От коли в нас не буде "Ну мама любит скорость" - от тоді можна подивитися на результат, а може і дійсно почухати репу на додаткові обмеження.
Зрозуміло, це дуже трудно, але всєобщая справєдлівость-равєнство-братство, і безпека на дорогах - істотно різні цілі/задачі. З істотно різними методами і засобами досягнення.
Ніяких +10 чи +20 , лишити 5-10% на похибку і все . 50 значить 50 . І штрафи підняти хоча б втричі для початку , а кожний наступний х2 . І буде тоді порядок , ніхто і нікуди не спішить , але все їде і всі встигають . По другому ніяк .
Пеший 15.09.2025 14:15 пишет: Ніяких +10 чи +20 , лишити 5-10% на похибку і все . 50 значить 50 . І штрафи підняти хоча б втричі для початку , а кожний наступний х2 . І буде тоді порядок , ніхто і нікуди не спішить , але все їде і всі встигають . По другому ніяк .
Як це "ніяк"? А чому 50, а не 20 чи взагалі пішки - от тоді точно ніяких дтп не буде.
Пеший 15.09.2025 14:15 пишет: Ніяких +10 чи +20 , лишити 5-10% на похибку і все . 50 значить 50 . І штрафи підняти хоча б втричі для початку , а кожний наступний х2 . І буде тоді порядок , ніхто і нікуди не спішить , але все їде і всі встигають . По другому ніяк .