не завидуй, что вам там , среди дикой природы и индусов, так нельзя.
як на мене, то в місті +10 в принципі норм. а от на трасі вже як би не дуже. треба як в турції - відсоток від дозволеної швидкості на тому ж Харків-Київ поза межами населених пунктів можна було б робити 130+10% аж бігом.
Ну це суттєво - 10 та 13км\год
Заможним та владним по барабану на ті суми штрафів, то вже переросло на принцип чи що до штрафів, чи що до винності у ДТП, або взагалі у провині перед законом, тому в них вже у крові інстинкт - відмазуватись від усього, чи то штраф навіть у 170Грн, чи то будь яке порушення закону і сума відмазки не має значення, навіть якщо вона на порядок вища за сам штраф. А маючи "привілеї" вони і їздять забив на ПДР - каста недоторканних.
Мені і інше розказували. В БЧЖ пачка купюр по 20грн. Відкривається трохи вікно, просовується купюра ДАІшнику і їдуть далі.
"обмежувати\штрафувати треба, от тільки починати треба не з обмежень для плебсу - тобто збільшувати штрафи або ще більше знижувати дозволені ліміти, а з рівності усіх перед законом"
Ок, най буде - обмежимся збільшенням штрафів і зменшенням дозволених лімітів.
фраза "починати треба не з обмежень для плебсу" то не означає відміну покарання для усіх, а означає, що треба наводити порядок у загальній відповідальності, бо в нас "усі рівні перед законом, але є рівніші", от коли з цієї фрази зникне друга частина - от тоді і можна буде дивитись на результат і думати: "а чи потрібні додаткові обмеження".
1) Я вже раз питав - а на які такі результати Ви очікуєте? Для прикладу щось...
2) На скільки камери автоматичної фіксації(КАФ) відповідають Вашим уявам про невідворотність покарання(в сенсі касти недоторканих)?
3) Зменшення лімітів. Це про з 60 до 50? Як в розвинених країнах. А як у них з недоторканістю?
4) Збільшення штрафів. Яка функція суми штрафу? Чи є звязок з сумою штрафу? Щоб легше було відповідати - трохи накидав цитат з топіку.
+30 км/год в місті це вже кримінальна відповідальність
Отой "добродій" який у густонаселенному районі несеться більше сотні одразу поїде 60, чи 90?
Проблема не у тому, що "швеція +50 кмч , 700 евро та мінус права", а у тому, що у Швеції оштрафують і депутата, і міністра, і я вже не кажу про крутих бізнесменів, а в нас як звичайно: "всі рівні перед законом, але є рівніші!"
Проблема в тому, що в Швеції при таких штрафах НЕ прилетить в місті +100, а в нас з нашими штрафами тільки лови.
Тому і рівень смертності від ДТП у Німеччині десь у три рази меншій, ніж в Україні, оскільки перевищення безпечної та встановленої швидкості руху - основна причина ДТП.
Що буде з сміливцями, якщо вони впіймають "джек-пот" у вигляді поліцейського радару? 1) Авто залишиться нерухомим та поїде до штрафмайданчика на евакуаторі коштом власника авто. Залежно від віддаленості це може бути 200-300-500-700 CAD (по місцевим локаціям). 2) Авто житиме на майданчику впродовж 7 днів (читав що у Торонто може й 30 днів). Платно (розцінки не знаю, може пару-трійку сотень). Добиратися на роботу стане просто фізично нічим. Значить втрачаєш роботу. Щонайменше тимчасово. Або катайся на таксі (дорого). 3) Водій отримає штраф. Для нашого бідного села це в основній масі 680-750 CAD. (у багатших місцинах за перевищення на 50+км може бути й 3.000-10.000 CAD , тому там наймають адвоката щоб присудили ближче до мінімума, тобто 3.000-5.000). 4) Водій отримає "великий червоний прапор" у свою історію і це завжди будуть бачити майже всі представники держави. 5) Страховий поліс стане коштувати замість 100 доларів на місяць вже 200 чи 300 (тому що водій "зальотчик" і несе за собою підвищені ризики). Якщо десь у Торонто, то там ще вище. 6) З місця зупинки (на трасі) до місця призначення водій поїде на таксі власним коштом (300-400-500 CAD).
Повністю підтримую. І досвід розвинених країн це підтверджує:
але те, що штрафи мають бути дуже високі, непомірно високі - я тепер хотів би (звісно, якщо це буде виписуватися законно). та і не тільки за швидкість
У Вас принципово інше оцінювання?
"закон однаковий для всіх", навіть для можновладців. Але їх дуже мало на дорозі.
Ну і "Пока Ахмєтов не сидить":
Зрозуміло, це дуже трудно, але всєобщая справєдлівость-равєнство-братство, і безпека на дорогах - істотно різні цілі/задачі. З істотно різними методами і засобами досягнення.
в давні часи, коли 10-20 грн закривали очі гаїшнику, мене це влаштовувало. але коли вони підняли штрафи та почали закручувати гайки, я встав у позу і жодного разу не платив "на карман".
26 квітня 2024 року в Броварах посадовець райдержадміністрації Київщини, перебуваючи за кермом автомобіля, проїхав перехрестя на заборонений сигнал світлофора, виїхав на узбіччя та скоїв наїзд на пішоходів. У крові 2.31 проміле алкоголю.
Одразу після аварії Майбоженка затримали, прокуратура оголосила підозру за ч.2 ст.286-1 ККУ (порушення ПДР у стані сп’яніння, що спричинило тяжкі наслідки). Потерпілі (мати з дитиною та двоє чоловіків) отримали тяжкі та середні тілесні ушкодження, двоє перебували у реанімації.
Суд обрав запобіжний захід — тримання під вартою без альтернативи застави.
У 2025 році з’явилися повідомлення, що вирок, який викликав обурення суспільства, було скасовано, і справу призначено до нового розгляду.Суд затвердив угоду про примирення між обвинуваченим та потерпілими. Застосував ст. 69 ККУ (призначення більш м’якого покарання, ніж передбачено законом).
Покарання: штраф 34 000 грн позбавлення права керувати авто на 3 роки Автомобіль Volvo, вилучений після ДТП, постановили повернути Майбоженку
Київська обласна прокуратура подала апеляцію, вважаючи вирок надто м’яким і таким, що не відповідає тяжкості злочину (ч.2 ст.286-1 ККУ передбачає до 8 років ув’язнення). Київський апеляційний суд у квітні 2025 року задовольнив скаргу прокурора й постановив призначити новий розгляд у суді першої інстанції, суд триває.....
в давні часи, коли 10-20 грн закривали очі гаїшнику, мене це влаштовувало. але коли вони підняли штрафи та почали закручувати гайки, я встав у позу і жодного разу не платив "на карман".
То це ще не встиг у Вас закріпитись
у крові інстинкт - відмазуватись від усього
Мы хоть успели пожить когда 10грн решали))) представляю летом по Победе 59 км/час, ну не ид....ы))
Мы хоть успели пожить когда 10грн решали))) представляю летом по Победе 59 км/час, ну не ид....ы))
ну коли було "по 10 грн" то стояли кругом. і на берестейському. одного разу 3 екіпажі нарахував. на вʼїзді до Житомира мінімум два екіпажі. зараз пусто. настільки рідко, що люди розучилися "моргати".
...люди розучилися "моргати".
іноді ще фури моргають але все рідше та рідше
Вот чего я не могу понять, так это почему так народу не ймется, с какой скоростью ездят другие люди? Ладно, бывают "короли дорог", которым главное не реально ехать быстро, а поиснуть на , и согнать с полосы, сам этих не люблю, таких реально отстреливать надо.
...люди розучилися "моргати".
іноді ще фури моргають але все рідше та рідше
Сейчас на 4х-полосках с разделителем моргать нет смысла - фар не видно. А на 2х полосках мне не раз моргали, да и я постоянно предупреждаю.
Вот чего я не могу понять, так это почему так народу не ймется, с какой скоростью ездят другие люди? Ладно, бывают "короли дорог", которым главное не реально ехать быстро, а поиснуть на , и согнать с полосы, сам этих не люблю, таких реально отстреливать надо.
В одному ж пості в сусідніх реченнях заявляє про необхідність відстрелювати тих, хто йому не подобається, і вже навіть не дивно, що клепки в голові не вистачає зрозуміти, коли відносно його поведінки хтось бажає зробити якогось виду рестрикційні дії. Не дивуйся тоді, коли і тебе будуть публічно бажати розстріляти за будь-що.
В одному ж пості в сусідніх реченнях заявляє про необхідність відстрелювати тих, хто йому не подобається, і вже навіть не дивно, що клепки в голові не вистачає зрозуміти, коли відносно його поведінки хтось бажає зробити якогось виду рестрикційні дії. Не дивуйся тоді, коли і тебе будуть публічно бажати розстріляти за будь-що.
А Вам не кажется, что, если, в первом случае человек, в принципе, никому не мешая, просто едет с комфортной для себя скоростью, а во втором, пытаясь согнать кого-то с полосы, катастрофически нарушает безопасную дистанцию, то это таки две большие разницы? Или Вы сами из таких? Для меня на трассе существует два крайних варианта козлов: первый из серии "разбежались все, я тут еду", вторые - принципиально едут "паправилам" в левой полосе при свободной правой, никому не уступая. И первые и вторые плевать хотели на окружающих.
А Вам не кажется, что, если, в первом случае человек, в принципе, никому не мешая, просто едет с комфортной для себя скоростью, а во втором, пытаясь согнать кого-то с полосы, катастрофически нарушает безопасную дистанцию, то это таки две большие разницы? Или Вы сами из таких? Для меня на трассе существует два крайних варианта козлов: первый из серии "разбежались все, я тут еду", вторые - принципиально едут "паправилам" в левой полосе при свободной правой, никому не уступая. И первые и вторые плевать хотели на окружающих.
З чого ти взяв, що "нікому нє мєшая"? Ось заважає цей "чілавєк" комусь так само, що на форумі написали, що його "отстрєлівать надо", та і все, стріляємо. Чим відрізняється порушення швидкісного режиму від недотримання безпечної дистанції, не підкажеш там за КУАП? Та і байдуже всім решті, хто там у тебе козли, решта самі для себе вирішують, кого в цю категорію записують, ну і не дивуйся, коли персонально ти фігуруєш у когось у списку козлів на відстріл. Був такий старий анекдот з завершенням: "а нас то за што?(с), так прямо показова аналогія.
Мені і інше розказували. В БЧЖ пачка купюр по 20грн. Відкривається трохи вікно, просовується купюра ДАІшнику і їдуть далі.
Брєд. Навіть коментувати не буду.
"обмежувати\штрафувати треба, от тільки починати треба не з обмежень для плебсу - тобто збільшувати штрафи або ще більше знижувати дозволені ліміти, а з рівності усіх перед законом"
Ок, най буде - обмежимся збільшенням штрафів і зменшенням дозволених лімітів.
Отут знов повинен з'явитися модератор та виписати ще одну жовту картку? Типове пересмикування, бо ви знов намагаєтесь "погодитися наче із моїми словами", хоча я такого не казав. Обережніше, бо терпець у модератора не залізний.
1) Я вже раз питав - а на які такі результати Ви очікуєте? Для прикладу щось...
Спробую ще раз іньшими словами: Коли зникнуть "недоторкані" і всіх почнуть наказувати незалежно від статусу і кількості грошей - зникне приклад для "доторканих" що "так теж можна". От тоді вже можна дивитися на результат і думати, а чи треба "збільшувати штрафи або ще більше знижувати дозволені ліміти". Порівняйте відповідальність за дачу хабаря, та за отримання хабаря представником держави (копом у нашому випадку), чи не дивує такий перекос? А чому воно так? А чи у Швеції те ж так? А чому?
Відповів? Я б теж хотів би отримати відповіді: Скільки вам років? Який маєте авто? Який загальний стаж керування авто?
2) На скільки камери автоматичної фіксації(КАФ) відповідають Вашим уявам про невідворотність покарання(в сенсі касти недоторканих)?
Камери автоматичної фіксації ніщо з декількох причин: - Через декілька тижнів тільки лінивий не буде знати де встановлена чергова камера. - Потік перед камерою знижує швидкість навіть зараз і не до дозволена +наркомовські, а здебільшого до дозволеної, спробуй наприклад вдень порушити на Набережном шосе перед Поштовою.. Навіть на трасах де камери налаштовані на 132кмг усі літуни стають "дуже чемними і законослухняними" і їдуть навіть не 110кмг по ПДР, а 90кмг. - і може я тебе здивую але камера розпізнавши номер навіть не зафіксує порушення, якщо номер у т.з. білому списку. - а може здивую ще більше, бо навіть зафіксоване порушення може бути видалено з бази.
3) Зменшення лімітів. Це про з 60 до 50? Як в розвинених країнах. А як у них з недоторканістю?
з 60 до 50 - це вже вимоги ЄС, і отут якщо ми крокуємо до європи - вибору нема. А от зменьшення "наркомовських" з +20 до +10 - то вже іньше питання. З приводу недоторканих вже писав, саме у розвинених країнах штраф сплатить навіть міністр і в нього навіть думки не виникне якось відмазуватись, бо тамошне суспільство може і не зрозуміти. Більш того тамошні можновладці взагалі іздять дуже обережно, бо якщо на міністрі буде багато штрафів то у розвиненому суспільстві виникне питання "а чи гідна ця людина займати цей піст".
4) Збільшення штрафів. Яка функція суми штрафу? Чи є звязок з сумою штрафу? Щоб легше було відповідати - трохи накидав цитат з топіку.
По-перше, якщо когось цитуєш - зберігай автора цитати. Функція штрафу - покарання, покарання має бути чутливим, але не фатальним та відповідати тяжкості порушення, саме тому у деяких розвинених країнах сума штрафу обраховується від доходу. В нас покищо штраф сплачують всі однаковий і якщо для заможної людини штраф раз на місяць скажемо у 1000Грн то навіть не є боляче, то от для умовного Миколи з закинутого села це може стати фатальним, бо на ці 1000Грн він не заготовить сіно для корови - це виключно приклад, але от нажаль попередні роки діяльності наших ДАІ а потім поліції кажуть про те, що на суттєві "побори" (навіть не на офіційні штрафи) розводять саме микол з села, бо їх простіше "розвести". Зараз у країні трохи іньші обставини і копи зайняти іньшими справами, нема в них планів по штрафах. Але ж я ще сподіваюсь пожити у мирній Україні.
Ну і з приводу:
Проблема в тому, що в Швеції при таких штрафах НЕ прилетить в місті +100, а в нас з нашими штрафами тільки лови.
Мене дійсно іноді дивують деякі ситуації на дорогах (я не про зараз, а про мирні часи), наприклад штурм Бориспіля у мирну п'ятницю, після білого знаку на обочині утворюється третій ряд, на ВОГ стоїть екіпаж і ... всі вільно проїзжають. Бажана, виїзд з Києва, фури у 3-му чи навіть у 4-му ряді, а на перетині кола знов екіпаж , який нікого не чипає. Чим стимульовані екіпажі заправляти та ремонтувати партульні авто за "власні" гроші? Може в них стимул регулярно поповнювати бюджет країни? Ні? А який бюджет? Ви можете уявити собі таке у Швеції? А чому таке норма в Україні?
Чим стимульовані екіпажі заправляти та ремонтувати партульні авто за "власні" гроші?
Не буду стверджувати як зараз... Але я в свій час отримував в главку на підрозділ саме ВОГівскі талони. Так само і з ремонтом - раніе на автобазі ремонтували самі авто, але то були УАЗики та ТАЗики. Зараз ніхто це не робить - на авторизоване виробником їздять. Але щоб не чекати місяць запчастини по "тендерній" вартості - хто вболіває за службу трохи доплачує і роблять по комерційним цінам. Державний долбоєбізм в цій сфері як був, так і залишився, тому що структури автохозяйст залишилися ще з тих часів. І їм ти нічого не зробиш - 90% там неатестовані співробітники.
А взагалі - список нововведень я підтримую. Особливо щодо самокатів, дріфтерів та "потужних" глушників.
А взагалі - список нововведень я підтримую. Особливо щодо самокатів, дріфтерів та "потужних" глушників.
Останні теж падлюки, але перших в першу чергу репресувати. Ось у Франику вже заборонили. Треба переймати досвід. А то гасають скрізь, а на велодоріжках навіть електромопеди трапляться на повній швидкості.
Я б багато чого підтримав, але у топіку мова про "У Раді запропонували знизити поріг перевищення до 10 км", підтримуєш?