autoua
Autoua.netФорумAutoua форум

У Раді запропонували знизити поріг перевищення до 10 км (9/9)

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

Re: швеція +50 кмч , 700 евро та мінус права [Re: An73]
      30 сентября 2025 в 13:06 Гілками

An73 28.09.2025 16:46 пишет:

26 квітня 2024 року в Броварах посадовець райдержадміністрації Київщини, перебуваючи за кермом автомобіля, проїхав перехрестя на заборонений сигнал світлофора, виїхав на узбіччя та скоїв наїзд на пішоходів. У крові 2.31 проміле алкоголю.

Одразу після аварії Майбоженка затримали, прокуратура оголосила підозру за ч.2 ст.286-1 ККУ (порушення ПДР у стані сп’яніння, що спричинило тяжкі наслідки). Потерпілі (мати з дитиною та двоє чоловіків) отримали тяжкі та середні тілесні ушкодження, двоє перебували у реанімації.

Суд обрав запобіжний захід — тримання під вартою без альтернативи застави.

У 2025 році з’явилися повідомлення, що вирок, який викликав обурення суспільства, було скасовано, і справу призначено до нового розгляду.Суд затвердив угоду про примирення між обвинуваченим та потерпілими. Застосував ст. 69 ККУ (призначення більш м’якого покарання, ніж передбачено законом).

Покарання:
штраф 34 000 грн
позбавлення права керувати авто на 3 роки
Автомобіль Volvo, вилучений після ДТП, постановили повернути Майбоженку

Київська обласна прокуратура подала апеляцію, вважаючи вирок надто м’яким і таким, що не відповідає тяжкості злочину (ч.2 ст.286-1 ККУ передбачає до 8 років ув’язнення).
Київський апеляційний суд у квітні 2025 року задовольнив скаргу прокурора й постановив призначити новий розгляд у суді першої інстанції, суд триває.....

А що тут не таке, як має бути?
Два варіанти :
1. Відшкодовує потерпілим і отримує менше за передбачене санкцією.
2. Отримає згідно з санкцією статті, але нічого не відшкодовує потерпілим...

Який варіант прийнятний?

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
V.I.P *
27 лет за рулем, хутор Отрадный
С нами с 28.03.2007

Re: швеція +50 кмч , 700 евро та мінус права [Re: XS1]
      30 сентября 2025 в 13:16 Гілками

XS1 30.09.2025 00:57 пишет:

boyko_s 29.09.2025 20:10 пишет:

А Вам не кажется, что, если, в первом случае человек, в принципе, никому не мешая, просто едет с комфортной для себя скоростью, а во втором, пытаясь согнать кого-то с полосы, катастрофически нарушает безопасную дистанцию, то это таки две большие разницы?
Или Вы сами из таких?
Для меня на трассе существует два крайних варианта козлов: первый из серии "разбежались все, я тут еду", вторые - принципиально едут "паправилам" в левой полосе при свободной правой, никому не уступая. И первые и вторые плевать хотели на окружающих.

З чого ти взяв, що "нікому нє мєшая"? Ось заважає цей "чілавєк" комусь так само, що на форумі написали, що його "отстрєлівать надо", та і все, стріляємо. Чим відрізняється порушення швидкісного режиму від недотримання безпечної дистанції, не підкажеш там за КУАП?
Та і байдуже всім решті, хто там у тебе козли, решта самі для себе вирішують, кого в цю категорію записують, ну і не дивуйся, коли персонально ти фігуруєш у когось у списку козлів на відстріл.
Був такий старий анекдот з завершенням: "а нас то за што?(с), так прямо показова аналогія.

http://youtu.be/OGsHshpYkiU

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

Re: швеція +50 кмч , 700 евро та мінус права [Re: Z@B]
      30 сентября 2025 в 13:18 Гілками

Z@B 30.09.2025 13:06 пишет:

Який варіант прийнятний?

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

Re: швеція +50 кмч , 700 евро та мінус права [Re: boyko_s]
      30 сентября 2025 в 13:21 Гілками

boyko_s 30.09.2025 13:16 пишет:

XS1 30.09.2025 00:57 пишет:

boyko_s 29.09.2025 20:10 пишет:

А Вам не кажется, что, если, в первом случае человек, в принципе, никому не мешая, просто едет с комфортной для себя скоростью, а во втором, пытаясь согнать кого-то с полосы, катастрофически нарушает безопасную дистанцию, то это таки две большие разницы?
Или Вы сами из таких?
Для меня на трассе существует два крайних варианта козлов: первый из серии "разбежались все, я тут еду", вторые - принципиально едут "паправилам" в левой полосе при свободной правой, никому не уступая. И первые и вторые плевать хотели на окружающих.

З чого ти взяв, що "нікому нє мєшая"? Ось заважає цей "чілавєк" комусь так само, що на форумі написали, що його "отстрєлівать надо", та і все, стріляємо. Чим відрізняється порушення швидкісного режиму від недотримання безпечної дистанції, не підкажеш там за КУАП?
Та і байдуже всім решті, хто там у тебе козли, решта самі для себе вирішують, кого в цю категорію записують, ну і не дивуйся, коли персонально ти фігуруєш у когось у списку козлів на відстріл.
Був такий старий анекдот з завершенням: "а нас то за што?(с), так прямо показова аналогія.

Своїми словами не осилив? Чи кацапська щелепа заважає продовжити далі свої опуси про бажання відстрелювати українців? Таке тільки кацапи практикують, і ось місцеві зайвохромосомні довбні з власними розстрільними списками і списками козлів.

2025-09-30 Предупреждение №0 (1 круг). Устное предупреждение. Amateur.

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

Re: швеція +50 кмч , 700 евро та мінус права [Re: Amateur]
      30 сентября 2025 в 13:28 Гілками

Amateur 30.09.2025 12:08 пишет:

kkk_GAZ240 30.09.2025 10:39 пишет:

А взагалі - список нововведень я підтримую.
Особливо щодо самокатів, дріфтерів та "потужних" глушників.

Я б багато чого підтримав, але у топіку мова про "У Раді запропонували знизити поріг перевищення до 10 км", підтримуєш?

Похрену. Где можно будет ехать быстрее, будем ездить быстрее.
Я хорошо помню, как Джереми Кларксон, уже наверное в "Топ Гире", показывал на карте запасную дорогу, параллельную какому-то основному шоссе, на которой не было ни одной камеры, и где можно было ехать без ограничений. Так что не надо рассказывать, что "у них все паправилам", ничего подобного.
В этом отношении мне очень близки немцы, прагматично решившие про свои автобаны, что, если нет объективных причин снижать скорость, каждый волен ехать с такой, которую в состоянии поддерживать.

2025-09-30 Предупреждение №1 (4 круг). 4.3.а) призывы к нарушению УК и законодательства. Amateur.

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

Re: швеція +50 кмч , 700 евро та мінус права [Re: XS1]
      30 сентября 2025 в 13:39 Гілками

XS1 30.09.2025 13:21 пишет:

Своїми словами не осилив? Чи кацапська щелепа заважає продовжити далі свої опуси про бажання відстрелювати українців?

Судя по бурной реакции, я угадал: Вы таки из "королей дорог" от которых все должны разбегаться в стороны. Пока только не могу понять: кланяться нам всем, по Вашему мнению, обязательно, или таки нет? Буду продолжать наблюдение

P.S.
Вообще-то, я предлагал отстреливать только козлов на дорогах И это Ваши исключительно проблемы, что Вы ассоциировали их, почему-то, национальностью участников движения. Подобное свойство характера к национальности отношения не имеет. Ни малейшего.

2025-09-30 Предупреждение №2 (4 круг). 4.24) переход темы в <сам дурак>. Amateur.

V.I.P **
52 года (35 лет за рулем), Moncton (New Brunswick) Canada
С нами с 04.01.2006

30 сентября 2025 в 16:21 Гілками

boyko_s 30.09.2025 13:28 пишет:

Я хорошо помню, как Джереми Кларксон, уже наверное в "Топ Гире", показывал на карте запасную дорогу, параллельную какому-то основному шоссе, на которой не было ни одной камеры, и где можно было ехать без ограничений.

Так і ти розказуй, які проблеми?

Так что не надо рассказывать, что "у них все паправилам", ничего подобного.

Ти ніколи не знаєш, у якому місці теме "підсічуть" радаром.
А далі все за схемою.
І ймовірість "порішать" = 0.01%

Другий раз - ще дорожче.
Третій - можна і "присісти" реально. Бінго. І всю борзоту - як рукою зніме.

Шкодоволгный Вазотавр *
54 года (33 года за рулем), Киев
С нами с 06.07.2001

30 сентября 2025 в 23:23 Гілками

Amateur 30.09.2025 12:08 пишет:

kkk_GAZ240 30.09.2025 10:39 пишет:

А взагалі - список нововведень я підтримую.
Особливо щодо самокатів, дріфтерів та "потужних" глушників.

Я б багато чого підтримав, але у топіку мова про "У Раді запропонували знизити поріг перевищення до 10 км", підтримуєш?

І це також.
Незважаючи що в мене мотор 300 коняк і розгін до 100 за 8.2с... Я дуже зрідка їзжу навіть дозволені зараз 70. нема де у Кийові Я сьогодні не в час пік 1.5 години з куренівки на печерськ.
Можливо це статус діда та сидіння для онука за моєю спиною накладає теж відбиток. Я вже не гоняю, я старий тошнот

Шкодоволгный Вазотавр *
54 года (33 года за рулем), Киев
С нами с 06.07.2001

30 сентября 2025 в 23:26 Гілками

Похрену. Где можно будет ехать быстрее, будем ездить быстрее.
Я хорошо помню, как Джереми Кларксон, уже наверное в "Топ Гире", показывал на карте запасную дорогу, параллельную какому-то основному шоссе, на которой не было ни одной камеры, и где можно было ехать без ограничений.

<iframe width="110" height="200" src="https://www.myinstants.com/instant/skazochnyi-dolboiob-95946/embed/" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>
Жалко не работает

Тогда так.

http://youtu.be/NqDs91lezis

Змінено kkk_GAZ240 (23:28 30/09/2025)

2025-10-1 Предупреждение №0 (3 круг). Устное предупреждение. Amateur.

ExГазировщик **
62 года (23 года за рулем), Киев
С нами с 14.07.2003

Увага! Допис модератора (+) [Re: boyko_s]
      1 октября 2025 в 10:29 Гілками

Останнім часом гілка скатується у флуд, якщо тенденція буде продовжуватись - гілка буде заблокована.
Прошу дописувачів звернути увагу, що гілка знаходиться у головном форумі! пофлудити пліз у курілку.

старый писатель **
С нами с 04.07.2008

2 октября 2025 в 00:48 Гілками

NiKOLeg 27.09.2025 21:16 пишет:

Ок, най буде - обмежимся збільшенням штрафів і зменшенням дозволених лімітів.

В ответ на:

"обмежувати\штрафувати треба, от тільки починати треба не з обмежень для плебсу - тобто збільшувати штрафи або ще більше знижувати дозволені ліміти, а з рівності усіх перед законом"

Amateur 30.09.2025 08:59 пишет:

Типове пересмикування, бо ви знов намагаєтесь "погодитися наче із моїми словами", хоча я такого не казав.

Чекаю, що Ви не проти збільшувати штрафи і зменшувати ліміти.

Коли зникнуть "недоторкані" і всіх почнуть наказувати незалежно від статусу і кількості грошей - зникне приклад для "доторканих" що "так теж можна". От тоді вже можна дивитися на результат і думати, а чи треба "збільшувати штрафи або ще більше знижувати дозволені ліміти".

Шо там чекати? Достаньо порівняти суми штрафів і ліміти з розвиненими країнами, де немає "недоторканих".

Відповів?

Можете самі оцінити...

Я б теж хотів би отримати відповіді:
Скільки вам років?
Який маєте авто?
Який загальний стаж керування авто?

Це має якесь відношення до теми топіку? І от ще один модератор таке видав(Вам може і все одно, а в мене вже є одне попередження - див. початок моєї відповіді):

Amateur 01.10.2025 10:29 пишет:

Останнім часом гілка скатується у флуд, якщо тенденція буде продовжуватись - гілка буде заблокована.
Прошу дописувачів звернути увагу, що гілка знаходиться у головном форумі! пофлудити пліз у курілку.

Камери автоматичної фіксації ніщо з декількох причин:

Бачте як воно - а форумні економісти впевнені в наповненні бюджета...

- і може я тебе здивую але камера розпізнавши номер навіть не зафіксує порушення, якщо номер у т.з. білому списку.
- а може здивую ще більше, бо навіть зафіксоване порушення може бути видалено з бази.

Во, воно. І було б гарно оцінити і порівняти КАФ з "фєнами"\трукамами\... в сенсі "недоторканих". А поки сенсу в камер немає - я правильно зрозумів? Чи як завжди - "Пока Ахметов не сидить".

А от зменьшення "наркомовських" з +20 до +10 - то вже іньше питання.

В чому різниця? Цікаво б глянути на список розвинених країх з більшими лімітами. А то в коментарях все більше 0, 10 км\год, 10%

Функція штрафу - покарання, покарання має бути чутливим, але не фатальним та відповідати тяжкості порушення, саме тому у деяких розвинених країнах сума штрафу обраховується від доходу.

Якщо саме тому, то чому не у всіх розвинених країнах?
Брєд((с) Ваше) про 1000грн пропустив. Нагадаю, мова йде про 170 грн, або 4$.
Про чутливе і не фатальне - наче все ж правильно, важко не погодитись, а потім згадуєш про 4$ і
В ответ на:

От тоді вже можна дивитися на результат і думати, а чи треба "збільшувати штрафи або ще більше знижувати дозволені ліміти".

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

Re: Увага! Допис модератора (+) [Re: Amateur]
      2 октября 2025 в 13:10 Гілками

Amateur 01.10.2025 10:29 пишет:

Так вечная автоюащная тема же: конфликт тех, кто ездит быстро и тех, кто из-за этого не спит по ночам. Столько за 18 лет, на моей памяти, подобных бессмысленных холиваров было...
Так что тему УЖЕ можно закрывать, она исчерпалась еще на 1й странице.

2025-10-2 Бан на 365 дней (4 круг). 4.7) обсуждение действий модеров и админов. Amateur.

ExГазировщик **
С нами с 14.07.2003

Re: швеція +50 кмч , 700 евро та мінус права [Re: NiKOLeg]
      7 октября 2025 в 16:38 Гілками

NiKOLeg 02.10.2025 00:48 пишет:

NiKOLeg 27.09.2025 21:16 пишет:

Ок, най буде - обмежимся збільшенням штрафів і зменшенням дозволених лімітів.

В ответ на:

"обмежувати\штрафувати треба, от тільки починати треба не з обмежень для плебсу - тобто збільшувати штрафи або ще більше знижувати дозволені ліміти, а з рівності усіх перед законом"

Чекаю, що Ви не проти збільшувати штрафи і зменшувати ліміти.

О! А отут повертаємось до:
Amateur 30.09.2025 08:59 пишет::

Я б теж хотів би отримати відповіді:
Скільки вам років?
Який маєте авто?
Який загальний стаж керування авто?

Це має якесь відношення до теми топіку?

Як на мене - має, бо за роз'ясненням формулювання "не з ... - тобто ..., а з ..." пропоную звернутися до вашого вчителя Україньскої мови. От коли ви зрештою зрозумієте що я проти "збільшувати штрафи або ще більше знижувати дозволені ліміти" доки не всі рівні перед законом ми продовжимо. А надалі мені хочется розуміти хто є мій співрозмовник, чи то недонавчена школота, чи то людина 20-21 років майже без стажу володіння авто (а може і взагалі його відсутності), чи то людина з якою дісно можно розмовляти "про смак устриць", бо людина їх насправді їла. Бо якщо ви ще раз напишете щось накшалт "Чекаю, що Ви не проти збільшувати штрафи і зменшувати ліміти." то я вже сприйму це як образу.

Бо:

Брєд((с) Ваше) про 1000грн пропустив. Нагадаю, мова йде про 170 грн, або 4$.

пан мабуть ще не стикався "О! ...йовичу! А що це в вас за ламіновані ВУ? Вони ж вже не дійсні, ой, а тут штрф 3400 грн!!! Ну так, бічимо - Ви людина не богата, а давате ми вам замість 126 статті випишемо штраф по 121 за забруднений номерний знак, а там штраф всього 850Грн!!", або ж варіанти на тему від добродіїв та жезлу, а по селах таких що "старих", що "нових" було достатньо, принаймні до початку вторгнення.
Ну і про $4, для мене це не сума, але це прикро, тому з 2020го року в мене три штрафи, перевищення не великі 2-5Км/год, я б навіть сказав, що вони більше випадкові, перший раз навіть не знав що камера встановлена хоча там їздив доволі часто, другий раз підвів субарівський айсайт: з горки тримав, на горку сповільнився і саме на камеру став розгонятися, якраз на +2кмг вистачило, а в трете то вже "не винесла душа поета", у четвертому ряді на Бажана вперся у якогось тормоза, він навіть не 50, а 40-45 тримав при дозволених 80 (це було літо 2023го), перед самим Харківським колом поперед нього у четвертий ряд навіть фура встромилась, отут я вже не витримав і саме на камеру його обішов по третьому ряду, але камера яка виявилось, що лупить у спину зафіксувала 75Кмг.

Змінено Amateur (16:40 07/10/2025)

V.I.P **
С нами с 04.01.2006

8 октября 2025 в 01:27 Гілками

Amateur 07.10.2025 16:38 пишет:

...А що це в вас за ламіновані ВУ? Вони ж вже не дійсні, ой, а тут штрф 3400 грн!!!

А що це за прикол, про який саме зразок мова?
У мене останнє посвідчення водія яке отримував, було видане десь у 2000 році, коли відкривав категорію на причеп / "Е". Так далі ним і користувався, обмеження терміну дії воно не мало, відповідно було "вічним".
Якраз таке рожево-червоненьке, заламіноване. Зелені гниди вже і ці документи скасували, щоб грошенят підкосити? Чи маячня з розрахунком "на лоха"?

ExГазировщик **
С нами с 14.07.2003

Re: швеція +50 кмч , 700 евро та мінус права [Re: vladd]
      8 октября 2025 в 09:26 Гілками

vladd 08.10.2025 01:27 пишет:

Зелені гниди вже і ці документи скасували, щоб грошенят підкосити? Чи маячня з розрахунком "на лоха"?

До чого тут "Зелені гниди"? Цей розвод відомий ще за часів царя Гороха. Напугати величезним штрафом, а потім ровести лоха типу на меньший, лох підписує протокол і .. все, вже нічого доказати неможливо.
Мене таким чином намагались у Одесі розвести, я вже навіть погодився, що пропанували вже не пам'ятаю, але "шили" випередження по полосі для гальмування, але в мене у голові був саме 5.16, тож поки писав протокол я пішов та подивився, а потім відмовився підписувати лівак... Ох і набажали вони мені... А от сусід по селу таки вляпався.

V.I.P **
С нами с 04.01.2006

8 октября 2025 в 12:32 Гілками

Amateur 08.10.2025 09:26 пишет:

До чого тут "Зелені гниди"?

Я дивлюся останні роки вони дуже навіть "прЄуспЄлі" у процесі "пострижки купонів", тому й виникло питання. Чого лише кидалово з різними відгалудженнями на кшталт створеної напередодні повномасштабного вторгнення дірявої "Дії" варті, плюс інші "додатки". Але ж нічого, піпл плигає граблями, втрачає майно, гроші, часом життя, хаваЄт і не забуває дякувати.

Amateur 08.10.2025 09:26 пишет:

Цей розвод відомий ще за часів царя Гороха. Напугати величезним штрафом, а потім ровести лоха типу на меньший, лох підписує протокол і .. все, вже нічого доказати неможливо.

Лох не мамонт, весь не вимре. Лох має страждати. Завжди. Якщо розуму немає.
Це правило життя стосується всіх і кожного (включно зі мною, звісно).

Шкода лише, коли цей лохотрон поставлений як виробнича потужність, зокрема і з боку держави.

Дякую за деталізацію, за пояснення.

kym 2
V.I.P *
66 лет (48 лет за рулем), Киев
С нами с 09.04.2010

Re: швеція +50 кмч , 700 евро та мінус права [Re: vladd]
      8 октября 2025 в 17:52 Гілками

vladd 08.10.2025 01:27 пишет:

...
Якраз таке рожево-червоненьке, заламіноване. ..

сначала была рыженькая картонка в реальном ламинировании
их взамен книжечки тогда давали

V.I.P **
С нами с 04.01.2006

Re: швеція +50 кмч , 700 евро та мінус права [Re: kym]
      9 октября 2025 в 02:07 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Справедливості заради, виглядав весь джентльменський набір тих часів ось так: посвідчення водія червоніше, талон - жовтіший.
Водійське посвідчення заламіноване у ДАІ.

У ті ж часи видавались ламіновані "свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу" (зеленувато-синього кольору).

Справедливості заради, виглядав весь джентльменський набір тих часів ось так: посвідчення водія червоніше, талон - жовтіший.Водійське посвідчення заламіноване у ДАІ

Autoua.netФорумAutoua форум
Додаткова інформація
0 користувачів і 50 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, moderator, Amateur 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 8785

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія