An73 28.09.2025 16:46 пишет: 26 квітня 2024 року в Броварах посадовець райдержадміністрації Київщини, перебуваючи за кермом автомобіля, проїхав перехрестя на заборонений сигнал світлофора, виїхав на узбіччя та скоїв наїзд на пішоходів. У крові 2.31 проміле алкоголю.
Одразу після аварії Майбоженка затримали, прокуратура оголосила підозру за ч.2 ст.286-1 ККУ (порушення ПДР у стані сп’яніння, що спричинило тяжкі наслідки). Потерпілі (мати з дитиною та двоє чоловіків) отримали тяжкі та середні тілесні ушкодження, двоє перебували у реанімації.
Суд обрав запобіжний захід — тримання під вартою без альтернативи застави.
У 2025 році з’явилися повідомлення, що вирок, який викликав обурення суспільства, було скасовано, і справу призначено до нового розгляду.Суд затвердив угоду про примирення між обвинуваченим та потерпілими. Застосував ст. 69 ККУ (призначення більш м’якого покарання, ніж передбачено законом).
Покарання: штраф 34 000 грн позбавлення права керувати авто на 3 роки Автомобіль Volvo, вилучений після ДТП, постановили повернути Майбоженку
Київська обласна прокуратура подала апеляцію, вважаючи вирок надто м’яким і таким, що не відповідає тяжкості злочину (ч.2 ст.286-1 ККУ передбачає до 8 років ув’язнення). Київський апеляційний суд у квітні 2025 року задовольнив скаргу прокурора й постановив призначити новий розгляд у суді першої інстанції, суд триває.....
А що тут не таке, як має бути? Два варіанти : 1. Відшкодовує потерпілим і отримує менше за передбачене санкцією. 2. Отримає згідно з санкцією статті, але нічого не відшкодовує потерпілим...
boyko_s 29.09.2025 20:10 пишет: А Вам не кажется, что, если, в первом случае человек, в принципе, никому не мешая, просто едет с комфортной для себя скоростью, а во втором, пытаясь согнать кого-то с полосы, катастрофически нарушает безопасную дистанцию, то это таки две большие разницы? Или Вы сами из таких? Для меня на трассе существует два крайних варианта козлов: первый из серии "разбежались все, я тут еду", вторые - принципиально едут "паправилам" в левой полосе при свободной правой, никому не уступая. И первые и вторые плевать хотели на окружающих.
З чого ти взяв, що "нікому нє мєшая"? Ось заважає цей "чілавєк" комусь так само, що на форумі написали, що його "отстрєлівать надо", та і все, стріляємо. Чим відрізняється порушення швидкісного режиму від недотримання безпечної дистанції, не підкажеш там за КУАП? Та і байдуже всім решті, хто там у тебе козли, решта самі для себе вирішують, кого в цю категорію записують, ну і не дивуйся, коли персонально ти фігуруєш у когось у списку козлів на відстріл. Був такий старий анекдот з завершенням: "а нас то за што?(с), так прямо показова аналогія.
boyko_s 29.09.2025 20:10 пишет: А Вам не кажется, что, если, в первом случае человек, в принципе, никому не мешая, просто едет с комфортной для себя скоростью, а во втором, пытаясь согнать кого-то с полосы, катастрофически нарушает безопасную дистанцию, то это таки две большие разницы? Или Вы сами из таких? Для меня на трассе существует два крайних варианта козлов: первый из серии "разбежались все, я тут еду", вторые - принципиально едут "паправилам" в левой полосе при свободной правой, никому не уступая. И первые и вторые плевать хотели на окружающих.
З чого ти взяв, що "нікому нє мєшая"? Ось заважає цей "чілавєк" комусь так само, що на форумі написали, що його "отстрєлівать надо", та і все, стріляємо. Чим відрізняється порушення швидкісного режиму від недотримання безпечної дистанції, не підкажеш там за КУАП? Та і байдуже всім решті, хто там у тебе козли, решта самі для себе вирішують, кого в цю категорію записують, ну і не дивуйся, коли персонально ти фігуруєш у когось у списку козлів на відстріл. Був такий старий анекдот з завершенням: "а нас то за што?(с), так прямо показова аналогія.
Своїми словами не осилив? Чи кацапська щелепа заважає продовжити далі свої опуси про бажання відстрелювати українців? Таке тільки кацапи практикують, і ось місцеві зайвохромосомні довбні з власними розстрільними списками і списками козлів.
kkk_GAZ240 30.09.2025 10:39 пишет: А взагалі - список нововведень я підтримую. Особливо щодо самокатів, дріфтерів та "потужних" глушників.
Я б багато чого підтримав, але у топіку мова про "У Раді запропонували знизити поріг перевищення до 10 км", підтримуєш?
Похрену. Где можно будет ехать быстрее, будем ездить быстрее. Я хорошо помню, как Джереми Кларксон, уже наверное в "Топ Гире", показывал на карте запасную дорогу, параллельную какому-то основному шоссе, на которой не было ни одной камеры, и где можно было ехать без ограничений. Так что не надо рассказывать, что "у них все паправилам", ничего подобного. В этом отношении мне очень близки немцы, прагматично решившие про свои автобаны, что, если нет объективных причин снижать скорость, каждый волен ехать с такой, которую в состоянии поддерживать.
2025-09-30 Предупреждение №1 (4 круг). 4.3.а) призывы к нарушению УК и законодательства. Amateur.
Своїми словами не осилив? Чи кацапська щелепа заважає продовжити далі свої опуси про бажання відстрелювати українців?
Судя по бурной реакции, я угадал: Вы таки из "королей дорог" от которых все должны разбегаться в стороны. Пока только не могу понять: кланяться нам всем, по Вашему мнению, обязательно, или таки нет? Буду продолжать наблюдение
P.S. Вообще-то, я предлагал отстреливать только козлов на дорогах И это Ваши исключительно проблемы, что Вы ассоциировали их, почему-то, национальностью участников движения. Подобное свойство характера к национальности отношения не имеет. Ни малейшего.
2025-09-30 Предупреждение №2 (4 круг). 4.24) переход темы в <сам дурак>. Amateur.
boyko_s 30.09.2025 13:28 пишет: Я хорошо помню, как Джереми Кларксон, уже наверное в "Топ Гире", показывал на карте запасную дорогу, параллельную какому-то основному шоссе, на которой не было ни одной камеры, и где можно было ехать без ограничений.
Так і ти розказуй, які проблеми?
boyko_s 30.09.2025 13:28 пишет: Так что не надо рассказывать, что "у них все паправилам", ничего подобного.
Ти ніколи не знаєш, у якому місці теме "підсічуть" радаром. А далі все за схемою. І ймовірість "порішать" = 0.01%
Другий раз - ще дорожче. Третій - можна і "присісти" реально. Бінго. І всю борзоту - як рукою зніме.
kkk_GAZ240 30.09.2025 10:39 пишет: А взагалі - список нововведень я підтримую. Особливо щодо самокатів, дріфтерів та "потужних" глушників.
Я б багато чого підтримав, але у топіку мова про "У Раді запропонували знизити поріг перевищення до 10 км", підтримуєш?
І це також. Незважаючи що в мене мотор 300 коняк і розгін до 100 за 8.2с... Я дуже зрідка їзжу навіть дозволені зараз 70. нема де у Кийові Я сьогодні не в час пік 1.5 години з куренівки на печерськ. Можливо це статус діда та сидіння для онука за моєю спиною накладає теж відбиток. Я вже не гоняю, я старий тошнот
Похрену. Где можно будет ехать быстрее, будем ездить быстрее. Я хорошо помню, как Джереми Кларксон, уже наверное в "Топ Гире", показывал на карте запасную дорогу, параллельную какому-то основному шоссе, на которой не было ни одной камеры, и где можно было ехать без ограничений.
<iframe width="110" height="200" src="https://www.myinstants.com/instant/skazochnyi-dolboiob-95946/embed/" frameborder="0" scrolling="no"></iframe> Жалко не работает
Останнім часом гілка скатується у флуд, якщо тенденція буде продовжуватись - гілка буде заблокована. Прошу дописувачів звернути увагу, що гілка знаходиться у головном форумі! пофлудити пліз у курілку.
Ок, най буде - обмежимся збільшенням штрафів і зменшенням дозволених лімітів.
В ответ на: "обмежувати\штрафувати треба, от тільки починати треба не з обмежень для плебсу - тобто збільшувати штрафи або ще більше знижувати дозволені ліміти, а з рівності усіх перед законом"
Amateur 30.09.2025 08:59 пишет: Типове пересмикування, бо ви знов намагаєтесь "погодитися наче із моїми словами", хоча я такого не казав.
Чекаю, що Ви не проти збільшувати штрафи і зменшувати ліміти.
Amateur 30.09.2025 08:59 пишет: Коли зникнуть "недоторкані" і всіх почнуть наказувати незалежно від статусу і кількості грошей - зникне приклад для "доторканих" що "так теж можна". От тоді вже можна дивитися на результат і думати, а чи треба "збільшувати штрафи або ще більше знижувати дозволені ліміти".
Шо там чекати? Достаньо порівняти суми штрафів і ліміти з розвиненими країнами, де немає "недоторканих".
Amateur 30.09.2025 08:59 пишет: Відповів?
Можете самі оцінити...
Amateur 30.09.2025 08:59 пишет:
Я б теж хотів би отримати відповіді: Скільки вам років? Який маєте авто? Який загальний стаж керування авто?
Це має якесь відношення до теми топіку? І от ще один модератор таке видав(Вам може і все одно, а в мене вже є одне попередження - див. початок моєї відповіді):
Amateur 01.10.2025 10:29 пишет: Останнім часом гілка скатується у флуд, якщо тенденція буде продовжуватись - гілка буде заблокована. Прошу дописувачів звернути увагу, що гілка знаходиться у головном форумі! пофлудити пліз у курілку.
Камери автоматичної фіксації ніщо з декількох причин:
Бачте як воно - а форумні економісти впевнені в наповненні бюджета...
- і може я тебе здивую але камера розпізнавши номер навіть не зафіксує порушення, якщо номер у т.з. білому списку. - а може здивую ще більше, бо навіть зафіксоване порушення може бути видалено з бази.
Во, воно. І було б гарно оцінити і порівняти КАФ з "фєнами"\трукамами\... в сенсі "недоторканих". А поки сенсу в камер немає - я правильно зрозумів? Чи як завжди - "Пока Ахметов не сидить".
А от зменьшення "наркомовських" з +20 до +10 - то вже іньше питання.
В чому різниця? Цікаво б глянути на список розвинених країх з більшими лімітами. А то в коментарях все більше 0, 10 км\год, 10%
Amateur 30.09.2025 08:59 пишет: Функція штрафу - покарання, покарання має бути чутливим, але не фатальним та відповідати тяжкості порушення, саме тому у деяких розвинених країнах сума штрафу обраховується від доходу.
Якщо саме тому, то чому не у всіх розвинених країнах? Брєд((с) Ваше) про 1000грн пропустив. Нагадаю, мова йде про 170 грн, або 4$. Про чутливе і не фатальне - наче все ж правильно, важко не погодитись, а потім згадуєш про 4$ і
В ответ на: От тоді вже можна дивитися на результат і думати, а чи треба "збільшувати штрафи або ще більше знижувати дозволені ліміти".
Amateur 01.10.2025 10:29 пишет: Останнім часом гілка скатується у флуд, якщо тенденція буде продовжуватись - гілка буде заблокована. Прошу дописувачів звернути увагу, що гілка знаходиться у головном форумі! пофлудити пліз у курілку.
Так вечная автоюащная тема же: конфликт тех, кто ездит быстро и тех, кто из-за этого не спит по ночам. Столько за 18 лет, на моей памяти, подобных бессмысленных холиваров было... Так что тему УЖЕ можно закрывать, она исчерпалась еще на 1й странице.
2025-10-2 Бан на 365 дней (4 круг). 4.7) обсуждение действий модеров и админов. Amateur.
Ок, най буде - обмежимся збільшенням штрафів і зменшенням дозволених лімітів.
В ответ на: "обмежувати\штрафувати треба, от тільки починати треба не з обмежень для плебсу - тобто збільшувати штрафи або ще більше знижувати дозволені ліміти, а з рівності усіх перед законом"
Чекаю, що Ви не проти збільшувати штрафи і зменшувати ліміти.
О! А отут повертаємось до:
Amateur 30.09.2025 08:59 пишет::
NiKOLeg 02.10.2025 00:48 пишет:
Я б теж хотів би отримати відповіді: Скільки вам років? Який маєте авто? Який загальний стаж керування авто?
Це має якесь відношення до теми топіку?
Як на мене - має, бо за роз'ясненням формулювання "не з ... - тобто ..., а з ..." пропоную звернутися до вашого вчителя Україньскої мови. От коли ви зрештою зрозумієте що я проти "збільшувати штрафи або ще більше знижувати дозволені ліміти" доки не всі рівні перед законом ми продовжимо. А надалі мені хочется розуміти хто є мій співрозмовник, чи то недонавчена школота, чи то людина 20-21 років майже без стажу володіння авто (а може і взагалі його відсутності), чи то людина з якою дісно можно розмовляти "про смак устриць", бо людина їх насправді їла. Бо якщо ви ще раз напишете щось накшалт "Чекаю, що Ви не проти збільшувати штрафи і зменшувати ліміти." то я вже сприйму це як образу.
Бо:
NiKOLeg 02.10.2025 00:48 пишет:
Брєд((с) Ваше) про 1000грн пропустив. Нагадаю, мова йде про 170 грн, або 4$.
пан мабуть ще не стикався "О! ...йовичу! А що це в вас за ламіновані ВУ? Вони ж вже не дійсні, ой, а тут штрф 3400 грн!!! Ну так, бічимо - Ви людина не богата, а давате ми вам замість 126 статті випишемо штраф по 121 за забруднений номерний знак, а там штраф всього 850Грн!!", або ж варіанти на тему від добродіїв та жезлу, а по селах таких що "старих", що "нових" було достатньо, принаймні до початку вторгнення. Ну і про $4, для мене це не сума, але це прикро, тому з 2020го року в мене три штрафи, перевищення не великі 2-5Км/год, я б навіть сказав, що вони більше випадкові, перший раз навіть не знав що камера встановлена хоча там їздив доволі часто, другий раз підвів субарівський айсайт: з горки тримав, на горку сповільнився і саме на камеру став розгонятися, якраз на +2кмг вистачило, а в трете то вже "не винесла душа поета", у четвертому ряді на Бажана вперся у якогось тормоза, він навіть не 50, а 40-45 тримав при дозволених 80 (це було літо 2023го), перед самим Харківським колом поперед нього у четвертий ряд навіть фура встромилась, отут я вже не витримав і саме на камеру його обішов по третьому ряду, але камера яка виявилось, що лупить у спину зафіксувала 75Кмг.
Amateur 07.10.2025 16:38 пишет: ...А що це в вас за ламіновані ВУ? Вони ж вже не дійсні, ой, а тут штрф 3400 грн!!!
А що це за прикол, про який саме зразок мова? У мене останнє посвідчення водія яке отримував, було видане десь у 2000 році, коли відкривав категорію на причеп / "Е". Так далі ним і користувався, обмеження терміну дії воно не мало, відповідно було "вічним". Якраз таке рожево-червоненьке, заламіноване. Зелені гниди вже і ці документи скасували, щоб грошенят підкосити? Чи маячня з розрахунком "на лоха"?
vladd 08.10.2025 01:27 пишет: Зелені гниди вже і ці документи скасували, щоб грошенят підкосити? Чи маячня з розрахунком "на лоха"?
До чого тут "Зелені гниди"? Цей розвод відомий ще за часів царя Гороха. Напугати величезним штрафом, а потім ровести лоха типу на меньший, лох підписує протокол і .. все, вже нічого доказати неможливо. Мене таким чином намагались у Одесі розвести, я вже навіть погодився, що пропанували вже не пам'ятаю, але "шили" випередження по полосі для гальмування, але в мене у голові був саме 5.16, тож поки писав протокол я пішов та подивився, а потім відмовився підписувати лівак... Ох і набажали вони мені... А от сусід по селу таки вляпався.
Amateur 08.10.2025 09:26 пишет: До чого тут "Зелені гниди"?
Я дивлюся останні роки вони дуже навіть "прЄуспЄлі" у процесі "пострижки купонів", тому й виникло питання. Чого лише кидалово з різними відгалудженнями на кшталт створеної напередодні повномасштабного вторгнення дірявої "Дії" варті, плюс інші "додатки". Але ж нічого, піпл плигає граблями, втрачає майно, гроші, часом життя, хаваЄт і не забуває дякувати.
Amateur 08.10.2025 09:26 пишет: Цей розвод відомий ще за часів царя Гороха. Напугати величезним штрафом, а потім ровести лоха типу на меньший, лох підписує протокол і .. все, вже нічого доказати неможливо.
Лох не мамонт, весь не вимре. Лох має страждати. Завжди. Якщо розуму немає. Це правило життя стосується всіх і кожного (включно зі мною, звісно).
Шкода лише, коли цей лохотрон поставлений як виробнича потужність, зокрема і з боку держави.
Справедливості заради, виглядав весь джентльменський набір тих часів ось так: посвідчення водія червоніше, талон - жовтіший. Водійське посвідчення заламіноване у ДАІ.
У ті ж часи видавались ламіновані "свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу" (зеленувато-синього кольору).