boyko_s 01.07.2025 19:32 пишет: Сегодня, внимательно проследив, понял, что не так с Айсином. Эти идиоты, уж не знаю кто, немцы или японцы, после начала движения никогда не включают 1ю передачу. То есть, если ты притормозил, и катишься, даже очень медленно, даже со скоростью 0.5 км/ч, у тебя всегда будет включена 2я передача. Даже в "спорте". Точнее, по спорт-режиму я эту хрень и отследил. 1я передача включится только после того, как ты полностью остановишься. Соответственно, если тебе надо ускориться, то, считай, ты будешь трогаться на 2й передаче. На авто массой в тонну триста. С движком объемом 1.4, который до спула еще крутить и крутить. Жесть...
Справа ж не в номері увімкненої передачі, а в передаточному відношенні. Якщо першу з 8 передач зробили дуже тяговою, вмикати її для штатного рушання немає ніякого сенсу.
В мене буває повністю зупинився на червоний наприклад а воно тримає другу передачу і трогаєшся з другою передачі але це не завжди так наприклад довго стоїш в пробці.
Ну це штатна функція. Через певний час їзди в заторах - переходить в режим «старт з другої». В принципі хай би собі було, але офіційно про це ніде не пишуть ну і можливості відключення немає. Хоча не до кінця розумію інженерну задумку з цим режимом.
Двигун і коробка такі самі як і у Вас, напевно программні налаштування інші.
boyko_s 01.07.2025 19:32 пишет: Сегодня, внимательно проследив, понял, что не так с Айсином. Эти идиоты, уж не знаю кто, немцы или японцы, после начала движения никогда не включают 1ю передачу.
Тут одно з двох. Або всі виробники (чи принаймні більшість) ідіоти, тому що на багатьох моделях коробка налаштована саме так. Або ви просто не зрозуміли, що перша передача на цивільних авто за великим рахунком і призначена лише для зрушення з місця.
Тут одно з двох. Або всі виробники (чи принаймні більшість) ідіоти, тому що на багатьох моделях коробка налаштована саме так. Або ви просто не зрозуміли, що перша передача на цивільних авто за великим рахунком і призначена лише для зрушення з місця.
А между стартом с места и стартом с 2-5 км/ч большая разница? Тут действительно проще полностью остановиться, и опять стартануть - не будет тупых задержек, маневр выполнится быстрее.
Зробили б тобі довгу першу передачу - скаржився б на те що авто дьоргане (як це українською?). Не треба робити висновки базуючись на відсутності досвіду і без спроби зрозуміти чому так, а не інакше.
А между стартом с места и стартом с 2-5 км/ч большая разница?
Величезна. Тим більше, що 1 передача налаштовується таким чином, щоб забезпечити можливість старту навіть на крутому підйомі з 4 пасажирами в салоні та багажем. Між таким сценарієм та прискоренням з 2-5 км/год по рівній поверхні лише з водієм - прірва.
А между стартом с места и стартом с 2-5 км/ч большая разница?
Величезна. Тим більше, що 1 передача налаштовується таким чином, щоб забезпечити можливість старту навіть на крутому підйомі з 4 пасажирами в салоні та багажем. Між таким сценарієм та прискоренням з 2-5 км/год по рівній поверхні лише з водієм - прірва.
Ну, Гольф в этой ситуации тупит по-полной, даже на ровной поверхности. В подобной ситуации, как раз, начинает проявляться главный недостаток турбированной малолитражки.
boyko_s 01.07.2025 19:32 пишет: Сегодня, внимательно проследив, понял, что не так с Айсином. Эти идиоты, уж не знаю кто, немцы или японцы, после начала движения никогда не включают 1ю передачу.
Ну, тогда Форд - таки не идиоты, ибо у Куги єта хрєнь никогда не проявляется.
Ну, Гольф в этой ситуации тупит по-полной, даже на ровной поверхности. В подобной ситуации, как раз, начинает проявляться главный недостаток турбированной малолитражки.
Можливо, коробка все ще береже двигун. Припускаю, що пробіг поки що невеликий. Проте зв'язка 1.4TSI з класичним автоматом - це в будь якому випадку не про вибухову динаміку, що втискає в крісло.
І стосовно малооб'ємних двигунів як таких. Саме на міських швидкостях у них все добре. А брак потужності може відчуватися в першу чергу на трасі.
Можливо, коробка все ще береже двигун. Припускаю, що пробіг поки що невеликий.
Не думаю, были бы те же симптомы и при трогании. А по так все это напоминает классическую турбояму: тупит, пока не раскрутится движок, потом идет нормальный разгон. Но, поскольку 2я передача, а движок маолобъемный, то под нагрузкой раскручивается медленно.
skov 03.07.2025 16:19 пишет:
Проте зв'язка 1.4TSI з класичним автоматом - це в будь якому випадку не про вибухову динаміку, що втискає в крісло.
Это ожидаемо, Гольф - не Форментор, но динамика вполне приемлемая, особо не на что жаловаться.
skov 03.07.2025 16:19 пишет:
І стосовно малооб'ємних двигунів як таких. Саме на міських швидкостях у них все добре. А брак потужності може відчуватися в першу чергу на трасі.
Не ощутил, до 160-170 набирает бодрячком, потом хуже. При этом обороты у меня выше 3500 не поднимались. Оно понятно, что у каждого своя планка по динамике, особенно, когда надо обогнать "колбасу" на 2-полоске, но тут лепестки и спорт-режим неплохо выручают.
Ну, тогда Форд - таки не идиоты, ибо у Куги єта хрєнь никогда не проявляется.
1.6 атмо + AT6 - коли сповільнююсь до швидкості 1-2-3 км/год, то включає першу теж. Формально витягнуло б за рахунок гідротрансформатора і на 2-й і навіть на 3-й, але згоден - мене б таке бісило... Але саме AT6 - дещо унікальна. Не зовсім чистий Aisin, бо там брали участь в настройці представники ВАГа і вони таки дійсно круті. В звичайному спокійному режимі їзда подібна на механіку. В рваному звичайно агрегат "здається"...