boyko_s 03.07.2025 17:16 пишет: Не ощутил, до 160-170 набирает бодрячком, потом хуже. При этом обороты у меня выше 3500 не поднимались.
Панове, покатайте ви вже Бойка хтось, у кого зараз 350+ кс
Ти хочеш сказати, що 350 к.с. набирає 160-170 по іншому ніж 150? Не вірю. З якої радості?
Не, ну наверно быстрее. Оно и 0..200 быстрее наберет. Вопрос только, нахиба оно мене надо? Ради фана - верю, понимаю, но не рвусь. Ради понтов?... Мне уж на пенсию через 7 лет, стар я для этого.
boyko_s 03.07.2025 19:48 пишет: Ради понтов?... Мне уж на пенсию через 7 лет, стар я для этого.
В кількості вихвалянь на форумі порушеннями швидкісних лімітів ППД понад 50 км/год вгадай, який юзер з величезним відривом від інших займає перше місце (як мінімум за останні роки)? Хто ж це тут став місцевою "грозою автобанів", як не він же на Фокусі, а до цього на Лансері?
boyko_s 03.07.2025 19:48 пишет: Ради понтов?... Мне уж на пенсию через 7 лет, стар я для этого.
В кількості вихвалянь на форумі порушеннями швидкісних лімітів ППД понад 50 км/год вгадай, який юзер з величезним відривом від інших займає перше місце (як мінімум за останні роки)? Хто ж це тут став місцевою "грозою автобанів", як не він же на Фокусі, а до цього на Лансері?
Ну, для этого совсем не обязательно иметь 350 сил под капотом?
Для чого: фана чи понтів? Просто для написання текстів на форумі взагалі не обов'язково машину мати.
vvvolf 03.07.2025 19:18 пишет: Ти хочеш сказати, що 350 к.с. набирає 160-170 по іншому ніж 150? Не вірю. З якої радості?
А що тут незрозумілого? Більше потужності - швидше прискорення (якщо спрощенно). При чому зазвичай саме після 100 км/год оці сотні коней і розкриваються по справжньому.
Інша річ, що майже завжди можна знайти якійсь ще потужніший та швидший авто. І заявити, що 150 / 250 / 350 / 500 / 1000 сил (потрібне підкреслити) то фігня, ось якщо докинути ще 100 / 200 / 300 (теж підкреслити) ось тоді…
Для чого: фана чи понтів? Просто для написання текстів на форумі взагалі не обов'язково машину мати.
Ни для первого, ни для второго, а для того, чтобы минимизировать время в пути, когда любая поездка в радиусе 200 километров становится поездкой выходного дня, и еще и поспать с утра можно.
Інша річ, що майже завжди можна знайти якійсь ще потужніший та швидший авто. І заявити, що 150 / 250 / 350 / 500 / 1000 сил (потрібне підкреслити) то фігня, ось якщо докинути ще 100 / 200 / 300 (теж підкреслити) ось тоді…
Всегда найдется тот, у кого пиписька длиннее дури под капотом больше.
Ни для первого, ни для второго, а для того, чтобы минимизировать время в пути, когда любая поездка в радиусе 200 километров становится поездкой выходного дня, и еще и поспать с утра можно.
Так от колектив же і хвилюється, що ти втрачаєш таке цінне "врємя в путі" на розгон Фокуса/Лансера/Гольфа після кожного відгальмовування, догнавши на своїх стандартних 180+ чергового "тошнотіка" . Тому і звучать такі пропозиції.
boyko_s 03.07.2025 17:16 пишет: Не ощутил, до 160-170 набирает бодрячком, потом хуже. При этом обороты у меня выше 3500 не поднимались.
Щоб що - якщо в процесі переходу на гольфак не було бажання записатись на тестдрайв леон вз, то значить людина себе добре знає і розуміє, що більше 150лс не можна. В цьому щось є, насправді.
Єдине що схоже ат8 таки шляпа, бо мій експіріенс 1.4тсі+дсг6 (та ще й на більш важкій автівці) зовсім інший, дуже економічний, турбоями нема фактично, і при цьому досить живенько до 100кмч. На VZ турбояміща до 2500, а в S постійно їздити це не кожен дід витримає.
Ну, Гольф в этой ситуации тупит по-полной, даже на ровной поверхности. В подобной ситуации, как раз, начинает проявляться главный недостаток турбированной малолитражки.
Можливо, коробка все ще береже двигун. Припускаю, що пробіг поки що невеликий. Проте зв'язка 1.4TSI з класичним автоматом - це в будь якому випадку не про вибухову динаміку, що втискає в крісло.
І стосовно малооб'ємних двигунів як таких. Саме на міських швидкостях у них все добре. А брак потужності може відчуватися в першу чергу на трасі.
Коли саме він має почати відчуватись? (якщо ми не порівнюємо з 2-3 турбо)?
Можливо це моє сприйняття авто, але в цьму класі шумка/підвіска і т.п для мене комфортні десь до 140.
Далі вже зайві шуми, менше комфорту і т.п. До 140 питань немає.
З виділеним згоден. Це про відсутність дефіциту тяги у більшості стандартинх ситуацій.
Щоб що - якщо в процесі переходу на гольфак не було бажання записатись на тестдрайв леон вз, то значить людина себе добре знає і розуміє, що більше 150лс не можна. В цьому щось є, насправді.
Хіба що обмеження власного досвіду і світогляду Інакше не було б перлів по типу "1.4 бодренько до 170" і закидів до плейда від 1.6 фокуса. Це трохи смішно читати.
Єдине що схоже ат8 таки шляпа, бо мій експіріенс 1.4тсі+дсг6 (та ще й на більш важкій автівці) зовсім інший, дуже економічний, турбоями нема фактично, і при цьому досить живенько до 100кмч. На VZ турбояміща до 2500, а в S постійно їздити це не кожен дід витримає.
В нашій групі в телезі вже було достатньо порівняннь, двох Кароків 1.4+8ат і 2.0диз+Дсг, там різниця в пів літра на користь дизеля, єдине що дизель повний привід. В мене по місту без пробок виходить 7л, с пробками частково 8л, вважаю що досить не поганий результат, їзда плавна.
skov 03.07.2025 16:19 пишет: І стосовно малооб'ємних двигунів як таких. Саме на міських швидкостях у них все добре. А брак потужності може відчуватися в першу чергу на трасі.
Коли саме він має почати відчуватись? (якщо ми не порівнюємо з 2-3 турбо)?
Хто саме "він" - брак потужності? Коли досягнута висока швидкість
Якщо серйозно, то ніякої конкретної межі не існує, бо щось там відчувати чи не відчувати - це дуже суб'єктивно. Але загалом, чим віще швидкість, я з якої треба енергійно прискоритись, тим більше потужності потрібно.
В міському режимі нестачу конячок можна приховати за маленькою турбіною, що стрімко розкручується, грамотно підібраними передаточними числами в коробці і таке інше. Треба різко "стрибнути" із (наприклад) 20..40 км/год? Та без проблем. Автомат скинув передачу, турбіна чудово дме на середніх обертах - і все, їдемо. А от прискорення зі 100..120 - зовсім інша річ. Опір повітря вище, перехід на понижену вже не такий ефективний, бо продуктивності маленької турбіни замало. А високі передачі налаштовані на паливну економічність і просто "не вивозять".
В залежності від типу двигуна (бенз/дизель), аеродинаміки кузова (кросовер / седан) та точки відліку (з чим порівнюємо), оцінки відрізнятимуться. Та загальна картина все одно саме така.
skov 04.07.2025 12:59 пишет: А от прискорення зі 100..120 - зовсім інша річ. Опір повітря вище, перехід на понижену вже не такий ефективний, бо продуктивності маленької турбіни замало. А високі передачі налаштовані на паливну економічність і просто "не вивозять".
Немає там проблем у 80-120
Але в мене не бобік, а октава, з досить непоганою обтічністю