skov 04.07.2025 14:07 пишет: Спробуйте знайти заміри яким небудь racelogic-ом вашої октави чи іншого авто з 1.4TSI та порівняйте час 0-100 і 100-200.
Навіть не буду. Я і 170 розігнав 1 раз, зранку на пустій дорозі, проїхав так пару сотень метрів і скинув до 130. А уж тим більше немає мови про 200
Незрозуміло, що ви намагаєтесь заперечити чи довести. Йшлося про пришвидшення до 160-170, при чому (цитую) "бодрячком". "Бодрячок" на Гольфі з 1.4TSI та й на будь якій автівці з подібним двигуном закінчується набагато раніше. Пристрій типу Racelogic-а це чудово доводить. Та хто ж хоче дивитися на цифри? Значно цікавіше продовжувати писати про бадьорість та відсутність проблем.
Как ты думаешь, при такой динамике 0-160, сколько времени займет разгон 100-160
P.S. Подозреваю, что твоя А5я Октавия была с восьмиклапанным 1.6?
стесняюсь спросить...А ЗАЧЕМ ВАМ НА ГРАЖДАНСКОМ АВТО КАКИЕ ТО ЦИФРЫ РАЗГОНА 100 - 160 А ПРОЩЕ 100 - 200 КМ/Ч, ЧТОБЫ РОЛЛ-ОН ЕХАТЬ С СЕРЬЕЗНЫМИ И НАМНОГО БОЛЕЕ ДОРОГИМИ АВТО???!!!
Как ты думаешь, при такой динамике 0-160, сколько времени займет разгон 100-160
P.S. Подозреваю, что твоя А5я Октавия была с восьмиклапанным 1.6?
стесняюсь спросить...А ЗАЧЕМ ВАМ НА ГРАЖДАНСКОМ АВТО КАКИЕ ТО ЦИФРЫ РАЗГОНА 100 - 160 А ПРОЩЕ 100 - 200 КМ/Ч, ЧТОБЫ РОЛЛ-ОН ЕХАТЬ С СЕРЬЕЗНЫМИ И НАМНОГО БОЛЕЕ ДОРОГИМИ АВТО???!!!
Зустрічне питання, до речі волати капсом не обов'язково, як тоді тлумачити оце? "если переплата за 2,0Т в разумных пределах...до 2-х тыс.у.е. - я бы не раздумывая брал бы 2,0Т на машину 1600+ кг...если авто 1300+ до 1500 кг, то хватило бы "полуторалитровой пачки сока"..."
Зустрічне питання, до речі волати капсом не обов'язково, як тоді тлумачити оце? "если переплата за 2,0Т в разумных пределах...до 2-х тыс.у.е. - я бы не раздумывая брал бы 2,0Т на машину 1600+ кг...если авто 1300+ до 1500 кг, то хватило бы "полуторалитровой пачки сока"..."
такой выбор двигателя - с точки зрения разумной достаточности (мое субьективное)... вот зачем вам время разгона авто со 100 км/ч до 160 или 200 км/ч???!!! на большинстве дорог за городом максимально допустима 110 км\ч... сколько у нас автострад на которых разрешено 130 км/ч???!!! с точки зрения пользователя - этот параметр совершенно не интересен... и зачем вам этот показатель знать, если только вы не едите с кем-то ролл-он???!!!
вот зачем вам время разгона авто со 100 км/ч до 160 или 200 км/ч???!!! на большинстве дорог за городом максимально допустима 110 км\ч... сколько у нас автострад на которых разрешено 130 км/ч???!!! с точки зрения пользователя - этот параметр совершенно не интересен... и зачем вам этот показатель знать, если только вы не едите с кем-то ролл-он???!!!
От якраз 110-150(160), те що досить часто використовую на обгонах по трасі. І коли двигун не потрібно викручувати при цьому в червону зону то це дійсно кайфово. Більше 170 взагалі на цьому авто не їздив, не було нагоди. Зазвичай моя швидкість 110-130.
В ответ на: такой выбор двигателя - с точки зрения разумной достаточности (мое субьективное)...
Достатньості чого? 0-100 постійно чи може 0-200? Доводилось їздити на Кодіак 2,0 TSI, як раз там того двигуна цілком достатньо, а для тієї ж Октавії такий самий двигун то вже трохи надлишок як для сімейного авто. Тобто віштовхуватись потрібно від конкретного авто, бо Кодіак і важчий, і загалом формфактор інший ніж у тієї ж Октавії чи Гольфа. Згоден, запас в не пече, але якщо брати нове з салону, то хз, можливо ті умовні 2К потратити на якісь суттєві допи, матричне світло наприклад.
Достатньості чого? 0-100 постійно чи може 0-200? Доводилось їздити на Кодіак 2,0 TSI, як раз там того двигуна цілком достатньо, а для тієї ж Октавії такий самий двигун то вже трохи надлишок як для сімейного авто.
Навпаки, це ж в першу чергу комфорт. Спокійніші і комфортніші обгони, часто менше шуму, бо більший двигун дозволяє їхати на нижчих обертах. Звісно, ще від коробки залежить, але, наприклад, на 140 1.4 вже не дозволить тримати нижче 2000 обертів ніяк, яка б коробка не була.
Достатньості чого? 0-100 постійно чи може 0-200? Доводилось їздити на Кодіак 2,0 TSI, як раз там того двигуна цілком достатньо, а для тієї ж Октавії такий самий двигун то вже трохи надлишок як для сімейного авто.
Навпаки, це ж в першу чергу комфорт. Спокійніші і комфортніші обгони, часто менше шуму, бо більший двигун дозволяє їхати на нижчих обертах. Звісно, ще від коробки залежить, але, наприклад, на 140 1.4 вже не дозволить тримати нижче 2000 обертів ніяк, яка б коробка не була.
Це зрозуміло, я до того, що 1,4(1,5) TSI Октавії чи Гольфу цілком достатньо для досить комфортного пересування яу у місті так і за його межами. Звісно 2,0 буде краще, але ж це і плюс до вартості як при купівлі, так і в експлуатації.
Paulskit 07.07.2025 16:16 пишет: бо більший двигун дозволяє їхати на нижчих обертах.
а що робити власникам гібридів, де тахометру немає зазвичай?
тобто нема? у більшості є, навіть у PHEV. я от в сторону гібридів саме PHEV зараз дивлюсь. от у тих, що прямого зв'язку з колесами нема, то там так - часто нема. але таких гібридів меншість (і один з них мені капець як подобається )
Paulskit 07.07.2025 16:16 пишет: бо більший двигун дозволяє їхати на нижчих обертах.
а що робити власникам гібридів, де тахометру немає зазвичай?
Насолоджуватись економією і не звертати увагу на натужне гудіння з під капоту.
у більшості PHEV стоїть атмосферник (так, є турбовані, але у більшості саме без)...і навіть є з 3,6 літра гуде воно досить непогано (не добре, а саме непогано), навіть з заводською парою мафлерів та ікспайпом
Ну, я бы, если честно, подумал бы в сторону GTI, если бы они продавались. С другой стороны, если мне вполне нормально было ездить в подобном скоростном режиме на 125 силах, то 150 - уж действительно, на 99% случаев жизни должно хватить.
Ну, я бы, если честно, подумал бы в сторону GTI, если бы они продавались. С другой стороны, если мне вполне нормально было ездить в подобном скоростном режиме на 125 силах, то 150 - уж действительно, на 99% случаев жизни должно хватить.
Так, якщо хтось катав на авто на 110 силах а потім пересів на 150, то це за очі хватає і навіть, якщо авто повністю загружено на перших 2-3 роки . Але особисто мені подобаються тягові авто тобто дизель, от по відчуттях чим більше загружене тим краще їде ну або атмосферник навіть на поло седан 1,6 атмосфернику ящо оберти в межах 2100 з четвертої передачі він розганяється поступово без провалів аж до 5500.