krabik 08.07.2025 11:23 пишет: у того же старика Опеля были двигатели C20LET... у Ауди был 2,2Т... Бубару и Мицик затаились... Хонда и атмо двигателями обходилась, которые В16А и В20 Форд с 2,0Т тоже не сбрасываем со счетов... Ниссан и Тойоту не трогаем, но 2,0Т там присутствовали... да...забыли СААБ и Вольво....
Це все в масових бюджетних авто? В тих пропорціях ціни зараз знаходяться 2,0 турбо сучасні або навіть 3,0
Я говорив про більш масові авто
Так, на той час 1,6-160 втеки були прикольними. Але зараз не вражають
В ответ на: B16A, яка має 160 к.с. при 7600 об/хв та 152 Нм крутного моменту при 7000 об/хв.
150 номів АЖ на 7000 тисячах, проти 250 номів на 2000 тисячах
я бы просто купил Ауди из США...там на 2,0Т сразу 250+ кобыл, большинство машин с нормальным полным приводом (Торсен) и разгоняются они ощутимо лучше Гольфа, даже GTI...
И насколько эта ауди будет тяжелее GTI?
Я, скорее уж, поддержу идею камрада Paulskit по поводу MX5.
boyko_s 04.07.2025 16:22 пишет: ... На Гольфе я до такого предела не добрался, просто после 170 начинал потихоньку стухать.
Лєон з таким 1.4 (й ДСГ6) стухає коли перестає працювати влаштована в нього кавомолка, а працює вона лише до 140 км/год. До 170 його вже треба розганяти. 200 - вже задача з зірочкою)
У меня на Гольфе 8-ступка, и 180 - это порядка 3500-3600 оборотов, турбина еще не начинает затыкаться, скорее, начинает играть роль возросшее сопротивление воздуха.
Не їздив пан krabik на нормальних дизелях (а може взагалі на будь яких дизелях), тому й здивувався, що реальність відрізняється від уявної картинки в голові.
я сейчас езжу на одном из лучших дизелей в истории автомобилестроения...К9К
Не їздив пан krabik на нормальних дизелях (а може взагалі на будь яких дизелях), тому й здивувався, що реальність відрізняється від уявної картинки в голові.
я сейчас езжу на одном из лучших дизелей в истории автомобилестроения...К9К
Це той що на 90 чи на 110 коней? Хоча пофіг, 1,4 tsi буде просто ракета на фоні цього К9К.
Хондівськи бензинові атмосферники в порівнянні з аналогічними двигунами того часу виглядали добре, та вони вже давно в минулому. Сучасні турбо приємніші з усіх боків - динаміка, споживання, паливна економічність, екологічність. Нема про що сперечатися.
krabik 08.07.2025 11:23 пишет: у того же старика Опеля были двигатели C20LET... у Ауди был 2,2Т... Бубару и Мицик затаились... Хонда и атмо двигателями обходилась, которые В16А и В20 Форд с 2,0Т тоже не сбрасываем со счетов... Ниссан и Тойоту не трогаем, но 2,0Т там присутствовали... да...забыли СААБ и Вольво....
Це все в масових бюджетних авто? В тих пропорціях ціни зараз знаходяться 2,0 турбо сучасні або навіть 3,0
Я говорив про більш масові авто
Так, на той час 1,6-160 втеки були прикольними. Але зараз не вражають
В ответ на: B16A, яка має 160 к.с. при 7600 об/хв та 152 Нм крутного моменту при 7000 об/хв.
про бюджетные авто разговора как бы не было...если посмотреть стоимость новых авто в то время, то они ничем не отличались от стоимости авто с 2,0т сейчас... по разнице крутящего момента на Хондовских ВТЕКах - всем понятно, что это АТМО двигатели и сравнивать их с турбо не корректно... Был у меня Сивик на В16...так тронуться с места в гору не подбросив по таху где-то 2500 оборотов - не получится...там, где большинство авто сникало - он только начинал ехать - где-то с 4500+ по оборотам...Классное авто - сейчас Хонда таких зажигалок не делает, к сожалению... и 160 л.с. снималось в районе 6800 - 7000. Не крутился, насколько я помню этот движок до 7600 оборотов...даже на S2000 240 л.с. снимались где-то на 7200 оборотов по таху...
Хондівськи бензинові атмосферники в порівнянні з аналогічними двигунами того часу виглядали добре, та вони вже давно в минулому. Сучасні турбо приємніші з усіх боків - динаміка, споживання, паливна економічність, екологічність. Нема про що сперечатися.
+1
На свій час ті двигуни були дуже крутими - 160 к.с у відносно невеликому бюджеті.
Але вони в режимі повсякденного руху у заторах будуть поступатись сучасним турбо, навіть 1,2л
krabik 08.07.2025 14:17 пишет: я сейчас езжу на одном из лучших дизелей в истории автомобилестроения...К9К
Це багато чого пояснює. Коли двигун однаковий овоч в усіх режимах, спаду в динаміці на високих швидкостях дійсно не буде... Бо коли немає динаміки, то нема чому спадати
если поговорить с владельцами авто с 1,4т и 2,0Т, то по их отзывам реальная ситуация с расходом топлива несколько отличается от заявленной заводом-производителем...
І, скоріш за все, не в меншу сторону. Але, якщо відкрити конфігуратор тієї ж Октавії, то різниця в вартості між 1,4 і 2,0 більше 4К, не мало як на мене, на цю суму вже можна нормально так допів набрати.
вот это ()разница между 1,4Т и 2,0Т больше 4 тыс.у.е.) действительно расстраивает...если бы разница была бы в район около 2 килобаксов, то был бы разумный выбор...а с большим мотором у Октавии не идет более "жирная" комплектация?
З 2.0 tsi є два варіанта: монопривод 190 кс і повний привод 204 кс. У порівнянні з 1.4 позаду буде незалежна підвіска і, можливо, більше подушок безпеки, бо у 1.4 по дефолту їх лише 4, а складські машини з 2.0 мають по 7 штук. Можливо, ще щось, бо специфікації комплектацій у шкоди якось важко читаються.
1.4 в середній комплектації 29 кілодоларів (акційні пишуть по 26,7), 2.0 монопривод 30,6 тис, а 2.0 повний - 33 кілодолара.
Та нічого. Просто складно було здогадатися, що 110 коняк та ~11 сек до сотні - достатньо для отримання звання "кращого в світі дизелю"
Ну, 11 секунд до сотни - не приговор, я на авто с такой динамикой 10 лет отъездил, и ни разу не почувствовал себя лишним в левом ряду.
Давно понял, что для такого размер дури под макушкой важнее, чем размер дури под капотом.
Мне всегда было не понятно другое, уже не раз об этом писал: зачем переплачивать за движок в 200-300 сил, чтобы потом пафосно тошнить "по правилам". Несомненно, каждый вправе перемещаться с той скоростью, которую он считает для себя примемлемой. Вопрос в другом: нахиба переплачивать за те лошадиные силы, которые все равно не будешь использовать?
Та нічого. Просто складно було здогадатися, що 110 коняк та ~11 сек до сотні - достатньо для отримання звання "кращого в світі дизелю"
Ну, 11 секунд до сотни - не приговор, я на авто с такой динамикой 10 лет отъездил, и ни разу не почувствовал себя лишним в левом ряду.
Давно понял, что для такого размер дури под макушкой важнее, чем размер дури под капотом.
Мне всегда было не понятно другое, уже не раз об этом писал: зачем переплачивать за движок в 200-300 сил, чтобы потом пафосно тошнить "по правилам". Несомненно, каждый вправе перемещаться с той скоростью, которую он считает для себя примемлемой. Вопрос в другом: нахиба переплачивать за те лошадиные силы, которые все равно не будешь использовать?
Я з таких) Зараз у мене машини овочеві у використанні і для переміщення в межах ПДР+20 цього цілком вистачає, але тільки за умови рівномірного руху. Коли дві смуги в одному напрямку чи одна, але трафіка немає. Коли ж трафік рваний і доводиться часто змінювати швидкість (дочекатися вікна для обгону чи поки людина завершить випередження і прийме праворуч) то тут уже приємного мало, треба топтати тапку, щоб хоч якось тримати темп. Тут не раз це обговорювали. З більшою потужністю це просто легше і не обовʼязково їздити значно швидше лімітів.