Друг в Києві во дворі авто паркує, територія на шлагбаумі, є камери, вїхала в нього якась жінка і втекла по тихому, визвав він поліцію, подивились по камерам хто це зробив, винуватиця телефон не бере.
Чи діє тут пряме регулювання ОСАГО і як краще діяти?
по номеру авто поліс є? Якщо немає, то і прямого врегулювання немає (імхо) Можлива виплата через бюро. Але треба встановити винуватця Все імхо. Прямого досвіде немає
Schumi7 28.05.2025 12:45 пишет: Друг в Києві во дворі авто паркує, територія на шлагбаумі, є камери, вїхала в нього якась жінка і втекла по тихому, визвав він поліцію, подивились по камерам хто це зробив, винуватиця телефон не бере.
Думаю є сенс звернутись за консультацією до МТСБУ. А далі по ситуації...
МТСБУ раніше компенсовувало. якщо винуватець встановлений (ну тобто є постанова суду у адмін.справі), але винуватець не має полісу (от просто немає і все), або якщо не має полісу на законних підставах. Так раніше було.
Schumi7 28.05.2025 12:45 пишет: Друг в Києві во дворі авто паркує, територія на шлагбаумі, є камери, вїхала в нього якась жінка і втекла по тихому, визвав він поліцію, подивились по камерам хто це зробив, винуватиця телефон не бере.
Працює. Викликаєш поліцію, фіксуєш в протоколі другого учасника і все. Є у нього страховка чи ні взагалі не важливо. У мене була схожа ситуація, стукнув і втік, було тільки фото з авто і номерами. У "товариша", що стукнув мене страховки взагалі не було. Суд, рішення і виплата від твоєї страхової.
Виявилось за кермом був дід, напевно власниця просто інша, дід каже що колишній мент і каже що він нікого не притирав і починає бикувати, але на машині видно слід потертості який дід намагався полірнути видно ганчіркою, але слід є. Відео з камер вечірне і якість не висока, поліція нічого робити не хоче.