autoua
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

мікрохвильовка (2/5)

V.I.P **
44 года,
С нами с 08.06.2015

Re: мікрохвильовка [Re: alex_b]
      31 мая 2025 в 13:42 Гілками

alex_b 31.05.2025 10:30 пишет:

Ото як мама з бабусею дитинку навчили у минулому столітті, то так тому і бути.

Тисячі років люди готували їжу на вогні. Матері вчили доньок, а також, заодно - і синів. А тепер, виявляється - в цьому процесі щось не так? Без плити із штучним інтелектом - вже не приготувати?

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Достоевский *
58 лет (21 год за рулем), Киев
С нами с 18.12.2008

Re: мікрохвильовка [Re: UA]
      31 мая 2025 в 14:12 Гілками

Якщо відкатити трохи назад , коли мікроволновки ще були чимось особливим і дорогими , то виробники просікли тему і понеслась тема з всіми тіми грилями , керамічна всяка фігня і т.д. Для дуже продвинутих це чомусь виявився прогрес Теж не уявляю нащо щось в свч жарити , варити і т.д.

Змінено Gavik (14:14 31/05/2025)

ssb
Достоевский **
36 лет (17 лет за рулем), Киев
С нами с 25.01.2008

Re: мікрохвильовка [Re: Gavik]
      31 мая 2025 в 17:20 Гілками

Gavik 31.05.2025 14:12 пишет:

Якщо відкатити трохи назад , коли мікроволновки ще були чимось особливим і дорогими , то виробники просікли тему і понеслась тема з всіми тіми грилями , керамічна всяка фігня і т.д. Для дуже продвинутих це чомусь виявився прогрес Теж не уявляю нащо щось в свч жарити , варити і т.д.

Банальні гарячі бутерброди зручно готувати в мікрохвильовці на грилі

V.I.P ****
24 года за рулем, Киев
С нами с 26.07.2005

31 мая 2025 в 19:21 Гілками

Два роки назад брав цей Панасонік за 2200 грн.

V.I.P ***
41 год (25 лет за рулем),
С нами с 17.02.2009

31 мая 2025 в 19:59 Гілками

Гриль в микроволновке в основном для создания корочки сверху. Вообще, там рулит именно комбо режим: микроволны + гриль, получается внутри сочное, сверху корочка. А так можно много чего запекать и готовить.
Кстати, полуфабрикаты очень неплохо делает, пиццы, нагетсы там всякие на комбо-режиме.
Ну и как бы это та же мини-духовка, которая быстро нагревается, условно, запечь одну рыбину, небольшую порцию картошки и т.п. Но сейчас это не особо актуально с появлением всяких аэрогрилей, контактных грилей, мультиварок и т.д. А когда была газовая плита с газовой духовкой то микроволновка с грилем это было весьма удобно.
З.Ы. У самого бош, нержа с кварцевым грилем, покупал в 2011, сейчас не пользуемся им, только на разогрев.

Змінено GreenMile (20:04 31/05/2025)

UA 2
IesuiT **
пригород
С нами с 31.10.2005

Re: мікрохвильовка [Re: izon]
      31 мая 2025 в 20:18 Гілками

тільки підігрів та деколи розморозка
для всього іншого є інші девайси

пользователь **
64 года, Киев
С нами с 05.11.2001

Re: мікрохвильовка [Re: AlexAudiCoupe]
      31 мая 2025 в 20:50 Гілками

В ответ на:

Вміє і любить. Але не в мікрохвильовці. Я николи не повірю що отой тен чи світлодіодні чи яки там лампи, що зветься "гриль", приготують страву під назвою "смажена свинина". Їстівну. Духовкою, до речі, користуюсь, їй же заміни не знайшли. Грилем що у духовці - ні. Пародія.

А вірити не треба, треба читати мануал та готувати. Ти ж не пробував, а пишеш "не повірю" Гриль у мене в мікрохвильовці кварцевий, грилює все шо попало, як дурний. І свинину також. Смачна виходить, але ж для тебе неїстівна. Та ж конвекція підіймає температуру камери блискавично. Пара хвилин і 200 градусів. Так що ти не віриш, а я готую. Мінус у цій справі тільки один - об'єм камери мікрохвильовки. Але в мене сім'я з 3-х людей і цього об'єма цілком вистачає у 95 відсотках випадків. З другої сторони це не мінус, а плюс. Вагома економія часу, не треба розігрівати великий об'єм духовки, ну, мабуть, і електроенергії, не підраховував, але це очевидно. У духовці смажу цілу курку, або пару сібасов з картоплею, або величезний шмат буженини. Жінка піцу робить велику. Тобто користуюся всією гамою кухонної техніки. От аерогриль мені не потрібен, є добрий гриль у мікрохвильовці.

Змінено alex_b (21:47 31/05/2025)

пользователь **
64 года, Киев
С нами с 05.11.2001

Re: мікрохвильовка [Re: GreenMile]
      31 мая 2025 в 20:57 Гілками

В ответ на:

Ну и как бы это та же мини-духовка, которая быстро нагревается, условно, запечь одну рыбину, небольшую порцию картошки и т.п. Но сейчас это не особо актуально с появлением всяких аэрогрилей, контактных грилей, мультиварок и т.д. А когда была газовая плита с газовой духовкой то микроволновка с грилем это было весьма удобно.

В основном ты все правильно пишешь. У меня тоже контактный гриль Тефаль работает очень регулярно, но не все я засовываю в контакт. Например, рыбину типа скумбрии или ставриды готовлю только на кварцевом гриле в микроволновке. И куриные крылышки на нем же получают отличную румяную корочку.
ЗЫ. Зачем нужна мультиварка не придумаю никак. Длительное тушение? Ну так ставлю на электроплиту на минимальный нагрев и мясо тушится прекрасно.

пользователь **
64 года, Киев
С нами с 05.11.2001

31 мая 2025 в 21:01 Гілками

Gavik 31.05.2025 14:12 пишет:

Це у тебе ментальний затик. Соррі, "бєз обід". А імпортери техніки в Україну "просікли", що у нас ортодокси на кухнях і всі магази завалені мікрохвильовками на розігрів, хоча у виробників гама продукції значно ширша.

Змінено alex_b (21:48 31/05/2025)

пользователь **
64 года, Киев
С нами с 05.11.2001

31 мая 2025 в 21:13 Гілками

UA 31.05.2025 20:18 пишет:

тільки підігрів та деколи розморозка
для всього іншого є інші девайси

Я в мікрохвильовці практично не розморожую нічого. Рибу так ніколи зовсім. Тільки кілька годин кімнатної температури.
У мікрохвильовці трохи підігріваю масло з холодильника, щоб комфортніше мазати хлібчик. На одній третині потужності СВЧ.

Супер писатель! *
33 года за рулем, Пятихатки
С нами с 02.04.2013

Re: мікрохвильовка [Re: izon]
      1 июня 2025 в 00:20 Гілками

izon 31.05.2025 19:21 пишет:

Два роки назад брав цей Панасонік за 2200 грн.

1 в 1.
Чомусь ціну задрали

Достоевский *
Киев
С нами с 08.06.2013

1 июня 2025 в 00:25 Гілками

alex_b 31.05.2025 20:50 пишет:

Гриль у мене в мікрохвильовці кварцевий, грилює все шо попало, як дурний. І свинину також.

А як ви потім цей гріль відмиваєте?

Достоевский *
С нами с 18.12.2008

1 июня 2025 в 09:11 Гілками

В ответ на:

Це у тебе ментальний затик. Соррі, "бєз обід". А імпортери техніки в Україну "просікли", що у нас ортодокси на кухнях і всі магази завалені мікрохвильовками на розігрів, хоча у виробників гама продукції значно ширша.

Це не в мене затик Це тит тут дорвався до вєщанія зі своїм прошареним познанням кухонної техніки До речі , про це тебе ніхто цього не просив

пользователь **
64 года, Киев
С нами с 05.11.2001

Re: мікрохвильовка [Re: Rucha]
      1 июня 2025 в 09:19 Гілками

В ответ на:

Камеру микроволновки из нержавейки регулярно (по мере загрязнения) мою с помощью средства для мытья плит. Щелочного. Гриль в микроволновке находится за дырчатой решеткой из нержавейки. Я на нее не брызгаю средство из распылителя, а наношу средство губкой. Держу минут десять, потом вытираю фибровой мочалкой и мягкой влажной губкой снимаю остатки щелочи.
Какие-то точки пригоревшего жира на решетке и кварцевой трубке остаются, но я ими не парюсь. Это уже не жир, а углерод, который постепенно сгорает под воздействием высокой температуры работающего гриля.
Во всяком случае за типичный срок службы микроволновки (10-12 лет) какого-либо накопления (!) нагара не происходит. Ну есть отдельные точки, вот они и существуют на одном примерно уровне. Одни сгорели, другие прилетели.
Рассказываю дольше, чем это занимает времени в реале.

пользователь **
64 года, Киев
С нами с 05.11.2001

1 июня 2025 в 09:23 Гілками

В ответ на:

До речі , про це тебе ніхто цього не просив

Ай-яй-яй...Яке прикре непорозуміння! Мої думки про мікрохвильовку в темі про вибір мікрохвильовки не пройшли у тебе превентивну цензуру. Ну і, звісно, якщо тобі не потрібна інформація, то мабуть вона стане у пригоді читачам цієї гілки.
ЗІ. Ще раз перепрошую, якщо зненацька обідив. У мене, скажімо, теж є ментальний затик на кухні - я не працюю руками з тістом і не займаюсь випічкою.

Змінено alex_b (09:54 01/06/2025)

Достоевский *
С нами с 18.12.2008

1 июня 2025 в 10:12 Гілками

В ответ на:

Мої думки про мікрохвильовку в темі про вибір мікрохвильовки не пройшли у тебе превентивну цензуру

Нє , не так . Твої думки , це ті в кого свч без гриля і вони тільки підігрівають , а не готують це які нічого не роуміють в сучасних кухоних технологіях .
У іншого дописувача , то всі хто втикає влешку в машині теж такі ж самі
Про аудіо та побутову техніку теж є такий експерт і т.д.
По темі , то давно в село завіз свч Фунай ( мабуть ще Японська ) , вона в мене з середини 90х .
Працює досі добре , але щось готувати нею думки не виникало

Змінено Gavik (10:26 01/06/2025)

Достоевский **
46 лет, Одесса
С нами с 14.09.2003

1 июня 2025 в 10:37 Гілками

В ответ на:

ЗЫ. Зачем нужна мультиварка не придумаю никак. Длительное тушение? Ну так ставлю на электроплиту на минимальный нагрев и мясо тушится прекрасно.

В основном, чтобы не стоять у плиты и не проверять, а не выкипила ли уже вода.
мои основные сценарии:
1. Гречка/Рис сварить. Вообще супер девайс. поставил и можно забыть хоть на несколько часов, не пригорит и еще и горячее будет к возвращению
2. Жаркое - аналогично
3. Пароварка. в основном рыбу готовлю.

и во всех сценариях - это то, что "включил и забыл". оно в конце отключит готовку и будет просто поддерживать теплую температуру.

До этого девайса кастрюли у меня выбрасывались регулярно.

V.I.P ***
41 год (25 лет за рулем),
С нами с 17.02.2009

Re: мікрохвильовка [Re: Rucha]
      1 июня 2025 в 11:13 Гілками

Rucha 01.06.2025 00:25 пишет:

alex_b 31.05.2025 20:50 пишет:

Гриль у мене в мікрохвильовці кварцевий, грилює все шо попало, як дурний. І свинину також.

Кварцевый мыть не надо, на нем само все выгорает.

Достоевский *
С нами с 18.12.2008

Re: мікрохвильовка [Re: GreenMile]
      1 июня 2025 в 12:03 Гілками

В ответ на:

Кварцевый мыть не надо, на нем само все выгорает

Я бы сказал дымит и воняет прилично ) У меня на работе как то решили что то спечь , так сработала пож .сигнализация

Змінено Gavik (12:06 01/06/2025)

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: мікрохвильовка [Re: ||AZAZELLO||]
      1 июня 2025 в 15:14 Гілками

||AZAZELLO|| 01.06.2025 10:37 пишет:

В ответ на:

В основном, чтобы не стоять у плиты и не проверять, а не выкипила ли уже вода.
мои основные сценарии:
1. Гречка/Рис сварить. Вообще супер девайс. поставил и можно забыть хоть на несколько часов, не пригорит и еще и горячее будет к возвращению
2. Жаркое - аналогично
3. Пароварка. в основном рыбу готовлю.

и во всех сценариях - это то, что "включил и забыл". оно в конце отключит готовку и будет просто поддерживать теплую температуру.

До этого девайса кастрюли у меня выбрасывались регулярно.

У мене дружина в цій мультиварці відварює 2 години телятину при пригоування борщу. Зручно з вечора поставили на 2 години варки і зранку вже має готовий бульон для борщу.

Autoua.netФорумВирішення побутових проблем
Додаткова інформація
0 користувачів і 58 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 2347

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія