Так від ''мінусуй' висоту планки знизу кухні (10-14см) висоту столешниці та полиці посередині і можливо полиць знизу та зверху і підрахуй, що отримаєш в натурі..?
Pepko 03.06.2025 13:46 пишет: Так від ''мінусуй' висоту планки знизу кухні (10-14см) висоту столешниці та полиці посередині і можливо полиць знизу та зверху і підрахуй, що отримаєш в натурі..?
На попередній сторінці ці обрахунки наведені. У будь-якому випадку в усіх кухнях, де є вбудована духовка, під нею є шухляда "для пателень". От саме за рахунок ліквідації цієї шухляди висота ніши замість духовки буде достатньою для розмішення на двох поличках усіх отих електроприладів.
Pepko 03.06.2025 13:46 пишет: Так від ''мінусуй' висоту планки знизу кухні (10-14см) висоту столешниці та полиці посередині і можливо полиць знизу та зверху і підрахуй, що отримаєш в натурі..?
На попередній сторінці ці обрахунки наведені. У будь-якому випадку в усіх кухнях, де є вбудована духовка, під нею є шухляда "для пателень". От саме за рахунок ліквідації цієї шухляди висота ніши замість духовки буде достатньою для розмішення на двох поличках усіх отих електроприладів.
Тобто якщо десь кришка приладу відкривається вгору то його потрібно тягати туди-сюди як горщики в печі рогачем?
Отак ми поступово приходимо до того, що 3 девайси займають місця все-таки більше, ніж один:) Це ще не згадали про функцію дегідратора (сухофрукти, джерки), про стерилізацію баннок для консервації тощо.
Але мій пойнт був не тільки про зберігання. Воно все бере місце на стільниці під час приготування і скоріше за все під час миття (ну хіба що умовну мультиварки дістати з шафи, приготувати, покласти каструлю в пмм, мультиварки в шафу, дістати каструлю з пмм, дістати мультиварку, вставити каструлю, прибрати все в шафу), і так з кожним девайсом.
Тому я і питаю про місце в кухні, у мене вільної від техніки стільниці метри три, і я на ній саме готую. У мене є техніка, яку я зберігаю в шафі і дістаю за потреби, і вона мені заважає, коли стоїть на стільниці.
Я не проф кухар, але духовку використовую 4-5 днів на тиждень. Тому оце все "будєт одно сплошноє тєлєвідєніє" трохи смішно звучить. Якщо не готувати, питань немає, байдуже, в чому саме не готувати. А в професійних кухнях, і навіть просто в кухнях, де багато готують, ставлять по 2-3 духовки, а не виймають 3 аерогріля з шафки.
harald67 03.06.2025 13:57 пишет: На попередній сторінці ці обрахунки наведені. У будь-якому випадку в усіх кухнях, де є вбудована духовка, під нею є шухляда "для пателень". От саме за рахунок ліквідації цієї шухляди висота ніши замість духовки буде достатньою для розмішення на двох поличках усіх отих електроприладів.
Частіше вбудовані духовки розміщують не під столешнєю, а в окремій стійці. Зручніше
Тобто якщо десь кришка приладу відкривається вгору то його потрібно тягати туди-сюди як горщики в печі рогачем?
Так мова йшла про "зберігати" оті мультиварки у ніші, а не "використовувати". Для використання виймаються і ставляться на столєшню.
Так мова йшла про "зберігати" оті мультиварки у ніші, а не "використовувати". Для використання виймаються і ставляться на столєшню.
А петельні тоді куди діти?місце для їх зберігання по ''совету друзей'' ми вже віддали новомоднім девайсам.. ?
В ответ на: а як ти собі кухну планував, не передбачивши окрему шафку для них. Відразу планував в духовці тримати? Тим більше якщо ти часто використовуєш духовку, то куди це добро діваєш на час приготування?
Кухня не повітряна кулька, що роздувається. Вона і так збільшена, але розпланована для більш життєвих потреб, чим мультиварка. На час приготування у духовці пательні стоять стопкою на підвіконні. Мені це не заважає. А також під стінкою ще виставляється решітка та другий лист із духовки. Для них теж треба шафу завести? Духовку використовую далеко не кожен день, але викидати ії не збираюсь.
В ответ на: ті, хто не враховують оці совкові забобони замовляють кухню висотою сантиметрів 90-95 (набагато зручніше, перевірено емпірично)
О, ну нарешті дочекались. Колись на форумі ти вже це пропагував. Це не забобони, а елементарна ергономіка. Коли я винаймаю апарти у Європах то і робочі поверхні, і унітази, і столи з стільцями мають скрізь однакову звичну висоту. У них теж "совкові забобони"? Не треба свій великий зріст та чисто унікальне індивідуальне сприяття реальності поширювати на все суспільство. Однак ти маєш вільне право сконструювати свою індивідуальну квартиру під свої індивідуальні особливості. Уперед. У мене стандартна кухня і стандартні кухонні прилади. І простір, який би вивільнився, якщо б я прибрав духовку, має висоту 70-71 см. Так що конструюй перебудовуй, потім покажеш фото того, що вийшло. Демократія. ЗІ До речі, а куди ж складати пательні? У мене їх 4 шт. Складені в духовці. Ну от таке собі "ніщебродство", немає в мене зайвого місця під окремий шкаф для пателень. А якби було, то духовку я б неодмінно залишив. Потрібна річ. Тим паче, шо ні мультіварка, ні аерогриль мені (персонально, за всіх не розписуюсь)не потрібні. Контактний гриль є, постійно використовується, як і всі можливості просунутої мікрохвильовки.
Моя дружина (основний користувач кухонної столєшні) має зріст 170-171 см. Після встановлення кухні зі столєшнею 94 см замість 85 см говорить, як я раніше не помічала що така висота столєшні набагато зручніша. Я також чимало орендував апартів і помешкань і по ейрбнб і просто і також виміряв висоту різних девайсів. Так от більш менш стандартними були лише обідні столи та унітази (останні мабуть тому, що іншої висоти просто немає). Бальшість умивальників у санвузлах були не 85, як нам напарюють, а переважно 95-105 см, кухонні столєшні бували і 85 і 90 і навіть 92. Щодо місця для пателень (і кастрюль) то просте питання - а як ти собі кухну планував, не передбачивши окрему шафку для них. Відразу планував в духовці тримати? Тим більше якщо ти часто використовуєш духовку, то куди це добро діваєш на час приготування?
Достойні суперники, нарешті, зіткнулись віч-на-віч... Жоден не поступитися ні на один погонний сантиметр своєї робочої поверхні кухні, ні на один кубічний сантиметр своєї духовки... І жоден вже не згадає про що питав ТС... 2 ТС - як уже писали вище, бери побільший об'єм, побільший діаметр тарілки і механічне керування. На свій бюджет, звісно. Перша Горєньє була і з грилем (нормальним, не кварцевим), і з конвенцією - швидко набридло гратися. Благополучно сконала при перших блекаутах і перекосі фаз в будинку 160/330 вольт в сусідніх квартирах... Внутрянка вся ЛГ, ремонт понад 2 тисячі з незрозумілим результатом... Узяв якийсь самий простий Гнусмас - те, що треба.
В ответ на: ЗЫ. Зачем нужна мультиварка не придумаю никак. Длительное тушение? Ну так ставлю на электроплиту на минимальный нагрев и мясо тушится прекрасно.
В основном, чтобы не стоять у плиты и не проверять, а не выкипила ли уже вода. мои основные сценарии: 1. Гречка/Рис сварить. Вообще супер девайс. поставил и можно забыть хоть на несколько часов, не пригорит и еще и горячее будет к возвращению 2. Жаркое - аналогично 3. Пароварка. в основном рыбу готовлю.
и во всех сценариях - это то, что "включил и забыл". оно в конце отключит готовку и будет просто поддерживать теплую температуру.
До этого девайса кастрюли у меня выбрасывались регулярно.
Самое главное у меня - это холодец за полтора часа вместо шести. Если есть функция скороварки.
В ответ на: І жоден вже не згадає про що питав ТС..
Я бачу, що ти з тих людей, які не люблять аналізувати інформацію. Згадалось. На самому початку існування форуму був доволі грамотний форумянин (не буду називати його нік), який давав непогану інформацію. Але в один прекрасний день йому це набридло і він став відповідати одним словом. Буквально. "Так", "ні" або назву девайса без коментарів. Це те, що тобі до вподоби. Але народ не був сильно задоволений чомусь. Цей форумянин зрештою покинув форум, його право. Я думаю, що освіченій людині промайнути поглядом кілька абзаців якоїсь дискусії в руслі теми не повинно доставляти купу страждань. Напевно, я помиляюсь.
І я умовно проголосую. Розмір - більше-краще. Якщо місця мало зовсім, тоді можна й маленьку. Діаметр тарілок можна поміряти вдома і порівняти з діаметром поворотного столу в характеристиках. Керування - тільки кнопками, сенсорами тощо. Механікою точно час не виставити. Прибамбаси - не потрібні, нічого зручного в тому грилі в мікрохвильовці нема. Виробник - без різниці.
andrey_spec 04.06.2025 09:54 пишет: І я умовно проголосую. Розмір - більше-краще. Якщо місця мало зовсім, тоді можна й маленьку. Діаметр тарілок можна поміряти вдома і порівняти з діаметром поворотного столу в характеристиках. Керування - тільки кнопками, сенсорами тощо. Механікою точно час не виставити. Прибамбаси - не потрібні, нічого зручного в тому грилі в мікрохвильовці нема. Виробник - без різниці.
Виділене підтримую на 100%. От стосовно "виробник - без різниці" - не згоден. Бачив зараз в магазинах мікрохвильовки такої жахливої якості, що навіть торкатися огидно. Усе зібрано косо-криво, щілини, дверцяти неплотно прилягають - якісь нонейми.
Взяв в березні samsung G23, крутілки, кераміка+гриль(ТЕН),та ковпак на тарілку діаметром 27 см. Виробник Малайзія, гарантія 3 роки. Ціна була акційні, що в неті, що в гіпермаркетах була одинакова, час/вагу можна виставити без проблем до сек/грам