autoua
Autoua.netФорумАвтотури за кордон

Туреччина район Бодрума

СуперСтар ***
53 года (15 лет за рулем), Киев
С нами с 20.10.2006

Туреччина район Бодрума
      6 июня 2025 в 14:58 Гілками

Є в планах на вересень (якщо доживемо) звозити маму (80 р.) та 2 її подружок на море

Це буде моя перша поїздка на машині за кордон.
Планую 2 зупинки в дорозі - десь у Румунії і десь поблизу Стамбулу (сама не була ні там, ні там), щоб заглянути туди (це реально? Як там з дорогами та парковками в історичній частині міста?). Оскільки 2 дами по 80р. багато ходити не зможуть, треба максимально близько під"їхати до пам"яток.

Буду вдячна за будь-які підказки з власного досвіду по темі і навколо неї )))

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
СуперСтар **
Киев
С нами с 23.02.2011

Re: Туреччина район Бодрума [Re: xonix406]
      6 июня 2025 в 16:15 Гілками

xonix406 06.06.2025 14:58 пишет:

Є в планах на вересень (якщо доживемо) звозити маму (80 р.) та 2 її подружок на море

Планую 2 зупинки в дорозі - десь у Румунії і десь поблизу Стамбулу (сама не була ні там, ні там), щоб заглянути туди (це реально? Як там з дорогами та парковками в історичній частині міста?). Оскільки 2 дами по 80р. багато ходити не зможуть, треба максимально близько під"їхати до пам"яток.

Румунія. Якщо їхати в Турцію через Румунію, то нічого особливо цікавого в Румунії не пам'ятаю. Все варте уваги в Румунії знаходиться сильно західніше. І от там є цікаве, що варте окремої подорожі. На тиждень/два. Це окрема поїздка.

Стамбул. Заглянути в Стамбул неможливо, він надто великий. Це все одно що сказати - загляну в Європу ). В Стамбулі менше ніж за тиждень взагалі нічого не встигнете. І машина в самому Стамбулі не потрібна, там краще громадським транспортом. Це окрема поїздка.

Бодрум. В Бодрум я літав, а там винаймав машину, щоб поїздити у всякі памуккалє і т.і. Так дешевше, швидше, легше (всім). Це окрема поїздка.

Ваш варіант для першої поїздки надто важкий, щоб отримувати просто задоволення. Думайте.

Достоевский ***
60 лет (33 года за рулем), Киев
С нами с 26.11.2005

Re: Туреччина район Бодрума [Re: Tarasoff]
      6 июня 2025 в 17:11 Гілками

Tarasoff 06.06.2025 16:15 пишет:

Румунія. Якщо їхати в Турцію через Румунію, то нічого особливо цікавого в Румунії не пам'ятаю. Все варте уваги в Румунії знаходиться сильно західніше. І от там є цікаве, що варте окремої подорожі. На тиждень/два. Це окрема поїздка.

Стамбул. Заглянути в Стамбул неможливо, він надто великий. Це все одно що сказати - загляну в Європу ). В Стамбулі менше ніж за тиждень взагалі нічого не встигнете. І машина в самому Стамбулі не потрібна, там краще громадським транспортом. Це окрема поїздка.

Бодрум. В Бодрум я літав, а там винаймав машину, щоб поїздити у всякі памуккалє і т.і. Так дешевше, швидше, легше (всім). Це окрема поїздка.

Ваш варіант для першої поїздки надто важкий, щоб отримувати просто задоволення. Думайте.

Повністю згоден. Перша поїздка за кордон на такиу відстань, з дуже літньою людиною (та і водій, як я зрозумів, вже далеко не дівчинка). Ще дуже багато залежить від авто. Для водія це буде не відпочинок, а випробування. Для мами також. Я би виїхав до найближчого аеропорту, а там літаком.

СуперСтар ***
С нами с 20.10.2006

Re: Туреччина район Бодрума [Re: Tarasoff]
      6 июня 2025 в 18:46 Гілками

літак відпадає із-за ціни. Я не спонсор поїздки ))
Якщо я везу, то це за мій рахунок і це близко 10 тис. в один бік. Таким чином мамині подруги економлять на дорозі тис. по 15 тис (пенсіонери, в них нема лишніх таких грошей)

Особисто для мене дорога не проблема - 700 км по Україні з парою зупинок на туалет не викликало незручностей.
Не знаю, як для інших учасників, але щодо моєї мами, мені здається, що літак вона перенесе важче, ніж машину

Про Стамбул я зрозуміла

Достоевский ***
60 лет (33 года за рулем), Киев
С нами с 26.11.2005

6 июня 2025 в 22:36 Гілками

700км. по Україні- це не дуже складно. А от 3 дні поспіль по 700км, та ще й по зовсім незнайомій місцевості- це зовсім інша справа. Втома накопичується з кожним днем все більше. Вам вирішувати. Я б не ризикнув (тиждень тому повернувся з Європи- 5тис. км. за 2 тижні, але вже по знайомим шляхам з деяким досвідом). Вам вирішувати. В будь якому разі вдалої подорожі та гарного відпочинку!

Достоевский **
Lucca, Italia
С нами с 16.06.2008

7 июня 2025 в 06:52 Гілками

xonix406 06.06.2025 18:46 пишет:

літак відпадає із-за ціни. Я не спонсор

на авто тоже не копейки обойдется! Все расходы прикинули?
Топливо, зел.карту, виньетки и пр. оплата дорог.
А две ночевки по пути? В машине что ли 3 старушки+девочка будут спать? А пить-кушать 3-е суток?

Может куда поближе?

СуперСтар ***
С нами с 20.10.2006

Re: Туреччина район Бодрума [Re: valkrav]
      8 июня 2025 в 12:11 Гілками

Так, не копійки. Але це єдиний варіант, при якому вони поїдуть. Тому я згодна))
Звичайно, будуть бюджетні готелі, відпочинок повинен бути повноцінним як для мене, так і для бабусь )))

Мене більше хвилює оптимальність маршруту (чи тупо довіритися вейзу?), погранпереходи, заправки і вибір паром/об"їзд по Туреччині

СуперСтар ***
С нами с 20.10.2006

Re: Туреччина район Бодрума [Re: valkrav]
      8 июня 2025 в 12:14 Гілками

valkrav 07.06.2025 06:52 пишет:

Может куда поближе?

Куди?
На Чорному морі (українському) вони були, тому його виключаємо
Які інші курорти з пологим пісчаним входом і вартістю можуть порівнятися з турецькими?

продавець прохолоди **
53 года (26 лет за рулем), Киев
С нами с 17.12.2008

8 июня 2025 в 12:21 Гілками

в історичний частині Стамбула пона то краще машину поставити десь на парковці де ходить 1 трамвай і на трамваї поїхати в історичну частину, бо їзда на авто по Стамбулу це та ще радість. Знайомий пару років тому був то авто ставив будемо так казати десь на Окружній а по Стамбулу на трамваї і метро. Якщо хочете відвідати Айю Софію то вже платно 30 евро з людини, блакитна мечеть ще безкоштовно

продавець прохолоди **
С нами с 17.12.2008

Re: Туреччина район Бодрума [Re: egorka]
      8 июня 2025 в 12:31 Гілками

А чому саме Бодрум? Бодрум не дешеве місце для відпочинку і море там вже Егейске а не середньоземне море, якщо вже їхати так далеко то краще Мармаріс, а звідти можна ще на паромі на острів Родос з їздити це 40 хвилин і Ви там. По Туреччині там одна дорого Д400 з одного кінця до іншого. І море там буде не таке тепле. Якщо пісчаний пляж то може в Сіде? Там кажуть мало дружнього нам народу

СуперСтар ***
С нами с 20.10.2006

8 июня 2025 в 14:51 Гілками

egorka 08.06.2025 12:31 пишет:

А чому саме Бодрум? Бодрум не дешеве місце для відпочинку і море там вже Егейске а не середньоземне море, якщо вже їхати так далеко то краще Мармаріс, а звідти можна ще на паромі на острів Родос з їздити це 40 хвилин і Ви там. По Туреччині там одна дорого Д400 з одного кінця до іншого. І море там буде не таке тепле. Якщо пісчаний пляж то може в Сіде? Там кажуть мало дружнього нам народу

Ну скажімо так, готель ще не вибрано. Поки з того, що влаштовую по ціні, підходить Бодрум. Мармарис - прекрасне місце, але пісок там ще треба пошукати і ціна теж трохи вище. Сіде ще думаю, на рахунок сусідів, не вірю - їх повно в будь-якому регіоні, але в різній кількості

продавець прохолоди **
С нами с 17.12.2008

8 июня 2025 в 14:56 Гілками

xonix406 08.06.2025 14:51 пишет:

egorka 08.06.2025 12:31 пишет:

Ну скажімо так, готель ще не вибрано. Поки з того, що влаштовую по ціні, підходить Бодрум. Мармарис - прекрасне місце, але пісок там ще треба пошукати і ціна теж трохи вище. Сіде ще думаю, на рахунок сусідів, не вірю - їх повно в будь-якому регіоні, але в різній кількості

це точно. Бодрум це так сказати тусовочне місце, може краще Фетхіе, Олюденіз, гарні місця, Сіде да пісок і мілко і вода не така прозора, і ще поряд з Мармарісом приблизно 4/5 км е містечко Ічмелер там повинно бути дешевше і спокійніше і пляжі ширше

Змінено egorka (15:07 08/06/2025)

СуперСтар ***
С нами с 20.10.2006

8 июня 2025 в 15:25 Гілками

egorka 08.06.2025 14:56 пишет:

це точно. Бодрум це так сказати тусовочне місце, може краще Фетхіе, Олюденіз, гарні місця, Сіде да пісок і мілко і вода не така прозора, і ще поряд з Мармарісом приблизно 4/5 км е містечко Ічмелер там повинно бути дешевше і спокійніше і пляжі ширше

Дякую, берег від околиць Мармарису до Ічмелеру досліджено особисто пішки, поки що варіантів там не бачу (або ціна висока, або галасно, або не підходить вхід у море)
Бодрум - я маю на увазі регіон, а не конкретне місто

патриарх **
36 лет (14 лет за рулем), Киев
С нами с 13.02.2018

8 июня 2025 в 15:27 Гілками

обов'язково треба зробити сертифікат міжнародного ТО, без нього ні румуни, ні молдавани не пустять, а якщо якось і пустять, то за першим поворотом поліція зупинить і штрафане.

СуперСтар ***
С нами с 20.10.2006

Re: Туреччина район Бодрума [Re: Desmond132]
      8 июня 2025 в 15:49 Гілками

Desmond132 08.06.2025 15:27 пишет:

обов'язково треба зробити сертифікат міжнародного ТО, без нього ні румуни, ні молдавани не пустять, а якщо якось і пустять, то за першим поворотом поліція зупинить і штрафане.

так, дякую. Це я знаю

продавець прохолоди **
С нами с 17.12.2008

8 июня 2025 в 15:54 Гілками

xonix406 08.06.2025 15:25 пишет:

egorka 08.06.2025 14:56 пишет:

Дякую, берег від околиць Мармарису до Ічмелеру досліджено особисто пішки, поки що варіантів там не бачу (або ціна висока, або галасно, або не підходить вхід у море)
Бодрум - я маю на увазі регіон, а не конкретне місто

Дякую зрозумів то потім відпишіть яке все таки ви лаври місце

энтузиаст ***
Хмельницкий
С нами с 01.04.2013

8 июня 2025 в 16:07 Гілками

Якщо основна мета відпочинку це море у вересні то можна було б і Хорватію розглянути в районі Спліту і південніше. Маршрут коротший, дорога займе не більше 2 днів і від нашого кордону лише автобани.

СуперСтар ***
С нами с 20.10.2006

Re: Туреччина район Бодрума [Re: Andzhey]
      8 июня 2025 в 16:13 Гілками

Andzhey 08.06.2025 16:07 пишет:

Якщо основна мета відпочинку це море у вересні то можна було б і Хорватію розглянути в районі Спліту і південніше. Маршрут коротший, дорога займе не більше 2 днів і від нашого кордону лише автобани.

ціна? вхід пологий і пісок? у другій половині версня море +24 мінімум?

энтузиаст ***
Хмельницкий
С нами с 01.04.2013

8 июня 2025 в 16:47 Гілками

На півдні Хорватії водичка +24 це перша і друга декада вересня. Пісочок і пологий вхід є на одному з міських пляжів у Сліті та містечку Оміш. Ціни не можу коментувати оскільки не знаю вимог до проживання.
Я не рекламую Хорватію, просто ми приблизно одного віку і коли я везу пасажирів, яким 70+ на 500-600 км то в кінці подорожі вони вже ну дуже втомлені і їм потрібен відпочинок на наступний день. А Ви плануєте три дні без зупинки їхати з таким екіпажем...
І врахуйте, що 700 км незнайомої дороги по Румунії і Болгарії (трошки гір і серпантинів) це не водіння по українським знайомим дорогам (колеги це вже відзначили).
PS. В свій час на машині їздив і в Стамбул і в Київ з Сонячного Берега, але з старшим поколінням на таку подорож ніколи б не наважився).

Змінено Andzhey (17:19 08/06/2025)

СуперСтар ***
С нами с 20.10.2006

Re: Туреччина район Бодрума [Re: Andzhey]
      8 июня 2025 в 17:33 Гілками

подивилася Хорватію... Саме дешеве, 2-разове харчування, пісок - це на 30-50% дорожче, ніж Туреччина все включено
Оскільки це пенсіонери, то головний чинник тут - ціна

Autoua.netФорумАвтотури за кордон
Додаткова інформація
2 користувачів і 69 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, LordAmid, moderator, LOMOND, Alexandr 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 1658

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія