xonix406 08.06.2025 17:33 пишет: подивилася Хорватію... Саме дешеве, 2-разове харчування, пісок - це на 30-50% дорожче, ніж Туреччина все включено Оскільки це пенсіонери, то головний чинник тут - ціна
А, так мова про оллінклюзів. Оллінклюзів в Бодрумі - це не саме дешеве рішення. Але пошукати можна. На початку жовтня 21-го ми знайшли в Бодрумі чудовий маленький готель недалеко від набережної, 7 ночей, трансфер з Києва і сніданки за $500, шара ). Зараз таких цін мабуть не існує )
Ваші пенсіонери давно їздили далеко далеко? Щось мені здається, що вони сильно переоцінюють свої можливості. Мій батько в 84 теж на словах готовий хоч куди їхати самому за кермом, але реальність абсолютно інша
xonix406 06.06.2025 14:58 пишет: Планую 2 зупинки в дорозі - десь у Румунії і десь поблизу Стамбулу (сама не була ні там, ні там), щоб заглянути туди (це реально? Як там з дорогами та парковками в історичній частині міста?). Оскільки 2 дами по 80р. багато ходити не зможуть, треба максимально близько під"їхати до пам"яток.
Після двох днів за кермом, і з виїздом наступного дня поранше, гулять чим би воно не було - так собі ідея навіть для молодих, Стамбулом - то вообще, там з дві години треба витратить щоб туди просто заїхать, і ще дві години - щоб виїхать. Дороги і парковки - то мєлочі, трафік в Стамбулі - кінський, затори такі, що Києву до них дуже і дуже далеко. Стамбул ще і сильно не по дорозі. Є чудовий відносно новий мост через Дарданелли, а якщо таки нестримно хочеться погулять, то недалеко за ним - руїни Трої, з парковкою і всьо такоє. Готелів навколо - повно.
В туреччині досить морочно сплачувать за дороги, треба одразу по переїзду кордону звертать за чіп-наклейкою.
Болгарсько-турецький кордон в сезон - буде черга на годину-дві. На палящему сонці, звісно. З туалетами, працюючими за готівку в валюті, якої немає на руках.
Я б в такой конфигурації вообще до Туреччини не їхав би, бо нахіба? Є Болгарія, значно ближче, а як сильно хочеться саме середземного моря - є північна Греція, Кавала-Керамоті-Фанарі, а ще краще - острів Тасос, піщаних пляжів, наче, там всюди є.
Куди? На Чорному морі (українському) вони були, тому його виключаємо Які інші курорти з пологим пісчаним входом і вартістю можуть порівнятися з турецькими?
Північна Греція. Як раз гарні пляжі. Кородон буде 1-н Україна-Румунія. По дорозі 2 ночі в готелі спланувати
xonix406 08.06.2025 12:11 пишет: чи тупо довіритися вейзу?
Це може бути одна із найбільших помилок. Вейз, в плані прокладання маршруту, "живе" якимось своїм життям. Його маршрути іноді ну дууужже не логічні. З цим сам стикався не раз. Тому для себе давно вивів алгоритм дій. Спочатку прокладаю в напр. Гугл мепс з простановкою проміжних пунктів ч\з які повинен обов'язково проїхати. Якщо до Греції (Салонік) достатньо 2-3. Якщо Балкани (Сербія, Чорногорія, Македонія, Албанія) то може бути і 10-15. Потім готовий маршрут "заливаю" в навігатор\телефон і його й дотримуюсь. Вейз працює паралельно. Він в своєму плані непоганий інформативно (швидкість, камери, об'їзд заторів\аварій) але сліпо довірятися йому це ні в якому разі.
Куди? На Чорному морі (українському) вони були, тому його виключаємо Які інші курорти з пологим пісчаним входом і вартістю можуть порівнятися з турецькими?
Північна Греція. Як раз гарні пляжі. Кородон буде 1-н Україна-Румунія. По дорозі 2 ночі в готелі спланувати
Хм, а це як? Хіба між Румунією - Болгарією і Болгарією - Грецією немає кордонів?
Італія, Бібіоне? По вартості - не знаю як там в Турків... Але пляж і пісок з пологим входом наче є)
Приєднуюсь до попередніх дописувачів. Мені здається, що за кермом з такою компанією складно. Та ще й маршрут не з легких. Якщо вже на машині, може, все ж таки розглянути Європу? Болгарія, до прикладу, Чорногорія, Греція. Без паромів і без проміжних зупинок в Стамбулі.
Дасть бог, я з доньками теж буду відпочивати в Туреччині цього літа. Дорога така. Автобус Київ-Кишинів компанії GalTrans(в 8 ранку відправляється, в 8 вечора там). Плюс вночі літак Кишинів-Анталія авіакомпанією Пегасус (в ціну квитка включений норм багаж 20 кг). Порахуй його. Може, співставні цифри вийдуть? А там у нас апарти.
А минулим літом мені потрібно було вивезти на море дуже бюджетно доньок і маму. Я купила дешевий тур в турагенції в Хорватію плюс дорога сама за кермом. Але там є і автобус. Ми жили в глухому селі біля кордону з Боснією. Умови були схожі на радянський будиночок на Росі Як раз чотири людини в будиночку. Готувати самостійно. Але це було дуже бюджетно за ціною. Щось 250 євро з людини за два тижні Море прекрасне, погода чудова, екскурсія в Дубровник. Словом, вийшло навіть краще, ніж я очікувала від такої вартості.
Juliet Capulet 10.06.2025 12:15 пишет: Приєднуюсь до попередніх дописувачів. Мені здається, що за кермом з такою компанією складно. Та ще й маршрут не з легких. Якщо вже на машині, може, все ж таки розглянути Європу? Болгарія, до прикладу, Чорногорія, Греція. Без паромів і без проміжних зупинок в Стамбулі.
Дасть бог, я з доньками теж буду відпочивати в Туреччині цього літа. Дорога така. Автобус Київ-Кишинів компанії GalTrans(в 8 ранку відправляється, в 8 вечора там). Плюс вночі літак Кишинів-Анталія авіакомпанією Пегасус (в ціну квитка включений норм багаж 20 кг). Порахуй його. Може, співставні цифри вийдуть? А там у нас апарти.
А минулим літом мені потрібно було вивезти на море дуже бюджетно доньок і маму. Я купила дешевий тур в турагенції в Хорватію плюс дорога сама за кермом. Але там є і автобус. Ми жили в глухому селі біля кордону з Боснією. Умови були схожі на радянський будиночок на Росі Як раз чотири людини в будиночку. Готувати самостійно. Але це було дуже бюджетно за ціною. Щось 250 євро з людини за два тижні Море прекрасне, погода чудова, екскурсія в Дубровник. Словом, вийшло навіть краще, ніж я очікувала від такої вартості.
egorka 10.06.2025 12:31 пишет: а апарти в самій Анталії?
В Аланії. До них прямий трансфер з аеропорту.
Дякую, зрозумів, але Аланія чомусь не подобається, оті пляжі з тими плитами, але е і без плит , ну і Аланія виграє що там тепліше, ну і може дешевче чим Кемерщина
egorka 10.06.2025 12:31 пишет: а апарти в самій Анталії?
В Аланії. До них прямий трансфер з аеропорту.
Дякую, зрозумів, але Аланія чомусь не подобається, оті пляжі з тими плитами, але е і без плит , ну і Аланія виграє що там тепліше, ну і може дешевче чим Кемерщина
Пообіцяли якийсь пляж Клеопатри під домом Що воно так, не знаю, але кажуть, що без плит. Подивимось.
Пообіцяли якийсь пляж Клеопатри під домом Що воно так, не знаю, але кажуть, що без плит. Подивимось.
Juliet Capulet 10.06.2025 12:15 пишет: Приєднуюсь до попередніх дописувачів. Мені здається, що за кермом з такою компанією складно. Та ще й маршрут не з легких. Якщо вже на машині, може, все ж таки розглянути Європу? Болгарія, до прикладу, Чорногорія, Греція. Без паромів і без проміжних зупинок в Стамбулі.
Дякую. Цей маршрут (Київ-Кишинів-Даламан) я вже спробувала. Він норм. До речі, про Галтранс. Мій автобус запізнився з виїздом з Києва на 1 год. 20 хв Довго стояли на українському кордоні (1 пасажир був проблемний, його довго доглядали, потім зняли з рейсу). В аеропорт приїхали з запізненням у 2 години. Майте це на увазі
xonix406 10.06.2025 14:45 пишет: Дякую. Цей маршрут (Київ-Кишинів-Даламан) я вже спробувала. Він норм. До речі, про Галтранс. Мій автобус запізнився з виїздом з Києва на 1 год. 20 хв Довго стояли на українському кордоні (1 пасажир був проблемний, його довго доглядали, потім зняли з рейсу). В аеропорт приїхали з запізненням у 2 години. Майте це на увазі
У нас рейс в 2 години ночі. Маємо встигнути з усіма затримками. Дякую за попередження!
за Львова веде чз мадярщину, Сербію і тд. а там 4 кордони - я манав таке щастя...
Просто по тому маршруту почти всё по автобанам, вот и ведет по ним! Ну и границ там тогда будет Ua/Hu, Hu/Srb, Srb/Bg - всего 3. Самая долгая из них бывает Венгрия-Сербия в августе, когда европейские турки едут в отпуск на историческую родину.
Даже не смотря на расширение шенгена не думаю, что они поедут через Румынию, а не через Сербию. По той же причине - в Сербии уже автобан от и до, а в Румынии на их пути его нет и не скоро будет.