Куди? На Чорному морі (українському) вони були, тому його виключаємо Які інші курорти з пологим пісчаним входом і вартістю можуть порівнятися з турецькими?
не розглядали Сітонію (Греція)? - ближче трохи (400км) - все ж легше як на мене
egorka 08.06.2025 14:56 пишет: це точно. Бодрум це так сказати тусовочне місце, може краще Фетхіе, Олюденіз, гарні місця, Сіде да пісок і мілко і вода не така прозора, і ще поряд з Мармарісом приблизно 4/5 км е містечко Ічмелер там повинно бути дешевше і спокійніше і пляжі ширше
Дякую, берег від околиць Мармарису до Ічмелеру досліджено особисто пішки, поки що варіантів там не бачу (або ціна висока, або галасно, або не підходить вхід у море) Бодрум - я маю на увазі регіон, а не конкретне місто
Якщо шукаєте у Бодрумському регіоні та пологий пісчаний вхід, зверніть увагу на район Тургутрейс...були там, у минулому житті , сподобалося дуже - точно не тусовочне місце, пологі пісчані пляжі, навіть лагуна є в одному з отелів, трохи "прохолодніше" ніж Анатолійське узбережжя...душевне, спокійне місце, з тих куди хочеться повернутись...Вдалої Вам дороги та подорожі.
xonix406 06.06.2025 14:58 пишет: Є в планах на вересень (якщо доживемо) звозити маму (80 р.) та 2 її подружок на море
Це буде моя перша поїздка на машині за кордон. Планую 2 зупинки в дорозі - десь у Румунії і десь поблизу Стамбулу (сама не була ні там, ні там), щоб заглянути туди (це реально? Як там з дорогами та парковками в історичній частині міста?). Оскільки 2 дами по 80р. багато ходити не зможуть, треба максимально близько під"їхати до пам"яток.
Буду вдячна за будь-які підказки з власного досвіду по темі і навколо неї )))
бабулькі по 80...на море...аплодую їх бажанню Гарної подорожі.
якщо честно то я б радив зробити мікс...це авто до аеропорта - літак - прокатне авто там...це буде насолода від відпочинку а не гонка...за метою...чи мета не відпочинок а саме проїхати такий маршрут... Щодо вартості = я не впевнений що буде по паливу дешевше ніж лоукост
Ліпше до Кишиніва а там літаком. Зараз тьма чартерів по адекватній ціні. Але якщо надумаєте їхати автівкою, то найліпше через Капітан Андрєво/Едірне, але не в суботу/неділю, бо черги великі. Якщо відчуваєте себе впевнено на дальніх відстанях по серпантинах, то Одеса-Орлівка-Варна-МакоТирново-Стамбул по окружній, потім на Бурсу, Ізмір. Але приготуйтеся за платні дороги відвалити 2-3к лір. Віньєтки Румунія/Болгарія можна придбати онлайн https://www.roviniete.ro/ і https://vinetki.bg/ але не купляйте на сутки. Бо сутки рахують з момента оплати. То для челноків на вихідні. Ніяких HGS наліпок не треба купляти, не гайте час. 80% оплачується картою/налом на гейтах. Потім зайдете сюди https://dijital.gib.gov.tr/ там обираєте Yabancı Plakalı Araç Ödemeleri і сплачуєте усе що не вдалося сплатити по дорозі. Ітогова сума буде та сама. Наліпка HGS то для тих хто мешкає в Туреччені, просто не треба зупинятися на гейтах. Але усе треба сплатити впродовж 15 діб, бо після нараховується пеня. Звертаю увагу, шо горючка в Туреченні дорожчає постійно з відомих причин.