Monini хороша олія і аромат має гарний і не гірчить, якщо не підробка. Але тут кидали її на розетці за 350 грн 1 л, то це якась незрозуміла ціна, не факт що не підробка. В нас в привозних магазинах вона стартує від 550 грн за 1 л.
для поднятия образованности интересуюсь: и та и та, она примерно одинаковая ( понятно, что тара разная) или там какие то особенности выжима-обработки? Говоря по простому какая из них лучше?
процес там однаковий, різниця тільки у вхідній сировині: чим зеленіша оливка, тим вона дає кращу олію, але має менший вихід, і навпаки, чим спіліша оливка, тим гірше продукт, але вихід більше. Також має значення місце з якого збирали оливки, більш дорогі олії роблять з одного місця. Але то вже на поціновувача, треба пробувати, мені ота що з синьою етикеткою підходить по ціні-якості.
keen 13.06.2025 18:07 пишет: А от на рахунок рафінованих олій, то вже кожен сам вирішує, наскільки йому здоров"я цінніше за вартість зекономленого. Взагалі, я не агітую смажити на екстра вірджін оливковій олії, але, імхо, це єдине для чого саме ця підійде, бо на салати вона навряд чи дасть гарний смак.
Не зрозумів щодо економії. Рафінована дешевше, ніж Extra Virgin, бо виробляється зі жмиху. То де економія при смаженні на Extra Virgin?
я мав на увазі, що в рафінованій олії вже присутні хімічні речовини, що невідомо як впливають на організм, тому особисто я вважаю за краще не економити, смажачи на рафінованій, а смажити на виноградній косточці або, на крайній випадок, на недорогій екстра вірджин.
я один раз взяв на розетці оту синю десдесадо чи як її там,по акції, продавець був не розетка, а вона в холодильнику не замерзла, то я цю марку тепер не беру ні в кого. Беру на ринку в Таращі у тітоньки десь 650 грн/л, раніше було дешевше. десь 550, зараз подорожчала, брав різні марки, але бачив ці всі пляшки взимку, то бралися парафіном. Мені здається, що якщо продавець розетка, то дурити не будуть, але мені особисто жовта моніні не подобається. Дивлячись на ці акції, напевно, ризикну якусь пляху у розетки купити, почитаю відгуки, може хто з автоуа купить раніше і відпишеться.
zumnuj 14.06.2025 09:06 пишет: Monini хороша олія і аромат має гарний і не гірчить, якщо не підробка. Але тут кидали її на розетці за 350 грн 1 л, то це якась незрозуміла ціна, не факт що не підробка. В нас в привозних магазинах вона стартує від 550 грн за 1 л.
В метро у квітні вона по акції була по 299 грн. за літр. Нормальна оливкова олія, не гірка. Щодо аромату - не дуже відчувався.
Був період пару років тому, коли оливкова олія сильно подорожчала в усьому світі через неврожай. Зараз виправилася, наскільки я розумію, вона зараз подешевшала, тому акціям я б не дивувалася.
zyoma 14.06.2025 14:20 пишет: Був період пару років тому, коли оливкова олія сильно подорожчала в усьому світі через неврожай. Зараз виправилася, наскільки я розумію, вона зараз подешевшала, тому акціям я б не дивувалася.
100% . Зараз в Італії в маркетах хватає варіантів по 5-6 євро за літр , проти минулого року 9-11 євро . Так що дивуватися якби акціям у нас не варто .
zyoma 14.06.2025 14:20 пишет: Був період пару років тому, коли оливкова олія сильно подорожчала в усьому світі через неврожай. Зараз виправилася, наскільки я розумію, вона зараз подешевшала, тому акціям я б не дивувалася.
100% . Зараз в Італії в маркетах хватає варіантів по 5-6 євро за літр , проти минулого року 9-11 євро . Так що дивуватися якби акціям у нас не варто .
Оце - ключове в цій темі(моєму питанні), дякую за цю аналітику Бо про позаторічне стрімке підвищення, у зв'язку з неврожаєм, чув/читав, а от про те, що "жиснь наладілась", якось не трапляється інфо...тепер пазл склався
MakcPassat 15.06.2025 09:38 пишет: Недавно доели такую. Не шедевр, но на салаты вполне норм. Как раз собираюсь по этой же акции вщять еще раз.
Дякую за відгук! Цікаво, що таке - оливковий "шедевр", на конкретних прикладах, може комусь пощастило такий скоштувати?
Те, що мені дуже зайшло, це в самій Греції. І магазинна і домашня. З нею реально салат дуже смачний. Але в Італії та Іспанії я не був, тому для статистики не годний ))
Оце - ключове в цій темі(моєму питанні), дякую за цю аналітику Бо про позаторічне стрімке підвищення, у зв'язку з неврожаєм, чув/читав, а от про те, що "жиснь наладілась", якось не трапляється інфо...тепер пазл склався
І це без акцій .) По акції була і до 5 євро . Фото від 03.06 Та що лівіше , не екстра , по 5,49 .
екстравержіне не може коштувати меньше 12 євро в виробника, тобто приблизно 20 євро в мережі. вже другий рік беру в хлопця, який сам вирощує оливки. два роки тому було 12, минулого року вже 14. беру на рік 25 літрів
Пеший 15.06.2025 21:06 пишет: У мережевих магазинах Італії палєво ?
то не палєво, а просто олія зроблена з гнилих оливок, що звезли невідомо звідки. Але формально зроблена по технології холодного першого віджиму просто люди, що спробували нормальну якісну олію, таку будуть вживати тільки вже в якихось крайніх випадках.
peredviznik 15.06.2025 20:16 пишет: екстравержіне не може коштувати меньше 12 євро в виробника, тобто приблизно 20 євро в мережі. вже другий рік беру в хлопця, який сам вирощує оливки. два роки тому було 12, минулого року вже 14. беру на рік 25 літрів
А той хлопець молодець - гарно по вухах проїхав, а тепер має постійного клієнта на оверпрайсову продукцію.
Пеший 15.06.2025 21:06 пишет: У мережевих магазинах Італії палєво ?
то не палєво, а просто олія зроблена з гнилих оливок, що звезли невідомо звідки. Але формально зроблена по технології холодного першого віджиму просто люди, що спробували нормальну якісну олію, таку будуть вживати тільки вже в якихось крайніх випадках.
Як видно з фото , то люди беруть . Майже не пробували ще нормальної , або не мають експердів з автоюа .