autoua
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Чи реально купити справжню Оливкову олію в Україні? (3/7)

Супер писатель! **
С нами с 31.10.2013

Re: Чи реально купити справжню Оливкову олію в Україні? [Re: keen]
      15 июня 2025 в 21:43 Гілками

keen 15.06.2025 21:31 пишет:

Пеший 15.06.2025 21:06 пишет:

У мережевих магазинах Італії палєво ?

то не палєво, а просто олія зроблена з гнилих оливок, що звезли невідомо звідки. Але формально зроблена по технології холодного першого віджиму просто люди, що спробували нормальну якісну олію, таку будуть вживати тільки вже в якихось крайніх випадках.

Як видно з фото , то люди беруть . Майже не пробували ще нормальної , або не мають експердів з автоюа .

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
СуперСтар **
47 лет (27 лет за рулем), UA
С нами с 20.11.2003

Re: Чи реально купити справжню Оливкову олію в Україні? [Re: Пеший]
      15 июня 2025 в 21:50 Гілками

Пеший 15.06.2025 21:43 пишет:

то не палєво, а просто олія зроблена з гнилих оливок, що звезли невідомо звідки. Але формально зроблена по технології холодного першого віджиму просто люди, що спробували нормальну якісну олію, таку будуть вживати тільки вже в якихось крайніх випадках.

Як видно з фото , то люди беруть . Майже не пробували ще нормальної , або не мають експердів з автоюа .

в Італії своїх експертів вистачає, побільше ніж тут але багато людей задешево будуть пхати у себе будь що.

Достоевский *
Рим
С нами с 15.04.2008

15 июня 2025 в 22:05 Гілками

вистачає, скільки завгодно

Достоевский *
Рим
С нами с 15.04.2008

Re: Чи реально купити справжню Оливкову олію в Україні? [Re: Rucha]
      15 июня 2025 в 22:07 Гілками

Rucha 15.06.2025 21:33 пишет:

peredviznik 15.06.2025 20:16 пишет:

екстравержіне не може коштувати меньше 12 євро в виробника, тобто приблизно 20 євро в мережі.
вже другий рік беру в хлопця, який сам вирощує оливки. два роки тому було 12, минулого року вже 14. беру на рік 25 літрів

А той хлопець молодець - гарно по вухах проїхав, а тепер має постійного клієнта на оверпрайсову продукцію.

ну вже не по вухах, а по роті, якщо так. там дуже відчутна різниця, але ти все одно її не зрозумієш, бо для тебе головне - ціна

важничающий писатель ***
45 лет, Киев
С нами с 04.12.2006

Re: Чи реально купити справжню Оливкову олію в Україні? [Re: BorisB]
      15 июня 2025 в 22:26 Гілками
Супер писатель! **
С нами с 31.10.2013

Re: Чи реально купити справжню Оливкову олію в Україні? [Re: zyoma]
      15 июня 2025 в 22:31 Гілками

zyoma 15.06.2025 22:26 пишет:

https://www.certifiedorigins.com/olive-oil-market-repor-march-2025/

Тут взяла

Та ну , поважний римлянин сказав що не менше 20євро за літр має бути , значить так і є . А то все палєво якесь , або із гнилих оливок .

Достоевский *
Рим
С нами с 15.04.2008

15 июня 2025 в 22:36 Гілками

Пеший 15.06.2025 22:31 пишет:

zyoma 15.06.2025 22:26 пишет:

https://www.certifiedorigins.com/olive-oil-market-repor-march-2025/

Тут взяла

Та ну , поважний римлянин сказав що не менше 20євро за літр має бути , значить так і є . А то все палєво якесь , або із гнилих оливок .

та мені наче однаково, що ти їси і т.і.. вважаєш олію за 5 євро якісною - вперед, гарного тобі здоров'я і смачного!

Супер писатель! **
С нами с 31.10.2013

Re: Чи реально купити справжню Оливкову олію в Україні? [Re: peredviznik]
      15 июня 2025 в 22:40 Гілками

peredviznik 15.06.2025 22:07 пишет:

ну вже не по вухах, а по роті, якщо так. там дуже відчутна різниця, але ти все одно її не зрозумієш, бо для тебе головне - ціна

Можливо ви маєте на увазі якийсь із варіантів крафтового виробництва , тоді так , це дійсно можливо як і про смак , так і про вартість .
Але стверджувати про продаж підробки в мережевих магазинах , та ще й у віддалених від туристичних місць , то якось трохи дивно м'яко кажучи .
Ну а про варіант віджиму із гнилої сировини ( від дописувача вище ) , то прям верх фантазії.
Якщо що , то я його не вживаю , періодично намагаюсь , але ніяк в систему не введу .

Супер писатель! **
С нами с 31.10.2013

Re: Чи реально купити справжню Оливкову олію в Україні? [Re: peredviznik]
      15 июня 2025 в 22:42 Гілками

peredviznik 15.06.2025 22:36 пишет:

гарного тобі здоров'я і смачного!

Дякую , тобі також не хворать !

СуперСтар **
С нами с 20.11.2003

15 июня 2025 в 22:57 Гілками

Пеший 15.06.2025 22:40 пишет:

Ну а про варіант віджиму із гнилої сировини ( від дописувача вище ) , то прям верх фантазії.

можеш вважати фантазією, це вже як тобі завгодно, але якість оливок для виробництва, що знаходиться далеко від місць вирощування, просто неможливо зберегти на тому рівні, щоб це не позначилося на якості олії (в сезон їх навозять величезними купами, де нижні слої псуються і підгнивають, потім все це потрапляє у виробництво ).

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

16 июня 2025 в 05:38 Гілками

А що вважати "нормальною"? Може у кожного своє розуміння цього. Наприклад я не поціновувач оливкової олії. Мені подобається салат з огірка, помідора, цибулі та петрушки заправляти соняшниковою олією типу "домашня" від відомих українських виробників. Оливкову використовую навпаки, у випадках коли смак олії має бути мінімальним і не забивати смак салату - наприклад грецького. А оту, про яку тут розповідають "з легкою гірчинкою, з запахом оливок і т.п. " споживав в Албанії і привозив сюди. Мені таке не дуже сподобалося. Зате в Албанії немає понтів типу "не може коштувати менше 12 євро від виробника" і точно "не возять на завод здалеку", бо там немає звідки здалеку. У нас у продажу албанської не бачив.

Супер писатель! **
С нами с 31.10.2013

16 июня 2025 в 07:57 Гілками

keen 15.06.2025 22:57 пишет:

можеш вважати фантазією, це вже як тобі завгодно, але якість оливок для виробництва, що знаходиться далеко від місць вирощування, просто неможливо зберегти на тому рівні, щоб це не позначилося на якості олії (в сезон їх навозять величезними купами, де нижні слої псуються і підгнивають, потім все це потрапляє у виробництво ).

У вас у голові картинка з плодоовочевих комбінатів радянських часів .

СуперСтар **
С нами с 20.11.2003

16 июня 2025 в 08:40 Гілками

Пеший 16.06.2025 07:57 пишет:

keen 15.06.2025 22:57 пишет:

У вас у голові картинка з плодоовочевих комбінатів радянських часів .

Думаєш в портах Африки умови сильно кращі?

В Італії вирощують приблизно в 2-3 рази менше оливок, ніж потрібно для виробництва того обсягу олії, що виробляється в країні. Все інше (сотні тисяч тон) везуть з країн Північної Африки та Близького Сходу (Марокко, Туніс, та інші) морем, де ці оливки насипом вивалюють в портах, поки воно доїде до виробника. Сама оливка досить ніжна, а температура дуже сильно впливає на передчасну ферментацію, тому і гниє потроху і від цього нікуди не дінешся, відповідно кислотність олії підвищуюється і якість псується.

СуперСтар **
С нами с 20.11.2003

Re: Чи реально купити справжню Оливкову олію в Україні? [Re: harald67]
      16 июня 2025 в 08:50 Гілками

harald67 16.06.2025 05:38 пишет:

В ответ на:

...

А що вважати "нормальною"? Може у кожного своє розуміння цього. Наприклад я не поціновувач оливкової олії. Мені подобається салат з огірка, помідора, цибулі та петрушки заправляти соняшниковою олією типу "домашня" від відомих українських виробників. Оливкову використовую навпаки, у випадках коли смак олії має бути мінімальним і не забивати смак салату - наприклад грецького. А оту, про яку тут розповідають "з легкою гірчинкою, з запахом оливок і т.п. " споживав в Албанії і привозив сюди. Мені таке не дуже сподобалося. Зате в Албанії немає понтів типу "не може коштувати менше 12 євро від виробника" і точно "не возять на завод здалеку", бо там немає звідки здалеку. У нас у продажу албанської не бачив.

це як з музикою, залежить від досвіду та потреби, от ти як аудіофіл знаєш, що апаратура та запис впливають на якість того, що ти почуєш. А для мене топ це настільний харман кардон за 300 баксів та мп3 на 256 , і я вже вважаю це якісним звуком і не розумію нафіга люди витрачають по кілька тисяч у.о. на оці всі системи та паряться з пошуком записів.
Так само і з цією олією, комусь подобається олія без смаку, але це означає, що вона якісна, бо є такі об"єктивні показники як рівень поліфенолів та кислотність, які краще у оливок з якісної сировини, що добута по місцю.

Супер писатель! **
С нами с 31.10.2013

16 июня 2025 в 09:08 Гілками

Трохи знайомий з італійськими виробництвами і переробкою сільгосп продукції , а також з контролем сировини для переробки і останні два роки буваю там регулярно : . Правда більше для виготовлення кормів для тварин . Але був і на виробництві по переробці гарбузового насіння і різного роду винокурнях . На виробництво оливкової олії , ще не довелося попасти .
Але бачу за культурою процесу і контролем продукції там де буваю , то якось мені важко припустити , що там може бути фальсифікат , або використання неякісною сировини для виготовлення продуктів харчування .
І знову ж таки , вище писав , що звичайно що є якісь невеликі відносно виробництва , які переробляють оливку не для "масмаркету" і звичайно що там олива буде відрізнятися за смаком і ціною . Але стверджувати що все інше то Г , я б звичайно не став .)
Те що неякісна сировина в процесі доставки може з'являтися , то звісно що так , але є переробка і на технічні потреби .
Менше з тим ) Я вживаю в салати соняшникову олію , першого віджиму , запашну і завжди свіжу ) . Хто їздить по трасі Київ-Харків , можливо знає те виробництво .
Підтримуйте вітчизняного виробника !

СуперСтар **
С нами с 20.11.2003

16 июня 2025 в 09:54 Гілками

Пеший 16.06.2025 09:08 пишет:

Трохи знайомий з італійськими виробництвами і переробкою сільгосп продукції , а також з контролем сировини для переробки і останні два роки буваю там регулярно : . Правда більше для виготовлення кормів для тварин . Але був і на виробництві по переробці гарбузового насіння і різного роду винокурнях . На виробництво оливкової олії , ще не довелося попасти .
Але бачу за культурою процесу і контролем продукції там де буваю , то якось мені важко припустити , що там може бути фальсифікат , або використання неякісною сировини для виготовлення продуктів харчування .
І знову ж таки , вище писав , що звичайно що є якісь невеликі відносно виробництва , які переробляють оливку не для "масмаркету" і звичайно що там олива буде відрізнятися за смаком і ціною . Але стверджувати що все інше то Г , я б звичайно не став .)
Те що неякісна сировина в процесі доставки може з'являтися , то звісно що так , але є переробка і на технічні потреби .
Менше з тим ) Я вживаю в салати соняшникову олію , першого віджиму , запашну і завжди свіжу ) . Хто їздить по трасі Київ-Харків , можливо знає те виробництво .
Підтримуйте вітчизняного виробника !

в мене до процесу виробництва в Італії взагалі нема питань, там де я бував це дуже гарне обладнання та культура виробництва, прямо на дуже великих не був, на середніх та малих. Щодо якості сировини, то саме італійці нам показували фотозвіти логістичні по оливкам у портах (це звідти в мене власне упередженість до такої сировини) і дуже скаржилися на неможливість забезпечити якість на етапі до підприємства. Так це було років 9-10 тому, але не думаю, щось кардинально змінилось.

Щодо соняшникової олії повністю згоден, взагалі у сімейному раціоні вона займає 80% від усього споживання олії, бо для наших салатів підходить набагато краще, ніж оливкова, яку ми вживаємо досить небагато і тільки у специфічних стравах, типу вареної сочевиці або пастах.

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

16 июня 2025 в 10:56 Гілками

keen 16.06.2025 08:50 пишет:

це як з музикою, залежить від досвіду та потреби, от ти як аудіофіл знаєш, що апаратура та запис впливають на якість того, що ти почуєш. А для мене топ це настільний харман кардон за 300 баксів та мп3 на 256 , і я вже вважаю це якісним звуком і не розумію нафіга люди витрачають по кілька тисяч у.о. на оці всі системи та паряться з пошуком записів.
Так само і з цією олією, комусь подобається олія без смаку, але це означає, що вона якісна, бо є такі об"єктивні показники як рівень поліфенолів та кислотність, які краще у оливок з якісної сировини, що добута по місцю.

Я не про сприйняття смаку та якості, і тим більше не про хімічний склад олії, який на смак навряд чи реально визначити. Я про те, що великі італійські (насамперед) виробники олії працюють насамперед на масс-маркет і роблять середній продукт за завищеними цінами Останнє досягається шляхом агресивного маркетингу. А тут ще виявляється що вони сировину у велкикх кількостях завозять бог зна звідки. І як альтернативу навожу Албанію - досі досить ізрольовану країну, яка також має тисячорічні традиції виробнцтва оливкової олії, власну сировинну базу і яка ще не вийшла на масс маркет. Країна небагата, отже і собівартість і ціни невисокі. А якість - навіть дуже.

igg 1
V.I.P **
60 лет (39 лет за рулем), Kyiv
С нами с 29.03.2005

Re: Чи реально купити справжню Оливкову олію в Україні? [Re: harald67]
      16 июня 2025 в 12:59 Гілками

harald67 16.06.2025 05:38 пишет:

В ответ на:

...

А що вважати "нормальною"? Може у кожного своє розуміння цього. Наприклад я не поціновувач оливкової олії. Мені подобається салат з огірка, помідора, цибулі та петрушки заправляти соняшниковою олією типу "домашня" від відомих українських виробників. Оливкову використовую навпаки, у випадках коли смак олії має бути мінімальним і не забивати смак салату - наприклад грецького....

Думаю, в Україні принаймні, поціновувачів саме оливкової олії... взагалі немає
Бо оливкова - це взагалі не про смак, а про ЗОЖ ЗСЖ
Звісно, всі полюбляють запашну соняшникову олію, аж поки не дійшло діло до...лікарів, антихолестиринової дієти, що виключає споживання соняшникової/кукурудзяної... Ну, в мене так було)

Змінено igg (17:10 16/06/2025)

СуперСтар ***
23 года за рулем, Киев
С нами с 07.04.2005

Re: Чи реально купити справжню Оливкову олію в Україні? [Re: igg]
      16 июня 2025 в 15:06 Гілками

довелося мені скуштувати оливкову олію прям там де оті оливки збирають і душать на олію, у фермерів - в Португалії, після цього я в Україні олію оливкову не купую - в принципі - ніяку, ні за які гроші.
благо є можливість отримувати контрабандою на постійній основі:) дорого! але вона того варта, у нас в сім'ї оливкова олія з певного часу вважається - звичайною, питання якою заправляти салати не стоїть.
і ще додам, фермерам заборонено продавати олію на пряму, монополія держави, вся що розливається в пляшки - в більшій чи меншій мірі розбавляється... на жаль...

igg 1
V.I.P **
60 лет (39 лет за рулем), Kyiv
С нами с 29.03.2005

Re: Чи реально купити справжню Оливкову олію в Україні? [Re: NaTaLe]
      16 июня 2025 в 17:16 Гілками

NaTaLe 16.06.2025 15:06 пишет:

...я в Україні олію оливкову не купую - в принципі - ніяку, ні за які гроші.
благо є можливість отримувати контрабандою на постійній основі:) дорого! ...

Ви, той во, може емоційно, оце написали?...краще цей пост видаліть, бо виглядає, що ви цим пишаєтесь, а разом з тим, пропагуєте порущення законодавства, що на форумі (та й багато ще де ) не вітається

Autoua.netФорумВирішення побутових проблем
Додаткова інформація
1 користувачів і 54 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 2915

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія