skov 19.06.2025 13:06 пишет: ... то ще якісь "пригоди".
От, напевно, головна перешкода, яку для себе виділяю як стримуючий фактор до кроку в напрямку електроволодіння, це наведена вище ситуація, коли якась станція на маршруті відмовиться працювати, а до наступної вже заряду не вистачатиме. А ті, хто дотягнуть то тієї наступної, створять надлишкове навантаження і, відповідно, чергу. Бачив ще відео зимових черг, коли на зарядку приїжджають з "непрогрітими" батарейками, що збільшує час перебування машини на зарядці, а відповідно, і час в черзі для тих, кому не вистачило конектора. Тож навіть взявши 100кВт*год батарейку і з витратою 25 на сотню (не розраховуємо на травневу погоду цілий рік), все одно ті ж самі 200-300 км залишаться основним варіантом трасового пересування між заправками, бо далі ризики зростають отримати проблеми гірші, ніж втрата десятка хвилин на заряд в неоптимальній зоні. В результаті все впирається в те, скільки у людини тих дальніх поїздок.
скільки у вас пробігу трасового в щорічному пробізі? думаю невелика частина. і так і більшості. я вже писав і повторюсь. електрички ідеальні саме для міського режиму або на короткі поіздки по трасі. і при зарядці від власної розетки. тому що саме в міському режимі у порівняні з двс вони найбільш ефективні. по трасі витрата енергії зростає дуже сильно. при ізді по місту на короткі дистанції нема проблем з зарядкою. вартість 1 квт на швидкій зарядці в 10 разів вища ніж від домашньої розетки по нічному тарифу. без власної розетки, при великих пробігах на великі відстані в електричці нема сенсу. бо по витратам на 1 км виходить майже теж саме що і двс. але більше гемору з зарядками.
В мене справжніх "дальняків" мало, тож це не є критичним фактором, але одним з тих, що потенційно принесуть негативні відчуття або ж навіть серйозні проблеми, наприклад, коли це на морозі чи вночі з сім'єю. Але ризикнув би і закрив очі, якби була власна розетка (і зовсім не по фінансовій причині, а по критерію зручності). А оскільки її немає біля дому, то одночасно 2 цих стоп-фактори перемагають моє природне бажання спробувати щось нове з автомобілебудування. З останньої причини я і не є хейтером електричок, як тут багато власників ДВЗ. Особисто мені поки не раціонально, але я лише за збільшення їх частки у місті.
Тобто при задекларованих витратах 23 KWh на 100 км для швидкості 120 км/год (за тепличних умов) як раз і виходимо на необхідність підзаряджатися кожні ~200 км в реальних умовах. Ну, таке...
Десь так. І як за законом підлості якщо у вашому випадку крок саме 200км то робочі потужні зарядки будуть лише на 150 та на 250км Якщо 200км не підходить можна подивитися Зікра з 140Квт*г батарейкою - там буде 390км, але і зарядка трохи довша.
Тобто при задекларованих витратах 23 KWh на 100 км для швидкості 120 км/год (за тепличних умов) як раз і виходимо на необхідність підзаряджатися кожні ~200 км в реальних умовах. Ну, таке...
Десь так. І як за законом підлості якщо у вашому випадку крок саме 200км то робочі потужні зарядки будуть лише на 150 та на 250км Якщо 200км не підходить можна подивитися Зікра з 140Квт*г батарейкою - там буде 390км, але і зарядка трохи довша.
по основних трасах вже ніяких проблем. ось мапа станцій ВІД 80 квт
Які з постів на останніх 3 сторінках по суті є рекомендаціями до автора?
З чого ви так збудилися? Обговорення на останніх кількох сторінках має саме пряме відношення до теми - вибір ДВЗ vs електричка.
Збуджують мені трох інші речі
skov 19.06.2025 14:32 пишет:
Принаймні, автор побачить з якою періодичністю реальні власники електричок відвідують зарядні станції при пересуванні в трасовому режимі.
Якби я сам за останній рік не покатався на електричках по Україні, може й повірив би про все оце. І по 1700 км за 1,5 суток теж. Останнім часом ДВЗ просто відпочиває на стоянці. Вже колись писав тут, що проблем жодних. Хіба що тошноти в лівому ряду З Київа в Дніпро умовно - 1 підзарядка в Красногоровці і то тому, що перед цим 200 км проїхав за 1,5 години (реально).
Для мене стримуючий фактор має більш загальний сенс - (тимчасова) непристосованість електричок до подорожей будь куди в будь який час без ретельного планування маршруту та підготовки. Щоб просто сів та поїхав. При чому, поїхав в тому режимі, в якому зручно - як тошнот або з динамічними обгонами, з кліматом чи підігрівами і таке інше. Колись розвиток технологій та інфраструктури надасть таку можливість для електричок. Але поки що - ні.
Та божечкі, ондо у сусідній темі про БМВ росказують що в еко режимі їздять по трасі, і нічо, живі якось. Про кондиционер правда нічого не писали.
Вам і не треба електро. у вас вона буде коли всі вже не антигравітаційні двигуни почнуть переходити. Тоді будете росказувати що електро рулить, інфраструктура є, і фотопанелі в склі норм працюють, а оця ваша новомодна антигравітація то якась фігня поки що, і антиматерії на всіх не вистачає, і взагалі там такі торсіонні поля в двигуні, і проїжджає мало, і трафік в небі завеликий...
Але, звісно, value for money у китайців шалений, не відняти.
У моей жены телефон Samsung, не самая топовая модель. У меня, естественно, Cяоми (никогда не заморачивался на таку хрень). Гуляли мы, как-то, по лесупарку возле Лесного кладбища, пользовались MampsMe, и тут вскрылся один интересный нюанс: у Samsunga приемник GPS работал нормально, у меня - брехал безбожно. И вообще, я предпочитаю GPS на своем телефоне отключать, если не пользуюсь, потому как он заметно садит батарею, в отличие от приемника в Самсунге. Хотя, в общем мой телефон целиком и полностью устраивает, и это IMHO, не повод его менять. Но это я к чему? Китайцы, конечно, молодцы, но когда начинаются детали, обязательно вскрываются такие "нюансы". Шары не бывает, обязательно на чем-то сэкономят.
Для мене стримуючий фактор має більш загальний сенс - (тимчасова) непристосованість електричок до подорожей будь куди в будь який час без ретельного планування маршруту та підготовки. Щоб просто сів та поїхав. При чому, поїхав в тому режимі, в якому зручно - як тошнот або з динамічними обгонами, з кліматом чи підігрівами і таке інше. Колись розвиток технологій та інфраструктури надасть таку можливість для електричок. Але поки що - ні.
Та божечкі, ондо у сусідній темі про БМВ росказують що в еко режимі їздять по трасі, і нічо, живі якось. Про кондиционер правда нічого не писали.
Та божечкі, ондо у сусідній темі про БМВ росказують що в еко режимі їздять по трасі, і нічо, живі якось.
Яким боком еко режим БМВ (про який ви все одно нічого не знаєте) до обмежень, яки поки що мають електрички на трасах?
В ответ на: Вам і не треба електро. у вас вона буде коли всі вже не антигравітаційні двигуни почнуть переходити.
Мені не потрібна сира технологія, незалежно від її назви. Тому хай інші допомагають виробникам доводити свої творіння до ума. Та виправдовують дичину типу їзди без клімату чи зупинок кожні ~200 км.
HD_Zed 19.06.2025 16:06 пишет: вас вона буде коли всі вже не антигравітаційні двигуни почнуть переходити.
У меня электричка появится тогда, когда она не только будет заряжаться и проезжать так же как авто с ДВС, но и когда она будет весить столько же, сколько аналогичное авто с ДВС. Ну, или как с АКПП, не оставят выбора.
HD_Zed 19.06.2025 16:06 пишет:
Тоді будете росказувати що електро рулить, інфраструктура є, і фотопанелі в склі норм працюють, а оця ваша новомодна антигравітація то якась фігня поки що, і антиматерії на всіх не вистачає, і взагалі там такі торсіонні поля в двигуні, і проїжджає мало, і трафік в небі завеликий...
Кому-то "новые штучки" нужны, как самоцель, а кто-то к выбору подходит разумно и прагматично.
deniszed 19.06.2025 22:05 пишет: Чтобы любое стоковое бнв нормально поехало, в него надо пару-тройку стейджей вылепить и спиртяку замешивать
Но после накатывания чисто программных сейджей ресурс будет исчисляться не сотнями ткм как было в нашем далеком беззаботном детстве, а в лучшем случае десятками или единицами ткм.
deniszed 19.06.2025 22:05 пишет: Чтобы любое стоковое бнв нормально поехало, в него надо пару-тройку стейджей вылепить и спиртяку замешивать
Но после накатывания чисто программных сейджей ресурс будет исчисляться не сотнями ткм как было в нашем далеком беззаботном детстве, а в лучшем случае десятками или единицами ткм.
Это я вообще упущу. Пару десятков ускорений и поршни в выхлопной.
Тем временем стоковая гражданская электричка едет дальше.
Это я вообще упущу. Пару десятков ускорений и поршни в выхлопной.
Тем временем стоковая гражданская электричка едет дальше.