autoua
Autoua.netФорумЗапитати Autoua

заправка кондиціонера в гаражах

Достоевский *
21 год за рулем, Vorlon Planet
С нами с 14.08.2011

заправка кондиціонера в гаражах
      18 июня 2025 в 19:58 Гілками

Власне сабж. Сьогодні заїхав до знайомого майстра в гараж поміняти мастило. І запитав у нього стосовно заправки кондиціонера. Модного апарату у нього не має з 2 шлангами і цифровим керуванням, який підключається десь на пів години до авто. У нього просто балон з фреоном і манометр. Він підключив до магістралі, завели авто, увімнули кондиціонер - дує холодне повітря а він каже що тиск в магістралі не нормативний судячи по манометру. Ще відсотків 20-25 треба додати. Я запитав про мастило - він каже що мастило там завджи є і треба лише фреон додавати. Що скажуть камради, чи можна народними способами заправлятись від балону, чи краще поїхати на СТО з фірмовим апаратом?

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
member *****
32 года за рулем, Київ
С нами с 26.04.2012

Re: заправка кондиціонера в гаражах [Re: kvadjagan]
      18 июня 2025 в 20:25 Гілками

Кондьор це тонка штука. Ніяких докачок і перевірок тиску. Правильно - це відкачати до вакуума систему. У кожної машини є чітка пропорція -- кількість холодагенту + % відношення мастила. Якщо негерметична система і постійно докачувати, то починається масляний голод компресора. Тому вакуум. Якщо є натяки на негерметичність то закачується система з індикатором. Щоб побачити у УФ де протікання. У кожної машини є наклейка з кількістю холодагенту, якщо нема то є каталоги. І перекачати теж зло, компресор може хапанути гідроудар. Вже є гіркий досвід, колись качнули мені Пассат Б6

Достоевский *
21 год за рулем, Vorlon Planet
С нами с 14.08.2011

Re: заправка кондиціонера в гаражах [Re: svized]
      18 июня 2025 в 21:38 Гілками

svized 18.06.2025 20:25 пишет:

Кондьор це тонка штука. Ніяких докачок і перевірок тиску. Правильно - це відкачати до вакуума систему. У кожної машини є чітка пропорція -- кількість холодагенту + % відношення мастила. Якщо негерметична система і постійно докачувати, то починається масляний голод компресора. Тому вакуум. Якщо є натяки на негерметичність то закачується система з індикатором. Щоб побачити у УФ де протікання. У кожної машини є наклейка з кількістю холодагенту, якщо нема то є каталоги. І перекачати теж зло, компресор може хапанути гідроудар. Вже є гіркий досвід, колись качнули мені Пассат Б6

дякую за інфу, не буду вимахуватись - поїду на сервіс з апаратом відкачки.

читатель
С нами с 25.06.2025

Re: заправка кондиціонера в гаражах [Re: kvadjagan]
      25 июня 2025 в 08:05 Гілками

ні в якому разі... тільки через нормальний автомат по заправці кодиціонера... знаю випадки коли трубки роздувало чи компрессор виходив з ладу після таких маніпуляцій.
пс. Денсо ті що ставлять на конвеєрі і ті що в роздріб продають, по якості відрізняються, тому треба берегти оригінальний компресор.

Autoua.netФорумЗапитати Autoua
Додаткова інформація
4 користувачів і 18 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Yorc, AVB, Hrust, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 250

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія