Хочу винести одну антену від mesh-системи на вулицю, для кращого покриття ділянки. Повішу під стріхою будинку. Питання як її захистити від зовншнього впливу. Просто замотати в поліетилен і скотч? Чи городити якусь коробку з ОСБ? Дерево послаблює сигнал?
Дерево розвалиться швидше, ніж пластик. І в силу типово значно більшої товщини - значно більше гаситиме радіохвилі. Пластик, особливо - типу харчового (та й більшість інших, з тих, що не розвалюються одразу на сонці) - згодиться. А що значить "одну антену"? Якщо брати типовий двоантенний (чи триантенний) роутер (чи точку доступу) - то я не впевнений, що вони розраховані на значне рознесення антен. Тобто, я про те, що виносити, ймовірно, варто усю ТД (якусь одну з них). Причепити десь під стріхою.
Mutant 19.06.2025 11:59 пишет: Хочу винести одну антену від mesh-системи на вулицю, для кращого покриття ділянки. Повішу під стріхою будинку. Питання як її захистити від зовншнього впливу. Просто замотати в поліетилен і скотч? Чи городити якусь коробку з ОСБ? Дерево послаблює сигнал?
От в поліетилен би не радив замотувати. Вулиця це постійні перепади температур, відповідно можливий конденсат, хай краще провітрюється. Якщо потенційно можливо забивання дощу, прикрити шматком пластика чи фанери. Колись на одному об'єкті точка стояла в альтанці біля води, знімали пізньої осені, весною знову ставили, живе так вже більше 5 років.
VovkZ 19.06.2025 12:08 пишет: Дерево розвалиться швидше, ніж пластик. І в силу типово значно більшої товщини - значно більше гаситиме радіохвилі. Пластик, особливо - типу харчового (та й більшість інших, з тих, що не розвалюються одразу на сонці) - згодиться. А що значить "одну антену"? Якщо брати типовий двоантенний (чи триантенний) роутер (чи точку доступу) - то я не впевнений, що вони розраховані на значне рознесення антен. Тобто, я про те, що виносити, ймовірно, варто усю ТД (якусь одну з них). Причепити десь під стріхою.
Mutant 19.06.2025 11:59 пишет: Хочу винести одну антену від mesh-системи на вулицю, для кращого покриття ділянки. Повішу під стріхою будинку. Питання як її захистити від зовншнього впливу. Просто замотати в поліетилен і скотч? Чи городити якусь коробку з ОСБ? Дерево послаблює сигнал?
От в поліетилен би не радив замотувати. Вулиця це постійні перепади температур, відповідно можливий конденсат, хай краще провітрюється. Якщо потенційно можливо забивання дощу, прикрити шматком пластика чи фанери. Колись на одному об'єкті точка стояла в альтанці біля води, знімали пізньої осені, весною знову ставили, живе так вже більше 5 років.
У нас навколо сплошні піщані грунти, вітер носить багато пилюки. Без якогось захисту думаю швидко наб"ється в середину.
alexa11 19.06.2025 12:51 пишет: китайський роутер з потужним сигналом покриває будинок два поверхи плюс ділянку 12 соток. наш син в сусідів підлючається до нашого вай-фаю.
Біля самого роутера мабуть тепло від такого рівня сигналу. Жарт, якшо шо... У мене ділянка 26 соток, плюс будинок стоїть не по центру. Покриття то є, але відеозвязок, відео в нормальній якості вже підтуплюють. Mesh все вирішує...
Mutant 19.06.2025 11:59 пишет: Повішу під стріхою будинку.
як на мене - цього досить. Вода не потрапляє? І чудово. Проти пилу - там є отвори? Немає? Теж чудово
Отвори є. Як самі порти RJ-45, так і зверху є, так розумію для вентиляції.
Не варто його замуровувати, як мінімум йому потрібно охолоджуватись. Пилюка як залетить так і вилетить, я б не парився. Ну або поставити на підвіконня спробувати.
alexa11 19.06.2025 12:51 пишет: китайський роутер з потужним сигналом покриває будинок два поверхи плюс ділянку 12 соток. наш син в сусідів підлючається до нашого вай-фаю.
Біля самого роутера мабуть тепло від такого рівня сигналу. Жарт, якшо шо... У мене ділянка 26 соток, плюс будинок стоїть не по центру. Покриття то є, але відеозвязок, відео в нормальній якості вже підтуплюють. Mesh все вирішує...
у меня 35 соток. роутер, он же 4ж модем. покрывает весь участок. но честно говоря ни разу не было необходимости в дальнем углу участка делать видеозвонки. все как-то удобней дом, веранда, терраса, беседка. по сути вопроса обрезанная бутылка/бутыль
у меня 35 соток. роутер, он же 4ж модем. покрывает весь участок. но честно говоря ни разу не было необходимости в дальнем углу участка делать видеозвонки. все как-то удобней дом, веранда, терраса, беседка. по сути вопроса обрезанная бутылка/бутыль
покриття ще залежить від наявності віфі у сусідів. Якщо це "одна точка на селі" - покриття максимальне.
У мене просто в дальніх кутках висять гамаки, підвісні крісла... Частеньки сиджу там з пивком, дивлюсь тіктоки... Воно мабуть можна було б і прожити з одним роутером, але якщо mesh дозволяє зробити усюди комфортний рівень сигналу, то чому б ні. Тим більше що один раз налаштував і це на роки.