Привіт. Допоможіть обрати ноут. Хочу 17", щоб не сильно грівся і надійність. В ігри не граю і не планую (немає часу та й те, в що подобалося грати до народження дитини, цілком нормально йшло на теперішньому старичку). Круті відео на ньому не дивлюся, тільки Ютуб іноді. Офіс, браузери, качнути малому торрент з мультиками. Декілька днів на тиждень підключатися до осіса працювати дистанційно.
Зараз користуюся 15.6" НР ProBook4540s але планую його віддати.
Наче ніяких таких вимог не маю. Леново постійно лізуть в рекламі, але чомусь не довіряю йому бренду на довгострокову перспективу.
Вимог до мобільності не вказано, тому я б порадив докупити гарний монітор та й усе. Якщо треба віддати ноут - щось б/у з професійних НР або Делл. І монітор, бо два екрани - це зручно.
Монітор не розглядаю. Працюю не за столом і часто доводиться з однієї квартири на іншу переходити працювати. Та й 30 тис. замало для чогось професійного.
R.Karp 23.06.2025 09:56 пишет: Монітор не розглядаю. Працюю не за столом і часто доводиться з однієї квартири на іншу переходити працювати. Та й 30 тис. замало для чогось професійного.
У него есть один большой недочет, нету зарядки по тайп-си, а только проприетарный БП, а в современных реалиях это достаточно важный параметр, чтобы подзаряжать от зарядных станций и павербанков. Потому фтопку его.
Я для свого в тому році купив перехідник і заряджав від павербанку. Можливо підійде і до такого. А яка різниця в зарядці через Тайп-С? Швидше заряджає чи просто зручніше.
Просто на тій же Розетці фактично є тільки НР, Асус Вівобук і Асер (пишуть матеріал корпусу дешманський і екран не дуже).
Асус старенький є в сімї з 4 гіг оперативки. Вже тупить страшно і клава не подобається але працює тихо. Можливо в сучасних все норм.
R.Karp 23.06.2025 09:56 пишет: Монітор не розглядаю. Працюю не за столом і часто доводиться з однієї квартири на іншу переходити працювати. Та й 30 тис. замало для чогось професійного.
Делл на розетці 17" тільки б/у. Моєму вже більше 10 років і хотілося б взяти також щось надійне. А обирати б/у я не вмію.
проц заслабкий для 30к імхо. Зараз райзен краще дивитись. По ХП, дружина нещодавно коктейль розлила на свій ХП, тієї ж лінійки що і вище. Ноут поки живий)
R.Karp 23.06.2025 11:21 пишет: Я для свого в тому році купив перехідник і заряджав від павербанку. Можливо підійде і до такого. А яка різниця в зарядці через Тайп-С? Швидше заряджає чи просто зручніше.
Просто на тій же Розетці фактично є тільки НР, Асус Вівобук і Асер (пишуть матеріал корпусу дешманський і екран не дуже).
Асус старенький є в сімї з 4 гіг оперативки. Вже тупить страшно і клава не подобається але працює тихо. Можливо в сучасних все норм.
Может подойдет, может нет. Переходники подходили для "тупых" старых ноутов, где просто надо 19В подать на вход, а тут типа какой-то "умный" БП, могут быть проблемы. А могут и не быть, надо гуглить. В целом - удобнее, можно заряжать ноут от любого источника достаточной мощности, павербанка, а не таскать с собой штатный БП или переходник. На счет материала корпуса, так у этого НР материал тоже далеко не премиум Обычный дешман пластик, у меня рабочий ноут такой же только постарше, 15 серии )))
R.Karp 23.06.2025 11:21 пишет: А яка різниця в зарядці через Тайп-С? Швидше заряджає чи просто зручніше.
Ну як би це пояснити... Зараз навряд чи щось можна успішно продавати без цього розєма. От я особисто нічого без нього не куплю взагалі. Як можна у 25 році купити ноут без швидкісного порта???
R.Karp 23.06.2025 11:21 пишет: А яка різниця в зарядці через Тайп-С? Швидше заряджає чи просто зручніше.
Ну як би це пояснити... Зараз навряд чи щось можна успішно продавати без цього розєма. От я особисто нічого без нього не куплю взагалі. Як можна у 25 році купити ноут без швидкісного порта???
+1
Зараз ноут без Type-C - це якби стояла в салоні машина з магнітолою з 90-х, яку можна витягнути та на розкладній ручці з собою носити
Фактично різниця лише в процесорі. Одні кажуть, бери і5 120U. З 10 ядрами новіший і енергоефективніший Інші радять Райзен, як шустріший. І модельний ряд 25 року
Фактично різниця лише в процесорі. Одні кажуть, бери і5 120U. З 10 ядрами новіший і енергоефективніший Інші радять Райзен, як шустріший. І модельний ряд 25 року
3.
В ответ на: 29999грн. HP Laptop 17-cn4005ua (B23C4EA) Технічні характеристики продукту Процесор Intel® Core™ 5 120U (максимальна частота з технологією Intel® Turbo Boost до 5,0 ГГц, 12 МБ кеш-пам’яті L3, 10 ядер, 12 потоків) Внутрішня пам'ять Твердотілий накопичувач, 1 ТБ (M.2, PCIe® NVMe™) Порти 1 порт USB Type-C® (швидкість передавання даних 10 Гбіт/с, технологія USB Power Delivery, DisplayPort™ 1.4, HP Sleep and Charge); 2 порти USB Type-A (швидкість передавання даних 5 Гбіт/с); 1 порт для зарядки; 1 порт HDMI 1.4b; 1 комбінований роз’єм для навушників і мікрофона
HP Imagepad Бездротовий зв'язок Плата бездротового зв’язку Realtek Wi-Fi 6 (2x2) і Bluetooth® 5.3 (з підтримкою гігабітних швидкостей передавання даних) Підтримка MU-MIMO; Сучасний режим очікування (за наявності підключення) ... (c) support.hp.com
R.Karp 23.06.2025 11:21 пишет: Я для свого в тому році купив перехідник і заряджав від павербанку. Можливо підійде і до такого. А яка різниця в зарядці через Тайп-С? Швидше заряджає чи просто зручніше.
Ну як... В мене старенький HP Pavilion, свіжийший трохи 840. В малого Делл. Кожен зі своєю зарядкою.
Я їздив у Польщу. Взяв Делл, він заряджається напряму від Тайп-С. Оставив малому, назад поїхав з 840.
Кожен з цих ноутів має свою зарядку. Здоровенне одоробло. Плюс зарядку на телефон требя тягнути. А так для старого Павильона треба 100W, йому шнур Тайп-С\Тайп-С на 100W і PD на 100. Для іншого HP требя 65W, але 100W підійде з головою. Для Делла - напряму.
От і взяв я з собою зарядку одну GaN на 65W. І для телефона, і для ноута. Зарядка на 100 мені непотрібна, той 17" невиїзний. А чому для нього взяв Тайп-С, він же наче з рідною зарядкою може працювати? А от коли світла не було, то Тайп-С в зарядну станцію, і в ноут через PD. Чому так а не в розетку? Тому щоб не було кілька перетворень постійного току в перемений і навпаки.
От в цьому зручності. А ціна - дешевше рідної зарядки. До речі, Делл від Тайп-С чомусь швидше заряджався :-)
ЗІ. Якщо немає Тайп-С в ноуті - звичайний PD допоможе.
Ціна питання - PD адаптер десь 150 грн, шнур Тайп-С\Тайп-С десь 200, зарядка десь 450. Але це зарядки на 4 порта, наприклад, 2 Тайп-С і 2 ЮСБ.
ІМХО. За таких вимог 30к - зависокий бюджет. Схожий ноут коштує від 22,7к - ось посилання https://hotline.ua/ua/computer-noutbuki-netbuki/hp-17-cp0009ua-black-423l3ea/. В даному випадку співвідношення "процесор - ціна" вже нормальне. Для заряджання треба щоб ноут підтримував Power delivery, і на Алі береться перехідник за пару баксів на Тайп-сі. Якість тих перехідників так собі, але й надійність звичайного роз'єму побільше, і навантаження він буде тримати краще.
Моєму точно більше 12 років. Полетіла одна відеокарта, працює на вбудованій. Екран декілька років тому міняв бо полоса на иатриці пішла, ссд поставив, акум один раз замінив і все. Літає поки що. Але годиться тільки для офісної роботи