Можна спитати? У вас банк вимагав якісь документи для здійснення такого платежу? Бо мій банк, наприклад розповідає мені про ліміти і необхідність довідок і "височайшого дозволу" банку на проведення такого платежу..
Банк скоріш за все буде вимагати пояснень стосовно походження готівки, яку ви кладете на рахунок. Ну, заповните папірець, "власні заощадження" і таке інше. Нічого особливого. Із самім платежем проблем не має бути.
Ну це дуже грубо. Мабуть давно стикались з банківьким фінмоном. Але в принципі якщо думати головою то проблематики не буде.
В моєму варіанту - готівку в Дніпрі на рахунок (ну не тримаю я гривню на рахунку у великому розмірі, є такий забобон), через 2 дня в салоні в Києві огляд авто, після того як все ок, переказ з телефону гроші на рахунок салону.
Втара грошей на рівному місці. Якщо отримуєш зарплату в гривні і купуєш валюту (готівку), бо зберігати в банках стрьомно, а потім потрібно знову продати по меншому курсу (втрата)
Щоб офіційно купити авто в салоні, вам в будь якому випадку доведеться платити в гривні. Інших варіантів просто не існує. Всі ці балачки щось там комусь занести - повна маячня. Навіть якщо дасте хабар у валюті заради знижки (цікаво, на біса це імпортеру), основна частина суми все одно має бути сплачена звичайним чином.
Якій ризик більш прийнятний - потенційні втрати на різниці курсів чи потенційні втрати на знецінені гривні - тут вже кожен вирішує на свій розсуд.
В ответ на: покласти в банк (комісію банк візьме? Мабуть візьме) потім перерахувати в автосалон (не знаю чи тут є комісія якась).
Можливо, це залежить від банку. В моєму випадку комісії за внесення готівки на рахунок та платежу за IBAN реквізитами не було.
ivv 26.06.2025 13:39 пишет: Тобто, це не просто платіж в додатку день у день, а перед тим має бути підготовка документів, візити в банк етц?
Я нікуди зазделегідь не ходив і жодні документи не носив. Банк і так має потрібні дані по рахункам своїх клієнтів. Телефоном попросив підготувати папірці, а далі прийшов у зручне для себе відділення та виконав заплановані операції день у день.
Paulskit 26.06.2025 12:03 пишет: От не може пересічний без муток і проблем на власну сраку.
Я не розумію ні самого гіпотетичного способу кудись там виходити щоб занести кеш, ні сенсу робити це. Що заважає просто продати євро (якщо заощадження в євро) та сплатити звичайним чином...
Втара грошей на рівному місці. Якщо отримуєш зарплату в гривні і купуєш валюту (готівку), бо зберігати в банках стрьомно, а потім потрібно знову продати по меншому курсу (втрата), покласти в банк (комісію банк візьме? Мабуть візьме), потім перерахувати в автосалон (не знаю чи тут є комісія якась). Можливо я десь помиляюся і все не так погано.
от ви ж точно, тільки - без образ, десь у 90-х/початку 2000-х в останнє цими питаннями переймалися...бо ваші питання (особливо: чи беруть в салоні валютою) та коментарі (про втрату грошей на рівному місці)...ну дуже дивні для 2025 року
Щоб не втрачати на комісіях/курсових різницях, може таки дійсно спробуйте скористатися отою "умнаю" порадою знаюсчих людєй(із тих же 90-х) - вийти "на висшає рукаводства и парешать всьо кешем" ...тільки, перед тим, добре зважте/порівняйте рівень ваших ризиків.
Mookker 25.06.2025 11:21 пишет: ТС, а акционный бмв 116 не смотрел? да не кросс, но все же машина неплохая
ну там все те же 3 цилиндра и робот как бы стоимость обслуживания там отпугивает еще, как тут писали - подойти к машине - 1000 грн, спросить что надо - 1000 грн, за ответ - 2000 грн.
ivv 26.06.2025 13:39 пишет: Тобто, це не просто платіж в додатку день у день, а перед тим має бути підготовка документів, візити в банк етц?
Я нікуди зазделегідь не ходив і жодні документи не носив. Банк і так має потрібні дані по рахункам своїх клієнтів. Телефоном попросив підготувати папірці, а далі прийшов у зручне для себе відділення та виконав заплановані операції день у день.
Много от банка зависит. Европейские часто бывают забюрократизированные. Я, когда платил за Гольф, за день до проплаты на половину суммы поменял в Креди Агриколе валюту, и с меня потребовали инфу о ее происхождении, благо я у них же имею ФОП-счет, оборотов там хватило для доказательств, и обошлись при этом без бумажек. Самое веселое началось, когда я на следующий день пытался из приложения заплатить на IBAN. У них в банке софт глюкануло, и меня начало отбивать по причине превышения лимита. На IBAN, Карл! Лимит проталкивали всем отделением, во главе с керивником, в течение часа. Но таки протолкнули. Больше всех "порадовала" дурочка на горячей линии, которая в режиме робота по циклу отвечала, что это все из-за лимита в 50 тыс по постанове НБУ.
А вообще, это часто от банков зависит. Меня отправляли в ОТП по соседству, они по просьбе салона пропускают платежи до 2 млн. без проверки, есть еще вариант, когда организуют оплату частями, чтобы обойти лимит фин.мониторинга.