boyko_s 27.06.2025 23:55 пишет: А при чем тут инженеры Мерседес, они лишь удовлетворят пожелания потенциальных клиентов.
Звичайному клієнту взагалі пофіг де саме знаходиться важіль. Аби було зручно користуватися. В мерсах це дійсно зроблено зручно. Не бачу жодних ознак, що у ВАГа реалізація гірша. Відгуки позитивні.
В ответ на: Насколько понимаю, эта хрень появилась впервые на электромобилях.
Підкермовий перемикач з'явився набагато раніше, ніж масові електрички. Гуглите column mounted shifter або просто colunm shifter.
я дивився знайомого новеньку ауді, не знаю в якому п’яному збоченні були "інженери" вага щоб таке вигадати але це просто ... як не зручно, особливо ото колесо для двірників (хоча може там супер-пупер штучний інтелект зашитий і авто само вмикає/вимикає коли портрібно - хз, покататись не дали )
Напевно, це було відео нової Q3. Також відмітив цей момент, вкотре задумався куди скотився колись улюблений бренд. Цей перемикач просто надзвичайна дікуха, на мій смак. Бісило в мерсах, бісить зараз в ID.4, незручна і неінтуітивна річ. Сенсу в ньому особливого немає, навіщо виносити на кермо те, чим в поїздці користуєшся 1-2 рази? При цьому значно погіршуючи функціонал того, чим користуєшся значно частіше.
Paulskit 28.06.2025 00:36 пишет: Бісило в мерсах, бісить зараз в ID.4, незручна і неінтуітивна річ. Сенсу в ньому особливого немає, навіщо виносити на кермо те, чим в поїздці користуєшся 1-2 рази?
Може ВАГ дійсно десь накосячив з тим важелем (особистого досвіду з новими моделями поки що немає). Але на Мерсах було зручно. Звик швидко, ніби все життя так їздив.
Paulskit 28.06.2025 00:36 пишет: Бісило в мерсах, бісить зараз в ID.4, незручна і неінтуітивна річ. Сенсу в ньому особливого немає, навіщо виносити на кермо те, чим в поїздці користуєшся 1-2 рази?
Може ВАГ дійсно десь накосячив з тим важелем (особистого досвіду з новими моделями поки що немає). Але на Мерсах було зручно. Звик швидко, ніби все життя так їздив.
Особливо коли часто міняєш авто, і десь на трасі в дощ виходиш на обгін фури, хочеш змінити інтенсивність роботи двірників, і втикаєш нейтраль. Пару раз таке було.
Особливо коли часто міняєш авто, і десь на трасі в дощ виходиш на обгін фури, хочеш змінити інтенсивність роботи двірників, і втикаєш нейтраль. Пару раз таке було.
Власник в будь якому випадку звикне. Мені на прокатній E-шці вистачило кілька годин, при тому що на всіх автівках, якими користувався до того моменту, важіль КПП був розташований класично. Навіть якщо хтось витратить дні чи навіть тижні - все одно не принципово.
Власник в будь якому випадку звикне. Мені на прокатній E-шці вистачило кілька годин, при тому що на всіх автівках, якими користувався до того моменту, важіль КПП був розташований класично. Навіть якщо хтось витратить дні чи навіть тижні - все одно не принципово.
Я володів е-шкою 2 роки, проїхав 35 ткм, проте, маючи в гаражі ще 2 автівки, і враховуючи те, що у переважної більшості автомобілів в цьому місці важіль керування двірниками, так і не звик ( точніше інколи інстинктивно перемикав режими акпп в невластивий момент).