Якщо розглядати в ізоляції - нормальне авто. Якщо ж порівнювати його з моделлю, яку він заміняє і яку нішу хоче зайняти на ринку, тоді ой.
Там Ауді здається "прийшла на допомогу" із новим Q5. Претензії практично один в один, включно із захмарними цінами. Лише GLC останнього покоління псує цю.... гхм, "ідилію".
Так, Ауді туди ж А що по Мерсу? Я наразі не слідкую за ними взагалі. Салони вже нормальної якості стали? Не скриплять? Рояльного лаку позбавились? Двигуни нормальні зʼявились?
двигателей нет...только китай помогает...качество материалов тоже падает...но не так стремительно, как на бимере...
фінальний вибір ще не відбувся. гіпотетична планка піднята до 34-35 куе - продовжуємо шукати...
шановне панство, по можливості, дайте ще пропозицій до шот-листа. наразі маємо, що можемо додати за новими ціновими крітеріями? Toyota CH-R Jeep Compass Nissan Qashqai
ФФФ та електрички не розглядаються з релігійних міркувань. Людина укатила у відпустку, тобто живі тестування можливо за місяць буде робити.
Jeep Compass викреслюй, гібрид дуже смикається при їзді, підвіска ніби мʼяка, але гупає навіть на невеличких ямках + салон зібраний неякісно, самі матеріали на рівні класу, але скрипить та шатається.
А що по Мерсу? Я наразі не слідкую за ними взагалі. Салони вже нормальної якості стали? Не скриплять? Рояльного лаку позбавились? Двигуни нормальні зʼявились?
двигателей нет
Це перебільшення. Молодші моделі дійсно суттєво обмежили, але самі двигуни нікуди не поділися. GLE63 все ще існує.
фінальний вибір ще не відбувся. гіпотетична планка піднята до 34-35 куе - продовжуємо шукати...
шановне панство, по можливості, дайте ще пропозицій до шот-листа. наразі маємо, що можемо додати за новими ціновими крітеріями? Toyota C-HR Jeep Compass Nissan Qashqai
ФФФ та електрички не розглядаються з релігійних міркувань. Людина укатила у відпустку, тобто живі тестування можливо за місяць буде робити.
ну по всім канонам - якщо дизайн/функціональність/ергономіка CH-R не відлякують то це ж трушна тойота (наче ще й не сама повільна і найбільше не схожа на типову тойоту)
джип = пежо
кашкай - ну всі ж бояться того варіатора (а гібрид буде дорожче тойоти)
Забавно усвідомлювати, як виробники заполонили ринок мікро двигунами по 3 циліндра і близького до літру обʼєму, ще й в парі з роботами чи варіаторами і тепер вибір буквально зводиться до знайти варіант, який найменш компромісний. Хоча всі технології є, широко доступні, ще й часто використовувались в попередніх версіях.
Paulskit 11.07.2025 17:16 пишет: Забавно усвідомлювати, як виробники заполонили ринок мікро двигунами по 3 циліндра і близького до літру обʼєму, ще й в парі з роботами чи варіаторами і тепер вибір буквально зводиться до знайти варіант, який найменш компромісний. Хоча всі технології є, широко доступні, ще й часто використовувались в попередніх версіях.
ну з двигунами таке - сучасні турбовані (чотирицилиндрові!) від 1,2 до 1,6 все ж краще ніж атмосфери 2,0-2,5 які ще нещодавно вважалися просто супер порівняно з тими ж 1,2-1,6 атмо не дуже розумію економію на одному циліндрі - ок, якщо б місця для розміщення взагалі не було (якийсь субкомпакт на кшталт матіза чи смарта) а на кросах... де ще 3 циліндри можна легко впхати... якось не дуже роботи/варіатори/класичні гідротрансформатори... не знаю чим керуються автовиробники, фактично високопродуктивні автомати зараз залишаються або на перміальних моделях або на флагманах середній клас весь перевели на роботи, добре що хоч іноді варіатор залишили (навіть мазда з 8 ступеневих автоматів відкотилася до 6 ступеневих)
А що по Мерсу? Я наразі не слідкую за ними взагалі. Салони вже нормальної якості стали? Не скриплять?Рояльного лаку позбавились? Двигуни нормальні зʼявились?
Мерс теж трохи зіпсувався, та все ж немає ознак тотальної економії "на сірниках". Над якістю збірки інтер'єрів принаймні працюють. Від рояльного лаку можна відмовитись, дерево буває. От з двигунами в порівнянні з BMW / Audi, дійсно, складніше. Для GLC пропонують цілу купу 2л бензинок та дизелей (гибріди, не гібриди, різні форсування). Щось співставне з базовим X3 підібрати нескладно, але якщо хочеться 3л, то наскільки пам'ятаю, є лише дизель.
Якщо б обирав саме зараз між новими X3 / Q5 / GLC, то зупинився би на GLC. Бо останні X3 / Q5 - за межею "добра і зла".
соррян, но GLC с 2015 не менял модель, уже 10 лет дедушке - пора на покой
да...чтобы такое купить по цене Вольво 90 или Q7 от Ауди - надо просто катастрофично любить БЭМЭВЭ...
еще и 2л
учитывая, что авто миром начали править задроты которым главное много экранов и шо б круизы всех типов, на двигло пофиг моторы 1.0-1.2, то два литра это уже огогоооо . Ну а так конечно да, 83+налоги, это под 90 тыс дол за Х3...Как по мне то это не много, это просто до..я!
на скільки 3-циліднровий мотор дешевше за 4-цилиндровий у собівартості виробництва? долларів 50? або 100? вони продають їх більше 5 мільонів на рік от і рахуй.
Paulskit 11.07.2025 17:16 пишет: Забавно усвідомлювати, як виробники заполонили ринок мікро двигунами по 3 циліндра і близького до літру обʼєму, ще й в парі з роботами чи варіаторами і тепер вибір буквально зводиться до знайти варіант, який найменш компромісний. Хоча всі технології є, широко доступні, ще й часто використовувались в попередніх версіях.
ну з двигунами таке - сучасні турбовані (чотирицилиндрові!) від 1,2 до 1,6 все ж краще ніж атмосфери 2,0-2,5 які ще нещодавно вважалися просто супер порівняно з тими ж 1,2-1,6 атмо
Тут не погоджусь. Я б все одно взяв 2.0 атмо на 150-165 кс проти 1.4 на 150 кс. Нехай останній буде економічніше, пофіг, керувати першим на значно приємніше.
В ответ на: шановне панство, по можливості, дайте ще пропозицій до шот-листа. наразі маємо, що можемо додати за новими ціновими крітеріями? Toyota C-HR Jeep Compass Nissan Qashqai
Якщо підтягли бюджет і дотягнулися до CHR - як на мене - вогонь варіант. Але в Тойоті життя починається з Lounge - це може бути +++ в прайс... 1.8 гібрид 140 кс (маю на увазі - не бачу сенсу гнатися за 2,0 для дівчини в заторах)
на скільки 3-циліднровий мотор дешевше за 4-цилиндровий у собівартості виробництва? долларів 50? або 100? вони продають їх більше 5 мільонів на рік от і рахуй.
Виробники звісно в плюсах. Та математика все ж трохи складніша. Навіть якщо припустити, що 3 циліндри створюються банальним відкиданням 1 циліндру, все одно треба щось доопрацьовувати. Далі може раптом з'ясуватися, що частина потенційних покупців просто відмовляться розглядати авто до покупки саме через двигун. То ж скоріш за все, 4-циліндрові версії доведеться залишати у виробництві. В підсумку згадані сто баксів економії мають непогані шанси суттєво скоротитися.
ну з двигунами таке - сучасні турбовані (чотирицилиндрові!) від 1,2 до 1,6 все ж краще ніж атмосфери 2,0-2,5 які ще нещодавно вважалися просто супер порівняно з тими ж 1,2-1,6 атмо
Тут не погоджусь. Я б все одно взяв 2.0 атмо на 150-165 кс проти 1.4 на 150 кс. Нехай останній буде економічніше, пофіг, керувати першим на значно приємніше.
як користувач в минулому багатьох атмодвигунів від 1,2 до 3,5 точно можу сказати мій поточний 1,33 краще ВСІХ до 2,5 включно
так, згоден лінійність атмо це дійсно чудово і набагато більш приємно але еластичність на швидкостях більше 120 та абсолютний пофігізм на підйомах (чим мені завжди подобався дизель) вони ніколи не дадуть (так можна сказати "та розкрути ти його до 6-6,5 тис і буде тобі щастя" - згоден але це не те саме коли ти придавив педаль і вже маєш те що хочеш без розкручування до червоної зони) що дійсно прекрасно у всіх відносинах це 3,5+ але витрати...
не дуже розумію економію на одному циліндрі - ок, якщо б місця для розміщення взагалі не було (якийсь субкомпакт на кшталт матіза чи смарта) а на кросах... де ще 3 циліндри можна легко впхати... якось не дуже
Дело не в экономии места и денег, а в экономии на насосных потерях и потерях на трение в поршневой, и в меньшей массе ЦПГ, что позволяет движку быстрее и легче раскручиваться. А размер - вообще дело десятое, тут абсолютно честная борьба за повышение КПД.
як користувач в минулому багатьох атмодвигунів від 1,2 до 3,5 точно можу сказати мій поточний 1,33 краще ВСІХ до 2,5 включно
так, згоден лінійність атмо це дійсно чудово і набагато більш приємно але еластичність на швидкостях більше 120 та абсолютний пофігізм на підйомах (чим мені завжди подобався дизель) вони ніколи не дадуть (так можна сказати "та розкрути ти його до 6-6,5 тис і буде тобі щастя" - згоден але це не те саме коли ти придавив педаль і вже маєш те що хочеш без розкручування до червоної зони) що дійсно прекрасно у всіх відносинах це 3,5+ але витрати...
Я не фанат двигунів мікро обʼєму. Все що менше 2 літрів - компроміс, як не крути. Так, 2.0 атмо не дасть пофігізму на підйомах, але його не дасть і 1.33. 1.8 турбо його не давав. Навіть 3.0 в форсуванні як в M340 його не дає. Я постійно дивуюсь як тут пишуть, щось типу мій 1.4 не треба крутити більше 4к. Дивно. 3 літра турбо треба крутити, а 1.4 не треба.
Я не фанат двигунів мікро обʼєму. Все що менше 2 літрів - компроміс, як не крути.
2л атмо теж компроміс. Ті дволітрові атмосферники, яки довелося спробувати, справили набагато гірше враження за 1.4tsi і тим більше за 1.8tsi. Хоча формально по конях все майже однакове.
Я не фанат двигунів мікро обʼєму. Все що менше 2 літрів - компроміс, як не крути.
2л атмо теж компроміс. Ті дволітрові атмосферники, яки довелося спробувати, справили набагато гірше враження за 1.4tsi і тим більше за 1.8tsi. Хоча формально по конях все майже однакове.
Звісно компроміс, але ними хоч керувати приємно. А не їдуть, що одні, що інші.