Вітаю шановне панство. Є важільний кухонний змішувач. Став підтікати (в основному, по холодній воді) по краях циліндра поворотного гусака. Розумію, шо там, певно, якісь ущільнювачі - зносилися. Чи підкаже хто - воно, взагалі, розбірне? Міняється? Чи новий змішувач?
выковыриваете заглушку, где красная и синяя точки, под ней откручиваете шестигранником болтик. потом снимаете рычаг вверх, видите сам картридж, прикрученный большой гайкой. Откручиваете гайку, вытаскиваете картридж, бежите в магазин, покупаете такой же (их несколько видов). Собираете в обратном порядке. Все просто. Только размер гайки не помню, но большой- или разводной ключ или трубный. По крайней мере разберите, посмотрите что и как.
shcherb 23.06.2025 22:11 пишет: Теоретично вони міняються, але практично вони не є універсальними і де ви знайдете такі колечка саме до вашого змішувача - питання відкрите
Ну, чи півторашку гривень за новий змішувач.. Якщо не знайду в сантехмагазі - пройдусь на ринок, якщо ні - інтернет (prom, rozetka), ну вже якщо зовсім дефіцит - на алі є все..
Если часто крутить, то естественно уплотнители стираются и травят, ремкомплект искать сложно и дорого, я для своего подбирал похожие резинки от чего-то, основная проблема разобрать и собрать потом. И не поворачивать в дальнейшем по возможности. Еще гусак у меня трескался и протекал, имеет смысл и его проверить и заменить сразу если из фольги изготовлен.
Pepko 24.06.2025 07:40 пишет: Я, на силіконовий герметік посадив і нічого не пропускає.
Який герметик, там же поворотний гусак у змішувачі?
Самий дешевий, у мене в новому крані побігла вода, я піджав гайкою пару днів протримало і знову біжить, я тоді на герметік посадив там де прокладки сіліконові стоять при вході в картридж (три кільця) і все працює чудненько.
Pepko 24.06.2025 07:40 пишет: Я, на силіконовий герметік посадив і нічого не пропускає.
Самий дешевий, у мене в новому крані побігла вода, я піджав гайкою пару днів протримало і знову біжить, я тоді на герметік посадив там де прокладки сіліконові стоять при вході в картридж (три кільця) і все працює чудненько.
А Ви ризикова людина Я б мабуть по-перше не ризикував самий дешевий китайський змішувач брати, а по-друге залишати його потім без нагляду під тиском, після удосконалення герметиком
В мене в квартирі багато чого на герметіку сидить, а це на дачі хіба що кроти потопляться, купиш новий кетай так і цей новий кетай, наступати на тіж граблі? Хотя до нього я купив іспанський картридж, але у ньому теж стоять силіконові кільця.., поки в запасі лежить.