В сім'ю пришла біда у вигляді вербування на роботу пошуку клієнтів заключення полісів на пенсійні виплати (там ще страховка життя і ще щось) Семінар був більше суток без вилазку, перерва тільки на їжу і сон. Промили мозок капітально і тепер тільки одне - треба брати всім ту фігню, бо на пенсію не проживемо. В мене немає сумніву, що то чергова "піраміда" котра рано чи пізно рухне. Страхова, якась американська. Ціна страховки 25к в рік.
Суть питання в пошуку аргументів туди не лізти, щоб на пенсії не проклинали і не плювали в спину, бо все те, що я наводив побудовано на внутрішній інтуїції. Ну і, взагалі, можна втратити купу часу на то в на виході не отримати нічого корисного. Чи не варто, хай займається?
Моя мама бавилася в це. Хто ж в довгостроковій перспективі в гривнях вкладається? Вже краще цю суму в валюті під матрацом тримати на старість. А так 100 тис грн вклав, через 10 років 100 тищ отримав. Тільки тоді це було 2 тис $ а за 10 років в три рази менше. Розповідають вони гарно. Моя мама років 5 ще й мене вмовляла. А потім прозріла раптово.
Roksimama 23.06.2025 20:06 пишет: Моя мама бавилася в це. Хто ж в довгостроковій перспективі в гривнях вкладається? Вже краще цю суму в валюті під матрацом тримати на старість. А так 100 тис грн вклав, через 10 років 100 тищ отримав. Тільки тоді це було 2 тис $ а за 10 років в три рази менше. Розповідають вони гарно. Моя мама років 5 ще й мене вмовляла. А потім прозріла раптово.
Roksimama 23.06.2025 20:06 пишет: Моя мама бавилася в це. Хто ж в довгостроковій перспективі в гривнях вкладається? Вже краще цю суму в валюті під матрацом тримати на старість. А так 100 тис грн вклав, через 10 років 100 тищ отримав. Тільки тоді це було 2 тис $ а за 10 років в три рази менше. Розповідають вони гарно. Моя мама років 5 ще й мене вмовляла. А потім прозріла раптово.
А як прозріла? Внески за 5 років сгоріли?
Та чому згоріли. Просто знецінились, зважаючи на динаміку курсу гривні в довгостроковому періоді…
А як прозріла? Внески за 5 років сгоріли?
Та чому згоріли. Просто знецінились, зважаючи на динаміку курсу гривні в довгостроковому періоді…
Якщо можна забрати хотя б знецінені кровні, то вже хоч щось
Бісить, що на всі аргументи є вже занотовані відповіді Індексація каже буде через 20 років. Цікаво, до чого вони її прив'язують і який відсоток?
Якщо можна забрати хотя б знецінені кровні, то вже хоч щось
Бісить, що на всі аргументи є вже занотовані відповіді Індексація каже буде через 20 років. Цікаво, до чого вони її прив'язують і який відсоток?
Ну це провал. Навіщо взагалі ризикувати грошима? Щоб потім радіти що можна пиріжок купити за гроші, які колись були грошима? Уяви що ти вклав у 2007 десять тис $ а у 2017 забрав 50 тис грн. Так підходить аналогія? Або поклав під подушку 10 тис $ і в 2017 поміняв на 300 тис. Ніяка індексація тобі так не нарахує.
Я шо то не пойму, а чем прикол отдавать сейчас, что бы потом забрать эти же деньги ??? можно и просто покупать каждый месяц 50 дол, а на старости менять их обратно на гривну ( или какие денежки уж потом будут). Опять же, сегодня есть фирма ( фонд. траст. банк. церковь. секта... да пофиг на имя), а завтра просто закрылась и все..- вот главный аргумент против. Даже главнее, чем инфляция.
Абрвалг 23.06.2025 23:40 пишет: Я шо то не пойму, а чем прикол отдавать сейчас, что бы потом забрать эти же деньги ??? можно и просто покупать каждый месяц 50 дол, а на старости менять их обратно на гривну ( или какие денежки уж потом будут). Опять же, сегодня есть фирма ( фонд. траст. банк. церковь. секта... да пофиг на имя), а завтра просто закрылась и все..- вот главный аргумент против. Даже главнее, чем инфляция.
Я блін, фіг його знає Звучить якась діч про те що солідна компанія 20 років на ринку, індексація....по закінченні полісу, сума вкладу потроюється
Вже занесла 25к (ще не була дружиною), а тепер вербують в ту секту молодшим спеціалістом.
Ну якщо є талант "зай...вати" людей то в принципі може спробувати. Хоча ринок цього всього вже напевно перенасичений. Мій сусід багато років тому в цій сфері в принципі дойшов до якихось там ланок в ієрархії і трохи заробляв... Але це дуже не для всіх робота )) Ну і кон'юнктура зараз явно не для цього. Бо такі речі можуть хоч якось працювати коли присутня мінімальна стабільність.