autoua
Autoua.netФорумКурилка

Страховка на пенсію: розвод чи панацея? (3/5)

Достоевский *
58 лет (21 год за рулем), Киев
С нами с 18.12.2008

Re: Страховка на пенсію: розвод чи панацея? [Re: junior]
      24 июня 2025 в 15:49 Гілками

В ответ на:

Вчора купив акцій, американських конпаній. Не важливо яких, не треба в це вникати, бо у вас стратегія "збереження капіталу", для новачків підійде просто індекс qqq.us, або S&P500, витративши ще 10 хвилин, щоб розібратись

Це все звучить як назва теми , та й порада якась безглузда . Краще спочатку хоть з кимось проконсультуватись , або з ШІ

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
важничающий писатель **
43 года, Станіславів
С нами с 04.05.2016

24 июня 2025 в 15:56 Гілками

В ответ на:

Зріст то добре, а падіння у американських компаній не буває?

вказаний S&P500 це сукупний індекс 500 найбільших акціонерних компаній США. За останні 5 років зростання 100%... Падіння думаю можливе виключно у випадку глобального пізд@ца, який можливо якраз зараз і насувається))) Але загалом інструмент хороший в довгостроковій перспективі

энтузиаст ****
Киев
С нами с 28.09.2007

Re: Страховка на пенсію: розвод чи панацея? [Re: shcherb]
      24 июня 2025 в 16:17 Гілками

shcherb 24.06.2025 15:56 пишет:

В ответ на:

Зріст то добре, а падіння у американських компаній не буває?

вказаний S&P500 це сукупний індекс 500 найбільших акціонерних компаній США. За останні 5 років зростання 100%... Падіння думаю можливе виключно у випадку глобального пізд@ца, який можливо якраз зараз і насувається))) Але загалом інструмент хороший в довгостроковій перспективі

Інструмент хороший, особливо якщо не вкластися в нього в 2000, всього лише 12+ років в залежності від коефіцієнта витрат потім чекати дохідності
Сп500 низькоризиковий, але ключові фрази: будь які інвестиції можуть призвести до фінансових збитків. Минулі зростання не гарантовані в майбутньому.

Водитель троллейбуса **
19 лет за рулем, Киев
С нами с 14.07.2006

24 июня 2025 в 17:25 Гілками

Якщо вона вже влізла в цю систему з внесками, відмовляти запізно. Вона не прийме жодних аргументів. По суті ти пропонуєш їй на рівному місці втратити 25к і почуватися дурепою, хоча ніяких "дзвіночків" для тривоги поки немає з її точки зору Тому і твої слова про піраміду і т д - пустий звук.

Вибір у тебе так собі, якщо чесно. Відмовиш - молода дружина буде вважати тебе мєлочним жлобом. Підеш на поводу - сам себе будеш вважати лохом

Змінено Juliet Capulet (17:25 24/06/2025)

V.I.P *
20 лет за рулем, Киев
С нами с 24.11.2011

Re: Страховка на пенсію: розвод чи панацея? [Re: Juliet Capulet]
      24 июня 2025 в 18:57 Гілками

Juliet Capulet 24.06.2025 17:25 пишет:

Якщо вона вже влізла в цю систему з внесками, відмовляти запізно. Вона не прийме жодних аргументів. По суті ти пропонуєш їй на рівному місці втратити 25к і почуватися дурепою, хоча ніяких "дзвіночків" для тривоги поки немає з її точки зору Тому і твої слова про піраміду і т д - пустий звук.

Вибір у тебе так собі, якщо чесно. Відмовиш - молода дружина буде вважати тебе мєлочним жлобом. Підеш на поводу - сам себе будеш вважати лохом

В мене немає вибору, я не готовий тягнути кабалу ціле життя з примарними перспективами
Ні, то ні

Змінено junior (18:57 24/06/2025)

Еще та! **
46 лет (19 лет за рулем), Київ
С нами с 16.06.2008

24 июня 2025 в 19:05 Гілками

junior 24.06.2025 18:57 пишет:

В мене немає вибору, я не готовий тягнути кабалу ціле життя з примарними перспективами
Ні, то ні

Так вона прям легко з тебе злізе.
Ще ж навіть не було шантажу і маніпуляцій. А ти вже сумніваєшся.
Відгуки:

https://myagent.com.ua/rating/company/70

https://finance.ua/ua/insurance-companies/metlife/review

Позитивні не читай. Їх кожен сектант вагон настрочить.

V.I.P *
20 лет за рулем, Киев
С нами с 24.11.2011

Re: Страховка на пенсію: розвод чи панацея? [Re: Roksimama]
      24 июня 2025 в 19:28 Гілками

Roksimama 24.06.2025 19:05 пишет:

Ні, то ні

Так вона прям легко з тебе злізе.
Ще ж навіть не було шантажу і маніпуляцій. А ти вже сумніваєшся.
Відгуки:

https://myagent.com.ua/rating/company/70

https://finance.ua/ua/insurance-companies/metlife/review

Позитивні не читай. Їх кожен сектант вагон настрочить.

В якому сенсі легко злізе?
Я не сумніваюсь, я категоричний в тому плані, вважаю, що гроші мають йти до мене, а не від мене
Я читав то вже

Змінено junior (19:29 24/06/2025)

Достоевский ***
44 года (26 лет за рулем), Киев
С нами с 19.04.2006

Re: Страховка на пенсію: розвод чи панацея? [Re: swap22]
      24 июня 2025 в 20:18 Гілками

swap22 24.06.2025 13:56 пишет:

junior 24.06.2025 13:35 пишет:

Researcher 24.06.2025 13:30 пишет:

Якщо дружина так переживає за майбутнє, запропонуйте альтернативу - купівля сх землі з здачею в оренду, інвестиції в якісь реальні речі, які будуть у вас у власності, але приносити якийсь відсоток вже зараз.

Звісно пропонував. Купівля квартири - завтра її розбомблять, депозит - не вигідно, збирання валюти в носок - я не вмію збирати, купити машину - потрапить в дтп... Короче, на будь які аргументи і пропозиції знаходиться відмазка

Я не розумію проблеми в сучасних умовах.
Я реально на цих вихідних зареєструвався на фрідом фінанс - є сайт, є українська підтримка. Це зайняло 15 хв. Вкинув туди грошиків, комісія правда 2%. Вчора купив акцій, американських конпаній. Не важливо яких, не треба в це вникати, бо у вас стратегія "збереження капіталу", для новачків підійде просто індекс qqq.us, або S&P500, витративши ще 10 хвилин, щоб розібратись. Все, чекаю наступного місяця ще поповнити. На телефоні малює красиві графікі зростання вашого капіталу, показуєте родичам, хай вони заздрять. таким чином переманюєте в свою релігійну секту.
Вивід на картку в будь який момент, комісія 7$ не залежить від суми. Я не знаю які ще аргументи можуть буть.

Фрідом фінанс?

У НКЦПФР (Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку) з’явились нові повноваження, які дозволяють почати процес врегулювання ситуації з клієнтами ТОВ «Фрідом Фінанс Україна». Це стало можливим у зв’язку з прийняттям Верховною радою нового Закону України щодо регулювання та нагляду на ринках капіталу та організованих товарних ринках (№3585-ІХ).

Першим кроком НКЦПФР стало прийняття постанови про призначення за результатами конкурсного відбору тимчасового керівника виконавчого органу професійного учасника, яким став Олександр Бондарчук.

Ключовим завданням у цьому важливому процесі, яке ставить перед собою Комісія, є невідкладне вирішення питання з активами клієнтів компанії Фрідом Фінанс Україна, які, на жаль, залишаються заблокованими на рахунках вже досить довгий час. Всі дії та завдання будуть виконуватися виключно з урахуванням вимог санкційної політики держави.

За подальшими діями щодо вирішення питання клієнтів ТОВ «Фрідом Фінанс Україна» слідкуйте в новинах Комісії.

Нагадаємо, що у 2022 році РНБО наклало санкції на ТОВ «Фрідом Фінанс Україна», як на юридичну особу, що надає фінансові послуги. Таких прецедентів на фінансовому ринку в Україні ще не було. В результаті склалася ситуація, коли кошти та цінні папери клієнтів були заблоковані на рахунках української юридичної особи, а механізму їх повернення законодавством не передбачалось.

https://www.nssmc.gov.ua/novi-povnovazhe...finans-ukraina/

На сьогодні ситуацію намагаються якась вирішити, але нафіга зара з ними мати справу (навіть з материнською компанією)

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

24 июня 2025 в 20:37 Гілками

Может я слишком старый, но шо то я не пойму( совсем) эту проблему. Если вы муж и жена, то мне кажется логично решать куда деньги девать, а куда не девать, совместно.
Если бы в какую то пирамидо-секту влезла, к примеру, сестра, то там тяжелее, все же разный бюджет. Но а если жена, т.е. человек с которым вы решили жить вместе, ну там дети-собаки-старость совместная и все такое, то неужели нельзя наложить вето на вот этот вот пенсионный план??
Вот совместно решить, что 25 тыс грн прои.а..ли и ладно, но в это дальше влазить не будем. И жить себе дальше , долго и счастливо (умереть в один день, только она раньше, а ты позже).

Водитель троллейбуса **
19 лет за рулем, Киев
С нами с 14.07.2006

Re: Страховка на пенсію: розвод чи панацея? [Re: Абрвалг]
      24 июня 2025 в 20:43 Гілками

Абрвалг 24.06.2025 20:37 пишет:

Может я слишком старый, но шо то я не пойму( совсем) эту проблему. Если вы муж и жена, то мне кажется логично решать куда деньги девать, а куда не девать, совместно.
Если бы в какую то пирамидо-секту влезла, к примеру, сестра, то там тяжелее, все же разный бюджет. Но а если жена, т.е. человек с которым вы решили жить вместе, ну там дети-собаки-старость совместная и все такое, то неужели нельзя наложить вето на вот этот вот пенсионный план??
Вот совместно решить, что 25 тыс грн прои.а..ли и ладно, но в это дальше влазить не будем. И жить себе дальше , долго и счастливо (умереть в один день, только она раньше, а ты позже).

Ти сам собі заперечуєш. Спочатку кажеш, що вирішувати треба разом, а потім кажеш, що чоловік має накласти вето. Тоді це не називається "разом", а називається "буде так, як вирішить чоловік".
І саме в цьому місці я прогнозую великі проблеми з взаємопорозумінням між подружжям. Молоді дружини на першому році спільного життя як правило ще не звикли до ультиматумів

Водитель троллейбуса **
19 лет за рулем, Киев
С нами с 14.07.2006

24 июня 2025 в 20:45 Гілками

Ні, то ні

Спробуй запропонувати альтернативу. Типу - якщо ми відмовимося від внеску 25к, купимо тобі новий айфон на ці гроші. Чи щось таке, про що вона мріє. Може спрацює?

опытный писатель **
49 лет (28 лет за рулем), Киев
С нами с 04.11.2008

24 июня 2025 в 20:56 Гілками

Juliet Capulet 24.06.2025 20:45 пишет:

Ні, то ні

Спробуй запропонувати альтернативу. Типу - якщо ми відмовимося від внеску 25к, купимо тобі новий айфон на ці гроші. Чи щось таке, про що вона мріє. Може спрацює?

Альтернатива має виглядати аналогічно, якщо у неї створена програма-мета відкладати на пенсію. то альтернатива "витратити кудись" не спрацює. А от інвестувати наприклад в фондовий ринок, більш схоже з тим фондом-кидалою, але більш надійно і забрати можна коли завгодно. а на телефоні картинка росту капіталу виглядає просто чудово, може вона на це купиться.
А витрачені 25К - зафіксувати збитки і забути, не такі вже і великі гроші.

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

24 июня 2025 в 20:57 Гілками

Juliet Capulet 24.06.2025 20:43 пишет:

Ти сам собі заперечуєш. Спочатку кажеш, що вирішувати треба разом, а потім кажеш, що чоловік має накласти вето. Тоді це не називається "разом", а називається "буде так, як вирішить чоловік".
І саме в цьому місці я прогнозую великі проблеми з взаємопорозумінням між подружжям. Молоді дружини на першому році спільного життя як правило ще не звикли до ультиматумів

астанавитесь:)).

Под вето я понимаю одновременное одобрение трат семьи и если жена хочет отнести 25 тыс куда либо, то это обсуждается совместно. Точно так же если вдруг муж решит отдать 25, к примеру на покупку лотерейных билетов, то так же это обсуждается. Тогда и жена вполне себе имеет право вето. Я не говорю о не значительных для семьи суммах ( тут все семьи разные, кому то 25 это огого, а кому то просто в салон красоты раз зайти) , но если тут все ж обращается внимание на то, что жалко эти деньги терять, то значит сумма имеет значение. А если сумма имеет значение, то не одобрение одного из членов ячейки общества приводит к вето на эту трату.
мое имхо

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

24 июня 2025 в 20:58 Гілками

В ответ на:

саме так!

V.I.P *
20 лет за рулем, Киев
С нами с 24.11.2011

24 июня 2025 в 21:09 Гілками

Внесок був до спільного проживання (цивільний шлюб)
Навідріз відмовляється більше не влазити, навпаки, вербують займатись тим і плодити лохів

V.I.P *
20 лет за рулем, Киев
С нами с 24.11.2011

24 июня 2025 в 21:10 Гілками

Juliet Capulet 24.06.2025 20:43 пишет:

Разом треба вирішувати на старті, а не зараз, коли вже пожиттєвий хомут на шиї

V.I.P *
20 лет за рулем, Киев
С нами с 24.11.2011

24 июня 2025 в 21:11 Гілками

Juliet Capulet 24.06.2025 20:45 пишет:

Ні, то ні

Та, тільки купили 16 про

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

24 июня 2025 в 21:12 Гілками

скажи пусть вербует, но не родственников и из дома бабло не несет. Может у нее талант и она станет Мавроди-2, ну или "хопер инвест ,отличная компания"-2 и вы еще миллионерами станете:).

Водитель троллейбуса **
19 лет за рулем, Киев
С нами с 14.07.2006

24 июня 2025 в 21:15 Гілками

swap22 24.06.2025 20:56 пишет:

Альтернатива має виглядати аналогічно, якщо у неї створена програма-мета відкладати на пенсію. то альтернатива "витратити кудись" не спрацює. А от інвестувати наприклад в фондовий ринок, більш схоже з тим фондом-кидалою, але більш надійно і забрати можна коли завгодно. а на телефоні картинка росту капіталу виглядає просто чудово, може вона на це купиться.

Я, до речі, знаю, що у 30-річних хіпстерів зараз модна тема - недержавні пенсійні фонди. На сайті кожного з них є калькулятор. Якщо вкладаєш кожен місяць, типу, 2-3 тис грн, то через 15 років отримуєш якусь шалену пенсійну суму.
Я пробувала погратися з цим калькуляторм колись, але виявилося, що у віці 40+ немає сенсу починати Дуже мало часу залишилося до пенсії
Кому цікаво: https://dynasty.icu/ Там є закладка Розрахувати.
Це до питання альтернативи відкладати на пенсію.

Водитель троллейбуса **
19 лет за рулем, Киев
С нами с 14.07.2006

24 июня 2025 в 21:16 Гілками

Абрвалг 24.06.2025 20:58 пишет:

В ответ на:

саме так!

Ви, мужики, не можете зрозуміти одного. Для неї це не виглядає як збитки! Чого вона має про це забути??? Вона хоче продовжувати.

Autoua.netФорумКурилка
Додаткова інформація
0 користувачів і 8 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Рубан, moderator, Bivaliy, Sergu44o, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 1642

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія