В ответ на: Вчора купив акцій, американських конпаній. Не важливо яких, не треба в це вникати, бо у вас стратегія "збереження капіталу", для новачків підійде просто індекс qqq.us, або S&P500, витративши ще 10 хвилин, щоб розібратись
Це все звучить як назва теми , та й порада якась безглузда . Краще спочатку хоть з кимось проконсультуватись , або з ШІ
В ответ на: Зріст то добре, а падіння у американських компаній не буває?
вказаний S&P500 це сукупний індекс 500 найбільших акціонерних компаній США. За останні 5 років зростання 100%... Падіння думаю можливе виключно у випадку глобального пізд@ца, який можливо якраз зараз і насувається))) Але загалом інструмент хороший в довгостроковій перспективі
В ответ на: Зріст то добре, а падіння у американських компаній не буває?
вказаний S&P500 це сукупний індекс 500 найбільших акціонерних компаній США. За останні 5 років зростання 100%... Падіння думаю можливе виключно у випадку глобального пізд@ца, який можливо якраз зараз і насувається))) Але загалом інструмент хороший в довгостроковій перспективі
Інструмент хороший, особливо якщо не вкластися в нього в 2000, всього лише 12+ років в залежності від коефіцієнта витрат потім чекати дохідності Сп500 низькоризиковий, але ключові фрази: будь які інвестиції можуть призвести до фінансових збитків. Минулі зростання не гарантовані в майбутньому.
Якщо вона вже влізла в цю систему з внесками, відмовляти запізно. Вона не прийме жодних аргументів. По суті ти пропонуєш їй на рівному місці втратити 25к і почуватися дурепою, хоча ніяких "дзвіночків" для тривоги поки немає з її точки зору Тому і твої слова про піраміду і т д - пустий звук.
Вибір у тебе так собі, якщо чесно. Відмовиш - молода дружина буде вважати тебе мєлочним жлобом. Підеш на поводу - сам себе будеш вважати лохом
Juliet Capulet 24.06.2025 17:25 пишет: Якщо вона вже влізла в цю систему з внесками, відмовляти запізно. Вона не прийме жодних аргументів. По суті ти пропонуєш їй на рівному місці втратити 25к і почуватися дурепою, хоча ніяких "дзвіночків" для тривоги поки немає з її точки зору Тому і твої слова про піраміду і т д - пустий звук.
Вибір у тебе так собі, якщо чесно. Відмовиш - молода дружина буде вважати тебе мєлочним жлобом. Підеш на поводу - сам себе будеш вважати лохом
В мене немає вибору, я не готовий тягнути кабалу ціле життя з примарними перспективами Ні, то ні
Juliet Capulet 24.06.2025 17:25 пишет: Якщо вона вже влізла в цю систему з внесками, відмовляти запізно. Вона не прийме жодних аргументів. По суті ти пропонуєш їй на рівному місці втратити 25к і почуватися дурепою, хоча ніяких "дзвіночків" для тривоги поки немає з її точки зору Тому і твої слова про піраміду і т д - пустий звук.
В мене немає вибору, я не готовий тягнути кабалу ціле життя з примарними перспективами Ні, то ні
Так вона прям легко з тебе злізе. Ще ж навіть не було шантажу і маніпуляцій. А ти вже сумніваєшся. Відгуки:
Так вона прям легко з тебе злізе. Ще ж навіть не було шантажу і маніпуляцій. А ти вже сумніваєшся. Відгуки:
Researcher 24.06.2025 13:30 пишет: Якщо дружина так переживає за майбутнє, запропонуйте альтернативу - купівля сх землі з здачею в оренду, інвестиції в якісь реальні речі, які будуть у вас у власності, але приносити якийсь відсоток вже зараз.
Звісно пропонував. Купівля квартири - завтра її розбомблять, депозит - не вигідно, збирання валюти в носок - я не вмію збирати, купити машину - потрапить в дтп... Короче, на будь які аргументи і пропозиції знаходиться відмазка
Я не розумію проблеми в сучасних умовах. Я реально на цих вихідних зареєструвався на фрідом фінанс - є сайт, є українська підтримка. Це зайняло 15 хв. Вкинув туди грошиків, комісія правда 2%. Вчора купив акцій, американських конпаній. Не важливо яких, не треба в це вникати, бо у вас стратегія "збереження капіталу", для новачків підійде просто індекс qqq.us, або S&P500, витративши ще 10 хвилин, щоб розібратись. Все, чекаю наступного місяця ще поповнити. На телефоні малює красиві графікі зростання вашого капіталу, показуєте родичам, хай вони заздрять. таким чином переманюєте в свою релігійну секту. Вивід на картку в будь який момент, комісія 7$ не залежить від суми. Я не знаю які ще аргументи можуть буть.
Фрідом фінанс?
У НКЦПФР (Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку) з’явились нові повноваження, які дозволяють почати процес врегулювання ситуації з клієнтами ТОВ «Фрідом Фінанс Україна». Це стало можливим у зв’язку з прийняттям Верховною радою нового Закону України щодо регулювання та нагляду на ринках капіталу та організованих товарних ринках (№3585-ІХ).
Першим кроком НКЦПФР стало прийняття постанови про призначення за результатами конкурсного відбору тимчасового керівника виконавчого органу професійного учасника, яким став Олександр Бондарчук.
Ключовим завданням у цьому важливому процесі, яке ставить перед собою Комісія, є невідкладне вирішення питання з активами клієнтів компанії Фрідом Фінанс Україна, які, на жаль, залишаються заблокованими на рахунках вже досить довгий час. Всі дії та завдання будуть виконуватися виключно з урахуванням вимог санкційної політики держави.
За подальшими діями щодо вирішення питання клієнтів ТОВ «Фрідом Фінанс Україна» слідкуйте в новинах Комісії.
Нагадаємо, що у 2022 році РНБО наклало санкції на ТОВ «Фрідом Фінанс Україна», як на юридичну особу, що надає фінансові послуги. Таких прецедентів на фінансовому ринку в Україні ще не було. В результаті склалася ситуація, коли кошти та цінні папери клієнтів були заблоковані на рахунках української юридичної особи, а механізму їх повернення законодавством не передбачалось.
Может я слишком старый, но шо то я не пойму( совсем) эту проблему. Если вы муж и жена, то мне кажется логично решать куда деньги девать, а куда не девать, совместно. Если бы в какую то пирамидо-секту влезла, к примеру, сестра, то там тяжелее, все же разный бюджет. Но а если жена, т.е. человек с которым вы решили жить вместе, ну там дети-собаки-старость совместная и все такое, то неужели нельзя наложить вето на вот этот вот пенсионный план?? Вот совместно решить, что 25 тыс грн прои.а..ли и ладно, но в это дальше влазить не будем. И жить себе дальше , долго и счастливо (умереть в один день, только она раньше, а ты позже).
Абрвалг 24.06.2025 20:37 пишет: Может я слишком старый, но шо то я не пойму( совсем) эту проблему. Если вы муж и жена, то мне кажется логично решать куда деньги девать, а куда не девать, совместно. Если бы в какую то пирамидо-секту влезла, к примеру, сестра, то там тяжелее, все же разный бюджет. Но а если жена, т.е. человек с которым вы решили жить вместе, ну там дети-собаки-старость совместная и все такое, то неужели нельзя наложить вето на вот этот вот пенсионный план?? Вот совместно решить, что 25 тыс грн прои.а..ли и ладно, но в это дальше влазить не будем. И жить себе дальше , долго и счастливо (умереть в один день, только она раньше, а ты позже).
Ти сам собі заперечуєш. Спочатку кажеш, що вирішувати треба разом, а потім кажеш, що чоловік має накласти вето. Тоді це не називається "разом", а називається "буде так, як вирішить чоловік". І саме в цьому місці я прогнозую великі проблеми з взаємопорозумінням між подружжям. Молоді дружини на першому році спільного життя як правило ще не звикли до ультиматумів
junior 24.06.2025 18:57 пишет: В мене немає вибору, я не готовий тягнути кабалу ціле життя з примарними перспективами Ні, то ні
Спробуй запропонувати альтернативу. Типу - якщо ми відмовимося від внеску 25к, купимо тобі новий айфон на ці гроші. Чи щось таке, про що вона мріє. Може спрацює?
junior 24.06.2025 18:57 пишет: В мене немає вибору, я не готовий тягнути кабалу ціле життя з примарними перспективами Ні, то ні
Спробуй запропонувати альтернативу. Типу - якщо ми відмовимося від внеску 25к, купимо тобі новий айфон на ці гроші. Чи щось таке, про що вона мріє. Може спрацює?
Альтернатива має виглядати аналогічно, якщо у неї створена програма-мета відкладати на пенсію. то альтернатива "витратити кудись" не спрацює. А от інвестувати наприклад в фондовий ринок, більш схоже з тим фондом-кидалою, але більш надійно і забрати можна коли завгодно. а на телефоні картинка росту капіталу виглядає просто чудово, може вона на це купиться. А витрачені 25К - зафіксувати збитки і забути, не такі вже і великі гроші.
Абрвалг 24.06.2025 20:37 пишет: Может я слишком старый, но шо то я не пойму( совсем) эту проблему. Если вы муж и жена, то мне кажется логично решать куда деньги девать, а куда не девать, совместно. Если бы в какую то пирамидо-секту влезла, к примеру, сестра, то там тяжелее, все же разный бюджет. Но а если жена, т.е. человек с которым вы решили жить вместе, ну там дети-собаки-старость совместная и все такое, то неужели нельзя наложить вето на вот этот вот пенсионный план?? Вот совместно решить, что 25 тыс грн прои.а..ли и ладно, но в это дальше влазить не будем. И жить себе дальше , долго и счастливо (умереть в один день, только она раньше, а ты позже).
Ти сам собі заперечуєш. Спочатку кажеш, що вирішувати треба разом, а потім кажеш, що чоловік має накласти вето. Тоді це не називається "разом", а називається "буде так, як вирішить чоловік". І саме в цьому місці я прогнозую великі проблеми з взаємопорозумінням між подружжям. Молоді дружини на першому році спільного життя як правило ще не звикли до ультиматумів
астанавитесь:)).
Под вето я понимаю одновременное одобрение трат семьи и если жена хочет отнести 25 тыс куда либо, то это обсуждается совместно. Точно так же если вдруг муж решит отдать 25, к примеру на покупку лотерейных билетов, то так же это обсуждается. Тогда и жена вполне себе имеет право вето. Я не говорю о не значительных для семьи суммах ( тут все семьи разные, кому то 25 это огого, а кому то просто в салон красоты раз зайти) , но если тут все ж обращается внимание на то, что жалко эти деньги терять, то значит сумма имеет значение. А если сумма имеет значение, то не одобрение одного из членов ячейки общества приводит к вето на эту трату. мое имхо
Внесок був до спільного проживання (цивільний шлюб) Навідріз відмовляється більше не влазити, навпаки, вербують займатись тим і плодити лохів
Разом треба вирішувати на старті, а не зараз, коли вже пожиттєвий хомут на шиї
скажи пусть вербует, но не родственников и из дома бабло не несет. Может у нее талант и она станет Мавроди-2, ну или "хопер инвест ,отличная компания"-2 и вы еще миллионерами станете:).
swap22 24.06.2025 20:56 пишет: Альтернатива має виглядати аналогічно, якщо у неї створена програма-мета відкладати на пенсію. то альтернатива "витратити кудись" не спрацює. А от інвестувати наприклад в фондовий ринок, більш схоже з тим фондом-кидалою, але більш надійно і забрати можна коли завгодно. а на телефоні картинка росту капіталу виглядає просто чудово, може вона на це купиться. А витрачені 25К - зафіксувати збитки і забути, не такі вже і великі гроші.
Я, до речі, знаю, що у 30-річних хіпстерів зараз модна тема - недержавні пенсійні фонди. На сайті кожного з них є калькулятор. Якщо вкладаєш кожен місяць, типу, 2-3 тис грн, то через 15 років отримуєш якусь шалену пенсійну суму. Я пробувала погратися з цим калькуляторм колись, але виявилося, що у віці 40+ немає сенсу починати Дуже мало часу залишилося до пенсії Кому цікаво: https://dynasty.icu/ Там є закладка Розрахувати. Це до питання альтернативи відкладати на пенсію.