УрфинДжюс 03.08.2025 17:48 пишет: Я чесно кажучі здивований негативом по відношенню до фільму Якщо що, дивлюсь Ф1 з часів Менсела, був на 8 різних етавпах і безлічі інщих змаганнях та івентах від ЛеМану до Гудвуда, тому я саме той фанат і поцінювач якому повинно бути погано від фільму. Але якщо мати клепку в голові і розуміти що це не документальне кіно, так само як Пирати Карибського Моря не історічний фільм або то шо Р2Д2 не справжній робот то =====> фільм чудовий
от і я про теж, отримав задоволення від кіно-)) від художнього кіно-)))
Майже не по темі, але кто бажає "справжньості" то на ютубі доступний 40хв промо відео / інтервью Криса Харріса (Топ Геар) з Максом Верстапеном. Майже не про Ф1 але все одно дуже цікаво https://youtu.be/eY8pQMt8eB4?si=lOE6yoicp09Y1PrS
lopa 12.08.2025 08:53 пишет: З наявного на ринку нових фільмів, то просто шедевр. У лапках звичайно. На разок
З урахуванням того, що більшість нових фільмів не те що до середини, а й до кінця першої чверті фільму неможливо додивитися, виникає стійке бажання вимкнути та піти, то фільм з категорії "на один раз" тобто який можна і є бажання додивитися до кінця, звучить вже як звитяга.
УрфинДжюс 03.08.2025 17:48 пишет: Я чесно кажучі здивований негативом по відношенню до фільму Якщо що, дивлюсь Ф1 з часів Менсела, був на 8 різних етавпах і безлічі інщих змаганнях та івентах від ЛеМану до Гудвуда, тому я саме той фанат і поцінювач якому повинно бути погано від фільму. Але якщо мати клепку в голові і розуміти що це не документальне кіно, так само як Пирати Карибського Моря не історічний фільм або то шо Р2Д2 не справжній робот то =====> фільм чудовий
А я можу пояснити свою думку. 1. Я розумію, що це художнє кіно, але навіть художньому кіно не дозволено нехтувати правилами тієї теми, яку вони взяли. Давайте візьимемо регламент. Я не впевнений у тому, що коли гаснуть зелені вогні, можна стартувати прогрівочне коло з такою затримкою, а вогні гаснуть за 20 секунд. Є правило, що колові не можуть затримувати лідерів, навіть при виїзді з боксів, це окремий пункт регламенту. Ну і ганебний фінал... Гонщик, який не приймав участі у кваліфікації, не може стартувати! Ще по цьому є питання? 2. Філософія сучасної Формули 1. Вона полягає у тому, що перегони мають відбуватися честно. Так, був у історії формули ганебний момент, це перемога Алонсо у Сингапурі 2008 році... Формула до сих пір вигрібає критику і судові позови. А фільм просто пронизан такими моментами, що, на мій погляд, ганьбить увесь дух перегонів. 3. У сучасні Ф1, драми хватає на 2-3 таких кіно, без паплюження правил. Я розумію що це художній фільм, і пробачив те, що гарна жінка може виконувати функції проектного бюро і Ньюї в одній особі. Я пробачив той факт, що за один доп у Дайтоні можна відіграти 7 місць, і решту художнього вимислу.
А тепер питання до тих, кому сподобався фільм, за що???
А я можу пояснити свою думку. 1. Я розумію, що це художнє кіно, але навіть художньому кіно не дозволено нехтувати правилами тієї теми, яку вони взяли. Давайте візьимемо регламент. Я не впевнений у тому, що коли гаснуть зелені вогні, можна стартувати прогрівочне коло з такою затримкою, а вогні гаснуть за 20 секунд. Є правило, що колові не можуть затримувати лідерів, навіть при виїзді з боксів, це окремий пункт регламенту. Ну і ганебний фінал... Гонщик, який не приймав участі у кваліфікації, не може стартувати! Ще по цьому є питання? 2. Філософія сучасної Формули 1. Вона полягає у тому, що перегони мають відбуватися честно. Так, був у історії формули ганебний момент, це перемога Алонсо у Сингапурі 2008 році... Формула до сих пір вигрібає критику і судові позови. А фільм просто пронизан такими моментами, що, на мій погляд, ганьбить увесь дух перегонів. 3. У сучасні Ф1, драми хватає на 2-3 таких кіно, без паплюження правил. Я розумію що це художній фільм, і пробачив те, що гарна жінка може виконувати функції проектного бюро і Ньюї в одній особі. Я пробачив той факт, що за один доп у Дайтоні можна відіграти 7 місць, і решту художнього вимислу.
А тепер питання до тих, кому сподобався фільм, за що???
за фільм, за зйомки, за старий смак голлівудського кіно ( ага того вигаданого і яке не має нічого спільного з реальними чемпіонатами, польотами в інші Галактики, можливостями Рембо і Командос і слащаву харизму Піта), за простий і доступний сприйняттю кожного сценарій, без гомосексуалістів і того, що на фоні сучасного кіно просто дало після сенсу відчуття, що ти в кіно ходив, а не каналізацію чистив
за фільм, за зйомки, за старий смак голлівудського кіно ( ага того вигаданого і яке не має нічого спільного з реальними чемпіонатами, польотами в інші Галактики, можливостями Рембо і Командос і слащаву харизму Піта), за простий і доступний сприйняттю кожного сценарій, без гомосексуалістів і того, що на фоні сучасного кіно просто дало після сенсу відчуття, що ти в кіно ходив, а не каналізацію чистив
Тобто якщо це не визвало в тебе огиди, це вже заслуговує поваги? Ти це серйозно? Де ідея, почуття, післясмак?
Тобто якщо це не визвало в тебе огиди, це вже заслуговує поваги? Ти це серйозно? Де ідея, почуття, післясмак?
яка огодиа? чудове кіно! після смак все норм виділеним ( це і мав на увазі)
МЕНІ ЦЕЙ ФІЛЬМ СПОДОБАВСЬ!! кому не сподобавсь теж має на це право і це його справа
це як фільм про снайперів дивитись і писати так не буває..фігня або про те, що нема зорельотів з швидкістю світла розказувати-)
harald67 03.08.2025 17:56 пишет: Абсолютно підтримую. Я також дивлюся формулу вже більше 30 років (у прямому ефірі бачив аварію, в якій загинув Сенна) і мені також фільм сподобався. До речі він дуже перекликається саме з фільмом 1966 року з Івом Монтаном у головній ролі. Хіба що трагічного фіналу немає - замість нього хеппі енд.
Как болельщик с аналогичным стажем, не признающий даже околоформульной документалки(просто неинтересно в сравнении с первоисточником) полноформатное кино смотреть тоже не особо планировал, но тут даже сестра далекая от автоспорта порекомендовала для семейного просмотра, так что гляну на досуге, пока каникулы в чемпионате.
Посмотрел. овно но красивое и динамичное. Художественный фильм подразумевает под собой некие условности и натяжки. Ну например аутсайдеры 2/3 сезона нюхавшие выхлоп соперников раз после одного обновления днища залетают в 10ку. Ок. Хрен с тем что квалификации в фильме нет как класса и они каждый раз пролазят весь пелетон. Но блин чувак 3 раза сталкивается по ходу круга намеренно с другими гонщиками и даже штрафа не получает. Вся молодецкая удаль и талант по ходу фильма это просто грубые нарушения правил и читерство. А тут вау какой молодец, так этим лошарам, настоящий мужик с со стальными бубенцами. А 60 летний дедуня запрыгнувший в современную машину после 30 летнего перерыва и 15 минутного инструктажа и проехавший на секунду медленее боевого пилота это такая большая и теплая дань уважения тем кто там сейчас ездит.