Вибираю великий сімейний кросовер,бюджет 50к $. Вимоги:хочу на авто пневмі,не старше 2020р,бажано 7ми місний салон,максимальна комплектація(360° та проекція обов'язково) Розглядаю Q7(Америка може бути за такі гроші) Acura MDX type S дуже цікаве авто(є у дружини acura rdx,то acura подобається) Discovery 3.0d ???(хз як вони) Volvo xc90 ( пенсіястайл,хоча мабуть гарне авто) Шо ще?
А для чого пневма? Бо якщо вірити відзивам той же хс90 на звичайній підвісці м'якший ніж на пневмі.
Ще можна подивитися Range Rover Sport другого покоління (навіть рестайл). Але не впевнений щодо 7-и місного варіанту.
Ще можна подивитися Range Rover Sport другого покоління (навіть рестайл). Але не впевнений щодо 7-и місного варіанту.
RR Sport попередньої генерації - чудовий авто, але виключно для водія та переднього пасажира. Не знаю, чи є там третій ряд сидінь, а на другому простору замало (як для таких розмірів).
Приєднуюсь до запитання стосовно пневматичної підвіски. Що саме потрібно - комфорт, можливість керувати кліренсом?
А для чого пневма? Бо якщо вірити відзивам той же хс90 на звичайній підвісці м'якший ніж на пневмі.
Пневма хороша для тех случаев, когда надо сделать машину жесткой, а не мягкой, например, для езды на высокой скорости по дорогам с нормальным покрытием.
Пневма хороша для тех случаев, когда надо сделать машину жесткой, а не мягкой, например, для езды на высокой скорости по дорогам с нормальным покрытием.
Пневма хороша по зовсім інших причинах. Для того, що ви описали, достатньо адаптивних амортизаторів. То ж питання залишається в силі - що саме хоче автор теми від пневмопідвіски.
Хочу більше комфорту по поганих дорогах,і малих дітей іноді нудить на "дальняках" Маю надію що пневма+адаптивні амортизатори виправлять ситуацію. Катав пару років СХ9,велика баржа,доволі комфортна.Але трохи невистачає комфорту на латаній трасі(часто їздимо,а це майже година в дорозі)
Хочу більше комфорту по поганих дорогах,і малих дітей іноді нудить на "дальняках" Маю надію що пневма+адаптивні амортизатори виправлять ситуацію. Катав пару років СХ9,велика баржа,доволі комфортна.Але трохи невистачає комфорту на латаній трасі(часто їздимо,а це майже година в дорозі)
Все змішалося до купи. Високій рівень комфорту здатна забезпечити будь яка підвіска, навіть звичайні пружини. Якщо на додачу до цього є бажання змінювати поведінку авто (наприклад, "додавати" трохи спорту під настрій), тоді потрібні адаптивні амортизатори. І лише керування кліренсом (тобто встановлення його на заданий рівень та утримання незалежно від навантаження) працює виключно з пневматикою. От тут дійсно по іншому ніяк. Є сенс, якщо хочете впевненіше почуватися на бездоріжжі (з піднятим кузовом), або на трасі (в заниженому положенні).
Пневма сама по собі не гарантує м'якість чи можливість налаштування амортизаторів. Це все окремі складові.
Я би дивився на Q7 / Touareg, GLE, X5 (усі з пневматикою), а також Lexus RX / TX (бувають тільки на пружинах). По MDX / Discovery особистого досвіду немає, нічого не можу сказати. XC90, на мою суб'єктивну думку, по їздовому комфорту не дотягує не великої німецької трійки та навіть до того ж Touareg-а (суто візуально, по матеріалах та якості інтер'єру у Вольво звісно все на рівні).
Якщо не будете зловживати розмірами дисків, різниця з CX9 має відчуватися.
Пневма хороша по зовсім інших причинах. Для того, що ви описали, достатньо адаптивних амортизаторів. То ж питання залишається в силі - що саме хоче автор теми від пневмопідвіски.
Саме для того, що написав Бойко. Ставиш авто в нижнє положення, підвіску в спорт і їдеш по трасі як на седані, ну майже)
Саме для того, що написав Бойко. Ставиш авто в нижнє положення, підвіску в спорт і їдеш по трасі як на седані, ну майже)
Пан Бойко написав дурню. Пневма - це виключно можливість керувати кліренсом ("ставити авто в нижнє положення" в вашому формулюванні). Сама по собі вона не робить підвіску ні комфортною, ні спортивною.
Mdx хіба буває на пневмі? Там здається тільки задні амортизатори, які змінюють жорсткість.
В обычных авто, основным элементом, отвечающим за жесткость подвески, являются именно пружины, а не амортизаторы. Вполне логично, что и жесткость можно регулировать и с помощью пневмобаллонов. Я досконально в проблему не лез, но многие статьи, описывающие принципы и конструкцию пневмы, говорят именно о регулировке клиренса и жесткости. В том числе и google AI:
AI Overview Пневмоподвеска позволяет изменять жесткость и высоту подвески, в отличие от традиционной пружинной подвески, где жесткость фиксирована. Увеличение давления в пневматических рессорах делает подвеску жестче, а снижение давления - мягче, что позволяет адаптировать автомобиль к различным дорожным условиям и предпочтениям водителя. Подробности: Регулировка жесткости: Пневмоподвеска позволяет изменять жесткость подвески путем изменения давления воздуха в пневматических рессорах.
И я с этими утверждениями целиком и полностью согласен.
Я досконально в проблему не лез, но многие статьи, описывающие принципы и конструкцию пневмы, говорят именно о регулировке клиренса и жесткости
Це означає лише те, що автори "многих статей" теж не в курсі які компоненти підвіски на що впливають.
Увеличение давления в пневматических рессорах делает подвеску жестче, а снижение давления - мягче
Тиск впливає на кліренс, а не на жорсткість. Зменшуємо тиск - автівка "присідає", збільшуємо - піднімається. Мабуть, AI тренувався саме на "многих статьях"...
Mdx хіба буває на пневмі?
З точки зору функціональності, ніби все по дорослому, як і має бути.
Круто, не знав ІМХО я б мабуть брав Ауді через те, що багато їх є (Хоча там наче стартер-генератори проьлемні в ЕА839). Люблю Акури, але вже дуже рідкісний звір у нас.
Є гарний Mdx type S 22року,в гарній комплектації.Розглядаю в першу чергу його.Трохи хвилює питання подальшого продажу,бо з СХ9 вийшла "пічалька" у вигляді -25% за два роки володіння Q7 у жлобських комплектаціях з 20року буде в мій бюджет.На пневмі тільки попереднє покоління 18-19 року буде.По ліквідності мабуть краще Ауді буде ніж Акура? Беру авто на пару років поки старший з нами ще їзде(в мене троє дітей) Туареги є з 20року непогані і не биті як Q7 та Mdx,але немає 3го ряду А якшо Q7 не на пневмі,то можуть там бути адаптивні аморти??
Q7 у жлобських комплектаціях з 20року буде в мій бюджет.На пневмі тільки попереднє покоління 18-19 року буде.
Та ніби 18-19 рік - це те саме покоління, просто до facelift.
Беру авто на пару років поки старший з нами ще їзде(в мене троє дітей) Туареги є з 20року непогані і не биті як Q7 та Mdx,але немає 3го ряду
Так, на Турі третій ряд недоступний. Якщо 7 місць не просто "бажано", а обов'язково, тоді не підійде.
А якшо Q7 не на пневмі,то можуть там бути адаптивні аморти??
Наскільки мені відомо, ні. Конкретно на Q7/Q8/Touareg адаптивні аморти окремо не пропонувалися, лише разом із пневматикою.
До речі, може ще GLE варто подивитися. Він комфортний із будь якою підвіскою.