Вибираю великий сімейний кросовер,бюджет 50к $. Вимоги:хочу на авто пневмі,не старше 2020р,бажано 7ми місний салон,максимальна комплектація(360° та проекція обов'язково) Розглядаю Q7(Америка може бути за такі гроші) Acura MDX type S дуже цікаве авто(є у дружини acura rdx,то acura подобається) Discovery 3.0d ???(хз як вони) Volvo xc90 ( пенсіястайл,хоча мабуть гарне авто) Шо ще?
Levko 27.06.2025 13:35 пишет: Ще можна подивитися Range Rover Sport другого покоління (навіть рестайл). Але не впевнений щодо 7-и місного варіанту.
RR Sport попередньої генерації - чудовий авто, але виключно для водія та переднього пасажира. Не знаю, чи є там третій ряд сидінь, а на другому простору замало (як для таких розмірів).
Приєднуюсь до запитання стосовно пневматичної підвіски. Що саме потрібно - комфорт, можливість керувати кліренсом?
мелкий-2 27.06.2025 07:51 пишет: А для чого пневма? Бо якщо вірити відзивам той же хс90 на звичайній підвісці м'якший ніж на пневмі.
Пневма хороша для тех случаев, когда надо сделать машину жесткой, а не мягкой, например, для езды на высокой скорости по дорогам с нормальным покрытием.
Пневма хороша для тех случаев, когда надо сделать машину жесткой, а не мягкой, например, для езды на высокой скорости по дорогам с нормальным покрытием.
Пневма хороша по зовсім інших причинах. Для того, що ви описали, достатньо адаптивних амортизаторів. То ж питання залишається в силі - що саме хоче автор теми від пневмопідвіски.
Хочу більше комфорту по поганих дорогах,і малих дітей іноді нудить на "дальняках" Маю надію що пневма+адаптивні амортизатори виправлять ситуацію. Катав пару років СХ9,велика баржа,доволі комфортна.Але трохи невистачає комфорту на латаній трасі(часто їздимо,а це майже година в дорозі)
motorator 27.06.2025 14:22 пишет: Хочу більше комфорту по поганих дорогах,і малих дітей іноді нудить на "дальняках" Маю надію що пневма+адаптивні амортизатори виправлять ситуацію. Катав пару років СХ9,велика баржа,доволі комфортна.Але трохи невистачає комфорту на латаній трасі(часто їздимо,а це майже година в дорозі)
Все змішалося до купи. Високій рівень комфорту здатна забезпечити будь яка підвіска, навіть звичайні пружини. Якщо на додачу до цього є бажання змінювати поведінку авто (наприклад, "додавати" трохи спорту під настрій), тоді потрібні адаптивні амортизатори. І лише керування кліренсом (тобто встановлення його на заданий рівень та утримання незалежно від навантаження) працює виключно з пневматикою. От тут дійсно по іншому ніяк. Є сенс, якщо хочете впевненіше почуватися на бездоріжжі (з піднятим кузовом), або на трасі (в заниженому положенні).
Пневма сама по собі не гарантує м'якість чи можливість налаштування амортизаторів. Це все окремі складові.
Я би дивився на Q7 / Touareg, GLE, X5 (усі з пневматикою), а також Lexus RX / TX (бувають тільки на пружинах). По MDX / Discovery особистого досвіду немає, нічого не можу сказати. XC90, на мою суб'єктивну думку, по їздовому комфорту не дотягує не великої німецької трійки та навіть до того ж Touareg-а (суто візуально, по матеріалах та якості інтер'єру у Вольво звісно все на рівні).
Якщо не будете зловживати розмірами дисків, різниця з CX9 має відчуватися.
Пневма хороша по зовсім інших причинах. Для того, що ви описали, достатньо адаптивних амортизаторів. То ж питання залишається в силі - що саме хоче автор теми від пневмопідвіски.
Саме для того, що написав Бойко. Ставиш авто в нижнє положення, підвіску в спорт і їдеш по трасі як на седані, ну майже)
Саме для того, що написав Бойко. Ставиш авто в нижнє положення, підвіску в спорт і їдеш по трасі як на седані, ну майже)
Пан Бойко написав дурню. Пневма - це виключно можливість керувати кліренсом ("ставити авто в нижнє положення" в вашому формулюванні). Сама по собі вона не робить підвіску ні комфортною, ні спортивною.
В обычных авто, основным элементом, отвечающим за жесткость подвески, являются именно пружины, а не амортизаторы. Вполне логично, что и жесткость можно регулировать и с помощью пневмобаллонов. Я досконально в проблему не лез, но многие статьи, описывающие принципы и конструкцию пневмы, говорят именно о регулировке клиренса и жесткости. В том числе и google AI:
В ответ на:
AI Overview Пневмоподвеска позволяет изменять жесткость и высоту подвески, в отличие от традиционной пружинной подвески, где жесткость фиксирована. Увеличение давления в пневматических рессорах делает подвеску жестче, а снижение давления - мягче, что позволяет адаптировать автомобиль к различным дорожным условиям и предпочтениям водителя. Подробности: Регулировка жесткости: Пневмоподвеска позволяет изменять жесткость подвески путем изменения давления воздуха в пневматических рессорах.
И я с этими утверждениями целиком и полностью согласен.
Я досконально в проблему не лез, но многие статьи, описывающие принципы и конструкцию пневмы, говорят именно о регулировке клиренса и жесткости
Це означає лише те, що автори "многих статей" теж не в курсі які компоненти підвіски на що впливають.
В ответ на: Увеличение давления в пневматических рессорах делает подвеску жестче, а снижение давления - мягче
Тиск впливає на кліренс, а не на жорсткість. Зменшуємо тиск - автівка "присідає", збільшуємо - піднімається. Мабуть, AI тренувався саме на "многих статьях"...
AM 27.06.2025 22:57 пишет: Mdx хіба буває на пневмі?
З точки зору функціональності, ніби все по дорослому, як і має бути.
Круто, не знав ІМХО я б мабуть брав Ауді через те, що багато їх є (Хоча там наче стартер-генератори проьлемні в ЕА839). Люблю Акури, але вже дуже рідкісний звір у нас.
Є гарний Mdx type S 22року,в гарній комплектації.Розглядаю в першу чергу його.Трохи хвилює питання подальшого продажу,бо з СХ9 вийшла "пічалька" у вигляді -25% за два роки володіння Q7 у жлобських комплектаціях з 20року буде в мій бюджет.На пневмі тільки попереднє покоління 18-19 року буде.По ліквідності мабуть краще Ауді буде ніж Акура? Беру авто на пару років поки старший з нами ще їзде(в мене троє дітей) Туареги є з 20року непогані і не биті як Q7 та Mdx,але немає 3го ряду А якшо Q7 не на пневмі,то можуть там бути адаптивні аморти??
motorator 28.06.2025 05:59 пишет: Q7 у жлобських комплектаціях з 20року буде в мій бюджет.На пневмі тільки попереднє покоління 18-19 року буде.
Та ніби 18-19 рік - це те саме покоління, просто до facelift.
В ответ на: Беру авто на пару років поки старший з нами ще їзде(в мене троє дітей) Туареги є з 20року непогані і не биті як Q7 та Mdx,але немає 3го ряду
Так, на Турі третій ряд недоступний. Якщо 7 місць не просто "бажано", а обов'язково, тоді не підійде.
В ответ на: А якшо Q7 не на пневмі,то можуть там бути адаптивні аморти??
Наскільки мені відомо, ні. Конкретно на Q7/Q8/Touareg адаптивні аморти окремо не пропонувалися, лише разом із пневматикою.
До речі, може ще GLE варто подивитися. Він комфортний із будь якою підвіскою.