autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

пора вже китай, чи ще ні? (5/7)

YSK
V.I.P **
46 лет (27 лет за рулем), Киев
С нами с 14.05.2007

Re: пора вже китай, чи ще ні? [Re: alexa11]
      9 июля 2025 в 21:51 Гілками

alexa11 09.07.2025 21:14 пишет:

Ти ніяк не заспокоїшся. Дивись, камрад в сусідній темі не повівся на твою рекламу китайців, а пішов і купив Шеві Болт, бо шо? Правильно, бо стрьомно віддавати гроші за не зрозуміло що.

Зи Я не зрозумів, ти вже експлуатуєш БіАйДі, чи тільки чекаєш коли приїде?

Змінено YSK (21:53 09/07/2025)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Супер писатель! **
6 лет (13 лет за рулем), Киев
С нами с 01.07.2018

Re: пора вже китай, чи ще ні? [Re: YSK]
      10 июля 2025 в 02:03 Гілками

YSK 09.07.2025 21:51 пишет:

Ти ніяк не заспокоїшся. Дивись, камрад в сусідній темі не повівся на твою рекламу китайців, а пішов і купив Шеві Болт, бо шо? Правильно, бо стрьомно віддавати гроші за не зрозуміло що.

Я так розумію ти про мене. Так, я як лошара заплатив 17К за б.у. биток із америки
Так, я дивився китайців, BYD дивився тільки на ютубі, Honda M NV дивився вживу ( є на авторіа в мене в Бучі 2021 року з пробігом 20К), але чесно кажучи там тільки зовні на бампері значок хонди, а на рулі значок якогось "Дончуньхунь". І навіть не в значку проблема, якось пофіг, хай там буде хоч значок запорожця, проїхався на тому авто, воно 2021 року випуску здається, позаминулої неділі тільки було виставлено на авторіа за 16К у мене в Бучі, після того як проїхався якісь двоякі враження, з однієї сторони їде гарно, з іншої сторони в салоні попахує дешевою шумкою і китайщиною, але не люблю довго шукати машину, запропонував власникам 15К щоб прямо вже оформлювати, ну вони сказали "давай тиждень почекаємо може нам повезе і хтось дорожче заплатить", але за тиждень я купив Болт, а їхнє оголошення висить далі і ціна потроху знижується. А ще подивився огляди цих машин, можуть через 3 роки ці китайці почати ржавіти по дну, хоч і проходять краш тести якось але кузов там не надто міцний, запчастини теж під запитанням чи будуть в наявності на китайця якого продалось всього 200 екземплярів в Україні, то вирішив взяти американського битка
Але загалом те що китайці випускають дешеву продукцію це частково і плюс, бо європейці-американці паралельно знижують ціни на свої продукти. Головне щоб в них не дійшло до того що випускатимуть повний шлак для можливості конкурувати.
Враховуючи що батарейки і не тільки ідуть із Китаю то це справа тільки часу.
P.S. мене сусід дуже агітував на BYD, каже круті тачки, хтось там із знайомих задоволений, але сам при цьому їздив на Мегані, а зараз 2 роки вже їздить на ID4 китайському 2023 року випуску, таке враження що багатьом китайські авто дуже подобаються, хочуть взнати як воно, але хочуть щоб не вони самі перевірили це а когось підбити і подивитись що з того получиться

Змінено HDC1 (02:05 10/07/2025)

IesuiT ***
40 лет (21 год за рулем), Ірпінь
С нами с 25.02.2005

Re: пора вже китай, чи ще ні? [Re: HD_Zed]
      10 июля 2025 в 17:00 Гілками

HD_Zed 07.07.2025 15:21 пишет:

alexa11 07.07.2025 14:24 пишет:

у відомих виробників вистачає слабких місць

А ну скажи, чий Тайвань?

він не зможе ти би ще про площу Тянь ан Мень спитав це ж харам

42 года (23 года за рулем), Украина,транзит
С нами с 02.11.2005

Re: пора вже китай, чи ще ні? [Re: AL®]
      12 июля 2025 в 14:01 Гілками

https://www.instagram.com/reel/DFckzpUxnIC/?igsh=NTg3a3pzems2ejEy
правда з американським buick в кінці лоханулась - китайцем назвала
комент про buick сподобався - "дорогой дневнік...."
але справделивості заради, це результат спільного виробництва SAIC-GM...і взагалі buick деякі свої моделі експортує з Китаю в США, бо там дешево клепати і buick там популярний чомусь

https://www.instagram.com/reel/DIA0kBbto7n/?igsh=OHU2eDlmMjR0YWds
двигун китайози відригнув на 40к

https://www.instagram.com/reel/DHIv4w1If2f/?igsh=NmZ5OHBzb3NiMHQ1
дорогущий лісян пережував підшипник на 170 км/год...курво, я свого 18-річного на той момент москаля 2141 до 170 розгоняв...це було старшно, але нічого не виплюнуло з двигуна чи приводу

https://www.instagram.com/reel/DKeSm8TIwEO/?igsh=MXNvZDV1NjBrZjM5Nw%3D%3D
просто щось плавиться від дупогрійок

https://www.instagram.com/reel/DHvVsgUs0-h/?igsh=MWZmZW1vMjlmcmxqYw%3D%3D
джилі монжаро (прям популярний у москалів) - гниє на 4ккм

https://www.instagram.com/reel/DF3EziHtZcl/?igsh=MWVuMGlqZGVpd2phMA%3D%3D
знов той самий дороженний лісян з новими технологіями, такий весь що ушатує німецьку трійку дрібничка сталася...але тепер уявимо на швидкості

нє, ну екперементуйте за свої гроші. хто проти . іноді ж їздять кітайози. он у сусіда джетур - вже кілька років. поки норм, але і пробіги невеликі

PS я не спорю, у нормального автопрому теж зашквари бувають (AL4, DQ200, перші версії 1-літрового екобусту, 4,4Т бемеве, спільний з PSA 1,6 ,який таки допилили згодом, хюндай/кіа G4Kd, Mercedes M156 лоханувся зпочатку зі своїм напиленням в циліндрах). Але ж це саме зрідка бува, а у китайців просто массово. причому лягає все - редуктора, приводи,двигуни, коробки (ну хі ба що ставлять ZF8HP(так, таке теж є) або Asin) тече звідусіль, гниє швидше компосту, електроніка глючить.

Змінено Сергёга (14:16 12/07/2025)

Достоевский **
20 лет за рулем,
С нами с 05.05.2009

Re: пора вже китай, чи ще ні? [Re: Сергёга]
      12 июля 2025 в 23:52 Гілками

Сергёга 12.07.2025 14:01 пишет:

https://www.instagram.com/reel/DFckzpUxnIC/?igsh=NTg3a3pzems2ejEy
правда з американським buick в кінці лоханулась - китайцем назвала
комент про buick сподобався - "дорогой дневнік...."
але справделивості заради, це результат спільного виробництва SAIC-GM...і взагалі buick деякі свої моделі експортує з Китаю в США, бо там дешево клепати і buick там популярний чомусь

https://www.instagram.com/reel/DIA0kBbto7n/?igsh=OHU2eDlmMjR0YWds
двигун китайози відригнув на 40к

https://www.instagram.com/reel/DHIv4w1If2f/?igsh=NmZ5OHBzb3NiMHQ1
дорогущий лісян пережував підшипник на 170 км/год...курво, я свого 18-річного на той момент москаля 2141 до 170 розгоняв...це було старшно, але нічого не виплюнуло з двигуна чи приводу

https://www.instagram.com/reel/DKeSm8TIwEO/?igsh=MXNvZDV1NjBrZjM5Nw%3D%3D
просто щось плавиться від дупогрійок

https://www.instagram.com/reel/DHvVsgUs0-h/?igsh=MWZmZW1vMjlmcmxqYw%3D%3D
джилі монжаро (прям популярний у москалів) - гниє на 4ккм

https://www.instagram.com/reel/DF3EziHtZcl/?igsh=MWVuMGlqZGVpd2phMA%3D%3D
знов той самий дороженний лісян з новими технологіями, такий весь що ушатує німецьку трійку дрібничка сталася...але тепер уявимо на швидкості

нє, ну екперементуйте за свої гроші. хто проти . іноді ж їздять кітайози. он у сусіда джетур - вже кілька років. поки норм, але і пробіги невеликі

PS я не спорю, у нормального автопрому теж зашквари бувають (AL4, DQ200, перші версії 1-літрового екобусту, 4,4Т бемеве, спільний з PSA 1,6 ,який таки допилили згодом, хюндай/кіа G4Kd, Mercedes M156 лоханувся зпочатку зі своїм напиленням в циліндрах). Але ж це саме зрідка бува, а у китайців просто массово. причому лягає все - редуктора, приводи,двигуни, коробки (ну хі ба що ставлять ZF8HP(так, таке теж є) або Asin) тече звідусіль, гниє швидше компосту, електроніка глючить.

цікаво те що ви проводите негативні приклади по тим брендам китайськими, котрі у нас мало придбаваються. так взагалі не продаються. толку від цього прикладу? приведіть такі приклали масові по Byd. їх нема. зато є масові приклади по проблемам з підшипниками у редукторах двигунах корейських авто.
у китайці е десятки брендів. варті уваги самі відомі ,Byd, geely. і краще взагалі тільки ті моделі котрі продаються в Європі.

Достоевский **
20 лет за рулем,
С нами с 05.05.2009

Re: пора вже китай, чи ще ні? [Re: HDC1]
      13 июля 2025 в 00:06 Гілками

HDC1 10.07.2025 02:03 пишет:

YSK 09.07.2025 21:51 пишет:

Я так розумію ти про мене. Так, я як лошара заплатив 17К за б.у. биток із америки
Так, я дивився китайців, BYD дивився тільки на ютубі, Honda M NV дивився вживу ( є на авторіа в мене в Бучі 2021 року з пробігом 20К), але чесно кажучи там тільки зовні на бампері значок хонди, а на рулі значок якогось "Дончуньхунь". І навіть не в значку проблема, якось пофіг, хай там буде хоч значок запорожця, проїхався на тому авто, воно 2021 року випуску здається, позаминулої неділі тільки було виставлено на авторіа за 16К у мене в Бучі, після того як проїхався якісь двоякі враження, з однієї сторони їде гарно, з іншої сторони в салоні попахує дешевою шумкою і китайщиною, але не люблю довго шукати машину, запропонував власникам 15К щоб прямо вже оформлювати, ну вони сказали "давай тиждень почекаємо може нам повезе і хтось дорожче заплатить", але за тиждень я купив Болт, а їхнє оголошення висить далі і ціна потроху знижується. А ще подивився огляди цих машин, можуть через 3 роки ці китайці почати ржавіти по дну, хоч і проходять краш тести якось але кузов там не надто міцний, запчастини теж під запитанням чи будуть в наявності на китайця якого продалось всього 200 екземплярів в Україні, то вирішив взяти американського битка
Але загалом те що китайці випускають дешеву продукцію це частково і плюс, бо європейці-американці паралельно знижують ціни на свої продукти. Головне щоб в них не дійшло до того що випускатимуть повний шлак для можливості конкурувати.
Враховуючи що батарейки і не тільки ідуть із Китаю то це справа тільки часу.
P.S. мене сусід дуже агітував на BYD, каже круті тачки, хтось там із знайомих задоволений, але сам при цьому їздив на Мегані, а зараз 2 роки вже їздить на ID4 китайському 2023 року випуску, таке враження що багатьом китайські авто дуже подобаються, хочуть взнати як воно, але хочуть щоб не вони самі перевірили це а когось підбити і подивитись що з того получиться

Хонда китайська не самий кращий представник китайавтопрому.
вони чомусь вибрали стратегію економії на всьому експлуатуючи відомим ім'ям бренду. хоча, незважаючи на все майже лідери продажу в Україні.
у Byd інша стратегія. по якості матеріалів салону, збірки, шумоізоляції, буде краще за болта і корейців однокласників. .
Не вірите? протестуйте. ради принципу не полінуйтеся, зайдіть в салон і протестуйте.
я декілька місяців тому був такий самий радикальний противник китайських авто. все життя іздив на авто групи ваг, тільки нових з салону.
ще раз наголошую. не коректно по якомусь не самому вдалому авто робити висновок по всім іншим моделям брендам.

С нами с 02.11.2005

13 июля 2025 в 10:22 Гілками

розуваємо очі, дивимось уважно
джилі (як ви кажете, варті уваги) монжаро як мінімум. який в нас взагалі офіційно продається ...за 40ккб
так що відразу мимо. розповідати казочки, що одні китайські моделі чисто випадково лайно з під коня, а інші розділують топів автопрому - це мінімум...маячня

взагалі дуже багато відгуків у москалів, бо в них багато китаю зараз. я не обирав по конкретній марці, просто в інстаграмі листав і протягом дня такого накидало в стрічку. одного бляха дня.
хочеться китай - заради бога. але так за китай топити на автофорумі - це викликає підозри.
Ну от ладно я люблю американські авто. Але я за них не топлю. Я знаю їх недоліки, але вони мені зовні подобаються (не всі, але багато) і мені цього достаньо для того, щоб закрити очі на проблеми типу кузовні ЗЧ під замовлення і ціна на кузовщину - типу молдінги на 4 вікна за 27000 грн з очикуванням місяць

PS доречі, нема чого сказати про перше відео? чому ж китайці, які більш-менш при грошах, катають євробляхи, JDM та америкобіточки (звісно з назвами жартую, але в нас вже так закріпилося - що з європи то бляха, з сша - біток, а JDM - то взагалі культ ...звісно в них нові і ніякого культу )

Змінено Сергёга (15:29 13/07/2025)

member **
С нами с 17.03.2009

13 июля 2025 в 11:25 Гілками

Гендиректор Ford розхвалив китайську автомобільну промисловість сторінка
Одним з висновків Фарлі стало те, що у китайських автомобілях набагато кращі технології. За його словами, китайські фірми підняли цифровий досвід в автомобілях на кілька рівнів вище. У США “технології” в більшості автомобілів зводяться до медіаплеєра, навігаційної системи та, можливо, якогось розумного круїз-контролю. Китай вийшов далеко за ці межі.
Мабуть, він не читає autoua

С нами с 02.11.2005

Re: пора вже китай, чи ще ні? [Re: vladmich]
      13 июля 2025 в 12:14 Гілками

vladmich 13.07.2025 11:25 пишет:

Одним з висновків Фарлі стало те, що у китайських автомобілях набагато кращі технології. За його словами, китайські фірми підняли цифровий досвід в автомобілях на кілька рівнів вище. У США “технології” в більшості автомобілів зводяться до медіаплеєра, навігаційної системи та, можливо, якогось розумного круїз-контролю. Китай вийшов далеко за ці межі.

авже ж не читає. більше того, каже він це не просто так.
як же ж фанати китаєпрому вчипилися в цю заяву
Доречі, ось повне інтерв'ю
https://www.youtube.com/watch?v=zIUfbpK3yBQ
людина просто вміє вибивати бюджети на свої плани
Він постійно зараз гоняє в китай і акцентує увагу на тому, що там ємність ринку така, що ховайся в жито. Не виключаю, що на фоні торговельних війн хоче замутити колабу з ксіамі та/або хувей для роботи на китайському ринку (і це не перша заява в нього така, що як би натякає). Тут приємне з корисним - виводити спільні електрички/гібриди на ринки європи, африки, азії та підвенної америки - це великий шмат ринку. А без китаю з його рідкоземами і торгівельної війною це важко. Ну і бонусом софт цифрової взаємодії за відносні копійки. Він же бізнесмен в першу чергу
Ну от сам подумай, з якого б переляку CEO Ford ще б наярював на них? причому саме в останні півроку
Рекомендую все інтрев'ю подивитись

PS
поміть, при розповіді про те який крутий китаєкар в нього акцент саме на "моніторчиках" (я узагальнюю під цим терміном весь цифровий досвід), а не на ходовій, керуванні, витривалості. Акцент на цифрову взаємодію - що не дивно у випадку ксіамі і хувея, бо в них це як би основний бізнес. ну і тут же жаліється,що епл/гугл трошки поклали на атонапрямок...що знову ж і не дивно, бо вони вміють добре робити софт/онайлн сервіси та телефони, а не авто

Змінено Сергёга (15:21 13/07/2025)

Достоевский *
48 лет (28 лет за рулем), Киев
С нами с 31.07.2010

Re: пора вже китай, чи ще ні? [Re: vladmich]
      13 июля 2025 в 13:58 Гілками

vladmich 13.07.2025 11:25 пишет:

4 рік повномасштабної а люди досі не навчились читати (слухати) проміж рядків

Змінено Disnake (13:59 13/07/2025)

Достоевский **
20 лет за рулем,
С нами с 05.05.2009

13 июля 2025 в 17:39 Гілками
V.I.P ***
      13 июля 2025 в 17:55 Гілками

Та зрозуміли ми, зрозуміли. Буд - топове авто, все інше - [*****]. Треба брати. Купи і заспокойся.

С нами с 02.11.2005

13 июля 2025 в 19:13 Гілками

ти пропонуєш звертати увагу (витрачати пів години свого часу) на огляд з каналу з нещасними 40к підписників, який заточений на електротранспорт (бо є постачальником електроенергії в новій Зеландії... і не виключаю, що побочний бізнес - барижить електрокитайцями)? в якого домінують роліки про китайські авто? в якого на деяких роліках клібейтерськи заголовки типу "чи можемо наздогнати китай?" ти це серйозно?

а взагалі тесла не найкращий приклад - в них прекрасна система термоменеджмента (не тільки батарейок, але й салона) в плані надійності, компактності, ефективності, але як авто...ну таке - швидкий гаджет. хоча в новій Y я ще не сидів

С нами с 02.11.2005

13 июля 2025 в 19:18 Гілками

повторюся, якщо є бажання - експерементуйте за свої гроші. нашо інших агітувати? покажіть через 3-4 роки своїм прикладом, яка безгеморна експлуатація, як ви довго не чекали банальних розхідників, не кажучу вже про ЗЧ у випадку ДТП чи поломок, як ви вдало продали з мінімальним дисконтом
в мене є декілька прикладів наочних серед знайомих з відносно свіжими китайцями (3-4 роки). дякую - не треба

Достоевский **
Київ
С нами с 18.06.2013

Re: пора вже китай, чи ще ні? [Re: AM]
      13 июля 2025 в 19:23 Гілками

AM 03.07.2025 18:52 пишет:

AL® 03.07.2025 11:55 пишет:

Абрвалг 03.07.2025 10:22 пишет:

В ответ на:

...

и обе машины французы, если я не ошибаюсь? а зачем ты их покупаешь, если они делают тебе нервы?

бо аналогів не було. я хочу 7 місць та 3 окремі сідушки.
таке тільки зараз ще вольво робить, а так наче й не було більше варіантів..

Туран (мабуть нема офіційних)
Ауді Q7 (бюджет +- Вольво)
Шаран, Альгамбра (їх вже нема, але Альгамбри час від часу возили)
Недавно зустрів на Ріа Гелексі офіційного 2020 року (поки мнувся 0 його продали)

Ще 5008. Попередній точно. Як в новому не знаю.

UA 2
IesuiT **
пригород
С нами с 31.10.2005

13 июля 2025 в 21:35 Гілками

ти реально думаєш, що купуючи "конкурента" БМВ, Ауді за 25-50% ціни ти отримуєш те саме, тільки китайське ( ще й технологічніше)?-)))))))

Достоевский **
43 года (22 года за рулем), Киев
С нами с 07.01.2008

16 июля 2025 в 18:26 Гілками

За перші шість місяців 2025 року українці придбали 7318 легкових авто, ввезених із Китаю, що на 0,4% більше порівняно з аналогічним періодом 2024 року.

Абсолютна більшість легковиків із Китаю – це електромобілі, 85%.

Найпопулярніші моделі нових легковиків

BYD Song Plus – 982 авто;
Volksvagen ID.Unyx – 830;
Honda eNS1 – 441;
Zeekr 7X – 402;
Zeekr 001 – 366.

Найпопулярніші моделі вживаних легковиків

Zeekr 001 – 173 машин;
Zeekr 7X – 95;
Polestar 2 – 76;
MG ZS – 68;

С нами с 02.11.2005

Re: пора вже китай, чи ще ні? [Re: -Виталя-]
      16 июля 2025 в 21:21 Гілками

-Виталя- 16.07.2025 18:26 пишет:

За перші шість місяців 2025 року українці придбали 7318 легкових авто, ввезених із Китаю, що на 0,4% більше порівняно з аналогічним періодом 2024 року.

Абсолютна більшість легковиків із Китаю – це електромобілі, 85%.

Найпопулярніші моделі нових легковиків

BYD Song Plus – 982 авто;
Volksvagen ID.Unyx – 830;
Honda eNS1 – 441;
Zeekr 7X – 402;
Zeekr 001 – 366.

Найпопулярніші моделі вживаних легковиків

Zeekr 001 – 173 машин;
Zeekr 7X – 95;
Polestar 2 – 76;
MG ZS – 68;

ну якщо додати б.в біточки, то буде рулити саме Y /3

AM
Супер писатель! ***
Львів
С нами с 15.03.2013

Re: пора вже китай, чи ще ні? [Re: Igorchyk]
      16 июля 2025 в 21:23 Гілками

Igorchyk 13.07.2025 19:23 пишет:

AL® 03.07.2025 11:55 пишет:

В ответ на:

...

бо аналогів не було. я хочу 7 місць та 3 окремі сідушки.
таке тільки зараз ще вольво робить, а так наче й не було більше варіантів..

Недавно зустрів на Ріа Гелексі офіційного 2020 року (поки мнувся 0 його продали)

Так, але це ж френч, рідний брат того, якого бичують

Достоевский **
Київ
С нами с 18.06.2013

Re: пора вже китай, чи ще ні? [Re: AM]
      16 июля 2025 в 23:48 Гілками

AM 16.07.2025 21:23 пишет:

Igorchyk 13.07.2025 19:23 пишет:

В ответ на:

...

Так, але це ж френч, рідний брат того, якого бичують

А, ну тоді викреслюємо)
Ти вже свою 7-міску американську катаєш нарешті?)

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
1 користувачів і 207 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 4551

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія