autoua
Autoua.netФорумАвтотури за кордон

Черногорія

V.I.P **
Черновцы
С нами с 08.04.2004

Черногорія
      6 июля 2025 в 17:53 Гілками

Всем привет. Поиском тут нет никакой инфы, я так понял.
Кто как ездил? Расскажите что по дорогам , автобанам. Пжлст

С Черновиц, направление на Турду. Оттуда на Белград?( Карта иногда рисует низом). Не через Белград. Я так понял, что гугл реально смотрит на трафик в онлайне. Где остановится в Сербии что бы поспать?
Где больше автобанов и меньше трафика, плз?

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
энтузиаст ***
Хмельницкий
С нами с 01.04.2013

Re: Черногорія [Re: Pres]
      7 июля 2025 в 22:07 Гілками

Pres 06.07.2025 17:53 пишет:

С Черновиц, направление на Турду. Оттуда на Белград?( Карта иногда рисует низом). Не через Белград. Я так понял, что гугл реально смотрит на трафик в онлайне. Где остановится в Сербии что бы поспать?

Вітання.
В Чорногорію ще особисто не їздив, але малюю зараз друзям маршрут туди з Хмельницького. Ще в добезвізові часи їздив по болгарській візі в Хорватію через Румунію, Сербію, Боснію то по декільком маршрутам покатався. Тому можу порекомендувати оптимальний маршрут, щоб не сильно вмомились пасажири і водій.
З Чернівець прямуєте на Сучаву (не беріть коротший маршрут на Радзеуці (вузька з серпантинами дорога) - Бистриця - Тигру-Муреш і далі по автобану до Тімішоари. Там рекомендую заночувати. В Сербії ночував декілька разів (до війни), але в Румунії сподобалось більше. І невідомо зараз чи до лайтового чи фанатичного шанувальника братушок попадете на ніч.Я би точно не ризикував в даний час.
З Тімішоари на перехід Жімболія - Сербска Црня - Зренянін і в напрямку Нового Саду на Ковиль, щоб вийти на автобан А1 до Бєлграда і далі по А2 до Чачак.
Можна із Зреняніна безпосередньо на Бєлград поїхати і з обїздної на А1 вийти (на 20 км коротше і 5 хв менше по часу).
Далі на Златібор і Подгоріцу (там буде коротенький автобан перед столицею) і в кінцевий пункт подорожі.
Для румунів техогляд на авто зробіть, віньєтку можна по І-нету або на першій заправці придбати. В Сербії автобани не дорогі, але пальне дорожче ніж в Румунії і Чорногорії тому там не рекомендую заправлятись.
Успіхів.

Змінено Andzhey (22:24 07/07/2025)

Супер писатель! ****
57 лет (39 лет за рулем), Івано-Франківськ
С нами с 27.06.2011

8 июля 2025 в 10:07 Гілками

Я їхав з Франківська. Перший раз 2016, крайній раз 2021. Малюю свої маршрути.
Перший день https://maps.app.goo.gl/HoyWgmVSENvJubXH8
Другий https://maps.app.goo.gl/1PoLoZ92jRpcbu6v8 по Сербських автобанах їхали з постійним перевищенням.
Але якщо в загальному то:
Місця ночівлі не бронювати, а краще по маршруту. Ніколи не знаєте за скільки пройдете головне укр\рум кордон. На маршруті ми спокійно знаходили готелі\хостели за 25-30 Є. на 5-ох. чол. (3 дорослих, 2 дітей)
Допустимо ви забронювали, а по факту приїхали порядком швидше. За цей час можна ще з сотню і більше км. зробити. Бачите, що не встигаєте. Тоді або шукати нічліг. Або гнати понад можливості, щоб встигнути.
Те що запам’яталося.
По Румунії у нас різні маршрути. Сербія в більшості (до гір) автобани, як наші південні області без вражень.
Чорногорія, одна дорога до моря. Постійні повороти поміж гір. Розігнатися ніяк. Навпаки можна довго тягнутися за фурами, чи пенсіонерами. Але краєвиди …
Десь так.

Супер писатель! ****
С нами с 27.06.2011

Re: Черногорія [Re: parinte/ua]
      8 июля 2025 в 10:09 Гілками

parinte/ua 08.07.2025 10:07 пишет:

Я їхав з Франківська. Перший раз 2016, крайній раз 2021. Малюю свої маршрути.
Другий https://maps.app.goo.gl/1PoLoZ92jRpcbu6v8 по Сербських автобанах їхали з постійним перевищенням.
Але якщо в загальному то:
Місця ночівлі не бронювати, а краще по маршруту. Ніколи не знаєте за скільки пройдете головне укр\рум кордон. На маршруті ми спокійно знаходили готелі\хостели за 25-30 Є. на 5-ох. чол. (3 дорослих, 2 дітей)
Допустимо ви забронювали, а по факту приїхали порядком швидше. За цей час можна ще з сотню і більше км. зробити. Бачите, що не встигаєте. Тоді або шукати нічліг. Або гнати понад можливості, щоб встигнути.
Те що запам’яталося.
По Румунії у нас різні маршрути. Сербія в більшості (до гір) автобани, як наші південні області без вражень.
Чорногорія, одна дорога до моря. Постійні повороти поміж гір. Розігнатися ніяк. Навпаки можна довго тягнутися за фурами, чи пенсіонерами. Але краєвиди …
Десь так.

2021 рік хотіли побачити більше Чорногорії, не тільки моря.
Другий день https://maps.app.goo.gl/N9out5SkyLGWt1VE9 із зупинками на цікавих локаціях
Третій день https://maps.app.goo.gl/BX3feYzTt25XG4D88 з багатьма зупинками і в горах, і на узбережжі

СуперСтар *
22 года за рулем, гарне деокуповане село недалеко від Києва
С нами с 05.12.2012

8 июля 2025 в 12:44 Гілками

Я їхав з Франківська.

за один день без ночівлі не пробував?

і чи не краще зараз з Франківська через Міжгір'я (там дорогу нову зробили) на Дяково, ніж через Яремче?

Супер писатель! ****
С нами с 27.06.2011

Re: Черногорія [Re: Скаут]
      8 июля 2025 в 13:54 Гілками

Скаут 08.07.2025 12:44 пишет:

Я їхав з Франківська.

і чи не краще зараз з Франківська через Міжгір'я (там дорогу нову зробили) на Дяково, ніж через Яремче?

У мене за один день не було. Мінімум два при двох водіях.
Їхав на Солотвино\Сігет оскільки там перехід для пасажирських авто до 3,5 т (не більше 9 посадкових місць включаючи місце водія). Відповідно, особливо в "гарячий" сезон, там не було великих перевізників, особливо автобусів з півсотнями і більше пасажирів. Ніколи там не був дальше третього в черрзі. Ніколии більше 15-20 хв. не тратив.

энтузиаст ***
Хмельницкий
С нами с 01.04.2013

8 июля 2025 в 13:55 Гілками

Скаут 08.07.2025 12:44 пишет:

Я їхав з Франківська.

На Дяково завжди були черги на декілька годин до війни (в 2021 році-5 годин), а на переході в Солотвино в той час декілька разів переходив і не було жодної машини.

V.I.P **
Черновцы
С нами с 08.04.2004

Re: Черногорія [Re: Andzhey]
      11 июля 2025 в 22:30 Гілками

У меня товарищ в Румынии остался с начала войны. Пишет:не парится, а ехать по гугл картам. Типа, гугл в онлайне все просчитает.
Тоже , готов спорить, ночью ехать по селам и горам, или за фурами по дорогам.
Таможня из Сербии в Черногорию, какаю лучше? Там реально бывают очереди?

СуперСтар *
С нами с 05.12.2012

12 июля 2025 в 10:35 Гілками

Pres 11.07.2025 22:30 пишет:

У меня товарищ в Румынии остался с начала войны. Пишет:не парится, а ехать по гугл картам. Типа, гугл в онлайне все просчитает.

їздити виключно як гугл скаже, це все одно що плисти по житті тільки за течією

гугл з Франківська до Чорногірії пропронує через Будапешт їхати, що на 160 км довше, але швидше тільки за версією гугла, бо по E671 можна їхати реально швидше, ніж малює гугл.

Змінено Скаут (10:35 12/07/2025)

Супер писатель! ****
С нами с 27.06.2011

12 июля 2025 в 13:43 Гілками

Скаут 12.07.2025 10:35 пишет:

їздити виключно як гугл скаже, це все одно що плисти по житті тільки за течією

гугл з Франківська до Чорногірії пропронує через Будапешт їхати, що на 160 км довше, але швидше тільки за версією гугла, бо по E671 можна їхати реально швидше, ніж малює гугл.

Чисто моє бачення. Гугл і вейз.
Практикую гугл перед тим проклавши потрібний маршрут в ноуті з обов'язковими проміжними пунктами ч\з які треба проїхати. Це щоб гугл не проклав чи не перепрограмував маршрут по-своєму в разі відхилення.
Вейзом користуюся тільки для інформації - поліція, корки, аварії, камери. Вейз живе якимось своїм особистим життям і деколи такого напрограмує, що логіці не піддається. А от інформативність хороша. Ще роки тому, коли у нас тільки ліниво почав розвиватися як соціальна платформа у тій же Румунії він був дуже активним.
Що до швидкості по автобанах. Так часто можна гнати як бажаєш. Але приклад по Сербії коли поліція штрафувала на виїзді з країни за те що її проїхав швидше чим мав їхати згідно правил мав місце.

Супер писатель! ****
С нами с 27.06.2011

12 июля 2025 в 13:51 Гілками

Не пам'ятаю, щоб хоч раз на в'їзді в Чорногорію довго стояли. А от тут (це просто не популярний маршрут) https://maps.app.goo.gl/Y9etv43HDV2WuL5d8 були одні і трафік був досить малий.

V.I.P **
Черновцы
С нами с 08.04.2004

13 июля 2025 в 18:53 Гілками

parinte/ua 12.07.2025 13:51 пишет:

Не пам'ятаю, щоб хоч раз на в'їзді в Чорногорію довго стояли. А от тут (це просто не популярний маршрут) https://maps.app.goo.gl/Y9etv43HDV2WuL5d8 були одні і трафік був досить малий.

Там горы захватываешь, верно?

СуперСтар *
С нами с 05.12.2012

14 июля 2025 в 11:22 Гілками

parinte/ua 12.07.2025 13:43 пишет:

Але приклад по Сербії коли поліція штрафувала на виїзді з країни за те що її проїхав швидше чим мав їхати згідно правил мав місце.

середня швидкість по країні? а як це було зафіксовано? чи просто розраховано на калькуляторі?

Супер писатель! ****
С нами с 27.06.2011

14 июля 2025 в 13:40 Гілками

Скаут 14.07.2025 11:22 пишет:

parinte/ua 12.07.2025 13:43 пишет:

Але приклад по Сербії коли поліція штрафувала на виїзді з країни за те що її проїхав швидше чим мав їхати згідно правил мав місце.

середня швидкість по країні? а як це було зафіксовано? чи просто розраховано на калькуляторі?

Час в'їзду в країну зафіксований в базі даних з доступом для поліції. Відповідно згідно дотримання швидкісних правил ПДД на під'їзді до кордону ти можеш бути не швидше визначеного часу.
Я не можу довіряти джерелу на 100%, але він говорив, що два авто перед ним на львівських номерах перед Прешево попали . Це вони йому розказали в черзі на кордоні. Тому я крайній раз коли їхав все таки глянув на вейз коли маю бути на кордоні перед Дробета-Турну. Та зважаючи на дві заправки, каву і т.д я їхав без випередження.

V.I.P **
Черновцы
С нами с 08.04.2004

17 июля 2025 в 07:35 Гілками

Всем привет.Владелец аппартаментов и совсем иной чел что принимает в гостиннице, в один голос при заселении просят оставить им паспорта ,"для полиции". Ксероксы,скрины не берут,просят оригиналы что бы полиция нас "зарегистрировала". Типа утром даете паспорта,вечером их возвращаем. Может они на нас себе гуманитарку оформляют? 😆 Сталкивались?

ЗЫ. Тут куча русни! Жесть. Думал только в Сербии есть этот гной

продавець прохолоди **
53 года (26 лет за рулем), Киев
С нами с 17.12.2008

17 июля 2025 в 11:57 Гілками

Pres 17.07.2025 07:35 пишет:

Всем привет.Владелец аппартаментов и совсем иной чел что принимает в гостиннице, в один голос при заселении просят оставить им паспорта ,"для полиции". Ксероксы,скрины не берут,просят оригиналы что бы полиция нас "зарегистрировала". Типа утром даете паспорта,вечером их возвращаем. Может они на нас себе гуманитарку оформляют? 😆 Сталкивались?

ми коли були в Будві ще до війни то жінка яка нас зустрічала і заселяла то ми теж кудись заїжджали в якусь будку то вона брала паспорти щось там відмітили і все зразу віддала то у Вас щось не так? А Ви теж в Будві?

важничающий писатель **
43 года, Станіславів
С нами с 04.05.2016

17 июля 2025 в 12:02 Гілками

В ответ на:

Тут куча русни! Жесть.

та Чорногорія віддавна цим славиться

Достоевский *
48 лет (28 лет за рулем), Киев
С нами с 31.07.2010

17 июля 2025 в 14:48 Гілками

Pres 17.07.2025 07:35 пишет:

так і є, в Хорватії так само (та і в Греції здається) - паспорти повернуть, але варто перевіряти чи ваші віддадуть
узьких в Чорногорії валом тому що нема візи і тому що напродано їм купа нерухомості

Змінено Disnake (14:50 17/07/2025)

V.I.P **
Черновцы
С нами с 08.04.2004

Re: Черногорія [Re: egorka]
      17 июля 2025 в 14:57 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Бар. Город контрастов. В Греции в 2024 паспорта не забирали. А в Болгарии в 2000 забирали.
Для русні приготовил 2 скрина.
Второй,про беспилотники коорые собирают в Черногории для ВСУ

Бар. Город контрастов

Змінено Pres (14:59 17/07/2025)

Autoua.netФорумАвтотури за кордон
Додаткова інформація
1 користувачів і 12 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, LordAmid, moderator, LOMOND, Alexandr 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 803

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія